עבור לתוכן

מפרט למחשב gaming ומכונות וירטואליות - 5500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. מנסה לבנות מפרט מאוזן עבור הצרכים הנ"ל. העיקרון הכללי - מחשב חזק מרכיבים איכותיים שיחזיק מס' שנים ללא OC וללא שידרוגים. המחשב האחרון שבניתי בעזרת האתר החזיק בערך 4-5 שנים (אבל עליו אני לא מריץ מכונות וירטואליות)

לגבי האיזון, אני בעיקר מתלבט לגבי המעבד ומה שנגזר מכך (7 או 5) מול ההשקעה בכרטיס מסך (הכיוון הכללי הוא Radeon R9-280X 3GB, אבל פתוח להצעות)

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עשרות שקלים

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים. לצורך לימודים \ ניסיונות אני רוצה להריץ עד 3-4 מכונות וירטואליות חלשות (בעיקר לינוקס)

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר משחקים, שימוש כבד יחסית

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. WOW

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, 23 אינץ'

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות, לפחות עד שייתישן

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ללא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כונן SSD חדש של סמסונג.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא (אלא אם מגיע מהיצרן)

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מעדיף הרכבה בחנות, מערכת הפעלה מחוץ לתקציב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא איבורי, לא KSP

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? מיידי

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא, עד כדי זכרון פנימי

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: פירטתי למעלה. מבחינת המארז חשוב שיהיה מאוורר וקל לניקוי אבק מדי פעם.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

פותח הדיון, מצד אחד אתה רושם: בעיקר משחקים, שימוש כבד יחסית.

מצד שני אתה רושם משחק כמו WOW שהוא בכלל לא כבד, יש עוד משחקים באמת כבדים שתשחק? כדי שאבין איזה כרטיס להתאים לך למפרט?

פורסם
  • מחבר

כוונתי היתה שאני משחק \ משתמש במחשב שעות רבות. אני משחק בעיקר ב WOW, לפעמים football manager. הסיבה שאני מעוניין להשקיע במחשב שהוא overkill כרגע זה ע"מ שיחזיק תקופה ארוכה. אני מעדיף כך על פני שדרוגים תכופים.

הרכבתי את המפרט הבא: (זה רק כיוון כללי).

מעבד:

[..] INTEL 4790 : HASWELL, CORE I7, S1150, 3.6Ghz - TRAY ₪1367

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-H97M-D3H ₪500

זיכרון:

[..] CRUCIAL 8GB DDR3 1600 CL11 ₪409

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE R9 280X OC 3GB GDDR5 - RETAIL ₪1481

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S224BBLK x24 BLACK SATA - זמין במלאי ₪110

מארז:

[..] ANTEC ISK 600 w/o PSU ₪362

ספק כוח:

[..] ANTEC NEO ECO 620W ₪387

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER i11 ₪145

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE Barracuda 7200.14 1TB SATA3 - שלוש שנות אחריות ! - זמין במלאי ₪290

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5516

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

הנקודות העיקריות בהן אני צריך עזרה:

1. מארז \ קירור. לא מבין בזה שום דבר

2. יצרן לכרטיס המסך. (פתוח להצעות גם לגבי הדגם, אבל זה הכיוון הכללי)

3. האם אכן נדרש i7. אני רוצה אותו בעיקר בשביל המכונות הוירטואליות, השארה האם קיים איזון מול כרטיס המסך ולא נוצר איזשהו צוואר בקבוק.

תודה!

פורסם
  • מחבר

לגבי המארז - מעדיף איוורור וניקיון בקלות ע"פ שקט. יש המלצות ? המארז שבחרתי באופן דיי אקראי מתאים ?

תודה מראש לעוזרים

עריכה: לא מאמין בחלקים משומשים :)

פורסם
  • מחבר

הצעה שקיבלתי:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1414

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i30 CO

כמות: 1 - מחיר: ₪193

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪455

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

זיכרון:

Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪699

כרטיס מסך:

MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB GDDR5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1330

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪271

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

סה"כ: ₪5282

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5177 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/al75f26e

כמה שאלות:

1. לא מכיר את החברה שמייצרת זכרונות - האם שווה להשקיע עוד 150 ש"ח בקינגסטון או חברה ידועה אחרת?

2. האם הבאנדל מארז+ספק משתלם? אני יודע שמדובר במארז איכותי, אבל לא מכיר את היצרן של הספק

3. האם שווה להשקיע עוד 170 ש"ח בכרטיס זהה המיוצר ע"י sapphire במקום MSI ?

תודה לעוזרים, אני מקווה לבצע רכישה כבר השבוע

פורסם

1. hynix היא אחת החבחרות הגדולות בעולם ליצור זיכרונות נדיפים, למעשה היא האחראית הישירה לזינוק במחירי הזיכרונות בעולם.

2. הבאנדל משתלם, היצרנית של הספקים היא FSP, דגם הספק איכותי למדי וכולל 5 שנות אחריות.

3 לא, לא שווה להשקיע עוד 170 שקלים לכרטיס של sapphire'מניסיון אישי הקירורים של MSI איכותיים יותר ושקטים יותר למעט קירור ה-TRI X של sapphire.

4. קירור המעבד שבחרת מוגזם, גם הקירור הזה יעשה את העבודה מעולה:

http://www.tms.co.il/product/12975

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים