עבור לתוכן

האם ניתן להחליף שילוש מבלי לפרמט מערכת?

Featured Replies

פורסם

שוקל מזה שמן רב לזנוח את ה LGA775 ולעבור לLGA 1155 או LGA1150.

אני יודע שאם הייתי מחליף מעבד בלבד ככה"נ לא הייתי זקוק לפירמוט (בתנאי שהביוס בלוח תומך בשני המעבדים). אך האם ניתן להמנע מפירמוט כשמחליפים תושבת?

תודה

פורסם

בעיקרון הדבר האפשרי בחלק ממערכות ההפעלה (אני יודע שב Windows 7 זה אפשרי), אך יש לשים לב למספר דברים:

א. אם במחשב המקורי מערכת ההפעלה הותקנה על כונן SATA שהבקר שלו עבד במצב AHCI ובמחשב החדש הבקר מוגדר שיעבוד במצב IDE (משום מה, זה מאד לא סביר במחשבים חדשים), אז מערכת ההפעלה לא תעלה.

ב. יש מערכות הפעלה ש"נעולות" על חומרה מסויימת (בפרט - לוח האם), וכאשר מחליפים את הלוח הדבר יכול לגרום לכך שמערכת ההפעלה תהפוך ל"לא מופעלת".

ג. יש לבצע התקנה של כל הדרייברים המתאימים של לוח האם החדש.

מעשית רצוי לבצע התקנה נקייה מכמה סיבות, כאשר העיקרית שבהן היא פשוט לקבל מערכת הפעלה "נקייה" בלי "שאריות תוכנה" או דרייברים השייכים ללוח הקודם, דבר היכול להאט את פעולת המערכת. סיבה אחרת היא שימוש בביוס ה UEFI - אחד היתרונות של שימוש בביוס ה UEFI הוא איתחול מהיר של כמה שניות. למיטב ידיעתי אין ביוס UEFI במחשבים בעלי סוקט 775, כך שמערכת ההפעלה לא מתאימה לעבוד איתו (אפשר לקבוע שהביוס במחשב החדש יעבוד במצב legacy) - שימוש ב UEFI דורש גם פירמוט של הכונן עליו מותקנת מערכת ההפעלה למערכת קבצים מסוג GPT וגם מערכת הפעלה שתומכת ב UEFI (יש דרישה גם לכרטיס מסך מתאים אם אני לא טועה), דבר שלא ניתן להשיג ע"י העברה פשוטה של הדיסק הקשיח מהמחשב הישן לחדש.

פורסם
  • מחבר

פעם ראשונה שאני שומע על הUEFI. זה אומר שבמקום BIOS של הלוח אני מתקין משהו אחר? או שהביוס של הלוחות המודרניים כבר מכיל UEFI?

אגב, יש לי מערכת הפעלה win 7 pro 64bit על כונן SSD והבקר דווקא ב ACHI disabled

פורסם

1. ה UEFI בא להחליף את הביוס המיושן, שקיים משנות ה-80 של המאה ה-20, והוא יכול לקצר את זמן האתחול באופן משמעותי. בנעוץ החדש (קישור) יש הגדרות והסברים למושגים רבים, כולל BIOS ו UEFI.

2. אם תשנה את מצב בקר ה SATA שלך ל AHCI מערכת ההפעלה שלך כנראה לא תעבוד כי היא מותקנת במצב של IDE (יש דרך לשנות משהו ב registry בכדי לאפשר לה לעבוד, אבל לא ניכנס לזה). בעיקרון AHCI אמור להיות עדיף מאשר מצב IDE, במיוחד כאשר מדובר על כונני SSD. הדרך הנכונה לגרום למערכת ההפעלה לעבוד עם בקר SATA במצב AHCI היא פשוט להתקין אותה מחדש.

3. כמובן שאם תרצה לעבוד עם ביוס ה UEFI אתה תצטרך לפרמט את כונן ה SSD בכל מקרה, כי אתה חייב לעבוד בסכמת מערכת קבצים מסוג GPT ולא MBR.

4. אם מדובר במערכת הפעלה Windows 7 כנראה אפשר להעביר אותה למחשב אחר, אבל יש כמובן את עניין ה activation של מערכת ההפעלה. אלי במקרה הגיע דיסק קשיח ממחשב נייד וחיברתי אותו למחשב שלי (ראה מפרט בצד), ובטעות גרמתי למחשב לאתחל ממנו ולא מהדיסק הקשיח שלי (שיניתי את הגדרת בקר ה SATA ל AHCI בכדי לבדוק משהו וזה שינה את סדר האתחול). בקיצור, מה שחשוב הוא שמערכת ההפעלה Windows 7 שהייתה מותקנת על אותו מחשב נייד עלתה ועבדה במחשב הנייח שלי, כך שבהחלט אפשר להעביר מערכת הפעלה כזו ממחשב אחד למחשב אחר.

בכל מקרה, אני עדיין חושב שיהיה עדיף לבצע התקנה נקייה של מערכת ההפעלה במחשב חדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים