עבור לתוכן

מחשב לתוכנות גרפיות כבדות בתקציב 3500 שקל

Featured Replies

פורסם

ייעוד המחשב

המחשב מיועד לתוכנות גרפיות כבדות, כמו:AutoCad2014,Rhinoceros 5,Photoshop,Revit,ומנועי רינדור כמו Vray ודומיו.

חשוב לי מאוד מעבד חזק לרינדורים I7 עם עדיפות לדגם הלא מסורס, חשוב שיהיה כרטיס מסך לא אינטגרלי שיהיה עם לפחות גיגה או 2 זכרון.

התקציב גמיש ב200 שקל גג.

גודל המסך- גודל סטנדרתי 15.6

רזולוציית המסך- לא ממש חשוב לי איכות הצג כיוון שהוא יהיה מחובר רוב הזמן למסך .

דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? ללא

משקל רצוי? לא ממש קריטי

האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה סטנדרטי

האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אין לי צורך במשהו מיוחד , אשמח לחיבור HDMI , ולחיבור בלוטוס' אם אפשרי(לא קריטי בכלל)

גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישה מיוחדת

האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? יהיה נחמד עם כן בעתיד.

האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף

האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? ללא מערכת הפעלה

האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא משנה

מצאתי מפרט שניראה לי תפור בול לצרכים שלי:

http://www.orpc.co.il/items/304987-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-Lenovo-Ideapad-G510-59411654-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%95

חשבתי לשדג לו את הזיכרון ל 8GB ולהוסיף לו SSD ואז המחיר מגרד את התקציב מלמטה. רק לא מובן לי אם השידרוג בא במקום הכונן דיסקים או הקשיח.

אשמח להמלצות..

תודה

פורסם

- אחריות לשנה (שדרוג אחריות ל-3 שנים עולה 300 ש"ח דרך מעבדת השירות של היבואן)

- הכרטיס מסך ממוצע, קצת פחות טוב מה-730M לשם השוואה.

- זיכרון ניתן לשדרג עצמאית ולא "דרך החנות" בזול יותר.

- דיסק קשיח SSD, אתה יכול לקנות לבד ולהתקין אותו במקום הצורב (יש מדריך בסטיקי) וככה תהנה מדיסק קשיח מהיר למע' הפעלה ותוכנות ובמקביל יהיה לך כונן גדול יותר לאכסון פרוייקטים וקבצים נוספים.

אם תשדרג "דרך החנות" זה יהיה במקום הכונן והכונן הקיים ישאר בחנות (LOSE-LOSE Situation) כי אתה בעצם משלם על כונן SSD ומפסיד כונן שממילא הגיע לך, טריק מפגר בחנויות רבות - כאמור, אפשר לביצוע לבד ובקלות רבה.

החנויות "לא מכירות" פתרון של במקום הצורב ועושקים ככה לעצמם כונן קשיח.

בקיצור - תסמוך רק על עצמך ותשדרג הכל לבד.

פה הוא זול יותר:

http://www.newpc.co.il/items/307411

2,590 ש"ח

סטיק זיכרון של 8GB (סה"כ יהיה לך 12GB) = מחיר 370 ש"ח (קישור - http://ksp.co.il/?select=.1038..316..347..786.&list=1&sort=2&glist=1&uin=15665&txt_search=24066&buy=&minprice=0&maxprice=0 )

כונן SSD בנפח 256GB MX100 - מחיר 550 ש"ח http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT256MX100SSD1

מתאם במקום צורב = 20 ש"ח

מארז USB חיצוני לצורב = 20 ש"ח

-------------------------------------------

סה"כ = 3,550 ש"ח

עם אחריות לשנה אחת בלבד, תוך במהלך השנה באחריות לשדרג אותה ל-3 שנים בתוספת תשלום של כ-300 ש"ח - לבחירתך.

זה מה שאני הייתי עושה בהתחשב בתנאים שהצבת לעצמך, ללא חשיבות למסך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

הכרטיס מסך לא כלכך חשוב לי כיוון שאני בקושי משחק במחשב, ואינני משתמש במנוע רינדור שמשתמש בGPU, לכן אני שם דגש את הCPU שלא יהיה מהסידרה המסורסת. יכול להיות שבעתיד כן אבל אני מעדיף להשקיע עכשיו במחשב נייד בינוני, ובעתיד לקנות נייח טוב.

לא הבנתי, אתה ממליץ לשדרג את האחריות?

בקשר לזיכרון הפנימי אתה צודק אני יעשה זאת לבד ואף אולי אני ישקול לשים עוד 8 ולא עוד 4 ההפרש זניח במחיר ואני גם מאמין שבביצועים אבל יאללה שייהיה.

בקשר לSSD ראיתי בכמה שירשורים שהמלצת לקנות מploter.

בקשר לSSD, מן הסתם אני מגדיר אותו מאסטר, ועליו אני שם את המערכת הפעלה ואת כל התוכנות שאני משתמש הם, ואת כל שאר המידע כמו מוזיקה סרטים ומסמכים על הכונן הרגיל שהוא סלייב?

רק מפחיד אותי להפסיד את האחריות שאני מסיר את הדיסק ושם במקומו את הSSD.

עריכה:

ישנה חנות בארץ שמוכרת את המתאם המדובר?

איך אני בודק תאימות לגודל הכונן במחשב הנ"ל?

פורסם

- אחריות, כן למה לא. תשדרג אם יש לך תקציב עכשיו או במהלך השנה הראשונה כשהמחשב עדיין באחריות.

- כפי שראית, אני שמתי לך סטיק של 8GB כך שיהיה לך 12GB וזה עדיין בתקציב שלך.

- ראה מדריך בסטיקי, את ה-SSD אתה שם במקום הכונן הקיים ואת הכונן 1TB אתה שם בתוך המתאם שנכנס במקום הצורב. אתה לא צריך להגדיר כלום, תוודא BOOT ב-BIOS ל-SSD ותתקין עליו את מע' ההפעלה.

לצורך התקנת הוינדוס אתה יכול להשאיר את הצורב במחשב, תתקין וינדוס על ה-SSD ולאחר סיום ההתקנה תוציא את הצורב ותכניס במקומו את המתאם עם ה-1TB.

- זה מתאם אוניברסלי, רק לוודא את גובה הכונן. במחשב הזה, הגובה הוא 12.7 מ"מ.

http://www.ebay.com/itm/12-7mm-SATA-2nd-HDD-HD-Hard-Driver-Caddy-for-Universal-CD-DVD-Optical-Bay-G9-/161141011479?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item2584c0b417

בארץ מתאם כזה עולה הון פי 6-7 לפי מה שראיתי, הזוי וסתם יקר. מזמינים באיביי ב-20 ש"ח, תוך שבועיים אצלך ועוד 10 דקות עבודה וזהו.

פורסם
  • מחבר

מעולה תודה רבה עזרת לי מאוד.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה קטנה, כבר הזמנתי את המחשב, אבל לפני שאני מזמין גם את הזיכרון, רשום במפרט הטכני של המפרט, וגם במפרט של הצ'יפ סט באתר של אינטל רשום שיש מגבלה של עד 8 גיגה בייט לזיכרון.

יש טעם בכלל להזמין עוד 8 גיגה בנוסף ל4?

פורסם

לשימושים שציינת זה יעזור.

המחשב תומך עד 16GB בוודאות 100%.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים