עבור לתוכן

אף ישראלי לא רוצה לשתוף כלים, האמנם?

Featured Replies

פורסם

הרבה מתומכי המסתננים טוענים שאף ישראלי לא ירצה לשתוף כלים. לעיתים גם בעלי מסעדות טוענים זאת במצח נחושה.

האם זה באמת נכון?

או שמע ישראלים לא מוכנים להיות שותפי כלים בשכר מינימום מגוכח ובעלי העסקים מנסים למקסם רווחים על חשבון עתיד מדינת ישראל ובטחונה.

אם שותפי כלים יקבלו שכר יותר גבוהה, האם עדיין אף ישראלי לא ירצה לעבוד כשותף כלים? אנחנו עד כדי כך נכים וחלשים שאנחנו לא יכולים לשתוף כלים?

אני יכול להבין כשישראלים לא רוצים להיות פועלי בניין למרות שלפני כמה שנים חבר שלי(אשכנזי ראוי לציין) עבד כפועל בניין בעבודה מועדפת אחריי הצבא והוא אמר שזה כמו חדר כושר.

אבל באמת להיות פועל בניין זה עבודה קשה. אבל שותף כלים?

שאלה נוספת, מה עם פתרונות יותר טכנולוגים? עד כמה שידוע לי יש מדיחי כלים תעשייתים שיכולים לשתוף כלים יותר מהר וכנראה יותר טוב מבני אדם. למה לא משתמשים במדחי כלים תעשייתים ואולי עוד בן אדם שמפקח?

דבר נוסף ששמתי לב זה שגם בחלק מהמקומות נותנים לסודנים להיות טבחים. עוד מעט גם יגידו שאף ישראלי לא מוכן להיות טבח.

נראה לי שהכל מסתכם בזה שבעלי העסקים רוצים למקסם רווחים ולחסוך כסף על חשבון עתיד המדינה, ושלום אזרחייה. יש פתרונות למחסור בשותפיי הכלים, משכורת יותר גבוהה יכולה לחולל פלאים.

יש היום כל כך הרבה מסעדות שאם המסעדנים לא יכולים לעמוד במשכורות יותר גבוהות לא יזיק עם 50% מהמסעדות יסגרו.

במקום זה יהיה לנו פחות מסעדות אבל יותר איכותיות.

גם ככה המסעדות מתאמות מחירים זה לא שיש תחרות אמיתית.

אגב מה היה במדינה לפני עשר שנים כשלא היו כמעט סודנים? לא היו מסעדות?

מה אתם חושבים?

פורסם

יש מדיחים בהרבה מסעדות/בתי קפה. - הבעיה אתם שאתה צריך כמות בשביל להפעיל וזה יכול ליצור מחסור מאשר פשוט כל פעם לשטוף את מה שמגיע.. בגלל זה משתמשים בהם רק כשיש עומס..

מסכים איתך שצריך לתת שכר הוגן לכל משרה.. (ולפחות לפי החוק)

לא מסכים איתך שלא יזיק אם 50% מהמסעדות יסגרו כי זה גם אומר שחצי מהאוכלוסייה שמועסקת בענף, תפוטר...

אבל בגדול יש הרגשה שאתה בא פה למישהו בטענות ואני ממש לא מבין למי..

לסודנים שעובדים? לישראלים שלא מוכנים לשטוף כלים? למדינה שלא אוכפת את החוק? או למדינה כי סתם המצב חרא?

המצב ביש אבל 'מסתננים שוטפים כלים במסעדות במקום ישראלים' - זה אולי בין הדברים האחרונים שמדאיגים אותי בכל הנושא הזה של המסתננים/פליטים...

פורסם
  • מחבר

המטרה היא כמובן לגרש את כל המסתננים אבל כשבעלי המסעדות מעסיקים מסתננים וטוענים שישראלים לא מוכנים לעבוד כשותפי כלים זה נותן איזשהיא לגיטמציה עקומה להשאיר אותם פה.

זה בדרך כלל הטיעון הראשון של כל שמאלן עוכר ישראל כשאומרים לו שרוצים לגרש את הסודנים "מי ישתוף את הכלים?".

עריכה: אין באמת טעם להשאיר מסעדות פתוחות כשאין תפוסה מלאה, זה לא כשפותחים יותר מסעדות אז יש פתאום יותר אנשים שרוצים לאכול.

עריכה 2: זה גם לא נכון לאמר שחצי מהעובדים בענף ופוטרו. כי כיום הרבה אנשים שעובדים בענף עובדים חלקי משרה או עובדים מעט שעות כי הרבה מסעדות ריקות חלק גדול מהזמן.

אז יהיו פחות מסעדות אבל תהיה אותה כמות של תעסוקה כי המסעדות יהיו יותר עמוסות.

פורסם
המטרה היא כמובן לגרש את כל המסתננים אבל כשבעלי המסעדות מעסיקים מסתננים וטוענים שישראלים לא מוכנים לעבוד כשותפי כלים זה נותן איזשהיא לגיטמציה עקומה להשאיר אותם פה.

זה בדרך כלל הטיעון הראשון של כל שמאלן עוכר ישראל כשאומרים לו שרוצים לגרש את הסודנים "מי ישתוף את הכלים?".

אני לא יודע עם מי התווכחת בנושא, אבל ברור שזה בציניות וכל מי שנגד גירוש מסתננים זה ממש ממש לא בגלל שהוא פוחד שלא יהיה מי שישטוף כלים...

עריכה: אין באמת טעם להשאיר מסעדות פתוחות כשאין תפוסה מלאה, זה לא כשפותחים יותר מסעדות אז יש פתאום יותר אנשים שרוצים לאכול.

אתה ממש טועה. תקרא את זה- http://www.booknet.co.il/prodtxt.asp?id=60184#.VCdSKPl_ub0

מי שמחליט אם לגרש או לא מסתננים זו הממשלה, לא בעלי המסעדות... ותאמין לי שלא בגלל העניין הזה הממשלה תכריע לכאן או לכאן.

פורסם

התקשורת השמאלנית טימטמה לכם את השכל.

יש מספיק עובדים זרים.

אפשר להביא עוד אם ממש צריך.

מה הקשר בין זה לבין מסתננים אפריקאים??!!?!!!

הקרן החדשה, זה מה.

פורסם
מי שמחליט אם לגרש או לא מסתננים זו הממשלה, לא בעלי המסעדות... ותאמין לי שלא בגלל העניין הזה הממשלה תכריע לכאן או לכאן.

כל בעלי ההון שמנהלים חברות גדולות מעוניינים כלכלית שהמסתננים ישארו, גם אם הם ממש לא מתכוונים להעסיק אותם. יותר מסתננים שעובדים בישראל = יותר עובדים ישראלים שמחפשים עבודות אחרות = יותר תחרות על כל מקום עבודה = אפשר לשלם לעובדים פחות.

פורסם

כל העבודות שעליהם מתחרים אותם "עובדים ישראלים נוספים שמחפשים עבודות אחרות" הן עבודות בשכר מינימום גם ככה, אז ממש לא אפשר לשלם לעובדים פחות.

פורסם

טעות קשה. ברגע נתון, כן, זה המצב (אגב, כמעט אף ישראלי לא יעבוד בשטיפת כלים או בבנייה בשכר מינימום, ובצדק) - אבל בטווח הארוך זה ידחוף יותר צעירים למקצועות "מתקדמים" יותר, וכן הלאה וכן הלאה. תוספת עובדים "מבחוץ" מביאה בסופו של דבר לעליה רוחבית בכמות מבקשי העבודה, לא רק בקטגוריית העבודות ה"בסיסיות" בשכר מינימום. היות שכך, היא רק תביא להרחבת הקטגוריה הזו, שכן עבודות שפעם לא יכלו לגייס עובדים בשכר מינימום פתאום מקבלות יותר ביקוש מהצע, והעבודות במדרגת השכר הבאה יכולות פתאום להציע שכר נמוך יותר מבעבר ועדיין למלא את השורות.

פורסם

מי היה מנקה לפני 10 שנים? הרוסים. אחרי זה התאילאנדים, ועכשיו הסודנים. ישראלים פשוט לא אוהבים עבודות "נחותות". תיסע לאירופה ותראה לי כמה פועלים לא מקומיים יש שם. גם בעובודת כמו בניה, מועסקים לרוב מקומיים.

אז כן, הטיעון של "מי ישתוף כלים" תופס. אני לא אומר שישראלים לא שותפים כלים, אבל עצם העובדה שיש מגמה כלשהיא ב"סוג" העובדים שמועסקים שמקצועות אלו, מעידה על משהוא.

זה כמובן אינו תנאי לגיטימי, מבחינתי לפחות, להשאיר פה עובדים זרים.

אז מה אתה מציע, שאם אין לקוחות בעל העסק סוגר את הבאסטה? מסעדה היא עסק דינאמי. יש בארים שנניח סגורים עד שעות הערב, כי אנחנו עדיין לא גרמניה בשביל לשתות בירה בבוקר לפני העבודה. אבל לסגור מסעדה שמגישה אוכל?

עריכה 2: זה גם לא נכון לאמר שחצי מהעובדים בענף ופוטרו. כי כיום הרבה אנשים שעובדים בענף עובדים חלקי משרה או עובדים מעט שעות כי הרבה מסעדות ריקות חלק גדול מהזמן.

אז יהיו פחות מסעדות אבל תהיה אותה כמות של תעסוקה כי המסעדות יהיו יותר עמוסות.

כנראה לא עבדת במלצרות. אתה לא מעסיק מלצר פר סועד (לרוב), אתה מעסיק מלצר פר קבוצה מסויימת (שולחן, קומה, כמה שולחנות, מלצר שממלצר בחוץ וכו'). לא משנה אם יש לך 2 אנשים במסעדה או 2000 איש, כמות המלצרים, כנראה לא תשתנה. יש ציפיה לכך שנניח בשעות היום יהיו פחות סועדים, אז מחזיקים אולי פחות מלצרים, אבל אתה לא תשחרר מלצר הביתה כי המסעדה ריקה, כמו שלא תקפיץ מלצרים אם פתאום יש לך עומס יתר במסעדה שלא צפית מראש.

פורסם

אם צריך אז תביאו פיליפינים!!!! או עובדים זרים שאינם מוסלמים שונאי ישראל אונסי נשים וילדות שודדים ורוצחים חסרי בושה.

חסר מדינות בהם יש אנשים עדיפים מכל בחינה על הסודנים?

יש לכם מושג מה חלק מאותם סודנים עשו שם בסודן?

לכו תביאו לכאן מיליציות של מגייסי ילדים אונסים שודדים ורוצחים כדי למלא את המכסה בשטיפת כלים.

גאונים.

פורסם
  • מחבר

כמה מסעדות המבורגרים צריך כבר? צריך אוליי שלוש מסעדות המבורגרים אחת לכל דרגת "איכות" ומחיר. אבל כל המסעדות פה אותו הדבר באיכות של האוכל ובמחירים. למעט כמה מסעדות שהם אפילו פחות איכותיות.

לא צריך כל כך הרבה מסעדות.

סתם פותחים מלא מסעדות וחוסכים בהוצעות בשביל להשתלט על כל חלקה. מכל המסעדות שיש רוב האנשים יגידו לך שאין ממש מקום טוב לאכול.

פורסם

גם אם המסתננים לא לוקחים עבודות מישראלים יהודים הם עדיין לוקחים עבודות מערבים ישראלים ומבני מיעוטים אחרים בישראל שזה לא פחות חמור.

המעסיקים הישראלים מעדיפים את המסתננים כי הם הע(ו)בדים המושלמים בשבילם:

-אפשר לשלם להם מתחת לשכר מינימום.

-לא צריך לשלם להם את כל ה"מסביב" שהמעסיק הישראלי בוכה עליו.

-אפשר להתייחס אליהם כמו כלבים, להעסיק אותם 12 שעות ביום, לא לתת להם שום זכויות ומתי שנמאס מהם אפשר לזרוק אותם לרחוב.

-התחושה של "להחזיק מישהו מהביצים".

פורסם

מספר הערות:

א. ענף המזון הוא ענף מאוד בעייתי. רוב העסקים בענף חיים היד לפה ורובם סוגרים את העסק כעבור שנתיים - שלוש. מעט מאוד מסעדות מחזיקות שנים רבות. אי אפשר להאשים אותם שם מחפשים דרך לחסוך בעלויות.

ב. סודנים לא דחקו ישראלים ממקומות עבודה בשכר מינימום כי ישראלים מלכתחילה לא רוצים לעבוד בעבודות מהסוג הזה. מדובר בתהליך טבעי שמתרחש בכל העולם המערבי. מהגרים תופסים עבודות שחורות שהאוכלוסיה המקומית לא מוכנה לבצע.

ג.בנוגע למדיח כלים - מסעדות בדרך כלל שוכרות שטח קטן בגלל עלויות השכירות וארנונה המטורפים במרכז. במטבח ממילא בקושי אפשר לזוז. אין מקום למדיח כלים תעשייתי. בנוסף במסעדה יש תנועה מהירה של כלים ואי אפשר לחכות עד שיצטברו מספיק כלים כדי להצדיק הפעלה של מדיח והמדיח שוטף כלים יותר לאט משוטף כלים מקצועי.

ד.חיים בארץ 60 אלף מסתננים. המדינה צריכה להחליט או שמגרשים או שנותנים להם מעמד כלשהו. אי אפשר לכלוא בני אדם בשכונות עוני, למנוע מהם אפשרות תעסוקה ואז להתפלא שהם שודדים אנשים ברחובות ופורצים לבתים. מה אתם הייתם עושים במקומם? מתים מרעב בפארק?

פורסם

ומה עם ההוא שפורץ לך לבית?

מה תעשה איתו?

הוא גם צריך לחיות לא?

תעשה לו מקום בפינה ליד מוגומבו וקמבבילה.

תהיה אנושי.

בחייך.

גם פורצים הם בני אדם.

גם להם יש זכות לחיות בבית שלך.

פורסם

אם תאפשר לו להתפרנס בדרך אחרת סביר להניח שהוא לא יפרוץ לבתים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים