עבור לתוכן

מחשב לסלון - מדיה ושימושים כלליים

Featured Replies

פורסם

אז המחשב שיש לי בסלון קצת מתחיל להרגיש צולע וישן, והתחילו לעלות מחשבות על החלפה שלו. גם המחשב בחדר עבודה כבר צולע וישן - אבל הוא פחות שימושי כרגע אז זה פחות מעניין.

המטרה העיקרית היא מחשב שקט, קטן ויעיל שישמש אותי לצפייה בסרטים וסדרות, לשמיעת מוזיקה ולגלישה ברשת. מטרה נוספת היא שיחות וידאו בסקייפ או תוכנות דומות.

1. מה התקציב המקסימאלי? - תקציב של 3000 שקלים נשמע לי סביר לגמרי

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? יהיה נחמד לחסוך אבל לא ממש על חשבון איכות

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידת הצורך מוכן לחרוג ב 500 שקלים

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים - וידאו, אודיו, אינטרנט, שיחות וידאו.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי כרגע

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יתכנו משחקים פשוטים ברזולוציה סבירה - אין דרישות משחק מיוחדות

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - כרגע מסך 32" רזולוציה 720 - יתכן מעבר למסך גדול יותר (HD)

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? סרטים ב HD

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. סביר להניח שנוסיף K400 - עכבר ומקלדת בחלק אחד (המלצות למקלדות דומות יתקבלו בשמחה

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך :-)

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? כמה שיותר שקט יותר טוב - מוכן לחיות עם 5-6 עדיף 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן OC

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה זו דילמה אחרת - האם יהיה הגיוני להריץ HTPC עם לינוקס או שכדאי windows? - בגדול כדאי לכלול מערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית - מגורים בתל אביב

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חגים, אחרי החגים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). - מחפש מצלמת רשת איכותית שתתאים לשיחות וידאו בסלון.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אין חשיבות משמעותית לשדרוג

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: אבק, אבק ועוד פעם אבק - מעוניין במארז עם יכולת סינון אבק איכותית בשל מקום המגורים עתיר האבק :-|

וכמובן מצלמת רשת טובה שתתאים לעובדה בסלון - זה אומר כנראה מצלמה עם מיקרופן מובנה וכל השטויות - אבל אני מניח שאולי זה לא המקום לשאלה כזו, אז רק אם יש לכם רעיונות וידע :-)

אולי בגדול אני צריך להתאים את השאלה שלי - ראיתי את ה silverstone milo ומשום מה נראה לי שאלו מארזים שיהיו קצת פגיעים לאבק - יכול להיות שאם אני אוסיף 2-3 מאווררים בצד זה יעזור, אבל אני בספק כי אני לא אוכל ליצור לחץ חיובי אלא רק שלילי מה שאומר שאבק יכנס מכל מקום אחר :-(.. יש מארזים דומים עם מסנני אבק איכותיים - או אפשרות להוסיף מסנני אבק למארז כזה?

שאלה נוספת - האם SSD מצדיק את ההשקעה לצרכים כאלה - מצד אחד אני מבין שזה אחד הגורמים המשמעותיים למהירות המחשב בעליה ובעבודה רגילה, מצד שני זה לא זול. אני חושב שאפשר להכניס SSג למפרט בתקציב שלי אבל לא סגור אם זה שווה את זה. מה דעתכם?

בקיצור - נכנסתי לחנות אינטרנטית - הכנתי מפרט שמתבסס לגמרי על המפרטים המומלצים והוספתי לו SSD ומערכת הפעלה וזה מה שיצא:

מעבד:

Intel Core i3 4130T 3.4Ghz LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪579

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪57

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3

כמות: 1 - מחיר: ₪289

מארז:

SilverStone HTPC Milo Slim ML04 USB3.0 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪411

ספק כוח:

Seasonic 330W S12II-330 330W bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪204

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪180

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 3TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪579

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪397

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

מקלדת:

K400 HTPC Keyboard + Integrated Mouse Cordless

כמות: 1 - מחיר: ₪189

תוכנות:

Windows 8.1 Premium English 64bit - בקניית מחשב בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪353

סה"כ: ₪3345

שזה אפשרי אבל עדיף לחסוך קצת

מפה אני מחפש רעיונות והערות - מה לא צריך ומה יכול להיות חשוב, להוסיף מאוור למארז עצמו או שלא צריך/לא חשוב/לא כדאי...

תודה רבה -

גלעד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים