עבור לתוכן

שלום, מחפש מפרט מחשב טוב לסטודנט, בסביבות 2.5-3K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעזרתכם בקניית מחשב מומלץ/ אם אפשר להרכיב בעצמי, אני באמת לא מבין גדול במחשבים ניידים. בעיקרון המחשב מיועד לשימוש כסטודנט לפחות ל-3.5 שנים הבאות, שבהן אני לא מתכנן לשדרג אותו או משהו.

מטרות המחשב? אופיס, PDF, אינטרנט ופתיחת הרבה חלונות בו-זמנית (רלוונטי זיכרון 8 גיגה??), תכנות בסיסי (שפת C, מאטלאב), תוכנות לשרטוט ממוחשב וסימולציות המתאימות להנדסת מכונות/אווירונאוטיקה כמו שרטוט ממוחשב (SOLIDWORKS)

* גודל המסך? נראה לי 15.6 זה גודל אחלה, ראיתי שיש כאלה שביקשו 14, אבל לדעתי ילכו לי העיניים עם פחות מ 15.6. שיהיה מט

* רזולוציית המסך? לא כל כך משנה (מעדיף יותר קרוב לריבוע מאשר למלבן... אם זה לא טיפשי מדי בימינו)

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין

* משקל רצוי? עד 2.6 ק"ג

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 3 שעות עבודה נטו

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI

* Bluetooth? לא חובה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי איזה, לפחות 500 גיגה.

* כונן אופטי? כן, לפי מה שאני יודע ממחשבים ניידים זה צורב DVD פשוט בסביבות 100 ומשהו ש"ח

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם מספר דרישות:

1. אם לדעתכם יש צורך בתוספת מאוורר לעומת השקעה של כמה גרושים, ציינו זאת בבקשה, או שזה יהיה כבר חלק מהמפרט

2. נוחות מקלדת ומשטח ההחלקה. אני אעבוד הרבה ללא עכבר, וממש חשוב לי שהמקלדת ואיזור הגלילה יהיו נוחים לידיים, ללא קפיצות ועיוותים של האצבעות בכתיבה (עד השנה סחב לי מחשב ישן נושן HP COMPAQ NX6310, הוא חתיכת בוקסה, וכבר שנים הביצועים גרועים, אבל נוחות הקלדה וגלילה סוף הדרך- אז משהו בסגנון מבחינת המאפיין הזה).

3. המחשב ייכנס לתוך תיק, אז ראיתי שיש כיסוי סיליקון מגן שהוא די מגניב לדעתי.

4. אחריות 3 שנים

5. סניף מאיזור הקריות- חשבתי על KSP , אם יש משהו נוסף ואיכותי אז לא באמת אכפת לי.

6. אם אפשר הסבר או ייעוץ האם עדיף i3 או i5, ומה ההשלכות, אשמח להתעדכן.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים