עבור לתוכן

שאלה

Featured Replies

פורסם

אני בקרוב קונה מחשב חדש ואני רוצה לדעת האם כדאי לי להרכיב אותו לבד או שאפשר לסמוך על החבר'ה שמרכיבים את זה בKSP ? הם מבינים בכל הנושא של discharging , cable management ואסתטיקה של ההרכבה בכללי ?

לא שיש לי יותר מדיי ניסיון בהרכבה אבל תאורתית למדתי את מה שצריך לדעת דרך האינרטנט.

פורסם

תלוי במחשב שאתה רוצה. מחשב פשוט לשימוש יום יומי לא משנה איך יסדו כבלים, זה יהיה מספיק טוב.

הסיבה היחידה להרכיב לבד זה כדי לחסוך כמה גרושים. או לקנות חלקים במקומות נפרדים או שיש לך מחשב ישן שאתה משתמש בחלקים שלו.

אם אתה קונה מחשב שלם אין שום סיבה שבאותו סכום אתה עוד תתעסק בהרכבה.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי....

הם כן מרכיבים הכל בצורה מקצועית לגמרי ? אפשר לסמוך עליהם?

לא בא לי שירכיבו לי מחשב בצורה לא מקצועית ויפגעו לי בחלקים(חשמל סטטי ,פירקת מטענים כמו שצריך ,סביבה מבודדת וכולי) / יסדרו את הכבלים בצורה לא אופטימלית / יתעסקו עם ההרכבה בצורה לא אסטתית.

פורסם

אני הרכבתי לעצמי מחשב. לי לא הייתה ברירה, היו לי חלקים ממקומות שונים. מניסיון שלי בהרכבות שהוא נסיון דל אני יכול להגיד שממש קשה לעשות מחשב הרכבת מחשב בצורה לא טובה או כך שזה יפגע בחלקים.

אם זה היה המצב אז ב TMS לדוגמה לא היו נותנים שירות של אסיפת מחשב למעבדה במקרה של תקלה.

אף אחד לא יבטיח לך שמי שמרכיב את המחשבים הוא רובוט סופר מקצועי שכל מה שהוא חושב אליו זה איך להרכיב טוב יותר.

אנשים עושים את ולאנשים יש מצבי רוח, בעיות וכו. תמיד יש פתח לבעיות אבל הסיכון לכך קטן וסביר.

כשירכיבו לך בחנות הרי ידליקו אותו. אם יש בעיה אז יסדרו במקום. אם תרכיב לבד ומשהו לא יעבוד, לך חפש אם זה אתה הבעיה או איזשהו חלק.

פורסם

TMS היו נותנים שירות של אסיפת המוצר/מוצרים שהזמנת מהם לא מעבר.

בכל מקרה עדיף שתענה על השאלון ותקבל מפרט מתאים יותר מאחת החנויות המומלצות פה בפורום כמו Plonter/TMS/IQPC....

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על הרכבת מחשב מבחינת בחירת חלקים בשבילי

אני מדבר על החלק הטכני בהרכבה , אני חושב שזה היה מובן..

אני מתכוון לדקויות הקטנות שישפיעו על האורך חיים של המחשב והביצועים שלו בנוגע לקירור וכולי.

ברור שהמחשב יפעל אבל יש יותר מזה.

(אפשר לראות על איזה דקויות אני מדבר כאן)

https://www.youtube.com/watch?v=0bUghCx9iso

אני חושב שעדיף לי כבר להרכיב לבד או לפחות להיות נוכח בזמן שהם מרכיבים בשבילי.

פורסם

לא נראה לי שיש מצב כזה שיתנו לך להיות נוכח בזמן ההרכבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים