עבור לתוכן

מחשב ביתי ב2000

Featured Replies

פורסם

עם מסך

שימושים מאוד פשוטים ללא ווינדוס

כרגע אין חריגה עד להתייעצות נוספת אבל תציגו אפשרות לא גבוהות

על שתי שורות ודרישה אחת אני לא ימלא שאלון של השב"כ

1. מה התקציב המקסימאלי?2000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?זה של דוד שלי ז כרגע לא יודע אם הוא ירצה לחרוג אז ברגע שתהיה לי תשובה נוספת אעדכן אבל כרגע לחסוך

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גלישה נטו

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשבסופר מריו

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 21.5/22 מה שנכנס בתקציב

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?DVD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא קריטי אבל שלא יהיה טרקטור

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?פף..לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא להכל

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP/IVORY

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?כנראה שבוע הבא

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?לא נראה לי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונותעל הריכיבםממש לשימוש פשוט לא לעוף הרכיבים

פורסם
על שתי שורות ודרישה אחת אני לא ימלא שאלון של השב"כ

תמלא את השאלון.

כי יש חוקים ויותר קל לעזור לך.

פורסם

חבר יקר, התגובה שלך קצת הצחיקה אותי את האמת.. שאלון שב"כ.. בסה"כ אנשים פה מקדישים מזמנם לעזור אל תעשה מזה כאילו הם חייבים לך משהוא...

שמע, תמלא את השאלון, אני גם נעזר המון ויש פה אחלה אנשים עם המון רצון לעזור , ותאמין לי שהשאלון שב"כ הזה זה בשביל שיוכלו לעזור לך...

אפילו שאני לא כזה גאון במחשבים ההודעה שלך לא רצינית ...

בהצלחה...

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי?

2000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך

? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

זה של דוד שלי ז כרגע לא יודע אם הוא ירצה לחרוג אז ברגע שתהיה לי תשובה נוספת אעדכן אבל כרגע לחסוך

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

גלישה נטו

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

תדיר

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

לא

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב

סופר מריו

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)

21.5/22 מה שנכנס בתקציב

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

נמוכות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

DVD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

לא קריטי אבל שלא יהיה טרקטור

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

פף..לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא להכל

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

KSP/IVORY

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

כנראה שבוע הבא

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא נראה לי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונותעל הריכיבם

ממש לשימוש פשוט לא לעוף הרכיבים

פורסם

הנה מפרט מ KSP, הסברים והערות בסוף:

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Pentium G3250 3.2Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-B85M-HD3 LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי SeaSonic 430W 80+ Bronze S12II-430 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec GX700 Original Rugged 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 1809 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

הערות והסברים:

1. אפשר לקחת מעבד Pentium G3240 בתצורת BOX, שעובד ב 100MHz פחות מהמעבד שהצעתי, והוא גם מגיע עם מאוורר כך שבסה"כ ניתן לחסוך כ-35 ש"ח. לדעתי משתלם לקחת קירור צד שלישי ומעבד קצת יותר מהיר כאשר ההפרש הוא רק 35 ש"ח.

2. בחרתי את הלוח B85M-HD3 כי למען האמת מבחר הלוחות ב KSP הוא לא משהו, וזה הלוח הכי משתלם שיש שם בטווח המחירים הזה.

3. בחרתי 8GB זיכרון כי התקציב מאפשר זאת. אם תרצה, אפשר לקחת זיכרון של 4GB במקום ולחסוך 165 ש"ח.

4. בחרתי דיסק קשיח של 1TB של Seagate. אפשר לקחת את הדיסק המקביל של Western Digital ולחסוך 24 ש"ח. לא הייתי מציע לקחת דיסק קשיח יותר קטן בנפח של 500 ש"ח כי זה מאד לא משתלם (אם ממש תרצה לחסוך יש את ה Western Digital Caviar Blue בנפח 500GB ב-230 ש"ח, כלומר חיסכון של 54 ש"ח).

5. בחרתי ספק כח S12II של Seasonic בהספק של 430W, שהוא יותר ממה שצריך. הסיבה בחרתי אותו היא שיש עליו 5 שנות אחריות, וזה שווה לדעתי את התוספת במחיר. אם זה קריטי, אפשר לבחור ספק כח זול יותר, אבל יש לוודא שמדובר בספק איכותי של חברה מוכרת.

6. בחרתי את המארז GX700 של Antec שעולה 225 ש"ח. העדפתי להכניס מארז עם ספק כח תחתון ופתח איוורור עליון למרות שאין ממש צורך בכך למפרט הנ"ל (המפרט הזה מייצר מעט חום). אפשר לקחת את ה Antec One S3 שעולה 190 ש"ח ובכך לחסוך 35 ש"ח, אך העדפתי מארז בעל 4 יציאות USB קידמיות (2 מהן USB 3.0 ו-2 הן USB 2.0).

שיהיה ברור - ניתן לחסוך לפחות 250 ש"ח, אבל בהתחשב בכך שהתקציב מאפשר זאת אין סיבה לא לקחת מחשב טוב יותר.

עריכה:

הייתי בטוח שיש לך מסך, אבל מקריאה שנייה של השאלון אני מבין שצריך להכניס גם מסך בתקציב הזה (היית צריך לרשום את זה תחת ציוד היקפי שצריך לקנות). בכל מקרה, זה לא משנה - ב-2000 ש"ח אני לא מצליח לבנות מחשב סביר עם מסך, גם אם אני מחליף את כל הרכיבים שבחרתי (תהיה חריגה של כ-200 ש"ח לפחות מהתקציב).

אגב, אני הייתי מציע ללכת מסך Dell P2314H בגודל "23 - זהו מסך איכותי עם פאנל IPS שעולה כ-850 ש"ח. לדעתי לא משתלם לקחת מסך קטן יותר היום.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

התקציב בלי מסך

ואם אפשר לשים לפחות I3

המחשב הזה לילדה בת 5 אז לא צריך 8G או 1TB

או מארז כזה

פורסם

1. אם התקציב של 2000 ש"ח לא כולל מסך, אז המצב הרבה יותר טוב. במקרה כזה אני חושב שהמפרט שהצעתי קודם הוא דיי משתלם יחסית ל KSP. הדבר היחיד שאולי יפריע הוא המראה הצבאי של המארז שהצעתי (לא בטוח שכולם אוהבים מראה כזה).

2. אם אתה רוצה מעבד Core i3, קח בחשבון שמדובר בתוספת של מעל 250 ש"ח. לדעתי לשימושים שפירטת אין צורך במעבד כזה.

3. בקשר לדיסק הקשיח - לא הייתי יורד מדיסק קשיח של 1TB פשוט כי זה לא משתלם לקנות דיסק קשיח של 500GB. אני אפרט את התשובה:

אם נסתכל על המחירים ב KSP, אז הדיסק הקשיח בנפח 500GB הכי זול הוא ה Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III שעולה 230 ש"ח. הדיסק הקשיח הזול ביותר בנפח של 1TB הוא ה Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata II שעולה 260 ש"ח. כלומר בתוספת של 30 ש"ח בלבד אתה מקבל פי 2 נפח איחסון. אני חושב שעדיף לקחת את ה Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 שעולה 284 ש"ח, וזה אומר שבהפרש של 54 ש"ח בלבד אתה מקבל דיסק קשיח בנפח של 1TB במקום 500GB. זה אומר שמאד משתלם לקחת דיסק קשיח בנפח 1TB מאשר אחד בנפח של 500GB, והסיבה היחידה לא לעשות זאת היא אך ורק אם חשוב לחסוך עוד 30-50 ש"ח.

4. בקשר לזיכרון - הצעתי 8GB מכמה סיבות:

א. בדומה להסבר עם הדיסק הקשיח, במחירים של KSP משתלם לקחת 8GB במחיר של 365 ש"ח מאשר 4GB במחיר של 200 ש"ח. אגב, יש גם 8GB במחיר של 355 ש"ח שעובד בתדר של 1333MHz, אבל בגלל שההפרש הוא רק 10 ש"ח העדפתי את הזיכרון שעובד ב 1600MHz.

ב. נכון לעכשו זיכרון בנפח 4GB יהיה יותר ממספיק. אולם אם בעתיד (בעוד כמה שנים) הצרכים ישתנו ויהיה צורך ביותר זיכרון, יכול להיות שתהיה בעיה למצוא זיכרון DDR3 במחיר סביר, בדומה למה שקורה עם זיכרון DDR2 היום.

ג. בלוח יש 2 חריצי הרחבה לזיכרון, ואם תקנה עכשו מודול אחד של 4GB תהיה מוגבל יותר באפשרויות השידרוג בעתיד (תוכל להגיע עד 12GB אם תוסיף מודול של 8GB).

5. מבחינת מארז - אפשר לקחת מארז זול ופשוט יותר שעולה בסביבות ה-150 ש"ח. לדעתי עדיף להשקיע עוד כמה שקלים בשביל לקבל מארז עם 4 יציאות USB קידמיות, אבל זה כבר שיקול שלך.

6. מבחינת ספק כח - גם כאן אפשר לרדת לספק פשוט יותר. אפשר לקחת את ה Antec 400W BP400PX שעולה 185 ש"ח, אך מגיע עם אחריות ל-3 שנים.

טוב, הנה מפרט מתוקן עם מעבד Core i3, זיכרון בנפח 4GB, מארז פשוט יותר, ספק כח אחר, אבל עם דיסק קשיח בנפח 1TB (זאת תהיה טעות לחסוך כאן):

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray 1

מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-B85M-HD3 LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1

ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Antec 400W BP400PX 1

מארזים: מארז ללא ספק Antec VSK-4000B-U3 ATX Mid Tower Black 1

הרכבה: הרכבת חבילה מחלקים שבמבצע

מחיר החבילה: 1754 שקל

עמוד מוצר

קי.אס.פי מתחייבים למחיר הזול ביותר

שימו לב! אם תמצאו מחשב או חלק זהה/ים (במלאי של חנות ממשית) במחיר נמוך מהמחירון שלנו באינטרנט ובאותם תנאי אספקה ואחריות, תוכלו לרכוש את המוצר במחיר הנמוך יותר ובהנחה נוספת, או תקבלו תשלום של 50% מההפרש בהצגת חשבונית והמוצר שנרכש לאחר רכישתו.

עריכה:

אגב, ניתן לחסוך ע"י קניית המפרט בחנות אחרת. דוגמא למפרט דומה מפלונטר שעולה כ-130 ש"ח פחות:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=9388

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים