עבור לתוכן

המלצות לנייד כתחליף לנייח + הקלטות ועריכת מוסיקה. 6K

Featured Replies

פורסם

היי

אשמח להמלצות למשהו שתואם את הצרכים שלי:

* מטרות המחשב?

מחשב שיתפקד כמחשב יחיד: צרכי משרדיים + סרטים + (לעיתים נדירות יותר) עבודות הקלטה ועריכת מוסיקה (סקיצות) עם CUBASE 7.5 וספריות דגימה כבדות.

ללא גיימינג

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?

גודל 15.6, העדפה למאט (אולי אהיה מוכן להתגמש על זה אם זה יהיה דיל ברייקר יחיד). זוויות הצפייה צריכות להיות יחסית טובות

* רזולוציית המסך?

נראה לי HD מספיק. שיהיה מודרני ומספיק טוב לסרטים

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?

מינימום 3 כניסות USB ועדיף יותר, מקלדת מלאה

* משקל רצוי?

כמה שיותר קל, לא שיא הקריטיות. עד 3 ק"ג?

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?

לא קריטי, לא יצא הרבה מהבית. עדיף לפחות 3.5-4 שעות בעומס נמוך

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?

FIREWIRE יהיה נחמד, לא יודע אם קיים בניידים. EXPRESS CARD גם לא יזיק (במקום הfirewire)

* Bluetooth?

כן בבקשה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)

אני עדיין מתלבט על זה. או 750-1000GB 7200RPM, או 512GB SSD. או כל שילוב היברידי דומה..

במידה ויהיה SSD בלבד אני אחבר כונן חיצוני להחזיק את כל הדגימות הכבדות והמידע הכבד.

בהמשך לזה אני מתלבט אם יספיק לי 256GB SSD לכל התוכנות והשימושים היומיומיים הרגילים.. :nixweiss:

* כונן אופטי?

NICE TO HAVE, לא קריטי. אם כבר יש שיהיה גם צורב (לא READ ONLY - זה מטופש)

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

בהחלט! אני עובר לחו"ל וזה בהחלט יעזור לראש שקט

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

עדיף לחסוך את הכסף ולקחת ללא מה"פ אבל ממה שראיתי אין הרבה אופציות כאלה למחשבים שהם לא ענתיקות

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

LENOVO, ASUS, DELL

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם

לא צריך ממשק סאונד מיוחד (יש לי כרטיס קול חיצוני), לא צריך מסך מגע, לא צריך כרטיס גרפי כבד.

מעדיף WIN7 אם אפשרי (או ללא מה"פ) ורצוי שיהיה שקט (גם במדינה..) ולא יתחמם בצורה קיצונית

חשוב לי מקלדת מלאה ושתהיה שקטה איכותית ונוחה (מספיק עומק לחיצה, קפיצית וכו').

חייבת להיות אופציה ל 16GB RAM ולפחות 8GB כלול במפרט עצמו (רצוי יותר)

מכל החיפושים שלי עד עכשיו הגעתי לשתי אופציות (עם שדרוגים מאסיביים בזיכרון ובדיסק הקשיח לפי מה שפרטתי) אבל לשתיהן חסרונות משמעותיים:

1) LENOVO E540 - התפשרות גדולה על זוויות צפייה של המסך, והמון ביקורות שהמסך קופץ בשימוש בעכבר/מקלדת (צירים לא טובים)

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=20C6003QIV

2) ASUS N56VB - חוץ מהמחיר הוא נראה כאילו מושלם על הנייר, אבל קראתי המון ביקורות של קליטת WIFI גרועה עד מגוכחת ובעיות בכרטיס הרשת, וגם על פישולי מגעים במקלדת והעכבר

http://www.orpc.co.il/items/250541-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-ASUS-N56VB-S4023H-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1

(שמתי לינקים לדגמים של I7 אבל שניהם מגיעים גם עם I5 4200M / 3230M בהתאמה. האם יספיק?)

:s0403:אשמח להצעות למחשבים אחרים ולהתייחסויות לחסרונות למחשבים שכתבתי כאן:alcoholic1:

המון תודה מראש לעוזרים !!

פורסם
  • מחבר

ראיתי אותו, גם יש לו גרסה זולה יותר בלי מסך מגע ודיסק טוב יותר, אבל הוא הרתיע אותי במיוחד בגלל המסך המאוד מבריק שלו (ראיתי הדגמות ביוטיוב)

לא מפריע לך שכל מקור אור יותר לך בליינד ספוט ושרקעים שחורים הם פשוט מראה?

מתרגלים לזה?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב, מביקורות (notebookcheck.com, youtube) קראתי שהוא טיפה רועש מהרגיל ומתחמם לא מעט (מעל 50 מעלות). איך הוא אצלך מהבחינות האלה?

פורסם

עם מסך מגע = מבריק

ללא מסך מגע = מט = הגרסה העדיפה בשבילך וגם זולה משמעותית כפי שראית.

פורסם
  • מחבר

:s0927: מה זאת אומרת? יש המון ניידים שהם בלי מסך מגע אבל עם מסך מבריק.. (סתם דוגמא מהשרוול לנובו G510)

עד כמה שהבנתי על הדגם הזה, המסך נראה אותו דבר בין עם מגע או בלי.. אני טועה?

פורסם

ספציפית בדגם הזה, הגרסה ללא מגע היא מסך מט.

כן, אתה טועה.

לגבי "המון ניידים" - כן, צודק, מרבית הניידים בשוק הם עם מסך מבריק.

פורסם
  • מחבר

בתור אחד שלא היה לו אף פעם מחשב נייד, אשמח לקבל עוד דיעות לגבי 3 הפיינליסטים שלי והבעיות איתם:

1) LENOVO E540 - התפשרות גדולה על זוויות צפייה של המסך והאיכות שלו, והמון ביקורות שהמסך קופץ בשימוש בעכבר/מקלדת (צירים לא טובים). וכמובן בקטגוריית המראה החיצוני והעובי הוא לא מתחרה באסוס

2) ASUS N56VB - על הנייר נראה נהדר, אבל קראתי המון ביקורות של בעיות קליטת WIFI ברמה מגוכחת / בעיות בכרטיס הרשת, וגם על פישולי מגעים במקלדת והעכבר

3) ASUS N550JK - CN065H - באתרים של ביקורות

כתוב שהוא טיפה יותר רועש מהשאר ומאוד מתחמם (מעל 50 מעלות)

4) כל הניידים האלה יכולים לבוא גם עם i5: אסוס 3230M / לנובו 4200M. האם שווה עוד 600-700 שח בשביל i7 ?

מבחינת מחירים, אחרי שדרוגים וכו' הם באותו איזור חיוג, ככה שזה לא פרמטר כ"כ.

מביקורות ורושם כללי שקיבלתי נראה שלנובו יותר טנק עמיד, סוס עבודה בלי התחכמויות ואסוס יותר עדינים ומתייפייפים אבל מועדים לבעיות + מלא bloatware שצריך להעיף ולקנפג אחרי קניית המחשב.

אשמח לעיצות מניסיונכם עם הדגמים האלה ועם מחשבים ניידים בכלל.. :t2819:

פורסם

הראשון התפשרות.

השני לא רלוונטי לקטגוריית המחיר ובכלל בשבילך כרגע, הוא דגם מיושן בשני דורות דגמים בהשוואה ל-מס' 3

היה N56VB, אח"כ N550JV ועכשיו N550JK - שזה המחשב שלדעתי האישית צריך להיות מועדף בשבילך.

לא ברור לי איך הגעת למסקנה שהוא מאד מתחמם, יש לו 2 גופי קירור ו-2 מאווררים להוצאה מקסימלית של אוויר לשיפור העניין. הוא עוד בסדר בהשוואה לדגמים אחרים בשוק ובהתחשב ב"כוח סוס" מבחינת מעבד וכרטיס מסך שיש לו, מצדיק זאת. וה"רעש" היחסי, הוא בהתאם לשימושים במחשב וכאמור מובן בגלל המפרט שלו.

פורסם
  • מחבר

* בעניין המחיר - בדקתי והכל באותו איזור עם כמה מאות בודדות לפה ולשם. נעזוב את עניין הכסף, אם המחשב מתאים יש לי תקציב (מבין המחשבים האלה..)

* N56VB מיושן 2 דורות, אז מה? כלומר במה זה יבוא לידי ביטוי חוץ משהמעבד טיפה יותר ישן (אבל עדיין נראה שמתאים לצרכים שלי)?

המסך שלו בצילומים נראה חי יותר ויש לו פתחי גישה נוחים לדיסק והזיכרונות

* בעניין החום של הN550JK - (בדיקות חום מדקה 12:13)

http://youtu.be/KAd7oOdDxbw?t=12m19s

ונתונים דומים באתרי ביקורות כמו Notebookcheck.com (שעליו הסתמכתי בחיפושים)

* לגבי רמת הרעש שלו - זה ברמה שיכולה להציק כשרואים סרט לדוגמא?

* השימוש הגרפי הכי כבד שלי זה סרטים ואולי עריכת מוסיקה על סרט. תקנו אותי אם אני טועה, אבל כרטיס גרפי מפלצת בשבילי זה אגוזים למי שאין שיניים :)

פורסם

בשביל זה יש 2 "מעבדים גרפיים" במחשב בו ניתן לבחור באיזה להשתמש מתי וניתן לקבוע שתשתמש במובנה במעבד בלבד ואז המחשב יהיה שקט יותר.

ה-N56VB לא רלוונטי כאמור, המסך שלו אמנם טוב אבל לא טוב כמו ב-N550 שהוא עם פאנל IPS איכותי. ובעוד מספר דברים פחות טוב.

בקטגוריית מחיר של 3,500~ אפשר לשקול אותו אבל לא בקטגוריית מחיר של 4,500~ בו ה-N500JK מוביל ביד רמה בהרבה מאד פרמטרים.

פורסם
  • מחבר

תודה!

אשמח לתגובות ודיעות של אנשים נוספים :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים