עבור לתוכן

מחפש נייד ליום הולדת של חברה שלי 2.5-3K

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)

אינטרנט ואופיס, סרטים ב-HD, משחקים קלים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?

14 נראה לי הכי מתאים, אולי גם 13.3 אם יש דגם מומלץ. לא חשוב אם זה מבריק או מאט.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)

לא קריטי.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?

בלי הנקודה האדומה הזאת על המקלדת.

* משקל רצוי?

שיהיה קל אם אפשר.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)

כמובן שכמה שיותר זמן סוללה יותר טוב. מינימום 3 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)

VGA, HDMI

* Bluetooth?

כן

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)

SSD 500GB

* כונן אופטי?

כן

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

לפטופים לא מגיעים עם מערכת הפעלה חוקית?

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)

שלא יהיה מסך מגע, עדיפות לצבע לבן!

תודה רבה מראש לעוזרים, תבורכו!

פורסם

היום מחשבי 13.3 ולרוב גם 14" מגיעים ללא כונן אופטי. האמת - די מיותר. אם בכל זאת זה חשוב, ניתן לרכוש חיצוני בסדר גודל של 200 שקל.

לגבי הדרישה ל-SSD - שכח בתקציב הזה כונן SSD בנפח 500 ג'יגה... זה לבד עולה סדר גודל של 1000 שקל+.

אם כבר, ואני מניח שלזה התכוונת, אפשר כונן היברידי - כלומר כזה שעושה caching על רכיב SSD. זה בהחלט משפר ביצועים אבל זה לא משהו שצריך להיות deal breaker.

אם יש אפשרות לרכוש באילת, זה יהיה המחשב ה"אידיאלי":

http://ksp.co.il/?select=.268..7.&list=1&sort=1&glist=1&uin=22367&txt_search=5470&buy=&minprice=0&maxprice=0

גם 14" קליל עם בטריה חזקה, גם כרטיס מסך חיצוני חזק, עם 3 שנות אחריות.

אם אין אפשרות לרכוש באילת או שכונן אופטי הוא הכרחי, אפשר ללכת על המחשב הזה:

http://ksp.co.il/?uin=21784

בו אתה מוותר על ניידות למרות הגודל (שוקל 2.1 ק"ג)

יש עוד כמה מחשבים שעונים על הצרכים, אבל זה הכיוון הכללי. אם יש אפשרות לרכוש באילת, אני חושב שהדל הוא הקניה הנכונה ביותר. מחשב שנחשב למצויין עם מפרט חזק ועומד בתקציב (בהנחה שיש אפשרות לרכוש באילת).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! בהחלט יש סיכוי שארכוש באילת.

לגבי כונן אופטי, רציתי לדעת מה קורה במצב שאני רוצה לפרמט את המחשב ולהתקין WINDOWS 7 נקי. איך אני עושה את זה ללא כונן אופטי? איך צורבים דיסק מוזיקה לרכב?

פורסם

שים לב ששני המחשבים מגיעים עם ווינדוס 8. אין שום צורך לרדת לווינדוס 7. ווינדוס 8 מערכת הרבה יותר קלה וטובה. היא דורשת מעט זמן להתרגל אליה, אבל פעם שמתרגלים קשה לחזור לווינדוס 7 שמרגישה יותר איטית ומסורבלת.

בכל מקרה - ניתן לפרמט disk on key ככונן bootable ולשים עליו את התוכן של דיסק התקנה של ווינדוס 7 (לצורך העניין כן צריך מחשב *כלשהו* עם כונן אופטי, אבל זה יכול להיות כל מחשב שהוא).

צריבת מוזיקה לדיסק תתאפשר רק ע"י כונן חיצוני (עסק של כ-200 שקלים). אני מניח שאתה יודע שברוב הרכבים היום יש כניסת usb או aux שמייתרות לגמרי את הצורך בצריבת דיסקים...

לי אישית יש כבר קרוב ל-4 שנים מחשבים ניידים בגודל 13.3" ללא כונן אופטי. מספר הפעמים שהייתי זקוק לו הוא אולי 10, וזה כולל את זה שהייתי צריך להכין USB להתקנה של ווינדוס 8 (המחשב הגיע ללא מערכת הפעלה), וצריבה של 3-4 דיסקים לצרכי עבודה (מה שבכלל לא הייתי צריך לעשות בבית, סתם זירזתי תהליכים).

לשיקולך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים