עבור לתוכן

היי בבקשה תעזרו לי להבין משהו!!!

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להבין מה ההבדל בין registers לבין cpu cache?

אם מישהו יכול לתת לי הגדרה לכל אחד מהם ומה ההבדל בינהם זה מאוד יעזור לי !

תודה מראש

פורסם

הנה תשובות:

קישור 1

קישור 2

אחרי שפתחת את הקישורים.... נו... זה היה כל כך מסובך?

פורסם
  • מחבר

דובי היקר תודה על הקישור אבל אחד מהקישורים שרשמת בכלל לא רלוונטי לא שאלתי מה זה regitry שאלתי מה זה register של מעבד ומה ההבדל שלו מcache כי פשוט בהסברים שקראתי הם נשמעים פחות או יותר אותו דבר

פורסם
  • מחבר

למה היא נוגדת את חוקי הפורום?

פורסם

אני מצטט מתוך הקישור הזה

"כותרות:

הקפידו לכתוב כותרת (נושא) עניינית לדיון שהנכם פותחים, הכותרת צריכה להכיל את השאלה הכללית שלכם או את תמצית הנושא של הדיון. אין לכתוב סימני פיסוק מרובים מיותרים בכותרת.

כותרת טובה וממצה תזמין יותר אנשים להיכנס לדיון שלכם, ותגדיל את הסיכויים לקבל תשובות. בנוסף, כותרת ממצה המכילה את נושא הדיון יכולה לעזור למשתמשים אחרים למצוא את הדיון במערכת החיפוש בפורום.

כמו כן, שימו לב שיותר אסתטי ונעים להיכנס לפורום שבו דיונים עם כותרות ענייניות, מאשר לפורום שכולו מלא בהודעות כדוגמת "אחים שלי תעזרו לי!!!!!!!!" או "מי שמוצא לי את הפתרון מלך!!!!!!".

במידה והתבקשתם לשנות את הכותרת, תוכלו לעשות זאת על ידי כפתור העריכה, שנמצא בהודעה הראשונה שלכם בדיון, מצד שמאל למעלה.

דיונים שכותרתם לא תיערך בהתאם יינעלו, ופותח הדיון יקבל אזהרה!"

פורסם
  • מחבר

טוב הבנתי...שאני לא אקבל תשובה פה... בכל אופן תודה ויום טוב

פורסם

כתבתי לך בתגובות.

כשמספר מילים כתובים בצבע כחול זה כי הן משמשות קישור לאתר אינטרנט.

פורסם
  • מחבר

תודה דובי

פורסם

1. זה לא סיפור לשנות את הכותרת - פשוט עורכים את ההודעה הראשונה.

2. ממש לא שייך לפורום הזה.

3. הסבר קצר לגבי אוגרים (Registers) וזיכרון מטמון (cache):

אוגרים הם למעשה תאי זיכרון של המעבד שבעזרתם הוא יכול לבצע פעולות שונות. אפשר לכתוב באופן כללי שהקוד שהמעבד מקבל הוא בערך כזה:

א. הכנס תוכן תא זיכרון [כתובת תא זיכרון] לאוגר R1.

ב. בצע פעולה על אוגר R1 (זה יכול להיות פעולת חיבור, כפל, פעולות לוגיות וכד').

ג. העתק אוגר R1 לתא זיכרון [כתובת תא זיכרון].

למה צריך את זה - כי הזיכרון הוא לא רכיב שיכול לבצע פקודות עיבוד אלא אך ורק קריאה וכתיבה של נתונים. לכן בגישה לזיכרון יש צורך להעתיק את התוכן של התא למעבד, לבצע את פעולת העיבוד המתאימה ואם צריך - לכתוב משהו לזיכרון.

זיכרון מטמון הוא זיכרון שבו נשמר עותק של חלק מהזיכרון הראשי (בהתבסס על עקרונות וטכניקות מסויימות), כך שאם יש צורך לגשת לנתון בכתובת מסויימת בזיכרון, תהיה הסתברות גדולה שהנתון הדרוש כבר נמצא בזיכרון המטמון ויהיה אפשר לקרוא אותו משם. מכיוון שהגישה לזיכרון המטמון הרבה יותר מהירה מאשר לזיכרון הראשי, הפעולה תתבצע מהר יותר.

פורסם

עוד ילד שלא מבין שכאן זה לא FXP. למה אתם טורחים לענות לו בכלל?

פורסם

אני לא מכיר את FXP (כנראה לשמחתי) כל כך

פורסם

פותח הדיון, שנה בבקשה את כותרת הדיון כך שתתאים לחוקי הפורום, אחרת הדיון ינעל.

1. זה לא סיפור לשנות את הכותרת - פשוט עורכים את ההודעה הראשונה.

במצב מתקדם :s0432:

הנה מדריכון קצרצר:

http://hwzone.co.il/community/threads/532396-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A7%D7%A6%D7%A8%D7%A6%D7%A8-%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F?p=4779566#post4779566

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים