עבור לתוכן

מפרט למחשב HTPC

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים לכולם,

אני מתכנן לקנות בעתיד הקרוב מחשב עבור קולנוע ביתי לסלון, אחרי כמה סבבים והתלבטויות (בפורומים אחרים. כן, כן, אני רועה בשדות זרים) הרכבתי מפרט שנראה לי עונה על כל הדרישות (ומעבר) ונכנס לתקציב, הייתי שמח לשמוע (או לקרוא) חוות דעת, הערות והמלצות.

הדרישות:

מחשב במארז HTPC, שקט במיוחד, נפח אחסון גדול (2-4TB) ועם יכולת להתרחב בעתיד, המחשב ישמש למשימות בסיסיות כמו גלישה באינטרנט או הפעלת מדיה אבל חשוב מאוד שהוא יוכל להריץ סרט באיכות HD (מהכונן האופטי ו/או מהקונן הקשיח) בצורה חלקה לחלוטין ובלי להתאמץ (אני לא רוצה לשמוע את המאוורר באמצע הסרט). המחשב לא מתוכנן להיות מכונת גיימינג (למרות שאולי הוא יריץ משחק כזה או אחר מדי פעם) אבל יכולת שדרוג עתידית היא יתרון. המחשב יהיה מחובר לרשת באמצעות WiFi (אבל חשוב שיהיה גם חיבור RJ-45), חיבור HDMI (כמובן), חריץ PCI אחד פנוי לפחות. המארז צריך להיות אסתטי, פאנל תצוגה/שליטה ושלט רחוק הם יתרון משמעותי.

התקציב הוא 4000 ש"ח (אבל עד 5000 ש"ח יש על מה לדבר).

כאמור, הרכבתי כבר מפרט. החומרה שבחרתי היא לדעתי קצת OverKill אבל כל עוד זה נכנס בתקציב... למה לא?

באותה נשימה הייתי רוצה להמליץ על שריון מחשבים שהפתיעו אותי במבחר רחב של חומרה ובמחירים נמוכים (למרות שיש מקום לכמה שיפורים בממשק ובתוכן של האתר), יצא לי לקנות שם זוג מחשבים לפני שנה או שנתיים במסגרת העבודה וגם השירות זכור לי לטובה.

אז ללא הקדמות מיותרות (נוספות) להלן המפרט:

מארז - גולת הכותרת היא ZALMAN HTPC HD503 היפיפה הזה (הוא עולה הרבה יותר ממה שהתכוונתי להוציא על מארז אבל הוא כל כך יפה שלא עמדתי בפיתוי), הוא כולל פאנל לשליטה במדיה, מסך LCD צבעוני, שלט רחוק מרשים (ניתן לתכנות), שני מאווררי 120 מ"מ, בניה איכותית, גישה והרכבה נוחה לכל הכוננים, כונן אחד נשלף (Hot swap)... בקיצור התאהבתי (מחיר 1249 ש"ח)

מתחת למכסה המנוע יש לנו:

לוח אם GIGABYTE-GA-Z97P-D3 (ערכת שבבים Z97, תושבת LGA1150, ארבעה חריצי זיכרון, שני חריצי הרחבה PCI, אחד עבור WiFi ואחד לכל צרה שלא תבוא, שני חריצי PCI Express תומכי Two-Way CrossFire אם אני איי פעם ארצה להתקין כרטיס מסך כבד ולהריץ שם משחקים, גודל ATX וכמובן כל מה שמגיע עם Z97) (מחיר 489 ש"ח)

מעבד intel Core i5-4460 (ארבע ליבות, מהירות שעון 3.2GHz, מטמון 6MB, מעבד גרפי Intel HD Graphics 4600) לצערי אין בחנות את המעבד הנ"ל בתצורת Tray אז אני קצת תקוע עם המאוורר (מחיר 859 ש"ח)

סט זכרונות CORSAIR-CMZ8GX3M2A1600C9 (שני מודולים 4GB במהירות 1600MHz CL9, כמובן DDR3) (מחיר 329 ש"ח)

דיסק קשיח למערכת הפעלה SanDisk-SDSSDP128GG25 (בטכנולוגיית SSD נפח 128GB) (מחיר 299 ש"ח)

דיסק קשיח לאחסון Seagate-ST2000DM001 (נפח 2TB, חיבור SATA3, מטמון 64MB) (מחיר 389 ש"ח)

ספק כוח Thermaltake TR2 RX 450W (הספק 450W, מאוורר 140 מ"מ, PFC אקטיבי, נצילות 80+, ספק מודולרי עם רתמות נתיקות, כולל זוג רתמת מתח ל-PCI-E אם אני אכן אתקין בעתיד כרטיס מסך רציני, רעש במצב עבודה סטנדרטי 23Db) (מחיר 239 ש"ח)

כרטיס רשת אלחוטי EDIMAX-EW-7722In (תומך 802.11b/g/n בחיבור PCI, זוג אנטנות 3dBi) (מחיר 129 ש"ח)

כונן אופטי Sony-AD-7260S (מחיר 99 ש"ח)

עלות כוללת ללא הרכבה (אני ארכיב בעצמי) 4041 ש"ח. מערכת הפעלה אני אקנה בנפרד בהנחה (סוף סוף אני מרוויח משהו מלהיות סטודנט).

חוץ מהעובדה שהחיבורים בפאנל הקדמי של המארז הם USB 2.0 (ולא 3.0) אני חושב שלא התפשרתי כאן על כלום וקיבלתי מחיר מצחיק (פחות מ-2800 ש"ח אם מורידים את המחיר של המארז).

בנוסף אני אנסה לדבר עם החנות מחר או ביום ראשון כדי להחליף את הקירור למעבד במשהו קצת יותר רציני ושקט (המעבד נמכר משום מה רק בגרסאת Box ולא Tray אבל אולי יש על מה לדבר, מקסימום אפשר לקנות את המעבד במקום אחר).

אז כאמור אם למישהו יש הערות או המלצות אני אשמח לשמוע, אני מעוניין להזמין את המחשב כבר בשבוע הבא.

שאלת בונוס, למישהו יש ניסיון עם מקלדת focus RK-728, זה שווה משהו או שזה סתם גימיק?

המון המון תודה

נערך על-ידי KNYJ
החלפת ספק

פורסם
  • מחבר

תודה :)

על רוב השאלות כבר עניתי אבל נעשה את זה בצורה מסודרת

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש תמורה למחיר אז לנצל ואם לא אז לא

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח מעבר לתקציב המקורי

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC שאולי בבוא היום ישודרג לקונסולת משחקים לסלון

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המון מולטימדיה באיכות גבוהה

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אולי יום אחד ישמש לגיימינג, זה לא במרכז הפוקוס כרגע

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. שלט רחוק, שאר הציוד ההיקפי הוא מחוץ למסגרת התקציב (אבל אשמח להמלצה למקלדת משולבת משטח מגע)

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס טלויזיה ימתין ליום שלו, לא כרגע

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אולי בעתיד אם יהיה צורך, בכל מקרה לא משהו כבד.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה עצמית, מערכת הפעלה תירכש בנפרד

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גמיש לחלוטין

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בהקדם

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). פאנל תצוגה ושליטה במארז, חיבור WiFi, מערכת שקטה, הצגת סרטים באיכות HD חלקה לגמרי (מהדיסק הקשיח או מכונן אופטי).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? חריץ PCI נוסף פנוי, חריצי DIMM פנויי לשדרוג עתידי של הזיכרון, אפשרות להוספת HDD נוספים בעתיד, אפשרות להתקנת כרטיס מסך בבוא היום.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: תודה :)

פורסם

אתה יכול לקחת גם מעבד I3

כדאי שבחזית המארז יהיו חיבורי USB3 מאחר ובטח תרצה להעביר למחשב וממנו סרטים. עם USB2 זה יקח נצח.

זיכרון 4 גיגה מספיק בהחלט

ה-SSD יכול להיות גם 64 מאחר והוא ישמש לך רק עבור מערכת ההפעלה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

כמה שאלות ברשותך:

מעבד

האם מעבד Core-i3 יוכל להתמודד בצורה ח-ל-ק-ה עם תכני וידאו ב-HD? כמו כן האם הוא יושפע מישומים בסיסים שרצים ברקע (Office, דפדפן, דברים מהסוג הזה)?

האם יש דגם ספציפי מומלץ או פיצ'ר ספציפי שעלי לדרוש מהמעבד לצרכים האלו?

האם ה-Intel HD Graphics 4600 של מעבד i3 ומעבד i5 הם זהים?

מארז

החיבורים בחזית המארז הם אכן חיסרון משמעותי אבל דיי התאהבתי במארז הזה... חשבתי על שתי אלטרנטיבות:

בחזית המארז יש חיבור eSATA בדיוק בשביל למטרת העברת סרטים מכונן חיצוני לפנימי, הבעיה היא שהיצע הכונים החיצוניים עם חיבור מתאים הוא מצומצם למדי, האם זה צפוי להשתנות?

האם ניתן באיזשהו אלתור לרכוש חיבורי USB 3.0 עבור המארז ולהחליף אותם? (משהו בסגנון הזה)

זיכרון

מהנסיון שלי בחיים בכל רגע נתון ירוץ דפדפן ברקע עם לא מעט דפים פתוחים במקביל זה הסיבה שבחרתי בזיכרון של 8GB, לא עדיף ככה?

בתקופות עתיקות, לפני עידן ה-SSD מערכות הפעלה של מייקרוסופט איפשרו הגדרת זיכרון וירטואלי ע"ג הדיסק הקשיח, האם ניתן לממש את הקונץ' הזה על כונן SSD (שהרי עובד במהירות מאוד גבוהה כמעט כמו של ה-RAM)?

שוב, תודה רבה ושתהיה שבת שלום!

פורסם

I3 הוא מעבד רב עוצמה. קח בחשבון שבשביל להקרין סרט לא צריך תכונות גרפיות של משחק.

בנוגע המארז אתה יכול לרכוש כבל USB3 ולחבר מאחורי המארז לחיבור USB3 של הלוח ודרכו לחבר אביזרי USB. השאלה היא למה.

אל תיקח מארז שאין לו חיבור USB3 מקדימה ובמיוחד לא ב-HTPC

לדעתי לא צריך יותר מ-4 גיגה זיכרון וגם אתה לא זקוק לזיכרון וירטואלי מעבר לברירת המחדל.

בשביל HTPC צריך SSD מינימלי בשביל מערכת ההפעלה ותוכנת ההקרנה של הסרטים

הזרמת סרט מדיסק רגיל היא הרבה מעבר למה שאתה זקוק. תחשב כמה זמן לוקח להעתיק סרט לדיסק וכמה זמן לוקח להקרין אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה, רבה, אני אתפנה למלאכת הרכישה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים