עבור לתוכן

מפרט מארה"ב, מחשב לצורך חישובים מקביליים

Featured Replies

פורסם

שלום, באפשרותי להביא מספר חלקים מארה"ב, למשל מעבד\זיכרון\לוח אם.

אני צריך מעבד חזק עם כמה שיותר ליבות לצורך הרצה של תוכנות מקביליות שאני כותב (openMPI בc). מבחינת מעבד, האם

http://www.amazon.com/Intel-i7-4790K-Processor-Cache-BX80646I74790K/dp/B00KPRWAX8/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1413302859&sr=8-1-fkmr0&keywords=Intel+i7-4790K+4.0Ghz+Tray

היא בחירה טובה? אם אני אריץ אובונטו עם המעבד הזה הוא יכיר אותו כבעל 8 ליבות (ולא 4, בגלל hyperthreading ), נכון? האם קיים מעבד דומה שיריץ בפועל 16 ליבות?

מבחינת קירור עבורו, מה השילוב הכי טוב של שקט\מחיר?

לגבי זיכרון\לוח אם, מה מומלץ? הלוח אם לא חייב שיכיל הרב פיצ'רים, עדיף שיהיה פשוט ויחסית זול (~400 ש"ח, אולי פחות). האם קיימים לוחות עם שתי יציאות למסך, לצורך עבודה עם שתי מסכים?

לגבי כרטיס מסך, לא יהיה שימוש בגיימינג, ככה שכרטיס פשוט של הלוח אם מספיק, יתרון אם קיים לוח אם עם שתי יציאות למסכים.

לגבי ספק כח, משהו מומלץ? (שוב שיהיה משהו סביר שיסחוב את המערכת הזו, ויחסית זול).

את כל השאר אני מעדיף לקנות בארץ כדי לא להתפס במכס.

כמו כן, באפשרותי לחכות חודש וחצי ושוב לקנות בארה"ב. האם צפוי לצאת איזשהו מעבד חזק עם כמות מרובה של ליבות (8 נניח)?

אשמח לשמוע את דעתכם, והאם בכלל כדאי לקנות חלקים כאלו בארה"ב.

תודה!

נערך על-ידי meni123

פורסם

אני רק חושב על הכח חישוב של 2 מעבדים כאלה במחשב ביתי אחד ומתפחלץ

פורסם
  • מחבר

נניח שהתקציב 10-15 אלף שקל. המטרה היא שיהיו כמה שיותר פרוססים.

אוקיי, הלוח אם הזה נראה מעולה.

מבחינת המעבד, אם אני מבין נכון זה המעבד החזק ביותר נכון להיום:

http://www.amazon.com/Intel-i7-5960X-Haswell-E-Processor-BX80648I75960X/dp/B00MMLXIHM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1413306598&sr=8-1&keywords=intel+8+core

האם כדאי לחכות לסדרה החמישית של מעבדי אינטל? תכלס אני לא לחוץ על המחשב ויכול לחכות מספר חודשים (חצי שנה נניח), האם מה שצפוי לצאת אמור לאכול את המעבד לעיל מבחינת יחס מחיר-ביצועים? האם אמור לצאת מעבד עם 16 קורים (32 פרוססים?)

אני רואה גם זכרונות 64GB באיזור ה700-800 דולר.

איזה ספק מתאים להחזיק כזו מערכת (נניח שתי מעבדים שלעיל עם 64gb זכרון)?

תודה רבה!

פורסם

רגע רגע רגע...לפני שאתה מוציא אלף דולר על מעבד תעצור ותחשוב קצת.

מהן התוכנות שאתה מריץ?

יש באתר phoronix (אתה חומרה ובנצ'מרקים על לינוקס) הרבה סקירות ובנצ'ים של כל המעבדים האלה על אובונטו (לרוב).

אמנם יש לו פי שניים מעבדים יותר מאשר ל4790K אבל זה לא אומר שהביצועים שלו כפולים.

בבנצ'מרקים מבוססי openmp (מה שאתה מפתח) יש לו יתרון ביצועים של 40-55% לעומת ה4790k

שים לב שאלה בנצ'ים סינטטיים, יש תוכנות שהן אמנם מקבילות אבל ה"סקלביליות" scalability לא לינארית עם כמות הליבות.

ראה כאן:

http://www.phoronix.com/vr.php?view=20887

http://www.phoronix.com/vr.php?view=20900

פורסם

בנוסך לסדרת ה extreme edition יש לך אופציה ללכת על xeon... מסדרת ה E5-16XX שיכול להגיע עד ל 14 ליבות אמיתיות למעבד או על הדגמי 26XX ולשים 2 כאלו במחשב (כמובן שצריך לוח אם / זכרונות תואמים).

פורסם
  • מחבר
רגע רגע רגע...לפני שאתה מוציא אלף דולר על מעבד תעצור ותחשוב קצת.

מהן התוכנות שאתה מריץ?

יש באתר phoronix (אתה חומרה ובנצ'מרקים על לינוקס) הרבה סקירות ובנצ'ים של כל המעבדים האלה על אובונטו (לרוב).

אמנם יש לו פי שניים מעבדים יותר מאשר ל4790K אבל זה לא אומר שהביצועים שלו כפולים.

בבנצ'מרקים מבוססי openmp (מה שאתה מפתח) יש לו יתרון ביצועים של 40-55% לעומת ה4790k

שים לב שאלה בנצ'ים סינטטיים, יש תוכנות שהן אמנם מקבילות אבל ה"סקלביליות" scalability לא לינארית עם כמות הליבות.

ראה כאן:

http://www.phoronix.com/vr.php?view=20887

http://www.phoronix.com/vr.php?view=20900

אוקיי זה מעניין שזה לא ליניארי בכמות הת'ראדים. האם זה תמיד ליניארי בכמות הליבות הפיזיות?

אני כותב ומריץ קודים מקביליים בc ע"י openMPI (לא openMPׂ) לפתרון בעיות פיזיקליות (פתרון משוואות דיפרנציאליות,לכסון מטריצות,חישובים במכניקה סטטיסטית ועוד). אני עובד עם אובונטו 12 וgcc.

יש לי בעבודה cluster. אני רוצה שיהיה לי משהו נחמד לעבוד איתו בבית, נניח כמה עשרות ליבות.

נניח שהתקציב הוא 10-15 אלף.

מה הדבר האידיאלי שניתן לבנות היום (אין בעיה שזה יהיה קלסטר - כמה מחשבים, בהנחה שזה עדיף מבחינת מחיר - ביצועים)? אפשר תכלס בתקציב כזה לקנות 4 מחשבים i7 מרובעי ליבה וזה יתן 32 תראדים. האם זה עדיף?

כמו כן, תוכל לפרט על הxeon? האם זה תורים ליבות\תראדים בנוסף למעבד?

תודה רבה!

פורסם

א. תעבור לקומפיילר של אינטל אם אתה יכול.

ב. תבדוק באיזה glibc אתה משתמש, אם זה ישן מדי ואתה משתמש בפונקציה sin שלו לחישוב, זה יכול לצאת ממש לא מדיוק.

ג. זה תלוי באיזה עבודה אתה עושה, אם זה משהו שניתן לביזור ע"י אסופת מחשבים זה יותר זול מאשר מחשב אחד עם הרבה ליבות מן הסתם (לחלק מהדברים שרשמת נראה לי זה פחות טוב).

ד. XEON זה מעבדים לשרתים. זה ליבות אמיתיות, אבל הדגמים עם הרבה ליבות פשוט לא משתלמים.

ה. לגבי הסקלאביליות זה בעיקר שאלה של עד כמה סנכרון צריך בין זכרון משותף בחלקים השונים של הריצה.

פורסם
  • מחבר

נשים רגע אופטימיזציות תוכנה בצד.

התוכנה העיקרית שאני עובד איתה מחלקת פחות או יותר שווה בשווה את העבודה בין הפרוססים השונים (לדוגמא, כל פרוסס מקבל כמות זהה של לכסוני מטריצה\חישובים רקורסיביים וכדומה). אני אכן רואה פחות או יותר סקלבליות עם כמות הפרוססים (למשל כשאני עובד עם קלסטר של האוניברסיטה בעל 500 קורים). אין צורך גדול בזכרון משותף מהיר בין הפרוססים כי זמן העבודה של כל פרוסס בנפרד (עשרות שניות - דקות) הוא ארוך בהרבה מהזמן שבו לוקח לפרוססים להעביר ביניהם את המידע,שמגיע במקרי הקצה לסד"ג של ג'יגות בודדות, שזה זניח בכל switch נורמלי - סד"ג של שניות.

האם אכן עדיף לקנות מספר מחשבים נפרדים כשלכל אחד נניח יהיה i7 מרובע ליבה?

כמו כן, האם שווה לחכות לדור החדש של אינטל? האם הצפי שיהיה הבדל גדול עבור Desktops?

פורסם

לדור החדש ? אתה בקושי מנצל את הדור הנוכחי עם gcc ישן... לא אמור להיות שיפור בביצועים מבחינתך בדור הבא.

ממה האיטיות שאתה רואה בכמות מחשבים גדולה ? אולי זה קשור לזה שאנשים אחרים משתמשים במחשבים בו"ז שם ?

תבדוק האם hyperthraeding זה משהו שמשתלם ללכסון מטריצות, אם לא אולי כדאי i5 במקום.

בדקת האם שווה לך לעבור לחישובים על ה GPU ?

פורסם

לא ממש הבנתי הסבר שלך על מה אתה עובד, אבל יש לוחות זולים עם מעבד CELERON מובנה. הוא חלש, אך יש לו 4 ליבות.

לא מזמן קראתי מדריך איך לחבר לוחות למערך. אין לי ממש כוח לחפש, אך אם זה נשמע לך מעניין אתה מוזמן לחקור עוד בנושא.

זה הלוח. יש גם לוחות ATOM עם 8 ליבות. יקרים יותר אך חוסך במקום חיבורים וכו.

בתקציב שלך אפשר לעשות ממש הרבה ליבות אם זה הפרמטר היחיד..

נערך על-ידי shgec

פורסם

האם הקוד שאתה כותב מתחשב בדברים כמו יכולות SSE/AVX, מתחשב בגודל ה CACHE של המעבד וכו' ?

מעבדים זולים / פשוטים לא יהיו טובים מבחינת ביצועים לדברים כאלו..

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין הרבה בlow level, לכן קשה לי לשים את האבצע על הפרמטרים הרלוונטיים.

החישוב העיקרי שלוקח את מירב הזמן הוא פתרון של משוואה דיפרנציאלית מסדר שני, וכן כל מיני חישובים רקורסיביים. אני צריך לפתור כמות עצומה של משוואות כאלה, ואני מחלק את העבודה בין הפרוססים. ככל שיש יותר פרוססים זה יותר טוב אך גם המהירות של כל פרוסס בנפרד חשובה.

לכן השאלה היא מה יותר חשוב, כמות ליבות vs מהירות ליבה. אם ניתן להביא ליבות מהירות פי שניים במחיר כפול אז עדיף כי זה יחסוך חשמל\גודל.

מה היתרון של הATOM מול מעבד i7 סטנדרטי?

האם יש איזשהו אתר טוב בנושא של בניית קלסטרי לינוקס ביתיים בתקציבים נורמליים (מתחת למאה אלף שח)?

פורסם

אין יתרון ל ATOM, הוא לא נועד לדברים כאלו. תחפש בנצים של פותרי משואוות מהסוג שאתה צריך ותראה מה הנצילות שלהם בסוגי ליבות שונות, ככה תוכל להחליט האם למשל עדיף לך לחפש מעבדים חלשים יותר אבל יותר מעבדים...

אתה משתמש באיזה ספריית עזר לפתרון ? לספרייה שאתה משתמש יש אופציה להתקמפל מול ה intel MKL ?

פורסם
  • מחבר

לא, אני משתמש בnumerical recipes ושם את מה שאני צריך בתוך הקוד.

אני מעדיף לא להתעסק עם קומפיילר של אינטל בגלל בעיות של רשיונות וכו' בחברה שאני עובד בה. נניח לשם כך שאילוץ חשוב הוא שהכל יהיה open source ושהקומפיילר יהיה gcc,openMPIcc. האם ההבדלים בין הקומפיילים גדול? (מעל עשר אחוז?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים