עבור לתוכן

מחשב נייד עסקי (דגש על עמידות וסוללה) עד 8K

Featured Replies

פורסם

1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה.

רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה:

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) תכנות Asterisk java ועוד, אינטרנט עם הרבה חלונות ZOIPER ועוד כל מיני תוכנות שלא דורשות הרבה, דגש על i7

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיפות לFHD גודל 13.3 עד 14 אינצ'

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא

* משקל רצוי? 2 ק"ג~

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) חמש שעות

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא, רק סטנדרט

* Bluetooth? לא קריטי

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כונן פלאש SSD של לפחות 256GB עדיפות ל512

* כונן אופטי? כן

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, ווינדוס 7 בלבד.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אך שהמחשב יהיה אמין, יש לי היכרות טובה עם דל לטיטוד אך לא טרקטור כמו דל פרסיסיון

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) אחריות 3 שנים ומעבד i7 גם מסדרה U 8GB ראם וכונן פלאש של 256 לפחות

התקציב גמיש . בעיקרון מי שישתמש במחשב לא "מרחם" עליו וחשוב מחשב שיחזיק. אין טעם בטיפים כמו "שישמור על המחשב" כי זה מיותר.

פורסם

לא ציינת, או שפיספסתי, איפה יירכש המחשב.

כי אם אפשר להציע מארה"ב- זה פותח אפשרויות נוספות.

בכללי- מן הסתם הדגם Latitude E7440 יענה לדרישותיו. חוץ ממנו יש ללנובו Thinkpad גם מחשבים מקבילים. איני מומחה לטינקפאד של היום, אך נראה שטינקפאד T440s גם מתאים למשימה.

אני אישית מחזיק בלטיטיוד E7440.

פורסם
  • מחבר

הרכישה רק מהארץ.

אשמח לדגמים ספציפיים יותר בנוסף לE7440

פורסם

הדרישה ל"כונן אופטי" (צורב) במחשב קצת מקשה על העניין תוך שמירת משקל נמוך כדגם שהוא "אולטרה בוק".

מדוע ישנה מניעה מקנייה בארה"ב? הרי אחריות בינ"ל תהיה לדגם עסקי למשך 3 שנים והמחיר יהיה נמוך יותר כשמדובר במחירים גבוהים כל כך של מחשבים. בארץ סתם עושקים את התחום העסקי ובמחשבי "פרימיום" למיניהם.

פורסם
  • מחבר

יש חשיבות גבוהה במיוחד לזמינות מיידית לדגם, ההבדל במחיר לא קריטי.

אפשר לדעתי גם בלי כונן אופטי. הכי חשוב שיהיה מחשב עמיד לשימוש לא עדין ושיעבוד מספיק מהר בשימושים דלעיל.

פורסם

אם יש נניח דגם שמגיע ללא SSD לדוגמא, האם שדרוג עצמאי אפשרי או שיש צורך לקנות "מחשב מוכן".

בעניין "זמינות מיידית", אז בהזמנה מארה"ב - תוך שבוע אתה מקבל את המחשב עד הבית, כך שאיני חושב שזה פרמטר קריטי.

פורסם
  • מחבר

לא מארה"ב כי אני צריך לרכוש את המחשב ביומיים שלושה הקרובים. חשוב מאוד המקלדת בעברית.

אני מכיר את כל הפתרונות של חריטה ויש לי ניסיון בכך ובמימוש אחריות ובהזמנה מחו"ל. תוכל לתת לי המלצה למחשב לפי השאלון שמילאתי מהארץ עם SSD עם מערכת הפעלה? אין לי בעיה שבחנות זה יעלה עוד כ200 ש"ח נוספים על מחיר השוק שלSSD.

אם תוכל לתת לי 2 הצעות רלוונטיות מהארץ ועוד הצעה מחו"ל אודה לך מאוד

דובי

עריכה:

אין פה פרמטר מדויק של תקציב, יש פה פרמטר למחשב שיעבוד נורמלי ויהיה עמיד ללא תלות בתקציב אך שלא ישקול 4 ק"ג כמו פרסיסיון של דל.

פורסם

את היוגה פרו 2 אתה מכיר הרי, הוא מגיע עם 512GB SSD בדגם הבא ובמחיר משתלם: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=865688 (+הרחבת אחריות ל-3 שנים).

זה מבחינת כונן קשיח גדול.

בקצה העליון של התקציב, אם צריך צורב אפשר את ה-T440p שאמנם כבד יותר יחסית לקטגוריה (2.2 ק"ג) אבל הוא חזק משמעותית מבחינת כח עבודה וסוללה של 10 שעות. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=870914

ה-FHD אצלו זה IPS, מגיע עם וינדוס 7 פרו.

יש את ה-7440 כפי שצויין קודם לכן, זמן הסוללה של 5-6 שעות. אך גם המשקל בהתאם נמוך.

מחשב של HP גם לא רע:

http://www.pccenter.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-hp-zbook-14-mobile-workstation?aff=Zap

מסך IPS עד כמה שאני יודע.

כרטיס מסך מיוחד מבחינת ביצועים מותאם ליישומי CAD ובמשחקים סביב ה-730M.

זה נראה לי ה"מבחר" של העסקיים עם IPS שאיכותיים שניתן לרכוש בארץ בתקציב שרשמת. כולם 14" מלבד הלנובו הראשון שהוא 13.3".

לכל המחשבים יש ביקורות מפורטות ומקצועיות - פשוט חפש בגוגל ותקרא מה הכי מתאים.

פורסם

אם כך המצב, אז משיטוט קצר בזאפ מעלה את האופציות הבאות:

1. Dell Latitude E7440- עם Win 7 pro 64bit, כונן פלאש 255GB ו-סוללת 4 תאים שמספיקה, מניסיון אישי ולשימושים שלי (לא כבדים- אינטרנט+ אופיס בעיקר) ל- 4 שעות במצב "ביצועים גבוהים", או ל- 7.5 שעות במצב "חיסכון בסוללה" (בהירות 70% ותקשורת אלחוטית פעילה). כשאני מריץ אוטוקאד אז זמן הסוללה מתקזז בכשעה עד שעה וחצי.

2. Lenovo ThinkPad T440s- לא ראיתי אפשרות למחשב עם Win 7, אלא רק עם Win 8. המחשב עם מסך מגע (מבריק). יתרונו בזמן סוללה עדיף- סוללת 6 תאים (3 פנימי קבוע+ 3 נשלף ומתחלף, עם אופציה לסוללת 6 תאים מתחלפת). ע"פ האתר בארה"ב- זמן סוללה בין 8.4 ל-17.4 שעות, בהתאם לקונפיגורציית הסוללות.

3. HP Zbook 14, כמו שChevy הציע. אגב, בHP מאוד קל לגשת לחומרה ולשדרג עצמאית- ראה מידע ברשת. ככל הנראה הבחירה הטובה ביותר לדרישותך, השאלה היא איך HP באופן כללי (אמינות וכדו'- לא שאני יודע).

לגבי לנובו לא מצאתי כל מידע, אבל בHP וב-Dell יש לך גישה טובה לחומרה, ובשניהם יש מקום לכונן פלאש נוסף (כרטיס):

בדל הם מנצלים את הSATA הרגיל באמצעות מתאם, ומשאירים חריץ mSATA פנוי, כך שאתה יכול לשדרג ע"י קניית כרטיס מיני mSATA או כונן 2.5" רגיל (ע"י העברת הכונן המקורי מהמתאם לחריץ הmSATA הפנוי). לרוב הם מגיעים עם Liteon m6m mSATA או Samsung PM841 mSATA.

בHP המקום הפנוי זהו החריץ הקטן (mSATA או M.2, לא זוכר בדיוק). הכונן המקורי שלהם הוא לרוב תוצרת אינטל.

אגב, לגבי מחירי חו"ל, המחיר של E7440 עם מסך FHD וכונן פלאש של 256GB, באתר העודפים האמריקאי, יעלה לך סביב ה1200-1300 דולר+ 18% מע"מ+ 49 דולר משלוח באמצעות BUY2USA. בתרגום לשקלים זה יוצא כ5000 ש"ח, לשיקולך.

יש מבצע עד היום בחצות על סדרה 7000- 25% הנחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים