עבור לתוכן

דרוש מחשב לגרפיקה בלבד ללא מסך עד 4000 שח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מחשב לצורכי עבודתי כגרפיקאי מתחיל. אני מבין שזה יכול להיות בעייתי אך התקציב שלי מוגבל, יחד עם זאת, אם זה הכרחי אני אמצא מאיפה להביא עוד 500 ש"ח.

אני לא מבין כלל במחשבים ולכן חייב את עזרתכם.

מילאתי את השאלון:

מה התקציב המקסימאלי?

4000

האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנצל הכל

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

500 ש"ח במידה והשיפור בביצועים יהיה משמעותי.

מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

שימושים גרפיים לפרנסה.

במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

שימוש כבד בתוכנות הבאות: sketchup, illustrator, photoshop, 3dmax, Autocad

במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

לא מיועד לגיימינג.

האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

יש צורך בהכל חוץ ממסך. אבל שהציוד היקפי יהיה בסיסי. מעריך שמקלדת עכבר ורמקולים פשוטים לא יעלו יותר מ- 120 עד 150 ש"ח.

האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

מסך.

עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

שקט תמיד חשוב אך לא במחיר של פגיעה בביצועים. 5 אני מעריך.

האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא.

האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

יש צורך בהרכבה אין צורך בתוכנות.

האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אזור גוש דן ( גר בחולון). מוכן להתרחק טיפה אם זה יוביל להפרש משמעותי במחיר.

מתי מתוכננת קניית המחשב?

חייב אותו דחוף.

אם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

אין.

האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא. אקנה חדש בבוא העת.

אודה מראש לכל מי שעוזר.

תודה,

אילן

פורסם

הנה מפרט אפשרי לדוגמא, לא כולל ציוד היקפי.

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560516 - Intel - i5-4690 Quad core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 949/930

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H87-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M...

כמות: - 1 - 447/438

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 334/327

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 334/327

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

GV-N660WF2-2GD - Gigabyte - GTX660 2GB DDR5 Windforce 2...

כמות: - 1 - 880/862

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series - (ST1000DM001)...

כמות: - 1 - 260/255

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

MZ-7TE120BW - Samsung - 120GB Samsung 840 EVO - 2.5 inch - SATA3 6GB - 7mm - 540/410 MB/s Retail...

כמות: - 1 - 380/372

מארזי מחשב - ATX מארז

Antec-One - Antec - Antec-One Mid-Tower case - 2 120mm fans included - 3 120mm more fans optional - Three 5.25 inch driv...

כמות: - 1 - 221/217

ספקי כח - ATX

SS-600ET - Seasonic - 600W...

כמות: - 1 - 265/260

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

DCACO-FP701-CSA01 - Arctic - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - Supports Intel sockets LGA775,1156,1155,1150,1366, AMD sockets...

כמות: - 1 - 119/117

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black...

כמות: - 1 - 79/77

4268.00 / 4183

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=5605

אם אתה קונה מפרט לפרנסה, תחשוב האם באמת כדאי לך לחסוך פה או לא. כלומר אני מניח שמבחינתך זמן=כסף, כלומר אם מחשב ירנדר לך 20% מהר יותר את רוב הרינדורים, או זרימת העבודה שלך בפרוייקטים כבדים תהיה "חלקה" יותר, אני מניח שההפרש הכספי יחזור אליך בסופו של דבר. מפרט שנחשב לטוב לשימושיך, מבלי להכנס לכרטיסי רינדור מקצועיים, יעלה באיזור ה-6 אלף.

בנוגע למפרט ששמתי לך - אפשר לחסוך פה בכמה מקומות, אך המפרט הזה לדעתי יהיה המשתלם ביותר באיזור התקציב שלך. המפרט הזה הוא לא חזק במיוחד, אבל במסגרת התקציב שלך (כולל החריגה). כרטיס מסך חזק יותר יעלה כ-200 ש"ח יותר, איך בגלל שזה בחנות אחרת והמחירים שם שונים, עלות המפרט יהיה מעט יקר אף יותר. כרטיס מסך חזק שיתן לך האצה טובה יותר בתוכנות התלת-מימד עולה באיזור ה-1800 ש"ח, ומעבד חזק יותר (i7) יעלה גם כן עוד משהו כמו 500 ש"ח. לכן ע"מ לקבל מתאים שהוא proper לשימושיך, אי אפשר שלא לזלוג לכיוון ה-5.5-6 אלף ש"ח מינימום. בתקציב שלך, ובהתחשב בזה שאתה מתחיל בתחום, המפרט שהרגע שמתי אמור להספיק.

פורסם

לדעתי עדיף לוותר על SSD וללכת על המעבד

אז ה WINDOWS יעלה יותר מהר והתוכנות יפתחו יותר מהר ואז מה? לעומת זאות המעבד זה הרכיב שיהיה הכי הרבה בשימוש

נוסיף לזה את העובדה ש SSD אפשר בקלות ומאוד בזול לשדרג לעומת המעבד

פורסם

יש כאלה שיגידו ככה ויש כאלה שיגידו ככה. למען האמת בהתחלה הכנסתי מעבד חזק יותר ע"ח כונן ה-SSD, אבל החלפתי מהסיבה שקבצי גראפיקה גדולים נפתחים מאוד מאוד לאט, בעיקר אם אתה פותח אותם ישירות ע"מ לפתוח את התוכנה על הדרך. בתור אחד שמשתמש בין היתר בחלק מהתוכנות הללו, ההמתנה יכולה לשגע אותי (לי יש כונן של חצי טרה בלבד). כמו כן, בחלק מהתוכנות ישנן שמירות אוטומטיות אשר גם גורמות לתקיעה או איטיות פתאומית ממושכת. אם ההתעסקות פה תהיה בעיקר בתוכנות התלת-מימד, יכול להיות שיהיה עדיף לקחת מעבד חזק יותר - הרינדורים הסופיים יהיו מעט מהירים יותר, אך זרימת העבודה תפגע.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. אני בודק אפשרות להגדיל את התקציב ל-6000 בהמשך לעצתך. בכל מקרה ממה שאתם רושמים נראה לי שארצה לשדרג את המעבד על חשבון ה SSD. הרינדורים מאוד חשובים לי, פחות זרימת העבודה. אציין בהקשר זה, שאני רק מתחיל והעבודה היא עבודה צדדית לעבודה עיקרית שבה אין לי שימוש במחשב זה.

אעדכן בקרוב כשאדע אם הצלחתי להגדיל את התקציב.

שוב תודה לשניכם!

פורסם

אם רינדורים סופיים חשובים לך יותר, בתקציב הנוכחי שלך אתה יכול לקחת i7-4790 במקום ה-SSD ששמתי לך. אם אתה בסופו של דבר תגדיל את התקציב, יכול להיות שיהיה ניתן להכניס מעבד משושה ליבה שיאיץ לך את הרינדורים בעד 40%~, אך כמובן מדובר על תוספת כספית לא קטנה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז לקחתי את עצתך ברצינות והחלטתי ללכת על מפרט ב-6000 ש"ח. אשמח לעזרתך. מספר נקודות לקחת בחשבון:

1. כפי שאמרתי רינדורים זה מה שחשוב לי בעיקר.

2. בנוגע לבחירת חנות: אשמח אם אוכל לשלם בתשלומים (עד 12 אם אפשר).

3. בנוגע לבחירת חנות: אשמח אם האספקה תהיה במועד קרוב.

מרגע שיש מפרט אני מבצע הזמנה.

תודה מראש על העזרה.

פורסם

זה 5.5-6 אלף מינימום. הנה לדוגמא למפרט אפשרי:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=5911

מבחינת רצף עבודה אין ממש שינוי, אבל מבחינת רינדורים סופיים אמור להיות שיפור של עד איזור 40% (מדובר פה על מעבד משושה ליבה ולא מרובע, אך עם תדר מעט איטי יותר), כמובן שאני מדבר על תוכנות תלת-מימד שכן בדו-מימד אני בספק אם תבחין בהבדל.

שקול אם זה זה אכן משתלם עבורך - תוספת כספית של בערך פי 1.5 מהתקציב עבור אקסטרה 40% ביצועי רינדור במקרה הטוב.

בנוגע לחנות - שאל אותם את כל מה שקשור לאספקה ותשלומים. במידה ויהיו בעיות, אין בעיה לבנות בחנויות אחרות (אם כי המחירים ישתנו לטובה או לרעה כמובן בהתאם).

פורסם
  • מחבר

אני מעוניין בתוספת בביצועים גם כאשר מדובר בתוספת כזו למחיר.

אני רק מבקש מפרט ספציפי לצרכים שפירטתי לעיל במחיר שלא יעבור את ה-6,000 ש"ח. המפרט שציינת הוא במחיר של כ-6500 ש"ח.

אני מבין YairZכזאת לא זמין בימים אלה. אשמח אם מישהו נוסף ינסה לעזור. אני כבר ממש מעונין לרכוש את המחשב.

תודה מראש, למי שעוזר.

פורסם

אני אנסה להסביר בצורה טובה יותר מה קורה פה.

שני הרכיבים היותר קריטיים עבור שימושיך הם המעבד וכרטיס המסך.

- כרטיס המסך בתוכנות הללו לרוב אחראי ל"זרימת עבודה" חלקה יותר, כאשר כרטיס חזק ועם יותר זכרון ראם על-גביו יגרור עבודה חלקה יותר בפרוייקטים כבדים וברזולוציות גבוהות יותר. בכללי, יש 2 כרטיסים שהם יחסית משתלמים - GTX660 שאותו הכנסתי לך בשני המפרטים, ו-GTX770 4GB שעולה כ-1000 ש"ח יותר.

- המעבד אחראי בעיקר לרינדור הסופי, שכן שם הוא לרוב מתבצע. כלומר מעבד חזק יותר = רינדור מהיר יותר. יש סה"כ (לדעתי) 3 מעבדים המתאימים למשימה, ב-3 תקציבים שונים. יש את i5-4690 ששמתי לך במפרט הראשון בדיון זה, שנותן תמורה טובה לכסף ומספק ביצועי רינדור לא רעים בכלל. יש את i7-4790 שעולה כמעט פי 1.5 יותר ממנו ויתן לך תוספת ביצועים, אבל היא לא תהיה משמעותית כי הוא עדיין מרובע ליבה המבוסס אותה ארכיטקטורה. לבסוף, יש את i7-4930K שעולה בערך פי 2 יותר, אם לוקחים בחשבון גם את ההוצאה הכספית של לוח-אם תומך, וזה בעצם המעבד ששמתי לך במפרט האחרון. מדובר על מעבד משושה ליבה שנותן עד איזור 40% יותר ביצועים מאשר מעבד ה-i7 שציינתי. כמובן שניתן לראות שאין כאן העלאת ביצועים לינארית ביחס למחיר, אך כך זה בד"כ עובד.

מפרט "מאוזן" לשימושיך - כלומר גם כולל GTX770 4GB עבור עבודה שוטפת חלקה וגם i7-4790 עבור מהירות רינדור סופית טובה יעלה קרוב ל-6 אלף ש"ח. אבל, היות ואתה אמרת שאתה מעוניין יותר לקבל מהירות רינדור סופית מהירה יותר, אז השארתי את אותו כרטיס המסך (GTX660) ודחסתי את i7-4930k עם החריגה שהתקבלה כאן. אני רוצה להזכיר שבסיס קשה או לא משתלם להחליף (כלומר מעבד), וכרטיס מסך כן תוכל למכור ולהחליף בכל עת.

אם אתה פשוט מעוניין לקבל מהירות רינדור סופית מעט גבוהה יותר, אתה יכול לקחת את המפרט הראשון ששמתי, ופשוט תשנה את המעבד ל-i7-4790 וסה"כ תקבל מפרט עם מהירות רינדור סופית מעט מהירה יותר בתוספת של משהו כמו 500 ש"ח.

פורסם

אבל בשום פנים אל תוותר על הssd.

בקניית מחשב לעבודה היעילות מדהימה, מנסיון (של גרפיקאי וחובב חומרה) יותר מתסכל לבלות 5 דקות להיטענות של תוכנה סרגלים וקובץ כבד , מלהשאיר את המחשב עוד 10-15 דקות בעבודה.

אבל אם יש אפשרות לך על 4790 וssd מנסיון הHT נותן יתרון של 20% בביצועי רינדורים וכדומה. אבל לקנות משושה במקום ssd?! בחיים לא !!!

פורסם
  • מחבר

אבל רשמת שהשיפור ב4790 הוא לא משמעותי ובטח לא מצדיק את התוספת במחיר. לפי מה שאני מבין יש לי פה בעצם רק שתי אלטרנטיבות והן שני המפרטים שהצעת. כל משהו באמצע יהיה סתם יקר יותר והשיפור לא יהיה משמעותי בטח לא ביחס לגידול במחיר.

במידה ואני צודק כל שנשאר לי הוא להחליט מה מתאים לי.

האם אני מבין נכון ?

פורסם

יותר נכון להגיד שהשיפור הוא לא לינארי. כלומר i5 משתלם יותר מ-i7 מרובע ליבה שמשתלם יותר מ-i7 משושה ליבה (בעיקר בגלל החלפת פלטפורמה), אבל בגלל שמדובר פה על פרנסה, עניין היחס עלות/תועלת הוא פחות רלוונטי. למה? כי אם במצטבר אתה חוסך נניח X אחוז בזמני הרינדור, זה מאפשר לך לעבודה בצורה יעילה יותר וגם לעבור על יותר פרוייקטים באותו זמן קצוב, כלומר את ההפרש במחיר אתה תקבל ע"י הכנסה מהירה/גדולה יותר. זה גם למה יש אנשים שמשקיעים סכומי עתק במפרטים כאלה - ואני מדבר על מערכות שרתים עם זוג מעבדי זיאון וכרטיסי מסך קוואדרו מקצועיים בשווי עשרות אלפי שקלים כל אחד - כי הם מניחים שבסופו של דבר זה ישתלם להם (לחלקם לפחות).

אני חלילה לא מזלזל בסכום שאתה משקיע כאן אלא ההפך - מנסה לתת פתרונות שיהיו כמה שיותר מתאימים עבורך. אם אתה לא יכול לחרוג עבור משושה הליבה, אז פשוט קח את המפרט שנתתי לך בהתחלה עם מעבד i7-4790 ותקבל מפרט "ביניים" בעלות נמוכה מ-5 אלף ש"ח ואף יהיה אפשר לבצע שדרוגים כללים נוספים במידה ותרצה. בסופו של דבר קח את השיקולים שלך בהתאם לרמת ההכנסה שאתה תקבל - אם תקבל הכנסה מספקת במידת מה וחושב שכן תוכל לכסות בצורה מהירה יותר את אותה החריגה המשמעותית מן התקציב - לך על המעבד החזק יותר. במידה ולא, ואתה באמת מתחיל ולא כ"כ בטוח בהכנסה שתקבל - אתה יכול ללכת על משהו בסיסי יותר, אם כי כפי שאמרתי - אם תרצה מעבד חזק יותר, ע"מ לקבל תוספת משמעותית בביצועים, תצטרך להחליף את כל הפלטפורמה (כלומר גם את לוח האם, ואולי גם את הזכרון ל- DDR4 אם זה יהיה מעבד באחד מהדורות הבאים).

פורסם

הייתי באמצע לכתוב תגובה ומחקתי. היא מיותרת.

יאיר הבהרת את העניין כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר המפורט. אך אני עדיין מקבל את הרושם שהבנתי נכון. שללכת על מערכת "ביניים" שהיא המפרט הראשון עם מעבד טיפה יותר טוב זה להוציא עוד כסף מבלי לראות כמעט הבדל, כלומר יותר כדאי למצוא מאיפה להביא את ההפרש וללכת על המפרט השני שהצעת. לעומת זאת לשדרג לפלטפורמה אחרת תראה לי שיפור משמעותי אך תעלה לכל הפחות כמו במפרט השני (אם לא החלפתי גם את הזיכרון) כמו שאתה אומר. אני מבין שאני צריך לבחור בין שתי המערכות שהצעת. ולכן אני אחשוב על זה ואגיע להחלטה.

אם הייתי רוצה לבחור מסך/מסכים למחשב הנ"ל, על מה הייתם ממליצים ? (במידה ואלך על המפרט הראשון)

תודה לכולם על העזרה. אתם מאוד מקצועיים ואדיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים