עבור לתוכן

חמישה דברים שיש לאפל ואין לאנדרואיד | דעה

Featured Replies

פורסם

נהנתי לקרוא :xyxthumbs:

פורסם

ממש לא רחוקים מהאמת.

פורסם

לגבי הקריסות של אפליקציות, IOS מזמן עברה את האנדרואיד - לרעה...

http://www.techtree.com/content/news/616/android-apps-more-stable-than-those-on-ios-study.html

לגבי הגן הנעול, יש באפסטור רק אפליקציות שאפל רוצה שיהיו ושלא מתחרות באפליקציות המובנות.

נראה אותך מוצא אפליקציה חלופית לחייגן או להודעות טקסט. מזל שעכשיו סוף סוף שחררו קצת את החבל עם מקלדות לחופיות.

לגבי האחידות, זה יוצר עדר. המקסימום שאני יכול לבחור זה בין צבע שחור ללבן (וזהב) אם נתעלם רגע מה-5C, לכל האייפוניסטים יש

בדיוק את אותו המכשיר ואותו מראה. אני יכול לבחור לא רק בין דגמים שונים בתכלית של אותו היצרן, אלא בין יצרנים שונים.

הייתי שבועיים עם אייפון 4S, אחרי שהמוטורולה דיפיי (!!!) שלי התקלקל, ופשוט סבלתי כל רגע, וזה אחרי שהיה לי 3 שנים אייפון 3G.

פורסם

אני אתן קרדיט לאפל איפה שמגיע להם, אבל הדבר הנכון היחיד שכתבת זה החלק של התמיכה בסוף.

באמת יש לאפל מערך תמיכה ושירות שכל חברה, לא רק יצרניות אנדרואיד, צריכים לקנא בו.

לגבי סעיף 1, תשווה גן סגור לגן סגור. ובזה אני מתכוון שתשווה את הסיכוי לחטוף MALWARE מהמרקט בלבד באנדרואיד, כשהמכשיר עדיין סגור לרוט והאופציה להתקנת אפליקציות ממקורות חיצוניים לא פעילה. להגיד שזה יתרון שאסור לך להתקין אפליקציות חיצוניות כי יש סיכוי שאחת מהן תהיה בעייתית זה כמו להגיד שזה יתרון לאסור על שתיית אלכוהול כי מישהו יכול לנהוג שיכור.

סעיף 2 בכלל מצחיק, אהבתי ש itunes אצלך נחשבת ליתרון לאפל. כל דבר אצלי באנדרואיד מגובה אונליין אוטומטית, בלי צורך בתוכנה בעייתית מאוד שיש לה הסטוריה בבאגים שמחקו לאנשים את החשבון במקום לגבות אותו.

http://www.justanswer.com/mac-computers/6vgqf-itunes-deleted-contacts-iphone-ipad.html

מה עוד שאם כבר אתה מזכיר התעסקות ברוט של המכשיר אז דבר ראשון שכל משתמש חכם עושה זה לעשות nandroid backup למכשיר שלו, וזה הגיבוי הכי טוב שיש.

3 נראה כמו סעיף למלא מקום. כל מה שעובד על מכשיר אחד יעבוד על מכשיר שני, כל מה שמתחת למכסה המנוע זה בדיוק אותו הדבר בכל המכשירים, אתה מדבר על סקין נטו, זה עוד טיעון של "טוב לי שאפל מגבילים אותי", וזה שווה לטיעון של אסיר עולם שטוב לו בכלא כי "בחוץ החיים קשים, צריך לעבוד, לשלם חשבונות, טוב שהמדינה חוסכת לי את כאב הראש הזה"

4 זה סובייקטיבי, אני לא אתווכח איתו. גם אני לא אוהב את ה bloatware של יצרניות שונות, אז אני קונה נקסוס או מחליף לרום קאסטום, אבל זה למי שלא מתעסק בהחלפות רומים זה די מגביל את עולם האנדרואיד למכשיר אחד בלבד (שהוא בפני עצמו מכשיר מעולה וחצי מחיר מאייפון, אבל זה דיון לכתבה אחרת של נקסוס V אייפון, ולא אנדרואיד V אייפון)

ולסיום, בלי קשר לכתבה, מערכת התגובות החדשה באתר היא מהגרועות שראיתי בחיי, ואני חבר ותיק באינטרנט, מימי מודם החיוג בקופסא הגדולה שישב מחוץ למחשב ותעריפי חיבור מטורפים של בזק. למה יש לי שטח בגודל של שורה מסכנה אחת לראות מה כתבתי? לחזור אחורה ולתקן משפט קודם שכתבתי כמעט בלתי אפשרי לחלוטין.

פורסם

יפה.

אם כי לא השתכנעתי עדיין לקנות אייפון..:nixweiss:

פורסם

1. חלק ממה שכתבת נוגד לחלוטין את כל מה שאתה אוהב באנדרואיד..

כי "שליטה מלאה על התוכנה והחומרה" היא בדיוק הסיבה לעדכונים המסודרים והאחידות- ןלכך שאם אתה לא אוהב את זה ורצה לחזור לגרסא קודמת או לשנות אפילו את הדבר הבסיסי ביותר את ה פשוט לא יכול.. כיף לחלום, אך בסופו של דבר זה מחיר החופש. 2. הגיבוי יכול להיות חיסרון מאוד משמעותי- למשל כשהמכשיר מחליט להסתנכרן מול האייפון, למחוק כל מה שעליו ןלהחליף אותו במה שעל המחשב (בעיה מוכרת עוד מימי האייפוד).

אגב, רוט לא תמיד מחייב פתיחת בוטלואדר לכן לא תמיד מבטל את האחריות. אם יש לך רוט וtitanium backup, אתה פשוט מסודר, הרבה יותר מבעלי אייפון, כי אתה לא חייב חיבור לאינטרנט כדי להעביר ה-כ-ל, מקבצי הapk עד להסטוריית מכשירי הBT בקלי קלות, כולל גיבויים מתוזמנים וכו'. אתה אומר שלא כולם עושים זאת? בסדר. זו מע' שמעניקה לך יותר ככל שתטרח ללמוד (ולא צריך לדעת הרבה).

3. לגבי עדכוני תוכנה: כל מה שצריך זה לעבור פעם אחת לרום נורמלי עם OTA. אין אף אדם שלא מכיר מישהו שיכול לעשות לו את זה. אם לא, כמה עשרות שקלים בחנות כלשהי יפתרו את הבעיה ויש לך עדכונים מהירים לתקופת זמן ממושכת. שוב, טיפה השקעה עם תשואה מעולה. אולי מעט מסובך יותר, אך לא משהו שדורש התעסקות תמידית.

4. אני הכי מסכים עם מה שאמרת.. עד שלא חווית את הפחד המזדחל כשהבנת שהפלשה לא עברה כמו שצריך, אתה לא לגמרי אנדרואידי..

פורסם

אני אתן קרדיט לאפל איפה שמגיע להם, אבל הדבר הנכון היחיד שכתבת זה החלק של התמיכה בסוף.

באמת יש לאפל מערך תמיכה ושירות שכל חברה, לא רק יצרניות אנדרואיד, צריכים לקנא בו.

לגבי סעיף 1, תשווה גן סגור לגן סגור. ובזה אני מתכוון שתשווה את הסיכוי לחטוף MALWARE מהמרקט בלבד באנדרואיד, כשהמכשיר עדיין סגור לרוט והאופציה להתקנת אפליקציות ממקורות חיצוניים לא פעילה. להגיד שזה יתרון שאסור לך להתקין אפליקציות חיצוניות כי יש סיכוי שאחת מהן תהיה בעייתית זה כמו להגיד שזה יתרון לאסור על שתיית אלכוהול כי מישהו יכול לנהוג שיכור.

סעיף 2 בכלל מצחיק, אהבתי ש itunes אצלך נחשבת ליתרון לאפל. כל דבר אצלי באנדרואיד מגובה אונליין אוטומטית, בלי צורך בתוכנה בעייתית מאוד שיש לה הסטוריה בבאגים שמחקו לאנשים את החשבון במקום לגבות אותו.

http://www.justanswer.com/mac-computers/6vgqf-itunes-deleted-contacts-iphone-ipad.html

מה עוד שאם כבר אתה מזכיר התעסקות ברוט של המכשיר אז דבר ראשון שכל משתמש חכם עושה זה לעשות nandroid backup למכשיר שלו, וזה הגיבוי הכי טוב שיש.

3 נראה כמו סעיף למלא מקום. כל מה שעובד על מכשיר אחד יעבוד על מכשיר שני, כל מה שמתחת למכסה המנוע זה בדיוק אותו הדבר בכל המכשירים, אתה מדבר על סקין נטו, זה עוד טיעון של "טוב לי שאפל מגבילים אותי", וזה שווה לטיעון של אסיר עולם שטוב לו בכלא כי "בחוץ החיים קשים, צריך לעבוד, לשלם חשבונות, טוב שהמדינה חוסכת לי את כאב הראש הזה"

4 זה סובייקטיבי, אני לא אתווכח איתו. גם אני לא אוהב את ה bloatware של יצרניות שונות, אז אני קונה נקסוס או מחליף לרום קאסטום, אבל זה למי שלא מתעסק בהחלפות רומים זה די מגביל את עולם האנדרואיד למכשיר אחד בלבד (שהוא בפני עצמו מכשיר מעולה וחצי מחיר מאייפון, אבל זה דיון לכתבה אחרת של נקסוס V אייפון, ולא אנדרואיד V אייפון)

וואו, אני פשוט מסכים עם כל מילה.

זה טוב שלשם שינוי הדיון מתחיל עם דעות ונימוקים שלפחות מוצגים בצורה רצינית. כיום נדיר לראות דיון אנדרואיד vs אייפון שהוא לא 100% flaming.

הבעיה היא שרוב הטיעונים בכתבה באמת קצת רחוקים מהמציאות, כמו ש-EGarchmorph פירט יפה מאוד.

גם אני משתמש אנדרואיד כבד מאוד. גם אני החלפתי ROM-ים כבר על עשרות מכשירים בכל הדגמים הנפוצים בשוק. וגם לי יש ניסיון של כבר כמה שנים טובות בעסק.

גם אני לא רואה את עצמי קונה אייפון בקרוב. וגם לי אין בעיה לפרגן לאייפון איפה שצריך, וזה ממש לא הנקודות שהוזכרו בכתבה.

אם כבר, אפשר לדבר על איכות החומרים והבנייה של האייפון, שגבוהה בהרבה מזו של המתחרים הכי נפוצים בשוק (כן, כל סדרת ה-Galaxy S, אני מדבר עלייך).

אפשר לדבר על היתרונות האמיתיים של חומרה ותוכנה תחת קורת גג אחת, שהם ביצועים שלרוב טובים יותר בזמן ההשקה (וכמובן שהיתרון הזה הולך ונעלם עם השנים והשדרוגים). ואני מצטער אור, אבל גיבוי ושחזור, מוצלחים ככל שיהיו, ממש לא נובעים משליטה של חברה אחת בתוכנה ובחומרה. זהו פיצ'ר תוכנתי בלבד, שגם אני הייתי יכול לממש באותה איכות אם הייתי צריך לכתוב מערכת הפעלה לאייפון עם חומרה קיימת. לא צריך שום ידע בחומרה בשביל זה. וכמו ש-EGarchmorph ציין, דווקא כן יש פתרון מובנה לאנדרואיד כמערכת הפעלה.

ואפשר להסביר כמו שצריך את בעיית הפרגמנטציה באנדרואיד. והבעיה הזו ממש לא קשורה לטיעונים מוזרים כמו "תוכנה היא לא הצד החזק של יצרניות טלפונים או חברות סלולר"... הן כולן יודעות טוב מאוד מה הן עושות. וזו גם לא העובדה שצריך לחכות עוד כמה שבועות עד שהן מתאימות את הגרסה החדשה. הבעיה היא העובדה שהן יכולות להחליט, משיקולים שלהן, להפסיק לשדרג מכשירים בטרם עת, מה שמשאיר את השוק מלא בטלפונים כשירים לחלוטין שתקועים על גרסות אנדרואיד עתיקות. בנוסף לזה, העובדה שכל יצרנית טלפונים מוסיפה שינויים משל עצמה לפעמים גורמת לשוני גדול מדי במערכת ההפעלה בין מכשיר אחד לאחר. שתי הנקודות האלה עושות את העבודה של מפתחים של אנדרואיד ולאנדרואיד לכמעט בלתי אפשרית, וזו הבעיה האמיתית. לא השוני מבחינת משתמשי הקצה שבסה"כ רואים "סקין" אחר.

אבל בסופו של דבר, כמו שכולנו יודעים, לכל הנקודות הנ"ל יש פתרונות ואלטרנטיבות, מה שאי אפשר להגיד על כל החסרונות של האייפון.

פורסם

וכרגיל KAKADU999 מבלבל את השכל.... :)

הדברים האלה ממש לא רחוקים מהאמת וממש לא מטעים, הם נכונים ומדוייקים.

הבעיה עם האייפון היא שפה בערך נגמרת רשימת היתרונות.

אכן יש עוד דברים שגוגל יכולה לעשות בשביל לצמצם פערים בתחומים האלה, וכולנו מקווים שזה יקרה בקרוב.

פורסם

וואי אנשים תתעוררו.

אף אחד לא מדבר על המשתמשים המקצועיים.

ברור שמי שיודע לעשות רוט או להחליף רום או וואטאוור עושה את מה שהוא עושה כי הוא מבין בזה וגם (יותר חשוב) נהנה מזה. רוב רובינו בפורום הזה חובבי טכנולוגיה. אנחנו נהנים מכל הדברים האלה.

אבל לא מדובר פה על אנשים כמונו.

מדובר על ה95% האחרים....

לך תגיד לבנאדם שאם הוא רוצה פתרון כזה או אחר לבעיה מסויימת שיש לו אז הוא צריך לפתוח הרשאות או להחליף רום או להתחיל להתעסק עם שורות קוד..... :sleep:

לאף אחד אין ספק (גם למשתמשי אייפון) שאנדרואיד יותר גמיש ומאפשר יותר חופש פעולה למשתמש.

הוא בסך הכל ציין שיש יתרונות גם לצד השני ה"סגור".

גם אם אתם רואים את היתרון או לא או שאתם מסכימים איתו או לא זה לא רלונטי כי זה עובדה בשטח.

אחלה כתבה, אני נהנתי לקרוא.

לפי דעתי אור שמר על אובייקטיביות במהלך הכתבה אפילו שהוא שייך לצד הירוק.

פורסם
לך תגיד לבנאדם שאם הוא רוצה פתרון כזה או אחר לבעיה מסויימת שיש לו אז הוא צריך לפתוח הרשאות או להחליף רום או להתחיל להתעסק עם שורות קוד..... :sleep:

אז מה אתה מעדיף, להגיד לו שפשוט אי אפשר וזהו? כי את זה, אם תרצה, תוכל להגיד לו גם באנדרואיד, בדיוק כמו באייפון. (במקרה של האנדרואיד זה אמנם יהיה שקר, אבל מה אכפת לך).

פורסם

זה כמו שמישהו ישאל אותך אם המחשב שלו יריץ תוכנה כלשהי ואתה צריך להגיד לו שצריך להוסיף ראם או לשדרג מעבד....

לרוב האנשים אין מושג אפילו מה זה.

אז הם מזמינים טכנאי או בן דוד שמבין במחשבים.

אותו דבר סביר להניח שיקרה פה... אבל זה לא אומר שזה פתרון נגיש למשתמש הממוצע (בדיוק כמו שהוספת זכרון ראם זה לא פתרון נגיש למשתמש הממוצע - אפילו שאין מזה מנוס לפעמים)

פורסם

זה ממש לא אותו דבר כמו שדרוג רכיבים במחשב, היות שאתה לא צריך לקנות שום דבר נוסף. אם כבר זה אותו דבר כמו שינוי הגדרות או התקנת תוכנה נוספת כדי שזו תעבוד, וכדומה.

חוץ מזה, שלפעמים אין ברירה. נניח שהמישהו ממש חייב את התוכנה מותקנת על המחשב. מה אתה חושב שהוא יעדיף, שתספר לו שזה קצת מסובך וצריך לעשות שינויים שהוא לא מבין בהם (ויפנה לעזרה מקצועית אם צריך), או שתגיד לו שאי אפשר וזהו, שיסתדר בלי או יקנה מחשב חדש?

אותו דבר, נניח שיש למישהו בעיה שממש מפריעה לו להשתמש במכשיר, אולי אפילו ברמה שיצטרך לוותר עליו לגמרי אם אי אפשר לפתור. באנדרואיד זה אולי מסובך, אבל ניתן לביצוע בסופו של דבר. באייפון זה פשוט "אי אפשר וזהו".

ועוד משהו, אמנם יש בעיות שאי אפשר לפתור בלי פעולות מסובכות כמו החלפת רום או התעסקות עם שורות קוד, אבל חלק גדול מאד מהבעיות הנפוצות ניתן לפתור ע"י התקנת אפליקציה פשוטה, שאולי דורשת רוט, אבל גם רוט אפשר להשיג בהרבה מכשירים ע"י התקנת אפליקציה פשוטה (חוץ מזה שחלק נכבד מהמכשירים מיבוא אפור מגיעים עם רוט מהחנות). אז לאנדרואיד עדיין יש יתרון עצום בפתרון בעיות גם עבור המשתמשים הפשוטים - אלא אם כן מדובר במישהו שגם התקנת אפליקציות מסובכת לו מדי, אבל אז הוא כנראה יצטרך תמיכה טכנית צמודה בכל מקרה, אז מה זה כבר משנה.

פורסם

גם באייפון ברוב הפעמים זה לא "אי אפשר וזהו"

כמעט תמיד אפשר לעשות (כמובן בתנאי שאתה יודע מה אתה עושה או שאתה יוצר קשר עם מישהו שיודע)

לרוב הבעיות או הדברים שחסרים או שמציקים למשתמש יש כבר אנשים שחשבו על זה וכתבו איזה טוויק או אפליקציה בשביל זה.

אני אתן לך את הדוגמה הכי בסיסית (בתקווה שלא תתפס על הדוגמה עצמה אלא על הנקודה שאני מנסה להעביר)

הSBSETTINGS יצא עוד בשנת 2007-8 בתור טוויק שמקצר את כל השיטה הדבילית של כניסה לאין ספור תפריטים כדי להדליק ולכבות אופציות שונות.

עזוב שעכשיו (200 שנה אחרי) אפל התעורר והוסיפו את זה בילט אין במערכת...

היום קהילת הסידיה הרבה יותר מפותחת מב2008. לכל דבר שמפריע לך יש המון אנשים שכבר חשבו על זה...

אבל להגיד ש"אי אפשר וזהו" זה לא הכי נכון.

כי אופציות יש

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כל הדברים שהזכרת הם בדיוק מה שרע באפל (זאת ועוד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים