עבור לתוכן

לנובו yoga s11 עם windows RT או מחשב נייד נורמלי?

Featured Replies

פורסם

אהלן!

בחנות באג שליד אוניברסיטת תל אביב מציעים בימים אלה את הדגם הקודם של המחשב-טאבלט של לנובו יוגה.

עקרונית המחשב הוא שילוב של טאבלט ולפטופ והוא משתמש במערכת הפעלה המגובלת של וינדוס WINDOWS RT.

לכאורה החבילה הזאת במחיר המוצע (1250 ש"ח לגרסת 64GB) נשמעת בדיוק כמו מה שסטודנט עני צריך (האופיס מגיע מובנה).

עכשיו לגביי, עקרונית יש לנו מחשב של אסוס מזדקן (בן 4 כמעט) שמריץ וינדוס 7. סה"כ אין לו כמעט שימוש בבית (טאבלטים וסמרטפונים- פונים למחשב רק בבעיות קשות). הדילמה האם לקנות את היוגה שישמש ללימודים אבל בת'כלס הוא עוד טאבלט (מפונפן אבל עדין טאבלט) או ללכת על מחשב רציני שישמש אותנו ל4-5 שנים הקרובות.

מבחינה כספית זה אומר להוציא לפחות כפול אם לא יותר.

השאלה הגדולה היא האם היוגה יהיה מספק לתקופת הלימודים ומקסימום נחכה עם קניית המחשב לבית עוד כמה שנים, או שהיוגה הוא לא יותר מגאדגט שמהר מאוד נבין שלא שווה את הכסף.

אשמח לשמוע את דעתכם,

פורסם
פורסם
  • מחבר

צודק, אני מבקש את סליחת הפורום...

* מטרות המחשב?

סטודנט, בעיקר אופיס PDF ממש לא חייב להריץ סרטי HD אבל יכול להיות נחמד.

* גודל המסך?

עד 14. המסך פחות חשוב לי מהמשקל

* רזולוציית המסך?

לא משנה

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?

שלילי

* משקל רצוי?

כמה שיותר קל ולא יותר מ2 ק"ג

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?

בגדול כן 5-6 שעות עבודה אמורות להספיק אבל תמיד טוב שאפשר יותר

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?

HDMI זה לא סטנדרט היום?

* Bluetooth?

לא משנה תמיד נחמד שיש

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?

מכיוון שהכל נמצא בדרופבוקס וזה כנראה ישמש כמחשב משני אז אין צורך בזיכרון גדול בכלל. לכן עדיפות לSSD

* כונן אופטי?

שלילי

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

חיובי וגם אופיס

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

פתוח להצעות

עקרונית הקצבתי עד 2500 ש"ח ועדיפות לכמה שפחות. לכן היוגה בגרסת RT נשמע כמו מציאה. אם המחשב הזה יתברר כלא יותר מגאדגט נחמד אני אעדיף לוותר שליו ולקנות מחשב נורמלי (ואשמח להצעות לאחד כזה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים