עבור לתוכן

מחשב לעיצוב (דו-מימד) עד 4500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום, קצת רקע:

חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד שישמש אותה בכמה שנים הקרובות לעיצוב. היא כרגע חיילת אבל מעוניינת ללמוד את התחום בעתיד, כך שיכול להיות שהמחשב ימשיך לשמש אותה גם בתחילת התואר, אך כרגע היא מעצבת כתחביב בלבד.

כבר כמה זמן שאני מחפש מחשב בתקציב כזה שיתאים לה, אך מחשבים עם כרטיסי מסך לעיצוב יקרים מדיי וכיוון ש-adobe נטשו את CUDA הבנתי שהאופציה השניה הכי טובה היא כרטיסי מסך Radeon.

בנוסף חשוב לי מסך איכותי שמציג צבעים אמיתיים כמה שניתן (IPS?), עדיפות לרזולוציה גבוהה, וכמובן הרבה RAM.

בהתחשב בכל הפרמטרים האלה המחשב הכי טוב שמצאתי הוא Toshiba Satellite P50-B-103 שעונה על הדרישות אבל מעט יקר מהמתוכנן, ובנוסף האחריות שלו אינה של יבואן ואין ביקורות עליו באינטרנט.

ועכשיו לפרטים:

* מטרות המחשב? לדוגמה: עריכה גרפית (דו-מימד)

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6", אולי אפילו 14" אבל עדיף שלא, אין העדפה בין מאט למבריק

* רזולוציית המסך? FHD או לפחות 1600x900

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין

* משקל רצוי? לא קריטי

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא

* Bluetooth? לא

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיפות ל-500GB לפחות, לא חושב שאפשר למצוא SSD במחיר

* כונן אופטי? לא קריטי

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) שום דבר מעבר למפורט בתחילת האשכול.

תודה מראש לעוזרים :)

פורסם
פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה, כמה שאלות:

קודם כל, כפי שציינתי בגרסאות החדשות של פוטושופ כרטיסי מסך של AMD עדיפים על של NVIDIA ולכן רק המחשב השלישי רלוונטי עבורי...

מבין המחשב שציינתי והמחשב הזה, ל-Dell יש 16GB זיכרון לעומת 8GB של Toshiba, אבל המעבד של ה-Toshiba כנראה טוב יותר משמעותית. האם אתה יודע מה יביא להבדל ביצועים גדול יותר?

בנוסף, קראתי בביקורת על גרסה אחרת של הדל שהצבעים של המסך לא מדויקים, האם זה מעיד גם על המסך של הגרסה הזאת?

בנוסף, האם יש הבדל בין "Radeon 265" כפי שמצוין במגה מול "Radeon m265x"?

תודה על העזרה :)

פורסם

אני לא חושב שזה קריטי AMD/NVIDIA, במיוחד שהשימוש הוא דו מימד ובעיקר מושפע מפילטרים שונים.

אם אתה יכול אז קח את ה-ASUS או אפילו תעלה את התקציב לקחת את ה-N550JK. שים לב שלדעתי עוד חודשיים בערך נתחיל לראות דגמים חדשים (הגיע ה"זמן הזה" בשנה) כך שאולי שווה לדחות מעט את הקנייה. במיוחד שמחשב נייד זה מוצר שקשה לשדרג מבחינת רכיבי הליבה הראשיים כך שמומלץ לרכוש במועד השימוש הקרוב ביותר.

הדגם בביקורת של ה-DELL מגיע עם מסך שונה וגרסה בסיסית שלו, הגרסה של ה-FHD שרשמת היא IPS.

בעניין הכרטיס מסך, ה-R7 265 חלש יותר מה-R9 265X.

הדיסק קשיח בטושיבה הוא ה"בעיה" העיקרית במחשב, כמו כן הוא מתחמם מעט וזמן הסוללה שלו לא מרהיב.

פורסם

אני לא חושב שזה קריטי AMD/NVIDIA, במיוחד שהשימוש הוא דו מימד ובעיקר מושפע מפילטרים שונים.

אכן מנסיון לא מורגש הבדל גם בעבודה דו מימדית כבדה הכוללת שילוב של שכבות מרובות פילטרים (בין 780 של אנוידיה ל290X של amd למרות שהאחרון נחשב לחזק במעט לכל מטרה.)

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על התגובות, באמת לא ציפיתי שיענו לי. מאוד חשוב לי למצוא את המחשב האידיאלי בשבילה ולכן מצטער אם אני קצת מציק... אשמח אם תענו לפחות על חלק מהשאלות אם זה יותר מדי.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל בפוטושופ CC ו-CC 2014 משתמשים ב-OpenGL ו-OpenCL על מנת להאיץ או אפילו לאפשר כל מיני פונקציות, ובמבחני ביצועים של OpenCL ניתן לראות שכ. המסך של AMD עוקפים את המתחרים בענק... איך יתכן שההבדלים לא מורגשים? אם זה בגלל העבודה בדו-מימד, באיזה תחומים ההבדלים כן מורגשים?

אם ההבדלים לא מורגשים, אז אולי בכלל כ. מסך מובנה יספיק? אם אפשר להוריד את המחיר של המחשב, מה טוב :cheesy:

ובכלל, האם התפקיד של כרטיסי מסך בפוטושופ הוא רק להאיץ דברים או שיש דברים שלא יעבדו בלי כ. מסך?

לגבי מסכי IPS, האם בהכרח הצבעים שם רחבים ומדויקים או שגם פה זה תלוי דגם?

לגבי ההמלצה לחכות מעט - חשבתי אולי לחכות ל-Black Friday, אבל אני לא בטוח אם יש הנחות על מחשבים ניידים בדר"כ והאם הן שוות את זה. במידה ואני כן מחכה לדגמים החדשים, תוך כמה זמן הם מגיעים לארץ? האם הם יגרמו לירידת מחירים בדגמים החדשים או שכמו שאוהבים אצלנו פשוט ימשיכו למכור את הדגמים הישנים והחדשים ביוקר?

נערך על-ידי My_T

פורסם

כדאי כרטיס מסך לפוטושופ במיוחד בגירסאות החדשות.

IPS בהכרח נחוץ וחובה בגרפיקה, יש הבדלים בין הפאנלים השונים כמובן.

המחירים לא ירדו לדעתי, אבל יכנסו חדשים. איך שאני רואה את זה - הקניה לא דחופה וכדאי לחכות לראות מה יהיה חדש.

black friday עוד חודש לערך, בשנים האחרונות המבצעים לא משהו... דצמבר-ינואר צריכים להגיע כבר דגמים חדשים וככל הנראה גם עם מעבדי דור 5.

פורסם

מחזק את עניין החובה בהפנל ips ואת הצורך בכרטיס מסך. בארץ הבלק פרדיי זה סייל על הדברים שנתקעו איתם או הנחת אחוזים על מוצרי פרימיום. ייתכן שתראה קצת הנחה על מוצרים רלוונטיים , אבל אלא אם אתה קונה בחו''ל - לא שווה לחכות.

וככל הנראה גם עם מעבדי דור 5.

שאתה אומר דור 5 אתה מתכוון ל2011-v3 או ל4790 או למעבדים ממש חדשים?

נערך על-ידי yosi b

פורסם
  • מחבר

כנראה שבאמת אחכה לדור המעבדים הבא. שוב תודה לכולם על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים