פורסם 2014 בספטמבר 2211 שנים ענקית השבבים תבצע השקעת ענק, שבאמצעותה תקים מפעל חדש ליצור שבבים לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%99%d7%a2%d7%94-%d7%91%d7%99%d7%a9%d7%a8%d7%90%d7%9c-22-%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%90%d7%a8%d7%93-%d7%a9%d7%a7%d7%9c%d7%99%d7%9d/
פורסם 2014 בספטמבר 2211 שנים נתונים נוספים החסרים בכתבה: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000973838המענק שאינטל מקבלת מהמדינה: 1.1 מיליארד ש"ח.מס מופחת של 5% למשך 10 שנים, תמורת רכש גומלין של 2 מיליארד ש"ח במשך 5 שנים, בנוסף ל 200 מיליון ש"ח כל שנה, מחברות קטנות ובינוניות בישראל שיוכרו כספקי אינטל מורשים.מתחייבת להעסיק 1000 עובדים נוספים. משרד הכלכלה מעריך עוד 2500 מועסקים במעגלי תעסוקה עקיפים במהלך בנית המפעל.
פורסם 2014 בספטמבר 2311 שנים mmemorexיכול להיות שאני לא מסכים אם הטענות שלך - יכול להיות שכן. אבל רק שתדע ששפה כמו שהשתמשת לא מוסיפה לך כבוד ובטח ובטח שלא לפורום.ולכן - הגם שאני לא מוד בפורום הזה - אני מבקש ממך שלכל הפחות להבא אל תגיב בצורה הזו. הפורום הוא במה לדעות של אנשים שונים שחושבים שונה ובעלי דעה שונה - וזה שאתה נמצא מאחורי מקלדת ומסך לא אומר שאתה יכול להרשות לעצמך להתבהם ו"ללכלך לנו את הבית".העלית טענות יפות - חלקן מוצדקות וחלקן לא - רק חבל שעטפת אותן באריזה כל כך מכוערת שלאף אחד אין באמת חשק להתייחס אליך ברצינות.
פורסם 2014 בספטמבר 2311 שנים קודם כל אינטל לא "תורמת" שום דבר. מדובר על הסכם הדדי שבא לשרת את שני הצדדים. אפשר להתווכח על דרכי התשלום והתמורה אבל ברור ששום דבר כאן לא נעשה כ"תרומה". אגב, לפי ההסתכלות הנ"ל אינטל חייבת המון לישראל. מעבדי הPENTIUM M והC2D שהוציאו את אינטל מהבוץ (NETBURST) שבו היא היתה שקועה וחיסלו הלכה למעשה את התחרות בינה לבין AMD פותחו בארץ. הרבה מהטכנולוגיות העתידיות של החברה מפותחות כאן ברגעים אלו ממש.
פורסם 2014 בספטמבר 2311 שנים אנשים פה גם צרי עין בצורה מדאיגה וגם צרי מחשבה. מעבר להשלכות הישירות של השקעה בסדר גודל כזה (כל מה שהוזכר פה כמו מיסים למדינה, משרות נוספות, תעסוקה נוספת לנותני שירות וכו'...) יש פה גם עניין של פוליטיקה. בתקופה שישראל מצויירת בעולם כ"גרגמל" רשע שרק מחפש לרצוח את "הדרדסים המסכנים", הפגנות ברחובות בכל העולם, אינספור גינויים, סגירת שגרירויות וביטול יחסים ועוד ועוד... השקעה שכזאת (גם בסדר גודל כזה וגם מחברה שכזאת) מביאה המון המון המון נקודות זכות במערכה הפוליטית לישראל. מי יודע אולי ההשקעה הזאת תביא חברות גדולות נוספות ותגרום להם להשקיע כסף. תפסיקו להיות כאלה הייטרים!! אפשר להתעודד רק מהעובדה שזה יצור מאות על מאות של משרות נוספות, ובתקופה כזאת קשה של השוק זה יכול לעזור מאוד. שתהיה לנו שנה טובה נערך 2014 בספטמבר 2311 שנים על-ידי jackhammer
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.