עבור לתוכן

נייד לאדריכלית תקציב עד 3000

Featured Replies

פורסם

היי לאחרונה הנייד של אישתי עושה בעיות הוא נייד של LG דגם מאוד ישן ,אנו שוקלים להחליף לה אותו,

המחשב ברוב הזמן יהיה בעבודה ביתית אך אקח אותו איתי לפגישות,

מה שכן אשים עליו דגש הוא שבעת העבודה על מודלים גדולים בSKETCHUP אם המחשב אינו חזק מספיק המודל נתקע בעת הזזה או נעלם לכמה שניות.

* מטרות המחשב?

AUTOCAD SKETCHUP

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?

לא מבין את ההבדל בינהם

* רזולוציית המסך?

רזולוציה גבוהה

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?

לא

* משקל רצוי?

לא חייב להיות קל במיוחד

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא ,גם 3 שעות זה בסדר .

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?

לא יודע

* Bluetooth?

לא יודע

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?

לא מבין בזה

* כונן אופטי?

לא יודע למה השימוש בו

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע למה השימוש בו

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

לא

פורסם

תקציב של 3,000 ש"ח זה מאד מוגבל בהתחשב ברצון ובחובה בתחום למסך בעל רזולוציה גבוהה.

עד כמה ניתן לחרוג?

הסקצ'אפ מיסודו מוגבל ולא ינצל את המחשב כראוי כי היא אפליקצייה של 32BIT ולא 64BIT, בתקווה שהגרסאות החדשות עקב שינוי החברה מגוגל יעברו בצורה רשמית ל-64 מתישהו.

בעיקרון אני ממליץ במידה ועובדים עם המחשב רוב הזמן בבית לחבר אותו למסך חיצוני גדול יותר לעבודה נוחה יותר במגוון תוכנות השרטוט.

פורסם
  • מחבר

אפשר לחרוג מהתקציב גם עד 5000 ש"ח אך אם אני כבר מגיע לסכום כזה האם לא עדיף לי כבר לקחת מחשב נייח ?

פורסם

ברור שהתמורה מבחינת מפרט וביצועים יהיו גבוהים יותר, בעבודה שוטפת בתוכנות השרטוט השונות ובעיקר ברינדורים שהם מבוססים בעיקר על מעבד ותלוי בתוכנת הרינדור גם על הכרטיס מסך (Vray ודומיו...)

אך זה לא יהיה כמובן מחשב נייד ולא תוכל להשתמש בו בפגישות. אם בפגישות אתה מראה רק את התוצר הסופי מבחינת הדמיות/תכניות/חתכים וכו' אז אולי ניתן להמשיך להשתמש במחשב הישן בשביל זה או טאבלט אפילו ואת העבודה עצמה לבצע על נייח עם מסך גדול ונוח יותר - גם מבחינה ארגונומית וגם מבחינת רזולוציה/צבעים.

אלו שני כיוונים שונים ואתם צריכים להחליט מה נוח/עדיף לכם.

למחשב נייח הייתי הולך על משהו כזה:

מעבד I5 (אם יכנס בתקציב אז I7)

זיכרון 16GB

כונן SSD 240GB למע' הפעלה ותוכנות שונות (חבילת אדובי, אוטוקד, רוויט, סקצ'אפ, ריינו... הרבה תוכנות בתחום שיתפסו מקום) [600~ ש"ח]

כונן 1TB או 2TB (תלוי מה משתלם) לאחסון קבוע של הפרוייקטים השונים, כמו כן לדעתי כדאי אם אין עדיין לרכוש גם כונן חיצוני נוסף לגיבוי.

כרטיס מסך סביב ה-800 ש"ח יהיה מספיק חזק לצרכים האלה

מארז+ספק תואם (500~ ש"ח נראה לי בסדר לזה)

מסך 23" FHD DELL (עולה 850 ש"ח)

לוח אם תואם

צורב

וציוד היקפי

כמו כן יהיה צורך ברישיון למע' הפעלה - זה כדאי כיוון שמדובר בעסק

(אם יש כבר ברשותכם ציוד כזה או אחר, מסך וכו'... זה יכול לחסוך בעלות הכוללת, אבל זה הכיוון שהייתי הולך עליו אם לקחת נייח)

עם הנתונים האלה הייתי פותח דיון בפורום מפרטי מחשב ורואה את החבילה הכללית שניתן לקבל. משווה בין נייח לנייד באותו סדר גודל של מחירים ומחליט אם ללכת על כח או ניידות.

פורסם
  • מחבר

באם הייתי מעוניין בכל זאת בנייד על מה היית ממליץ ?

פורסם

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=25011

זה בניצול תקציב מקסימלי (עד 5000)

אם לוקחים מחשב בפחות אז כמובן שיהיו התפשרויות (מעבד, איכות מסך, כ.מסך...)

[אם ישנה אפשרות לרכוש מחשב באילת, זה יוזיל את העלות של המחשב - כדאי לבדוק עם חברים/משפחה]

אפשר פרטים על המחשב הנוכחי שיש ברשותכם?

דגם, מפרט...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים