עבור לתוכן

התחלה של הסוף? amazon מול חנויות בישראל

Featured Replies

פורסם

אנחנו נמצאים בתקופה שהרבה מוצרים יוצאים יותר משתלם בהזמנה ישירה דרך אמאזון מחול ישר לבית

מאשר בחנות מחשבים

לדוגמא אישית אף פעם לא הייתי מזמין מחול ובזמן האחרון הזמנתי כמה דברים

גם הגיעו מהר וגם היו זולים יותר מאשר בחנות פה

בנוסף אני אוהב לטייל באתרים של חנויות מחשבים ולעבור את הסטוקים והזמינות

ולהרגשתי כל המלאי מדולדל יותר כבר תקופה ויש דברים שבקושי אפשר למצוא וקיימים ברמת הפריטים הבודדים בכל הסניפים בארץ

מה שמעיד שחנויות המחשבים מנסות להצטמצם במלאים ולהביא רק מה שאפשר למכור באמת

אמנם תמיד יהיה צריך חנויות מחשבים לקנות שם מערכות מחשב ובכלל הכל

אבל נדמה לי שאפשר להגיד בבטחה שעכשיו יותר מתמיד אמאזון ודומיו אוכלים יותר נתח משהיה בעבר ונדמה לי שהנתח הזה רק ילך ויגדל

ידוע שאמאזון חיסלה עסקים קטנים והולכת לכיוון להיות מונופול אם היא כבר לא שם

יכול להיות שגם החנויות מחשבים המבוססות בארץ ישתנו בשנים הקרובות?

בארצות הברית בכלל יש חנויות ורשתות קטנות או שהכל זה רשתות ענק שאפשר לספור על יד אחת?

• תגובות 32
  • צפיות 8.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא יודע על מה אתה מדבר

או איזה חנויות צמצמו סטוקים או מאפשרים לך גישה למלאי שלהם ( מלבד KSP)

אבל שום חנות בארץ לא מחזיקה מלאי עצום וענק של מוצרים .

אולי הם מחזיקות מלאי של מוצרים שנמכרים ביום יום - בשוטף

אבל אתה יכול להיות בטוח ששום חנות לא מחזיקה מלאי רציני של כרטיסי מסך יקרים או מעבדים יקרים ובכלל מוצרי מחשוב יקרים .

לגבי חנויות מחשבים בארץ תמיד נצטרך אותם בצורה כזאת או אחרת , לרכישת מוצרים ועזרה בתקלות או באיתור התקלה למי שלא מבין .

לא כולם מזמינים מאמזון או מאתרים מחו"ל , הרבה אנשים מעוניינים לקבל את השירות והאחריות זמינים בחנות ליד הבית .

אם תקרא דיונים קודמים באיזור הצרכנות תבין שהצרכן הישראלי רוצה שכאשר הוא מזמין מוצר הוא יהיה כבר אתמול אצלו בבית ואם הוא מתקלקל אז הוא רוצה אותה מוחלף עוד לפני

שהוא מסר את הרכיב להחלפה .

וברכישה דרך אתרים בחו"ל באמזון לדוגמא , הדבר לא כך ויש זמן המתנה ומימוש אחריות , עלות משלוח לחו"ל ( שלפעמים לא זולה במיוחד) כך שלפעמים החיסכון לא כל כך משתלם לרוב האנשים .

בארצות הברית הגדולה יש פחות עסקים של מחשבים וצורת המכירה שונה מכוון שללקוח יש את האפשרות לפנות ישירות ליצרן או לנציג היצרן באזור שלו לביצוע ההחלפה והוא לא צריך מתווכים באמצע .

פורסם

אם רוב העם ירכוש את מוצרים מאתרים בחו"ל זה יעזור לפתרון יוקר המחיה בארץ ,

כלכלנים בכירים אומרים כי פתיחת השוק ליבוא מחו"ל תפתור את בעיית יוקר המחיה ותשבור את המונופולים ,אז הנה אנחנו מייבאים לבד ללא עזרת ההון ושלטון

אני בעד קניה בחו"ל של כל המוצרים האפשריים ,ביגוד,הנעלה,טלפוניה,למטבח ולבית ,מחשבים ,חלפים אלקטרונים וחלפים לרכב ולאופנועים ועוד ועוד

רכשתי כמעט מהכל וחסכתי עשרות אחוזים ואין לי בעיה להמתין להספקה,אציין עוד כי בעירי הדואר מפוצץ מחבילות מחו"ל

זה אומר דרשני לטענה שאין לישראלי סובלנות להגעת המוצר

אני הפסקתי להיות פרייר של הגזלנים ולהוציא מוצרי מזון טריים ומוצרים לבנים אני רוכש הכל לי ולבני משפחתי מחו"ל

פורסם

עם ישראל בהחלט הגביר את כמות ההזמנות מחול - זו עובדה. לך לסניף דואר ותראה. כמעט כל התעסוקה שלהם זה חבילות מחול. ASOS הוא הסיוט של עובדי הדואר.

עם זאת, עדיין ישנם מצבים שבהם לא שווה לקנות מחול:

- במוצרים שאין עליהם מכס לא תמיד ההפרש גדול מספיק בשביל להצדיק את זה.

- במוצרים שיש עליהם מכס והם יקרים, לרוב אם אתה מוסיף מכס למחיר - המוצר יוצא יקר יותר מאשר בארץ.

- יש מוצרים שעלות השילוח שלהם גבוהה מאוד (גדולים או כבדים).

- מוצרים שצריך למדוד (ג'ינסים, לדוגמה).

בכלליות לא ברור לי יותר מדי מהי מטרת השרשור. אנשים מזמינים מחול, כן. תמיד יהיו מספיק כאלה שלא - בסופו של דבר, אם יעשו את זה, הרי שהשוק יאזן את עצמו בהתאם. כבר עכשיו הוא "מאוזן" למדי, הרי גם אנשים שמאוד מודעים לאפשרויות להזמין מחול לא מזמינים הכל מחול.

פורסם

לא לְעוֹלָם חֹסֶן.

ישראלים כבר עכשיו קונים בסביבות ה-5 מיליארד כל שנה, אין לי שום ספק שמתישהו הממשלה תתערב-->תגדיל את המעורבות של אנשי המכס ותעלה את מיסי הייבוא לשמיים.

פורסם

מיסי ייבוא לפרטיים->למעלה

מיסי ייבוא לעסקים->למטה

פורסם

לא קרוב..בטח ובטח כשאין שירות ישיר לאמאזון ושלא נדבר על אחריות מוצר

פורסם

תהיה בטוח שאחריות המוצר של אמאזון טובה יותר מבארץ. זה אולי יקח יותר זמן (גם זה לא בטוח) ואולי גם יעלה בדמי משלוח אבל לא תשמע סיפורי זוועות כמו שיש פה בפורום כל שני וחמישי.

פורסם

כן, אבל כשאתה מזמין דרך BUY2USA, לדוגמה, אין לך ממש אחריות. אתה לא הלקוח, בעצם, אלא לקוח אנונימי/פיקטיבי כלשהו.

פורסם

דיברתי על משלוח ישירות מאמאזון.

אבל גם דרך חברות שילוח, כל עוד לא השתמשת בשירות שהם קונים בשבילך אתה בהחלט הלקוח (וחסכת עוד כמה שקלים)

פורסם

הבעיה היא שאת רוב המוצרים אי אפשר להזמין מאמאזון ישירות, אז לא יודע עד כמה הטענה (הנכונה) רלוונטית. אולי אני לא מעודכן, אבל מה כבר אפשר להזמין ישירות מאמזון?

לגבי הטענה השניה - צודק. משום מה הנחתי שחייבים להזמין דרך השירות "האוטומטי" של BUY2USA אבל זה בהחלט לא חייב להיות כך.

פורסם

אכן אין כמעט חומרה (למעט בעיקר מודינג וקירור) שניתן להזמין ישירות מחו''ל בין מאמאזון ובין אתרים איכותיים אחרים.

פורסם

יש המון דברים שאפשר להזמין ישירות.

מעבדים, זכרונות, ssd, חלק מכרטיסי המסך ולוחות האם ועוד...

אבל זה לא גורף - זה שאפשר להזמין ssd של סמסונג לא אומר שאפשר של חברה אחרת (למשל)

פורסם

למרות שזה טיפה חורג מהדיון אשמח לקישורים לארבעת הרכיבים. אני לפני שידרוג וזה אחד המעכבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים