עבור לתוכן

המלצה לשדרוג מחשב

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי E8400 , HD6450 , 4GB DDR2

ספק hiper M-630w

בסה"כ לשימושים שלי זה מחשב בסדר, אבל למרות שהמערכת הפעלה מותקנת על SSD , אני לא מרוצה מהמהירות שלו. אולי זה כי המערכת הפעלה המותקנת היא 7 ולא 8 (לא סובל את 8) , אבל אני מרגיש איטיות לפעמים קרובות במיוחד בדפדפן (OPERA) ,אגב הוא לוקח יותר מ1.5 גיגה זיכרון לאחר זמן מסויים,כנראה יעזור לי להעלות את הזיכרון ל8 גיגה...

ולפעמים יש איזה תקיעות מעצבנות ,אמנם לא לעתים קרובות כמובן אבל הגיע הזמן להשתדרג.

השימושים שלי הם הכל חוץ מגיימינג בעיקרון.

- סרטי HD ( גם ניגון מהכונן וגם סטרימינג 1080P)

- מולטיטסקינג של תוכנות מרובות בלי שום תקיעה או גמגום (גם אם פוטושופ,דפדפן עם עשרות טאבים ,בנוסף לתוכנות "כבדות" רצות במקביל )

- חילוץ קבצי RAR מהיר ככל האפשר

- סביבות עבודה (כגון visual studio ואחרות לתכנות ופיתוח..) וסימולטורים ירוצו חלק.

*שיהיה שקט. אני מתכוון לשדרג גם את המארז ל P280 , אבל אם יש המלצות למארז אחר יותר שקט אשמח לשמוע.

אני מניח שהכרטיס מסך שלי יספיק לצרכים האלה, אז אם אפשר להסתפק בשדרוג השילוש מעבד+לוח אם+זכרונות בלבד זה יהיה אידיאלי. אבל זה רק אם באמת הכרטיס מסך לא ישפיע כלל על כל השימושים ודרישות שציינתי.

תודה.

** האם יש טעם לחכות למעבדי הBroadwell ? הבנתי שהם הראשונים שיהיו מיוצרים בליטוגרפיית 14nm ..

פורסם

מה התקציב לשדרוג?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע כמה צריך בשביל הדרישות שציינתי.. זה גם תלוי אם צריך להחליף את הכרטיס מסך או לא צריך.. סביבות 1500-2000 יספיק? עדיף כמובן כמה שפחות..

פורסם

הצעה אפשרית כולל ספק אבל לא כולל HDD ,SSD וצורב

הכרטיס מסך שלך חלש יחסית ואתה יכול לעבוד עם הליבה הגרפית שמובנת במעבד

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 887/869

לוחות אם - Intel LGA1150

B85-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M...

כמות: - 1 - 377/369

זכרונות - DDR3 - לנייח

TS1GLK64V6H - Transcend - 8GB 240-pin DIMM DDR3 PC3-12800 CL11 - Unbuffered - DDR3-1600 - 1.5V - 8192MB...

כמות: - 1 - 346/339

מארזי מחשב - מארז עם ספק

P100-550W - Antec - P100 Advanced Super Mid Tower 550W - 2x USB3.0 and 2 x USB2.0 ports - 2x 5.25 inch tool-less drive ...

כמות: - 1 - 658/645

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 142/139

שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים

SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פ...

כמות: - 1 - 1/1

2411.00 / 2363

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=10237

פורסם
  • מחבר

אם P280 יותר שקט אני מעדיף להשקיע בו עוד כמה שקלים.

למפרט כזה כמה הספק מינימלי שאני צריך?

ולמה לא עדיף להשקיע בi7 לעומת i5 ?

לוח אם לא עדיף מסדרה 9 ,כמו H97 ?

הוא יתמוך גם במעבדים העתידיים Broadswell למקרה שארצה לשדרג מתישהו.

האם יש יתרון לשני סטיקים של 4 גיגה על פני יחיד של 8?

אגב ,איך הקירור שמגיע עם המעבד (BOX) ?

תודה.

פורסם

ה-p100 וה-p280 הם פחות או יותר אותו הדבר רק שה-p280 תומך בלוחות אם גדולים XL-ATX והא גדול יותר,אתה יכול לראות באתר היצרן את הדימיון ביניהם.

בחירת הספק צריכה להיעשות לפי הרכיבים אותם אתה מכניס למפרט.

i7 כמובן יקר מה-i5, יש משחקים ותוכנות מסויימות שמנצלות את יכולותיו של ה-i7 אבל אם אין לך צורך ממשי מבחינת התוכנות שאיתן אתה עובד או אם אתה לא איזה גיימר חבל על הכסף i5 יספיק.

לוח אם H97 מציע עוד יציאות SATA ועוד כל מיני פיצ'רים שאולי אין ב-B85 אבל אם אין לך צורך בהם אז חבל על הכסף.

לגבי תמיכה עתידית במעבדי broadwell זה תלוי אם הם יצאו מותאמים לתושבת LGA1150 והאם יצרן הלוח ישחרר עדכון ביוס שיתמוך במעבדים אלו.

בגדול אם אתה שם שני סטיקים של זיכרונות אז הם יכולים לעבוד בערוץ כפול ותהיה לזה תוספת ביצועים אבל אני לא יודע עד כמה היא תהיה מורגשת והאם היא כדאית על פני סטיק בודד שיהיה זול יותר.

הקירור שמגיע עם המעבד (BOX ) הוא קירור פשוט ולא הכי יעיל במיוחד אם אתה מאמץ את המעבד.

הצעתי לך מפרט שעונה פחות או יותר על התקציב שנתת אם התקציב היה שונה אז המפרט כמובן היה משתנה בהתאם.

פורסם
  • מחבר

קראתי שbroadswell יתמכו בתושבת הזאת ובלוחות אם מסדרת 9 .

בכל מקרה, למשל בדברים כמו חילוץ קבצים מראר , בעשרות גיגה , i7 משפר את המהירות באופן ניכר מהi5 ? ומולטיטסקינג, סביבות עבודה (visual studio) , פוטושופ... cכל אלו i7 לא מהווה שיפור גדול על פני ה i5 ?

הhd6450 שלי לא יהווה צאוור בקבוק עבור המעבד i7 או אפילו ה i5 ? אם כן, היכן זה יהיה מורגש?

ואגב, אם בכל מקרה לא אוכ לבצע oc , יש טעם לקחת קירור מעבד יקר כזה יחסית?

פורסם

חילוץ קבצים: אם תוכנת החילוץ תומכת בhyper threading התהליך אמור להיות משמעותית מהיר יותר בi7.

פוטושופ: אני רואה שימוש בHT רק בהרצת פילטרים מסויימים, לא ממש בעבודה שוטפת.

מעבדי haswell i5/i7 כבר כוללים מעבד גרפי אינטגרלי Intel HD 4600, שהוא חזק יותר מHD6450. אז יש בכלל טעם להשאיר אותו? תוודא רק שלוח האם לא מגביל מדי את ה- maximum shared memory עם המעבד הגרפי האינטגרלי. בH97 של asus ו-gigabyte יש הגבלה ל-512MB שזה ממש תמוה. בלוחות B85 שלהם המגבלה היא 1024MB. בכל לוחות Asrock אין מגבלה והתמיכה היא עד 1.7GB שזה המקסימום האפשרי לפי אינטל.

יש טעם בקירור יעיל אך יקר גם ללא OC, אם חשוב השקט. יעילות גבוהה יותר של קירור תאפשר פעילות שקטה יותר של המאוורר.

בעיקרון אם חשובה לך מערכת שקטה, מארז שקט זה לא מספיק. צריך גם שספק הכוח, קירור המעבד, הכרטיס הגרפי (אם הוספת) ומאווררי המארז יהיו שקטים. והכי חשוב שיפעלו על מהירות נמוכה! אם כולם יפעלו על מהירות גבוהה גם עם מיטב החומרה השקטה תקבל הרבה רעש. יש לי מארז P183 עם 5 מאווררים שקטים (2 קדמיים במהירות 500-600, 2 לקירור המעבד במהירות 700, ואחורי גם ב700) והמחשב שקט כמו עציץ. אבל אם כל המאווררים פועלים במקסימום, הרעש חזק. אם אתה רוצה מחשב שקט, האתר silentpcreview.com הוא חברך הטוב ביותר.

אגב, למה P280? זה מארז ענק. יש את הP100 וה SOLO II שהם לא פחות שקטים.

פורסם
  • מחבר

חילוץ בוינראר תומך ב HT?

לפי מה שהבנתי הmaximum shared memory משפיע רק על כרטיס מסך מובנים כגון ה 4600. השאלה עד כמה זה קריטי באמת המגבלה של חצי גיגה במקרה של 4600? ואם בעתיד אני אשדרג לכרטיס מסך חיצוני אני לא אמור להיות מושפע מהעניין?

הסיבה שאני מאוד רוצה ללכת לכיוון של H97 היא :

On May 12, 2014, Intel announced the release of two 9-series chipsets, H97 and Z97. Differences and new features of these two chipsets, when compared to their H87 and Z87 counterparts, are the following

Support for Haswell Refresh CPUs out of the box

Support for SATA Express, M.2 and Thunderbolt, though only if implemented by the motherboard's manufacturer

Preliminary support for the future fifth generation of Intel Core CPUs, named Broadwell

לטווח הארוך יותר משתלם לקנות ערכת שבבים מהסדרה 9.. במיוחד כי בעתיד כשארצה להתשדרג לא אצטרך להחליף גם לוח אם וגם מעבד אלא רק מעבד.. (כמובן שעד אז יצאו מעבדים הרבה יותר טובים גם מה broadwell אבל לפחות יהיה לי לאן להשתדרג...)

הP100 הכי זול שמצאתי400 ש"ח. הP280 עולה 480. במידות הם כמעט אותו (P280 גבוה יותר ב4 ס"מ ,והעומק שלו גם כן גדול יותר ב 4 ס"מ בסה"כ) . אבל לפי מה שהבנתי יכולות הקירור של 280 יותר טובות ובכללי הP280 ממה שרפרפתי פה ושם יותר מומלץ. לא שווה להשקיע את ה80 שקל ?

האמת ,אותי כמו שאמרתי מעניין אבל השקט, אם הם באותה רמה מבחינת שקט , ומבחינת קירור (אתה בעצמך ציינת שהטמ'פ משפיעה גם על הרעש בסופו של דבר) אז לא אכפת לי לקחת את ה P100 .

אגב, בתכלס, השדרוג הזה לשימושים שלי באמת יהיה משהו מורגש? E8400 מול I5 או I7 בשימושים יומיומים מפסיד באופן משמעותי? והראם 8 גיגה DDR3 מול 4 גיגה DDR2 ..? זה לא המערכת הפעלה שמשחקת את התפקיד המרכזי פה?

פורסם

winrar אמור לתמוך ב-HT.

הזיכרון המשותף המקסימלי רלוונטי בעיקר אם משתמשים במעבד האינטגרלי של אינטל כך שאם תוסיף בעתיד כרטיס מסך נפרד, המערכת תשתמש בזיכרון של הכרטיס החדש. אבל: יש לוחות שמאפשרים קפיצה בין 2 המעבדים הגרפים, הנפרד והאינטגרלי, לפי הצורך. אבל בזה אני כבר פחות מבין, תריץ חיפוש ברשת. אולי היום גם תתכן הפעלה של שניהם במקביל? אני יודע שבעבר זה לא היה אפשרי.

אם אתה חושב שתשדרג מעבד עוד שנתיים אז אולי באמת עדיפה לך תמיכה בברודוול. אם עוד 4 שנים, זה כבר טווח זמן ארוך ולא בטוח שהמעבדים אז יתאימו ללוח.

אכן איוורור יעיל יותר הוא גורם נוסף שמשפיע על השקט. כך שאם האיוורור באחד המארזים הנ"ל הוא יעיל יותר באופן משמעותי, ויכולת בידוד הרעש זהה (צריך לבדוק זאת), אז כמובן שזה יהווה יתרון מבחינת יכולת ההשקטה.

תקרא ביקורות על הP100, P280, SOLO II, ותראה מה הכי מתאים לך. אני באופן אישי הייתי הולך על הסולו בגלל המימדים הקטנים יותר, אבל מבחינת איוורור בהחלט סביר שהוא פחות יעיל בדיוק בגלל סיבת הגודל.

השידרוג ללא ספק יהיה מורגש. המחשב יהיה זריז ונעים יותר לעבודה. מערכת ההפעלה גם עשוייה לשחק תפקיד אבל הרבה הרבה פחות משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים