עבור לתוכן

התלבטות בעניין קניית מחשב נייד - עד 4000 שח

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,000 ש"ח. להלן השאלון:

*מטרות המחשב: עבודות משרדיות, אינטרנט, תכנות (R, Python וקצת C++ לעבודה עם ארדואינו), עיבוד תמונה ® ועבודה על תכנות ממ"ג (GIS, בעיקר Q,Grass, gdal).

* גודל המסך: 14'' או 15.6''

* רזולוציית המסך: מעדיף FHD 1920X1080. אשמח לשמוע גם המלצות אחרות.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין

* האם נדרש זמן סוללה ארוך: אני מניח שכ-3 שעות בעבודה עם תוכנות עיבוד נתונים (R, QGIS), תכנות רקע ואינטרנט יספיקו

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 3.0

* Bluetooth: כן

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB - 5400rpm. אני מוותר כרגע על SSD נפרד בשל העלות (חושש להרכיב אותו לבד במקום הצורב בשלב זה). אשמח לחוות דעת בנוגע ל-SSHD שמצוי במחשבי LENOVO.

* כונן אופטי: לעת עתה כן

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית: גמיש

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: גמיש. יותר ביצועים מול עלות ואמינות.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: אני מדגיש כי בשלב הזה אני לא מעוניין לבצע "התאמות" עצמאיות (DIY) להרחבת זיכרון או הוספה/שינוי של כונן קשיח. אני כן מעוניין לשמור את האפשרות לעשות זאת בעתיד (למשל: בחירה בכונן אופטי להוספת כונן SSD בעתיד).

אני מתלבט בין שלושה דגמים. הם הוזכרו גם בפוסטים אחרים כאן. למשל: בתקציב דומה ליישומי CAD או בתקציב גבוה ליישומי אדריכלות. טרם נותרו לי התבלטויות אשר יפורטו להלן:

הדגם הראשון - Lenovo IdeaPad Z510 הוא בעל מעבד i5-4200M 3M cache 2.5GHz (יתרון נוסף שלו הוא שיש לו 2 יציאות USB 3 ועוד USB 2).

הדגם השני - Lenovo IdeaPad Z50-70 הוא בעל מעבד i7-4510U 3M cache 2.0 GHz.

הדגם השלישי - Lenovo IdeaPad Z40-70 זהה לדגם השני - פרט לכך שהוא 14'' ולא 15.6''. כמו כן, זיכרון המטמון של המעבד הוא 4M cache.

שאר המפרט כמעט וזהה לחלוטין - פרט להבדל בכרטיס המסך (דגם 1 NVidia GeForce 740M - 2GB ובדגמים האחרים 840M - 4GB) ולהבדל בהספק הסוללה (הדגם הראשון - 48 וואט שעה, לעומת 41 וואט שעה באחרים. אני מניח שבדגם השלישי היות והמסך קטן יותר אז הסוללה תספיק ליותר זמן).

אני מתלבט בין הכוח במעבד מסוג M (דגם i5) לעומת מעבד מסוג U (דגם i7) בעיקר ובהתאמתם לזיכרון של 8GB DRR3L ולכונן הקשיח 1TB - 5400 rpm+ 8GB SSHD. האם ההבדל בין המעבדים משנה או שהכונן הקשיח הוא צוואר הבקבוק העיקרי כאן?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

הקפצה

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום,

החלטתי לשדרג את המחשב הישן שלי במקום לקנות מחשב חדש, בשל חוסר שביעות רצון מהמחשב אותו הצגתי בפוסט זה, וכן בשל שיקולי מחיר. אני מפרסם את המפרט הנוכחי שלי (לאחר שדרוג) לטובתם של משתמשים נוספים ומקווה שזה יעבוד.

סך העלות לשדרוג, לרבות תיקון שקע טעינה ופרמוט Low Level היא 1,360 ש"ח (במקום 4,000).

המפרט: ASUS K53-E בן כ-3.5 שנים 15.6''

מעבד: intel core i5-2410M 2.3GHz

זיכרון (כ-220 ש"ח): הורחב ל-8GB DDR3.

כונן קשיח (590 ש"ח): הכונן המקורי כ-640GB 5400 rpm נשלף והפך לכונן חיצוני. במקומו kingston SATA3 - 240 GB SSD

תיקון שקע טעינה + עבודה והעתקת חומר - 350 ש"ח

הפרמוט שהיה השלב הראשון לפני השדרוג עלה 200 ש"ח.

שאר המפרט מצוי כאן.

החסרונות העיקריים בשדרוג הם: מעבד דור 2, לעומת haswell ויציאות USB 2 במקום 3, מנגד מדובר בחיסכון כספי משמעותי עבור מפרט שמהווה פשרה מבחינתי.

מקווה שזה עוזר, ואשמח לתגובות בדיעבד :)

פורסם

מדוע שילמת 200 שקלים עבור פירמוט? יכלת לעשות את זה לעצמך תמורת חצי שעה עבודה.

פרט לכך - עושה רושם שעשית שידרוג איכותי.

8 ג'יגה ראם מאוד משפר את "איכות החיים", ו-SSD זה השדרוג הכי משמעותי שאפשר לעשות למחשב נייד. כמו כן, הוא יוכל לעבור איתך למחשב הבא, אם וכאשר (בניגוד לראם, שפועל כנראה בטכנולוגיית DDR3 ולא DDR3L בדור הנוכחי או DDR4 בדורות העתידיים יותר).

נערך על-ידי Yoav

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים