עבור לתוכן

פינוי מקום במחיצה של ה XP

Featured Replies

פורסם

לא מזמן עשיתי פורמאט למחשב. יש לי מחיצה © בגודל 5GB ששם גם אני התקנתי את הXP וכמה תוכנות חשובות אחרות OFFICE NERO וכו'. תמיד השתדלתי לשמור עד 1.5 GB פנויים ב C. היום אני מגלה שיש לי משהו כמו 900 MB פנויים עשיתי חיפוש וגיליתי שאני צריך להפטר מה TEMP FILES (לא בעיה) גילתי שיש לי ב C קובץ ענק pagefile.sys האם אני יכול למחוק אותו אני? (יודע שזה קובץ מוסתר) בנוסף לקח אני יודע שאני יכול למחוק איכשהו את הRESTORE POINTS (שגם יפנו לי קצת מקום). אני יצור נקודת שיחזור אחת ואת כל השרא ימחוק, איך אני עושה את זה?

תודה L.A

פורסם

למה הקצתה לכונן C רק 5G ??

בשום פנים ואופן אל תמחוק את הפייג'ינג פייל!!

אם תרצה אני יוכל לעזור לך להגדיר אותו בכונן D (אם יש לך)

בקשר לrestore points עזוב את זה כמו שזה...

פורסם
  • מחבר

למה 5 לא מספיק?

לא זה בסדר אני ישאיר אותו ב C.

מה זה בכלל הקובץ הזה הוא יקטן/יגדל מתישהו?

יש איזה ניקוי שאני יכול לעשות בספרייה של WINDOWS?

פורסם

זהו "זכרון וירטואלי".

המערכת הפעלה שלך מאחסנת שם מידע במקום להעמיס את כולו על הראם, כאילו המשך של הראם רק על הכונן הקשיח. אני חושב ש512 זה מספיק כדי לבטלו, למרות שהיום אני כבר לא סגור על זה במאה אחוז.

מנהלים אותו דרך

right click on my computer-properties-advanced-settings under perfomance-advanced tab-change

תוכל להגיד לנו מה ההגדרות שם?

פורסם

5G זה ממש לא מספיק. גודל מחיצה לוינדוס אקס פי צריך להתחיל מלפחות 7-8G...

בשום פנים ואופן אין לבטלו, אתה תוכל להגיע למצב שהוינדוס שלך פתאום קורס לאחר עומס ,לא רב במיוחד ,עליו.

המקום שאליו הפנה אותך kenny-d תוכל גם להגדיר את הpaging file בכונן d.

פורסם
  • מחבר

INITIAL SIZE 500

MAX SIZE 1000

טוב אני לא ידע בזה ונראה לי שדי סידרתי קצת את המקום אחרי ניקוי TEMP ועוד כמה שטויות יש לי אכשיו 1.60 GB פנויים אני מקווה שזה מספיק.

למה בכלל צריך כולכך הרבה מקום במחיצה של מערכת ההפעלה?

ל PAGE FILE יש לי מספיק מקום אני לא חושב שהXP משתמת בכל ה 1.6 GB אז מה הסיבה העיקרית?

פורסם

לי 1GB DDR RAM ועדיין PAGEFILE

זה לא קשור לזיכרון RAM שיש לך(רק הגודל שלו משתנה)

תמיד יהייה אחד כזה.

פורסם

5G זה ממש לא מספיק. גודל מחיצה לוינדוס אקס פי צריך להתחיל מלפחות 7-8G...

ממש ממש ממש לא.

על אחד המחשבים שלי, כונן C הוא בגודל 6GB. זה הגודל הפיסי שלו, ככה שלא קבעתי את הגודל של המחיצה הזאת. היא בגודל 6GB בלית ברירה. המחשב הזה מריץ ווינדוס XP כבר יותר משנה, והוא לא קרס אף לא פעם אחת!

אני דואג לשמור את C הזה עם 1GB פנוי בכל רגע נתון, ליתר ביטחון. אז אני דואג לנקות כל תיקיית Temp שהיא, קובץ ה-SWAP לא נמצא על הכונן הזה אלא על כונן D. ומיותר לציין שחובה לרוקן סל מיחזור. אחרת מבחינת השטח הפנוי על ההארד-דיסק, זה כאילו לא מחקנו כלום, למרות שהווינדוס אומר ששטח התפנה. ואם יש תוכנות של נורטון 2003/2004, יש לרוקן גם את הסל מיחזור שהוא יוצר לסל מיחזור של הווינדוס.

בעיקרון, אין שום סיבה ממשית להשאיר כ"כ הרבה מקום פנוי על ההארד-דיסק. הווינדוס יכול לעבוד מצויין גם אם יישארו 100MB פנויים (ואני מכיר אישית אנשים שעבדו עם פחות מזה על כונן C שלהם לפרק זמן לא מבוטל. אם הם רוצים, הם יגיבו פה... ;)).

כל שטח פנוי במחיצה שהווינדוס צריך לשם עבודה סדירה יום-יומית, הווינדוס ישמור ויחסום לעצמו, גם אם הוא לא משתמש בהם באמת. מספיק שהוא רק עלול להצטרך שטח כזה, והשטח הזה נחשב לתפוס, למרות שהוא לא בשימוש. למשל: במחשב אצלי, המינימום בהגדרות של הזיכרון הוירטואלי הוא 768MB. הווינדוס לא משתמש בכל ה-768MB האלה. ולמרות זאת, אם בודקים את מאפייני הקובץ pagefile.sys רואים שגודלו הוא 768MB. הווינדוס שמר לעצמו שטח בהארד-דיסק של 768MB, והקובץ מוגדר לתפוס את השטח הזה, למרות שהוא לא בגודל הזה באמת.

הסיבה היחידה שכן רצוי להשאיר כ"כ הרבה מקום (כמו 1GB) פנוי בכל רגע נתון היא בשביל קפיצות לא סדירות ולא יום-יומיות בשטח הנחוץ על כונן C. אי אפשר לדעת מתי יקרה שנצטרך עוד שטח פנוי על C, ולא נעים לראות הודעות של ווינדוס שהוא מפסיק פעולה של תוכנה כלשהי בגלל שנגמר המקום על כונן C שהיא רושמת עליו.

ותעשו טובה לעצמכם ולמחשב שלכם: אל תבטלו את ה-System Restore! אי אפשר לדעת מתי יקרה שתהייה תקלה בווינדוס שלכם שתמנע מכם להעלות את הווינדוס והאפשרות היחידה הנראית לעין במצב כזה היא פירמוט. אם וכשזה יקרה, אתם תודו לאלוהים שהשארתם לעצמכם את האופציה לשחזר את הווינדוס, לתקן את התקלה כאילו מעולם לא הייתה, ולהמשיך לעבוד במחשב ללא פירמוט ובלי לאבד כלום.

אצלי ה-System Restore תמיד מוגדר על המקסימום שטח שהוא יכול לתפוס, שזה תמיד 12% משטח המחיצה. באותו כונן C בגודל 6GB, ה-Restore Points תופסים 737MB. ועם זאת, אני עדיין שומר על 1GB פנוי בכל רגע נתון, ככה שזה אפשרי מאוד, גם בלי לבטל את זה.

פורסם

שהווינדוס אומר ששטח התפנה. ואם יש תוכנות של נורטון 2003/2004, יש לרוקן גם את הסל מיחזור שהוא יוצר לסל מיחזור של הווינדוס.

בעיקרון, אין שום סיבה ממשית להשאיר כ"כ הרבה מקום פנוי על ההארד-דיסק. הווינדוס יכול לעבוד מצויין גם אם יישארו 100MB פנויים (ואני מכיר אישית אנשים שעבדו עם פחות מזה על כונן C שלהם לפרק זמן לא מבוטל. אם הם רוצים, הם יגיבו פה... ;)).

:smiley5:

אבל זה היה בימים של ווינדוס 98 כשכל ההארדיסק שלי היה 1GB

אפשר להסתדר עם C כ5 ג'יגה:

PAGING FILE - מחיצה אחרת

system restore - אני לא מבטל אבל אני מקטין את הגודל

תוכנות - תוכנות קטנות כאלו ואופיס תתקינו בC, אימיול או דברים שמורידים את גודל הקובץ לפני שהוא סיים להארדיסק ותוכנות כבדות של 100 מגה פלוס גם מחיצות אחרות

משחקים - בשום פנים ואופן לא בC

פורסם

נו יופי גאון(The Porcher )...

א) העברת את הpaging file לD, שזה כבר חצי ג'יגה פחות. ולא אמרתי שאי אפשר לעשות את זה... פשוט מיותר.

ב) לא חבל על הזמן של ניקוי סל מיחזור ושל TEMP?

בקיצור- תוסיף 2 ג'יגה ותעבוד פחות...

פורסם

א) העברת את הpaging file לD, שזה כבר חצי ג'יגה פחות. ולא אמרתי שאי אפשר לעשות את זה... פשוט מיותר.

דווקא לא. הרבה יותר מומלץ להעביר את הזיכרון הוירטואלי לכונן אחר מ-C גם אם אין שום בעיית שטח מוגבל, מכיוון שהקריאה והכתיבה מהקובץ הזה יהיו הרבה יותר מהירות כשהן על כונן אחר מהכונן שעליו מותקן הווינדוס. לא יהיה על ההארד-דיסק עומס קריאה וכתיבה של הווינדוס עצמו, אלא רק הקריאה והכתיבה לקובץ ה-SWAP. כשהקובץ הזה בפעולה אינטנסיבית, זה מאוד משפיע.

ב) לא חבל על הזמן של ניקוי סל מיחזור ושל TEMP?

גם לא. סל מיחזור לדעתי זה דבר מיותר, מכיוון שאם אני מוחק קובץ כלשהו, זה במטרה לפנות מקום. כשקובץ נשלח לסל מיחזור, בעצם לא השגתי כלום במחיקה. אם אני חושב שאולי אני אצטרך את הקובץ הזה בעתיד, אני פשוט לא מוחק אותו וזהו. אין לי סיבה להעלים לי את הקובץ מההארד-דיסק, אבל לשמור לי אותו עליו בכל זאת. אם זה לא היה מובן מההודעה הקודמת שלי, אבל כבר מזמן מזמן לא משתמש בסל מיחזור בכלל. מי שבכל זאת חושב שהוא כן צריך, למקרה שדברים יימחקו לו בטעות והוא רוצה אפשרות להחזיר, פשוט צריך לדאוג לנקות את הסל מיחזור בכל מקרה.

לגבי תיקיית Temp, גם אותן אני מעדיף לנקות לעיתים קרובות, בגלל זבל מסוגים אלו או אחרים שמצטבר שם ולא רואים אותו מיידית. בייחוד בגלישה באינטרנט, או התקנות שונות.

בקיצור- תוסיף 2 ג'יגה ותעבוד פחות...

אמרתי בפירוש שזאת מחיצה פיסית של 6GB. קצת קשה "להוסיף" עוד מקום למחיצה פיסית. אם הייתה לי האפשרות לבחור את גודל C (אם הייתי מחלק כונן גדול למספר מחיצות), ברור שהייתי בוחר יותר מ-6GB. אין לי סיבה לעבוד באופן גבולי על הקצה ולשמור תמיד שיישאר מקום. אבל אני אומר שאין שום בעייה לעבוד גם עם 6GB אם צריך, ואפילו פחות.

פורסם

קורה לי שאני מוחק משהו ואחרי כמה זמן נזכר שאני צריך אותו, זה לא מפריע לי מבחינת מקום, אז למה שלא יישאר?

לא דיברתי ספיציפית אלייך. אם מישהוא יכול לתת לכונן C שלו יותר מקום, יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר

איך אני מגדיר PAGE FILE בD?

אני פשוט מגדיר שלא יהייה PAGE FILE בC ומגדיר גודל מסויים ב D או שנותן לXP לעשות את זה בעצמו וזהו?

פורסם

אתה יכול לעשות את זה ידנית כמו שאמרת. מבטל את הקובץ ב-C ומגדיר זהה רק ב-D.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים