עבור לתוכן

הגיינה והמצב העגום של המסעדות במרכז(או לפחות בהרצלייה)?

Featured Replies

פורסם

שפים לא עובדים עם כפפות, בהגדרה. מבחינתם לגעת באוכל שהם מכינים זה חלק מתהליך ההכנה, ומי שרוצה לאכול בחוץ צריך להפנים את זה.

אתה רק צריך לקוות שהם לא גירדו בתחת לפני שהכינו את המנה שלך

• תגובות 48
  • צפיות 18.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפי זה אולי כדאי שגם המלצרים שנוגעים בצלחת ילבשו כפפות שהרי הם נוגעים לי בצלחת ואולי יש להם בעיות בריאותיות ?

בכל מקרה, אין חובה ללבוש כפפות והרבה לא עושים זאת.

https://www.osh.org.il/uploadfiles/t_124_mitbah.pdf

פורסם

בעיקרון את הבעיות הבריאותיות בודקים בתחילת משמרת - ציפורניים קצוצות ונקיות, בלי פצעים, שואלים מישהו אם הוא חולה או שיש לו בעיות ביציאות.

כמובן להרגיל לשתוף ידיים כל הזמן.

פורסם

בשיא הרצינות, לפני כמה שנים שעבדתי במקדונלדס - שמה הקטע של נקיון היה היסטרי, כל הזמן היו מפרקים הכל כדי לנקות דברים שאף אחד לא רואה, היה אסור בשום מצב להיות בלי כפפות, עובדים שמה אנשים צעירים ולא סודנים.. יש שמה מנות שהם יחסית "בריאות" - אלה שלא מטוגנות, הבעיה היחידה שזה מחיר של עסקית במסעדה, אבל עם טעם מאוד בינוני. אם מה שחשוב זה היגיינה אז מקדונלדס זה הכי טוב שיש.

פורסם

עשיתם אותי רעב

עכשיו הזמנתי מ"יאמי" ארוחה למחר

פורסם

שמור על הרעב!

פורסם
Roger האתר לפחות טוען כך. אז לפחות יש חמת הספק.

במסעדות שאני אוכל אני כבר יודע שהם לא מקפידים על ההגיינה כי בדרך כלל אפשרות לראות חלק מהמטבח ואני רואה אותם שמים את הירקות עם הידיים החשופות.

מה גם שבמסעדות האלה הם בדרך כלל מעסיקים סודנים או ארתיראים שבמקרה התולעים האלה נפוצות באזורים האלה של מרכז\דרום אפריקה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ascariasis#mediaviewer/File:Ascariasis_world_map_-_DALY_-_WHO2002.svg

הם מתחייבים על כפפות?

ואיך הם בכלל יכולים להתחייב על היגיינה אפילו בסיסית? האתר שולח לכל בישול מפקח לכל אחד מ 50 המטבחים הביתיים לבדוק איך ההוא מקפיד על ההיגיינה?

במסעדות לפחות יש איזה פיקוח מינמאלי, אפילו ביקורי פתע של משרד הבריאות. לעומת זאת, במשהו מבוזר וביתי כזה אין שום פיקוח. אז אם כבר, נראה לי שהרבה יותר מסוכן להזמין בדרך כזו.

פורסם

אם הבשלניות בבית הם שחורות ממעמד סוציואקונומי נמוך אז צריך לדאוג.

ואם הם אשכנזיות צפונבוניות אז אפשר להיות שקטים.

בליל של גזענות מכוערת?

או אמת סטטיסטית בעלת משקל על בסיס רקע תרבותי וכלכלי?

פורסם

אל תדאג הישראלים מחוסנים

ישבתי בבאגסו במסעדה ידועה של ישראלים (עם הספריה)

נכנסתי לשרותים, מגעילים, הכל צהוב על הקירות.

פתאום ראיתי שזה בכלל לא השרותים. זה המטבח.

פורסם

כמה גזענות בטראד פשוט על אוכל.... jesus

פורסם

יש הרבה גזענות באוכל.

אוכל פרסי.

אוכל עיראקי.

אוכל מרוקאי.

אוכל תימני.

אוכל אמממ... אשכנזי???, בכל מקרה... גפילטפיש.

אוכל יווני, רגע... ים תיכוני.

אוכל הונגרי.

אוכל איטלקי.

אוכל צרפתי.

אוכל אתיופי(עם ריח בלתי נסבל, כך אומרים בעלי האף הגזענים).

אוכל זה הכי גזעני שיש.

ורובו טעים(אפילו המאכלים שנשארים איתך כמה ימים, ובגלל זה בעלי האף הגזענים מעדיפים לא לאכול אותם).

אני אוהב עמבה בפלאפל למשל, אבל אוכל זאת לעיתים מאוד נדירות בגלל שאי אפשר להתפתר מהריח.

אותו סיפור עם חילבה.

והדבר הזה של האתיופים אין לי אפילו מושג מה זה.

לאף אחד אין... :nixweiss:

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

אינג'רה? זרעים כאלה... מייבשים אותם על חרא של פרות

פורסם

:lol::lol::lol:

הקטע של הכפפות זה בולשיט. בטח ובטח שלא מזה קיבלת תולעים. מקסימום קלקול קיבה - וגם זה לא סביר. אפשר לחשוב שגם כל בן אדם שמכין את האוכל בבית תמיד עם כפפות....

הסיכונים העיקריים באוכל הם:

- ירקות (בעיקר) ופירות שלא נשטפו היטב. אם השקו אותם במים מזוהמים - גם שטיפה לא תעזור.

- בשר שלא טופל או בושל כראוי.

פורסם

GIL, יש דברים שעדיף לא לדעת... :lol:

פורסם
GIL, יש דברים שעדיף לא לדעת... :lol:

ספר את זה לדודה שלי שחזרה עכשיו מכמה חודשים בקניה, אתיופיה והסביבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים