עבור לתוכן

מחפש המחלצה על מחשב ב5000-6000 ש"ח לסטודנט לתקשורת חזותית (עיצוב גראפי)

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ראשית, אני יודע שאחרים כבר חיפשו מחשבים בסגנון דומה ומסיבות דומות, אבל אולי הדברים שכתבתי כאן יובילו להמצלות אחרות.

ולעניין, בסוף החודש אני מתחיל לימודי תקשורת חזותית (עיצוב גראפי) ואני מחוייב לרכוש מחשב שיתאים למפרט הטכני שבצלאל מגדירים שהוא מה שמתאים ללימודים (הוא מצורף למטה).

אז כבר כמה שבועות שאני מחפש את המחשב שיתאים לי בצורה הטובה ביותר ות'אמת שאני כבר קצת מתחיל להתייאש...

כפי שניתן לראות במפרט הטכני המצורף, בצלאל ממליצים על מקבוק פרו, הבעיה היא שהמלצות לחוד ויכולת כלכלית לחוד. בקיצור אני מחפש מחשב שיהיה קרוב כמה שניתן למפרט הטכני המומלץ (לא המינימאלי) אך בטווח מחירים יחסית שפוי של 5000-6000 ש"ח פחות או יותר. יש לי אופציה לרכוש את המחשב באילת

* מטרות המחשב? ערכיה גראפית - עריכת וידאו דו ותלת מימד, עבודה עם תוכנות מבית Adobe ותוכנות תלת מימד

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על משהו בסיסביבות ה-15'. האם מאט או מבריק? וואלה לא יודע, נראה לי כאילו לכל אחד יש יתרונות וחסרונות ואני מתקשה להחליט.

* רזולוציית המסך? לפחות FHD, אני לא בטוח מה אני חושב לגבי מסכי 4K. מה אתם אומרים?

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה (כולל numpab)

* משקל רצוי? אומנם אני לא חלשלוש אבל אני בכל זאת צריך לקחת את מחשב איתי כל יום על הגב - ככה שלא יותר מ-3 ק"ג נשמע לי סביר

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? אומנם זמן הסוללה שרשום על המפרט הטכני של בצלאל מדבר על 7 שעות ללא טעינה, אבל לאחר ברור שלי עם חבר שסיים את הלימודים זה לא נתון נחוץ, ככה שאפשר להתפשר פה. בכל מקרה עבודה ללא חיבור לחשמל פוגעת בביצועי המחשב ולכן כך או אחרת אעבוד מחובר לחשמל רוב הזמן.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI כמובן

* Bluetooth? לא באמת

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD יכול להיות מעולה ושימושי, השאלה באיזה נפחים הוא מגיע, כי אם הוא קטן מידי (נגיד מתחת ל512 GB) אני אצטרך כנראה כונן קשיח נוסף, אשמח אם הוא יהיה פנימי כמובן אבל אני מוכן להתפשר גם על חיצוני.

* כונן אופטי לא הכרחי

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא נראה לי

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה, אני אדע לדאוג לעצמי בעניין הזה

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)? אשמח לשמוע את דעתכם לגבי סוג המסך. אני יודע שפה הומלץ לא פעם על מסך IPS לאנשים שעוסקים בעבודה גראפית.

עד לרגע זה החיפוש שלי הביא אותי לשלושה דגמים שבינהם אני מתלבט (כמובן שאני פתוח לכיוונים חדשים ואשמח לשמוע את דעכתם):

Lenovo IdeaPad 50-70 (קיים בגרסה זולה יותר ובגרסת 4K + מסך IPS + כונן קשיח SSD, לכאורה נשמע מושלם, רק שמבירורים שלי באינטרנט, המסך הוא נקודת החולשה המאוד גדולה שלו, גם בגרסה הזולה וגם בגרסת ה-4K ואני לא רוצה להתפשר על איכות התמונה של המסך, חדות הצבעים למשל היא דבר חשוב)

Toshiba Satellite P50T (מבחינת המפרט הטכני נראה לי שהם, הלנובו והטושיבה, מאוד דומים, המאיץ הגראפי של הטושיבה, למשל, פחות טוב)

Asus N550JK (גם הוא דומה במפרט הטכני שלו אבל גם הוא קצת פחות טוב מהלנובו, אני חושב)

נראה לי שזה הכל, כתבתי הרבה אבל היה לי חשוב לתת לכם את כל הפרטים

למפרט הטכני של המחשב לפי בצלאל, לחצו כאן

אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי,

תודה!

פורסם

הבעיה העיקרית עם הטושיבה הזה - זמן סוללה נמוך, שעתיים וחצי. מסך UHD מבריק.

הלנובו - נחמד לראות שהוא במלאי שוב, הרזולוציה לא הכי פרקטית בעולם וגם התוכנות לא תומכות ברזולוציה כזו, כך שממילא תצטרך להוריד אותה ל-FHD. כמו כן גרסת ה-UHD זה עם מסך מבריק ולא מט (כמו שאפשרי באסוס לדוגמא). כמו כן הוא מאד מתחמם.

האסוס - זול יותר ויאפשר הרחבת זיכרון ל-16GB וגם כונן SSD במקום הצורב הקיים במקביל לכונן המכני במחשב, כך שיהיו 2 כוננים במחשב. כונן רגיל גדול 750GB + כונן SSD בנפח של נניח 512GB / 256GB.

עם זאת, את ה-N550JK לפי מה שאני יודע נכון לעכשיו אין במלאי באף חנות באילת, יתכן וזה ישתנה עם חידוש אפשרי של המלאי בחנויות באילת. כרגע אין.

הדגם הזה שדומה ל-N550JK כן נמצא כרגע במלאי, הבדל בכ.מסך (לא הבדל מאד גדול) וכן בצבע המחשב:

http://ksp.co.il/?uin=23098 מחיר אילת 4,400 ש"ח

סטיק זיכרון 8GB נוסף יעלה באילת 330 ש"ח

כונן SSD בנפח 512GB, באילת יעלה 1150 ש"ח אם כי לדעתי ניתן להסתפק בקלות בכונן 256GB בכמעט מחצית העלות 500 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה על התושבה המהירה!

רק רציתי לשאול האם גם בגירסה הזו, בה ה- 16 GB זיכרון כבר מובנה, המסך הוא מט (וגם לא ממש ברור לי, האם אני צריך לבקש שהוא יהיה עם מט או שהוא מגיע אוטומטית איתו?)

אגב, במחשב הזה יש 1TB בכונן הקשיח, אם אני מחליף אני קורא הדיסקים בכנון SSD זה לא אומר שהוא יותר ל-750GB (כי אתה כתבת שיש 750 GB), נכון?

שוב תודה

פורסם

מה זה המחיר הפסיכי הזה?? טוב - זה באג, לא הייתי מצפה למחיר נמוך שם.

המסך בדגם שציינת הינו עם מסך מגע = מסך מבריק. הגרסה ללא מסך מגע = מסך מט.

התקנת הזיכרון הפנימי לבד זה לא בעיה ולא הייתי משלם תוספת של מאות על גבי מאות שקלים בשביל לקבל את זה "מובנה" בפעולה שלא לוקחת יותר מ-5 דק' עבודה.

גם אם המחיר באילת הוא "רק" 5410, זה WAY OVER המחיר שצריך לשלם על המחשב. בקניה "רגילה בארץ" המחיר יהיה נמוך יותר אפילו, זו פשוט בדיחה על חשבון הלקוח.

מה שאני הצעתי נותן הרבה יותר.

והתוספת של הכונן היא לא על חשבון הנפח של הקשיח הסטנדרטי.

יהיה לך במחשב כונן "C" שהוא ה-SSD עם מע' ההפעלה בנפח של 256 או 512 (מה שתחליט) וכונן "D" נוסף בעל נפח של 750GB (הגרסה העדיפה עליי)

ההפרש בכרטיס מסך נמוך והיא לא תשים לב לזה בכלל, לדעתי ה-G56JR מתאים מאד וגם מעוצב קצת יותר מה-N550JK.

אם אכן ה-N550JK בגרסה ללא מסך מגע יהיה במלאי באילת בKSP / IVORY - קח אותו, המחיר אמור להיות דומה ואפילו ה-N550JK צריך להיות זול יותר (למרות שהוא עם כ.מסך במעט יותר טוב).

פורסם
  • מחבר

אוקי אני מבין, שתי שאלות אם כך

1 - איפה אתה רואה שהכונן הקשיח הוא rpm 5400? כי בחוברת של באג מחודש הקודם (לא המקור הכי מעודכן ואמין בעולם אבל בכל זאת.. :) )כתוב שהוא עם 1TB 7200. והאם זה עדין לא אומר ששווה לקנות אותו למרות המסך מגע?

2 - מה דעתך, האם ההבדל בין שני המחשבים שבסדרת G שווה 2000 ש"ח הבדל? זאת אומרת, האם ההבדלים שווים קניה של הדגם החדש היקר יותר? השוואה כאן

פורסם

מבדיקה נוספת של הדגם עם מסך המגע, ה-1TB אכן 7200. עם זאת זה עדיין לא שווה את העובדה שהמסך הוא מבריק (וגם מגע...) ובתוספת כספית כמובן. המט עדיף במקרה של ה-N550JK. וה-G56JR שבמלאי מתאים במידה טובה.

כמו כן, ב-G56JR הזיכרון של הכרטיס מסך מהיר יותר כך שביצועי הכרטיס מסך משתווים (הזיכרון של הכרטיס מסך ב-N550JK חלש יותר).

הבדלים זעומים ביציאות, תמחור ממש ממש מוגזם, אין שום היגיון בכך. בטח שבטח לא שווה 2000 ש"ח.

כולה לשים סטיק של 8GB ב-330 ש"ח וזהו (מחיר אילת).

פורסם
  • מחבר

סתם מתוך סקרונות, איזה נתון בכרטיס המסך מעיד על המהירות שלו? שאפשר לדעת שכרטיס המסך של ה-G56JR מהיר יותר מה-N550JK?

אגב, זה ש ל- G56JR, אין מסך IPS זה לא חיסרון משמעותי בעייניך?

פורסם

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.107795.0.html

ב-N550JK הוא מגיע עם זיכרון DDR3 "בלבד"

בעוד ה-760M מגיע עם GDDR5.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-760M.92068.0.html

השוואה

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-850M-vs-GeForce-GTX-760M

כאמור, הם די דומים ולא תבחין בהבדל ביצועים בתוכנות האלה.

יתרון נניח ל-G56 זה שיש לו 4 יציאות USB 3.0 לעומת 3 בלבד ב-N550.

נתון ששמתי לב - המסך ב-N56JK אינו IPS.

המסך די טוב מלבד זה, בעל אותו פאנל כמו ה-N56VB ה"ישן והטוב". הוא בהיר יותר מה-IPS ב-550 במבחני השוואות, למרבה ההפתעה. אני מכיר את המסך אישית והוא טוב, פאנל של LG.

כאמור - אם אפשר לחכות ל-N550JK נראה לי שיהיה אולי עדיף אותו.

פורסם
  • מחבר

למען הסדר וכדי לוודא שאני מבין אותך, אנחנו מדברים פה על 3 מחשבים:

N550JK - שהוא בעיקרון המחשב שאתה ממליץ עליו במידה ואני מוצא אחד בגרסת המט.

G56JR - אלטרנטיבה ל- N550JK, אך פחות טוב בחלק מהפרמטרים, חלקם זניחים כמו כרטיס המסך, את הזיכרון של ה-8 אפשר לעדכן בקלות וגם את ה- SSD. ככה שאם אני לא מצליח להשיג את ה-N550JK בגרסת המט זאת אלטרנטיבה לא רעה בכלל. אין לו מסך IPS.

G550JK - המחשב החדש מסדרת G שלדעתכך לא מספיק טוב בכדי שהוא יעלה 2000 ש"ח יותר G56JR, ולכן לא שווה לקנות אותו לדעתך כרגע?

זה מדויק מה שכתבתי?

פורסם

חיובי.

את ה-G550 לא שווה לקנות בכלל בכלל, מחשב מיותר לחלוטין ומתומחר מוזר.

שדרוגי הזיכרון וה-SSD אפשריים בכל הדגמים בקלות לבד, אין צורך לקנות "מוכן".

ה-N550JK בגרסת מסך מט : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=877153 פשוט צריך לחכות שיהיה במלאי באילת כדי לקנות במחיר אטרקטיבי יותר. אם יהיה, מה טוב.

המחיר של ה-N550JK עלה בשבועות האחרונים בכ-300-500 ש"ח, יתכן בגלל בעיות מלאי כללי... אין לי מושג, זה די מעצבן :\

פורסם
  • מחבר

אולי תוכל להכווין אותי למקום הנכון, לפי מה שאני רואה יש בארץ כמה ודגמים של ה-N550JK. יש:

N550JK-CM068H - מסך מגע

N550JK-CN065H - ללא מסך מגע

N550JK-CM062H - מסך מגע

N550JK-CM065H - לא יודע

N550JK-DS71T - לא יודע

ואלי מסתתר שם עוד איזה אחד שפספסתי - יש איזה מקום שמרכז את כל הדגמים שהגיעו לארץ במקום אחד? באתר הרשמי של אסוס לא מצאתי.

אני יודע שההבדלים בינהם קטנים אבל בכל זאת הגיוני שיהיה איזה מקום אחד שבו אסוס או היבואן הרשמי מראים לצרכנים אילו דגמים מופצים בארץ, לא?

ושוב תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים