עבור לתוכן

דרוש מחשב משרדי עד 4K שיתפקד גם כשרת

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 4K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם צריך להוסיף כמה מאות בשביל לשפר את המפרט בצורה משמעותית אין בעיה.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? OFFICE, תוכנה לניהול תיקים במשרד, לא תוכנה כבדה.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך, עכבר ומקלדת

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור ראשל"צ- תל אביב

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בשבועיים הקרובים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מתוכנן, רק במקרה הצורך

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

המחשב יתפקד כשרת ברשת של שלושה מחשבים.

המשרד הוא משרד עורכי דין, כלומר הרבה שעות מול המחשב, שיהיה מסך טוב, והדבר הכי חשוב לי שיהיה מהיר ולא יתקע בגלישה באינטרנט ובשימוש באופיס, ירוצו ברקע תוך כדי WORD,EXCEL, תוכנה לניהול תיקים, ואינטרנט.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

מפרט חזק יותר ממה שאתה צריך, כולל מסך "23 איכותי של DELL עם פאנל IPS, כונן SSD ודיסק קשיח בנפח 2TB (ביקשת לנצל את כל התקציב ולא לחסוך):

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i3 4150 3.5Ghz LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪519

קירור למעבד:

Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2

כמות: 1 - מחיר: ₪55

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 - מחיר מבצע

כמות: 1 - מחיר: ₪245

מארז:

באנדל - Define Mini + Seasonic 550W RT 80+GOLD - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪699

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪319

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪418

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪406

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

מסך:

Dell 23 Monitor P2314H IPS Full HD Led

כמות: 1 - מחיר: ₪839

תוכנות:

Windows 8.1 Premium Hebrew 64bit - בקניית מחשב בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪336

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3931

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3853 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/plm7dg5z

אם אתה רוצה בכל זאת לחסוך, אתה יכול לעשות זאת כך:

א. לקחת מעבד Pentium G3220 במקום Core i3.

ב. לקחת 4GB זיכרון במקום 8GB (הכנסתי 8GB גם כי כתבת שהמחשב ישמש כשרת כלשהו במשרד).

ג. אפשר לוותר על כונן ה SSD.

ד. אפשר לקחת דיסק קשיח בנפח 1TB במקום 2TB.

פורסם

אני אישית ממליץ לקחת I5, מחשב מבוסס i3 במחיר הזה לדעתי יהיה פשט בזבוז

פורסם

כנראה אפשר לוותר על כונן ה SSD ולהכניס מעבד Core i5, אבל הוא לא צריך מעבד כזה, וכמו שכתבתי - גם ה Core i3 הוא כנראה יותר ממה שהוא צריך.

@aviramalon

רק לצורך הבהרה - למה בדיוק הכוונה שהמחשב ישמש כשרת? האם הכוונה שמחשבים אחרים ברשת פשוט ייגשו לקבצים שעליו ולא יותר מזה או האם המחשב יצטרך לבצע עיבוד כלשהו?

פורסם
  • מחבר

פשוט ייגשו לקבצים שעליו.

מה היתרונות שייתן לי הכונן SSD לעומת היתרונות שייתן לי ה i5?

פורסם

כונן SSD הוא התקן איחסון (שומרים עליו קבצים). לפני שכונני ה SSD נכנסו לשוק רוב התקני האיחסון היו דיסקים קשיחים מכניים. מכיוון שמדובר בהתקנים מכניים הם גם איטיים יותר, ולכן כל פעם שהיה צורך לגשת אליהם כל שאר המערכת הייתה צריכה להמתין כי היא פועלת הרבה יותר מהר (מה שאומר שדיסק קשיח הוא צוואר בקבוק). כונני SSD שינו את המצב, שכן מדובר בהתקנים חשמליים ולא מכניים ולכן הם הרבה יותר מהירים, דבר שאומר שכל גישה לקבצים תהיה מהירה יותר. הבעיה עם כונני SSD היא הנפח והמחיר - יחס העלות לגיגהבייט הרבה פחות משתלם מאשר בדיסק קשיח מכני. זה אומר שבד"כ קונים כונני SSD בנפח של 120GB או 250GB ומתקינים עליו רק את מערכת ההפעלה ואת התוכנות שבשימוש בתדירות גבוהה, מכיוון שהמטרה היא להאיץ את הגישה אליהם. על כונן SSD בד"כ אין טעם לשמור מסמכים, תמונות, סרטים וכד', גם מכיוון שאין עליו הרבה מקום, גם מכיוון שלקבצים כאלו לא דרושה גישה מהירה (אנחנו לא מדברים על עריכת תמונות או סרטים) וגם כי דבר כזה יגביר את קצב הבלאי של הכונן (מספר הכתיבות לשבבי הזיכרון בכונן SSD הוא סופי, אבל עדיין גדול כך שהוא יחזיק כמה שנים טובות), ולכן יש צורך בדיסק קשיח מכני רגיל שיאחסן את המידע.

אני מקווה שזה הבהיר את נושא ה SSD.

בקשר למעבד מהיר יותר - מעבד Core i5 הוא מעבד בעל 4 ליבות והוא חזק יותר ממעבד Core i3 ומטה. לפי התוכנות שתיארת לא ממש נשמע שיש צורך בכח עיבוד גדול, ולכן אין ממש צורך במעבד כזה. לעבודה משרדית בסיסית מעבד Pentium G אמור להספיק ומעבד Core i3 הוא אפילו מוגזם.

פורסם

התבססתי על המפרט של smalul בשינויים קלים:

אין צורך בבאנדל יקר של מארז וספק 550w. המחשב לא יצרוך יותר מ120W וגם זה בהגזמה. 350w של seasonic זה מספיק.

SSD יעודי נראה לי טיפה מיותר, ובתקציב אפשר להכניס דיסק 4TB SSHD שזה דיי והותר להאצה של מערכת ההפעלה והתוכנות שירוצו על המחשב.

שמתי מקלדת ועכבר - ראיתי שזה נחוץ לך. רמקולים לא ציינת, אפשר להוסיף משהו סביר בכ100 ש"ח.

**מערכת הפעלה באנגלית או עברית לבחירתך.

מעבד:

קירור למעבד:

לוח אם:

מארז:

Fractal Design Core 1000 Case

כמות: 1 - מחיר: ₪178

ספק כוח:

Seasonic 350Watt, Active PFC, 120mm, 4 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪180

זיכרון:

כמות: 1 - מחיר: ₪349

קשיח למחשב שולחני:

Seagate HDD 4.0TB 64MB SATA3 SSD HYBRID

כמות: 1 - מחיר: ₪1089

כונן אופטי:

מקלדת:

Comfort Curve Keyboard 3000 Microsoft

כמות: 1 - מחיר: ₪69

עכבר:

Microsoft Comfort Mouse 6000 USB+BlueTrack Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪114

מסך:

תוכנות:

Windows 8.1 Premium English 64bit - בקניית מחשב בלבד

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4068

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3987 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/mqd7gyrx

פורסם
  • מחבר

אין לי שימוש ב 4TB, בקושי 500GB אני אשתמש במחשב הזה.

אולי כונן היברידי של 1TB יוריד את המחיר ויהיה אפשר לקנות מעבד i5? או פשוט לחסוך כמה מאות שקלים לא אתנגד..

מה דעתכם?

פורסם

כונן היברידי הוא כונן שכולל גם כונן SSD וגם גם דיסק קשיח מכני, כאשר כונן ה SSD משמש כמעין buffer, ולכן לכאורה אתה מקבל ביצועים של כונן SSD בנפח הרבה יותר גדול, רק שברגע שה buffer הזה מתמלא אתה עובר לרמת ביצועים של דיסק קשיח מכני רגיל. בכל מקרה, בד"כ כוננים כאלו לא משתלמים ועדיף לקנות כונן מכני וכונן SSD בנפרד, שכן עבור אותו הנפח בד"כ זה יוצא יותר זול.

@LoneWolf

המלצתי על המארז DEFINE Mini בגלל שהוא שקט, לא בגלל שהוא מגיע בבאנדל עם ספק כח של 550W. אם היה אפשר להשיגו בבאנדל זול יותר עם ספק כח אחר אז כמובן שזה היה עדיף. שים לב שב TMS המארז הזה עולה 457 ש"ח, כך שאם מחיר הבאנדל הוא 699 ש"ח, זה אומר שספק הכח עולה 242 ש"ח. אפשר לקחת את המארז הזה וספק כח SeaSonic ET 400W הזה ב-199 ש"ח ולחסוך 43 ש"ח, אבל כאן הוא ביקש במפורש לנצל את כל התקציב, כלומר - לא לחסוך.

בקשר למארז שאתה הצעת, ה Core 1000 - שים לב שאין לו חיבורי USB 3.0 (יש גירסה אחרת בשם Core 1000 USB 3.0), אבל יותר מזה - הוא לא עומד בדרישות השקט (שים לב שנדרשת רמת שקט 8 מתוך 8), והמארז הזה לא כולל חומרים סופגי רעשים.

ציוד היקפי כמו מקלדת, עכבר ורמקולים - אני אף פעם לא מציע, שכן לכל אחד מתאים ונוח משהו אחר. אני למשל מאד אוהב את המקלדת והעכבר החוטיים הבסיסיים ביותר של Logitech בהם אני משתמש - אני לא רוצה מקלדת עם כפתורי מולטימדיה, לא רוצה עכבר עם יותר משני כפתורים וגלגלת ואני לא צריך שהם יהיו אלחוטיים.

פורסם

לפותח הדיון, i5 לדעתי יהיה מיותר לצרכי השימוש שלך. i3 מהדור החדש יספק לך דיי והותר ביצועים. לגבי דיסק קשיח, זוהי בחירה שלך. כונן היברידי של טרה אחד יספיק לך. כונן SSD לא יועיל לך מלבד עלייה מהירה של המחשב והתקנה מהירה יותר של עידכונים ממייקרוסופט. אם אתה לא משחק עליו או משתמש בתוכנות עריכה חבל לך על הכסף. אחד מהמחשבים שאני עובד עליהם בעבודה הוא i3 מלפני 4 שנים (סוקט 1156), 4gb זכרון, ודיסק מכני רגיל, וזה דיי והותר לאופיס, דפדפן, מצלמות אבטחה, תוכנות שהדאטה בייס שלהם יושב על שרתים מרוחקים, ואפילו פוטושופ ותוכנות עריכה ברמה בסיסית וכו'.

לגבי מארז - אפשר לקחת במקום את Silverstone Precision PS08, שעולה בtms 194 ש"ח. כולל חיבור usb 3 קדמי. יש לזכור כי מכלול החומרה של המחשב אינו רועש. ישנם המאוורר של הספק, המעבד, והמארז וזהו. אין כרטיס מסך רועש או דיסק 10K RPM.

לגבי עכבר ומקלדת - על זה אין ויכוח. ממליץ לפותח הדיון לבחור מוצרים בתקציב ומידת הארגונומיה שתאפשר לו לעבוד בנוחות.

פורסם
  • מחבר

smalul-

אמנם אין לי בעיה לנצל את כל התקציב, אבל אני עדיין מעדיף לא לזרוק כסף סתם. אין לי בעיה לשלם יותר בשביל ביצועים (גם אם הביצועים שהמחשב ייתן לי יותר גבוהים ממה שאני צריך) אבל אם אני אשלם יותר וזה לא ישפר שום דבר אז אני מעדיף לחסוך.

לגבי המפרט-

כרגע אני שוקל כרגע לוותר על ה SSD, ואם אני ארגיש שאני צריך אני אקנה ויוסיף למחשב. בנתיים אני אקח Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3 בלבד.

לגבי הספק כוח- אני אקח את הספק של ה 400W.

לגבי המארז- כאן אני לא מוכן להתפשר בגלל הרעש, מה המארז שיותר טוב מבחינת הרעש?

בינתיים זאת התוצאה:

מעבד:

קירור למעבד:

לוח אם:

מארז:

Fractal Design Define Mini

כמות: 1 - מחיר: ₪457

ספק כוח:

SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪199

זיכרון:

כמות: 1 - מחיר: ₪349

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪273

כונן אופטי:

מסך:

תוכנות:

Windows 8.1 Premium Hebrew 64bit - בקניית מחשב בלבד

סה"כ: ₪3367

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3300 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/bx8pcvkn

המלצות \ הערות \ הארות יתקבלו בברכה

פורסם

@aviramalon

כתבת בתשובות שלך לשאלון שיש לנצל את כל התקציב. זה אומר שיש לבנות מפרט שעולה כמה שיותר קרוב לתקציב שהוגדר. לא כתבת שיש לנסות לחסוך. ובכל זאת - שים לב שמתחת למפרט שהצעתי כתבתי כמה הצעות לחיסכון (לקחת מעבד Pentium G, לקחת 4GB זיכרון במקום 8GB, לוותר על כונן ה SSD ולקחת דיסק קשיח בנפח 1TB במקום 2TB). אני רואה שהחלטת לוותר על כונן ה SSD ולקחת דיסק קשיח קטן יותר, כמו גם לקחת את המארז שהצעתי אבל עם ספק כח אחר ובכך לחסוך כמה שקלים. לדעתי הבחירות האלו לא יפגעו בביצועים והמחשב עדיין עומד בדרישות שלך. מכיוון שעכשו נראה שהמטרה שלך היא לחסוך עד כמה שניתן, אני אציע מפרט דיי דומה לזה שבנית, אבל מחנות אחרת פשוט כי הוא עולה פחות:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601483643 - Intel - i3-4150 Dual core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Graphics 4400...

כמות: - 1 - 509/499

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 284/278

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 333/326

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series - (ST1000DM001)...

כמות: - 1 - 259/254

מארזי מחשב - מארז עם ספק

P100-400W - Antec - P100 Advanced Super Mid Tower 400W - 2x USB3.0 and 2 x USB2.0 ports - 2x 5.25 inch tool-less drive b...

כמות: - 1 - 522/512

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01 - Arctic - Alpine 11 Rev 2 cooler for intel socket LGA775,1156, 1150 - Ultra quiet 92mm PWM fan with low noise...

כמות: - 1 - 64/63

LCD - 23 LCD

P2314H - DELL - 23 inch LED AH-IPS - FullHD 1920x1080 resolution - VGA, DVI-D, DisplayPort video inputs - 1000:1 Con...

כמות: - 1 - 791/775

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black...

כמות: - 1 - 79/77

מערכות הפעלה - Windows 8

WN7-00609 - Microsoft - Windows8.1 64Bit Hebrew with DVD - OEM...

כמות: - 1 - 347/340

שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים

SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פ...

כמות: - 1 - 1/1

3189.00 / 3125

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=5966

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים