עבור לתוכן

שדרוג מפרט HTPC - תקציב עד 800 ש"ח (אפשרות לרכישה מארה"ב)

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

לפני כשבוע קיבלתי מחבר מחשב ישן בעל המפרט הבא:

1. מעבד - Intel Q6600

2. קירור למעבד - Arctic Cooling Freezer 7

3. לוח אם - MSI P7N SLI Platinum

4. זכרונות - Kingstone / G.Skill 2x1GB (לא זוכר איזו מהן)

5. כרטיס מסך - Point of View Nvidia Geforce 9800GT

6. הארדיסק - WD 500GB

7. ספק - OCZ 500W

8. מארז - Silverstone Lascala LC13

9. כרטיס רשת אלחוטי - TP-Link WN851ND

*המארז וכרטיס הרשת האלחוטי נרכשו על-ידי.

*חידשתי משחה טרמית במעבד ובכרטיס המסך.

*מתנצל מראש אם לא הייתי ספציפי יותר בפרטי הרכיבים, אך אכתוב אותם באם יידרשו (כרגע הכול מהראש..).

באופן מיידי החלטתי לייעד את המפרט למחשב HTPC (בעיקר ניגון סרטים בהבחנה גבוהה) אשר בעתיד הקרוב יתחבר גם למערכת קולנוע ביתית איכותית.

יש לי חבר שנוסע לארה"ב בשבועיים הקרובים ולכן חשבתי לנצל את ההזדמנות בכדי לשפר את המפרט מעט:

1. כרטיס מסך - רועש מאוד - שוקל האם לקנות כרטיס מסך חדש יותר עם קירור פאסיבי או לקנות קירור חלופי (Arctic Accelero L2 אם אינני טועה).

2. זכרונות - האם להוסיף סטיק של 2GB או שני סטיקים של 1GB?

3. עכבר ומקלדת אלחוטיים (ככה"נ יירכשו בארץ) - האם יש משהו ספציפי שיתאים לשימושי HTPC? יצא לי להיתקל בכל מיני מקלדות עם משטח נגיעה בדומה ללפטופ

4. כרטיס קול (לא נכלל בתקציב כרגע) - האם באמת הכרחי? עד כה התרשמתי שלא נדרש

*הארדיסק של 500GB אמור לספק אותי, שכן לרוב אני מוריד את הסרטים, צופה בהם ואז מחליט האם לשמור אותם על הארדיסק חיצוני.

תקציב מקסימלי - 800 ש"ח.

אשמח לחסוך כמה שניתן, פשוט בגלל שזה מחשב שגם ככה קיבלתי בחינם ואינני מתכוון לשדרג אותו בעתיד = בסכום גבוה מדי כבר היה שווה לי לרכוש מחשב חדש לגמרי.

בקשות מיוחדות - יציאת HDMI הכוללת יכולת שידור אודיו (הכרטיס הנוכחי דורש כבל SPDIF מלוח האם לכרטיס המסך - אין ברשותי. אם אשאיר את הכרטיס אז ארכוש כבל באיביי).

חנויות מועדפות - newegg, amazon ושאר חנויות עם מבחר רחב, מחירים טובים ושילוח נורמאלי.

תודה רבה מראש,

פז

פורסם

ממליץ לשנמך מעבד. משהו לכיוון E8400.

בקלות אפשר להחליף זה תמורת זה פלוס לקבל תוספת תשלום קטנה.

כ.מסך להחליף למשהו עם קירור פאסיבי ויציאת HDMI.

באייבורי אפשר לקנות GT-210 ב 170 שקל.

תוסיף SSD במקום דיסק רגיל. (מיד שנייה זה עולה כ 250 שקל ל 120 גיגה) יש הרבה SSD של אינטל שהם SATA2 אז הם זולים עכשיו, ויש להם 160 גיגה. יספיק לך ל HTPC.

זוג סטיקים של 1 גיגה כל אחד יעלו לך כ 100 שקל (אפשר למצוא גם ב 50).

לי יש מחשב סלוני עם E6300. 3 גיגה RAM ו GT-210 ו SSD של 120.

אין שום בעיה לראות סרטים/סדרות YESGO וכו. על טלוויזיה של 32" על 720P שזה רזולוציה של הטלויזיה. (ישנה יחסית)

אז זה לא אמור לעלות הרבה. אם יש לך טלויזיה גדולה שהיא HD אז אפשר לקחת כ.מסך בסגנון GT-430. לא מזמן קניתי כזה לידיה למחשב סלוני שלה ב 170 שקל מיד שנייה.

בסהכ הכל כולל הכול צריך לעלות לך 400-450 שקל. לא כתבת מה תדר הזיכרונות שלך, אבל זה ממש לא אמור לעלות הרבה. מקסימום תראה ב EBAY. שם הם ממש זולים ושים לך שהמוכר מישראל.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה על התגובה.

שנמוך מעבד - במחשב אחר יש לי E6300, זו לא בעיה להחליף ביניהם אך השאלה מדוע לשנמך?

כרטיס מסך - אני מתכוון לקנות בקרוב מסך בגודל 60 אינץ' ולכן נדרש כרטיס מספיק חזק (אני לא בטוח האם סרטים דורשים יותר כוח עיבוד CPU או GPU).

בכל מקרה, אני יכול לקנות את זה באמאזון מארה"ב ולכן יכול להשקיע את אותו הסכום לכרטיס טוב יותר, כמו לדוגמא:

http://www.amazon.com/Asus-GT630-SL-2GD3-L-ASUS-Graphics-Cards/dp/B00D6KOU66/ref=pd_sim_pc_4?ie=UTF8&refRID=0SNMX6Q2HFFJX7ZMV2S6

זכרונות - DDR2 800mhz - שוב, אפשר לקנות באמאזון, מצאתי את הקיט הזול הבא:

http://www.amazon.com/Kingston-ValueRAM-800MHz-Non-ECC-Desktop/dp/B000Y9YJI6/ref=sr_1_7?s=pc&ie=UTF8&qid=1412617627&sr=1-7&keywords=ddr2+800

הארדיסק SSD - בכל מקרה תכננתי לקנות אחד למחשב השני שלי. יש באמת צורך למחשב HTPC? להבנתי, הסמסונג מוצלח במיוחד (לפחות מהשוואת מהירויות כתיבה וקריאה מול מקביליו מקינגסטון וסאנדיסק):

http://www.amazon.com/gp/product/B00E3W1726/ref=ox_sc_act_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

מה דעתך?

פורסם

Q6600 פשוט חם הרבה יותר.

כפול ליבה משתמש בחצי חשמל ומייצר חצי מכמות החום ועדיין יספיק לך מעל ומעבר לסרטים/סדרות ואפילו למשחקים קלים.

לטלויזיה גדולה צריך יותר זיכרון. 2 גיגה יספיק. הכרטיס בקישור יעשה את העבודה אבל האמת אני הייתי קונה יד שנייה מהארץ או חדש מהארץ. בניגוד ל זיכרונות ול SSD, כ.מסך זה חלק שביר. להביא אותו מחול במזוודה זה סיכון.

עכשיו יש ביד2 GT-630 ב 150 שקל עדיין באחריות של KSP. אז לשיקולך :)

בקשר ל SSD, לוח שלך לא תומך ב SATA3 אז אתה לא תהנה מכל התכונות של EVO. אתה יכול לקחת את הכי זול. SATA2 ו SATA3 זה אותו חיבור. רק מהירות קטנה יותר. כל SSD שלא תקנה יהיה באותה מהירות כי היא מוגבלת ע"י הלוח. וכן. אני ממש ממליץ בחום לשים SSD לכל מחשב. זה פשוט יותר כיף ושקט. הדיסקים הישנים רועשים יותר.

כשעובר כמה שניות מהדלקת מחשב לעליית חלונות.. ברגע שיש לך אתה תבין. זה קשה להסביר. לי לא יהיה יותר מחשב ללא SSD.

בקשר לזיכרונות, תבדוק אילו יש לך. אם אפשר למצוא אותם זיכרונות אז מצויין. אם לא אז באותם נתונים של חברה אחרת.

איזה מערכת הפעלה יש לך? אם זה 64 BIT אז שווה לקחת סטיק בודד של 2 כדי להשאיר אופציה לעוד שדרוג. בכל מקרה 4 גיגה זה בסדר גמור. ממילה זה מחשב ישן. לא סביר שיהיה עוד שדרוג לפני סוף החיים. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים