עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מחשב נייד לסטודנט - עד 3K (או שאולי אני לא צריך מחשב חדש?)

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב!

יש לי מחשב נפלא של אסוס (נדמה לי ששמו הוא U31SD) שמלווה אותי כבר שלוש שנים (כל התואר הראשון). כל שקעי הUSB שלו הפסיקו לעבוד, כששלחתי את המחשב לחברה, הם הציעו להחליף לי את כל לוח האם ב-1500 שקלים. מכיוון שהתיקון יקר מאוד, חשבתי כבר לקנות מחשב חדש (אלא אם יש מישהו שחושב שאני לא בטוח צריך מחשב חדש, אשמח לשמוע למה).

שתי הדרישות המרכזיות: סוללה ומשקל. הסוללות של ASUS נפלאות ונטענות אחת ל 8-10 שעות. זה מעולה מבחינתי ואני אשמח שגם במחשב הבא תהיה לי כזו סוללה. היה לי גם מחשב יחסית קל, ואשמח שגם הבא יהיה כזה. בלי קשר, אני רוצה שהמחשב יפעל חלק ותקין ולא יהיו לו יותר מדי בעיות

אם נעשה את זה לפי השאלון שלכם, אז להלן:

מטרות המחשב? שימוש בסיסי לסטודנט.

* גודל המסך? אני חושב ש13.3 היה גודל טוב עבורי, אבל אני יכול להתגמש אם צריך

* רזולוציית המסך? לא מבין בזה

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא

* משקל רצוי?

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ, 8 ומעלה עדיף.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי

* Bluetooth? לא קריטי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא מבין בזה

* כונן אופטי? לא מבין בזה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא מבין בזה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נראה לי

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אני חושב שעדיף

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? נבגלל ההרגל היית י אומר ASUS, אבל אם יש מחשבים כנ"ל של חברות אחרות - אשמח לשמוע

תודה מרובה

פורסם

למה העובדה שה-USB הפסיקו לעבוד לא מכוסה תחת אחריות? או שהמחשב כבר לא תחת אחריות.

זה היה אחלה מחשב, חזק ומתאים מאד לסטודנטים. אם הוא היה תקין השדרוג היחיד שהייתי עושה זה מחליף את הכונן הקשיח ב-SSD ואם אפשר משדרג את הזיכרון ל-8GB (גם 4GB שהוא הגיע איתו צריך להיות מספיק טוב), אבל SSD יתן לו שיפור משמעותי.

מה הסימפטומים לבעיה שהוא לא מזהה לך USB? בוינדוס? ב-BIOS כן מזהה?

בתקציב שלך היום עם הדרישה לזמן סוללה ארוך הייתי ממליץ על ה-3340 של DELL עם 3 שנות אחריות, בכמעט 3,000, ללא מע' הפעלה.

מגיע עם מסך מט ולא מבריק כמו במחשב הנוכחי.

מחשב בגודל ומשקל דומים לשלך ועם זמן סוללה טוב.

אתה יכול להשתמש ברישיון שהגיע עם המחשב הנוכחי ולהתקין אותו בחדש.

נערך על-ידי Chevy

פורסם
  • מחבר

הוא בהחלט מחשב מצוין, ואני מחפש משהו כמוהו.

למה זה לא באחריות? שאלה טובה, כתוב לי שהאחריות על לוח האם היא בין שנה ל-3 שנים תלוי יצרן, וקניתי את המחשב לפני שלוש שנים. אם אסוס אומרים שצריך לשלם כדי להחליף, כנראה שזה לא באחריות.

הוא לא מזהה לי בווינדוס, אין לי מושג מה זה BIOS...

לגבי המחשב שהצעת, אני רוצה שמערכת ההפעלה תכלל בתקציב. יש עוד הצעות?

פורסם

יש אחריות על כל המחשב. הדבר היחיד שהוא בעל אחריות לשנה זו הסוללה.

צור קשר עם ASUS ישראל ופנה אליהם לטיפול.

אם המחשב בן פחות מ-3 שנים הוא תחת אחריות.

למי פנית ל"הצעת המחיר" הזו? למעבדה פרטית שכונתית שתבדוק לך את המחשב?

יתכן וזו בעיה בוינדוס ובהגדרות ו/או דרייברים שיש להתקין במחשב כדי שה-USB יעבוד.

פורסם

וייתכן שמדובר בפיוז שרוף על הלוח, במקרה כזה תיקון אמור לעלות לך הרבה פחות מ 1500 ש"ח

במיוחד אם המצלמה של המחשב עובדת - מצלמה כזאת בדרך כלל מחוברת גם היא לציפסט דרך USB פנימי, מה שאומר שהדברים החשובים - בקר ה USB בציפסט - תקינים

פורסם
  • מחבר

אסוס טוענים שמדובר בנזק שנגרם על ידי.

פניתי אליהם אחרי שכל השקעים כבר הפסיקו לעבוד (הם הפסיקו לעבוד בהדרגה אחד אחרי השני..), ובנוסף לתקלה הזו, דיווחתי גם על תקלה נוספת בשקע המטען, שאכן נגרמה על ידי, אבל היא נגרמה ממש מספר ימים לפני שפניתי אליהם, בעוד שהשקעים לא פעלו מספר חודשים. לטענתם גם הסיפור של שקעי הUSB קשור לשקע המטען (למרות שאין קשר בין התקלות, כמו שהראתי, אפילו לא קיים קשר כרונולוגי...), ולכן הם לא מוכנים להפעיל את האחריות. הו הקפקאות...

המצלמה שלי פועלת, לפחות ככה אני זוכר, צריך לבדוק את זה שוב. למה זה קשור לשקעי הUSB?

פורסם

המצלמה ברוב הלךפטופים גם היא מחוברת מ USB - במקרה הזה USB פנימי בתוך המחשב, ללא חיבור שקע-תקע USB סטנדרטי אלא בכבל ישירות מהלוח. מכיוון שהיא עובדת, נראה שהמערכת האחראית על תקשורת USB תקינה, והבעיה בחיבור מתח לפורטים של ה USB

האם יש משהוא קבוע שאתה מחבר למחשב הנייד, וכשפורט USB היה מפסיק לעבוד היית מתחיל לחבר אותו לפורט אחר ? למשל טעינה של טלפון או טאבלט ? אם כן, יש סיכוי שהוא מושך זרם גבוה מידי, או שהוא / הכבל USB בו אתה משתמש מקצרים והורסים את הפורטים. ובמקרה כזה, אכן הבעיה תהיה בדרך כלל פיוזים שרופים על הלוח (על כל פורט שהפסיק לעבוד). לא אמורה להיות בעיה מיוחדת למעבדה להחליף את הפיוזים, בלי צורך להחליף את הלוח

אם כמובן אני מנחש נכון מה הבעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.