עבור לתוכן

מחשב בסיסי לאדריכלות עד 4,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

ושוב מחשב משרדי הלך לעולמו... אודה אם תוכלו להציע מפרט עדכני עבור עמדת עבודה של שרטט במשרד אדריכלות

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד ב2D, סקצ'אפ, פוטושופ בסיסי. פרנסה.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP או TMS

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? תוך כמה שבועות

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

המחשב לא מיועד לעבודה עם רוויט או תוכנות כבדות, חשוב שיהיה אמין ומהיר, נשמח לחסוך איפה שאפשר.

תודה!

פורסם

לפי מה שהבנתי המחשב לא מיועד לפרוייקטים כבדים, כלומר אין צורך ביכולות עיבוד גבוהות במיוחד מצד המעבד או כרטיס המסך, אני צודק?

הרכבתי מספר מפרטים, כאשר הזול ביניהם עולה באיזור ה-4800 ש"ח (לפני הנחת מזומן שיש בד"כ). האם את פתוחה לחנויות נוספות בתקווה למצוא משהו שיכנס לך לתקציב מבלי להתפשר יותר מדי?

פורסם
  • מחבר

נכון, המחשב ב95% מהזמן ישמש לשרטוט דו מימדי פשוט.

אני פתוחה לחנויות נוספות, כל עוד יש להם סניף במרכז או שעושים משלוחים בחינם...

אשמח לראות את המפרטים שהרכבת למרות שעדיף אם המחיר יכל היה לצאת עד 4500 (כנראה שכן ישולם באשראי).

תודה! :)

נערך על-ידי jupiterian

פורסם

כן, המפרט ששמת לא היה משהו חח

כעיקרון אם אתה אומר שהמחשב יהיה רק לשירטוטים קלילים, אני לא רואה סיבה לשים פה מעבד i7 וגם לא כרטיס מסך בומבסתי. אם היית אומרת לי שהיית עובדת בצורה כבדה, על רזולוציות גבוהות ו/או גם עם תוכנות וידאו/תלת-מימד, היינו חייבים לחרוג מהתקציב.

לפני שמחקת את המפרט ששמת, רשמת כי את לא צריכה נפח גבוה (הכל נשמר בשרת). אז במידה ו-250 ג'יגה יספיקו לך, כונן SSD יתן לך חתיכת האצה בכל הנוגע לפתיחת קבצים ושמירתם. הנה מפרט לדוגמא שהכנתי, המשתלם ביותר שיצא לי:

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560516 - Intel - i5-4690 Quad core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 949/930

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H87-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M...

כמות: - 1 - 447/438

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 334/327

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 334/327

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

426018336-3125 - Gainward - Geforce GTX750 GPU - 2GB GDDR5 128 bit memory - PCI-Express 3.0 interface - 2 Slot fan cooler - DVI,...

כמות: - 1 - 596/584

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

MZ-7TE250BW - Samsung - 250GB Samsung 840 EVO 2.5 inch SATA3 6GB - 7mm - 540/520 MB/s Retail...

כמות: - 1 - 651/638

מארזי מחשב - ATX מארז

Antec-One - Antec - Antec-One Mid-Tower case - 2 120mm fans included - 3 120mm more fans optional - Three 5.25 inch driv...

כמות: - 1 - 221/217

ספקי כח - ATX

SS-400ET - Seasonic - 400W - 80Plus Bronze certified - 120mm fan - Active PFC - 6pin PCIe connector - 8pin PCIe connector...

כמות: - 1 - 183/179

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

DCACO-FP701-CSA01 - Arctic - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - Supports Intel sockets LGA775,1156,1155,1150,1366, AMD sockets...

כמות: - 1 - 119/117

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black...

כמות: - 1 - 79/77

מערכות הפעלה - Windows 7

GFC-02733 - Microsoft - Windows7 Home Premium SP1 64-bit English OEM DVD...

כמות: - 1 - 362/355

4275.00 / 4190

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=5603

אז ככה, במפרט הכנסתי מעבד מרובע-ליבה עם תדר בסיס גבוה + קירור משופר. לוח-אם עם מגוון יציאות ותמיכות כולל רייד ואפשרות הוספה של עוד 2 סטיקים של זיכרון עד לנפח כולל של 32 ג'יגה. שמתי לך כרגע 16 ג'יגה ראם כי תוכנות גראפיקה שואבות זיכרון כאילו אין מחר. הכונן פה הוא כונן SSD מהיר בנפח 250 ג'יגה שיאיץ לך את כלל המערכת ויחסוך לך זמן בעבודה השוטפת, מארז משתלם עם ספק כח איכותי, צורב סטנדרטי אמין, מערכת הפעלה win7 כפי שביקשת וכרטיס מסך GTX750 שמבוסס ליבה גראפית חדשה החסכונית מאוד בחשמל.

בכללי, אפשר לעשות פה שדרוגים לפי העדפה שלך - החל משדרוג המעבד למעבד i7, דרך שדרוג לכרטיס מסך רציני יותר עם יכולות עיבוד גבוהות יותר ברזולוציות גבוהות, החלפה של כונן ה-SSD לכונן קטן יותר כמו 128~ ג'יגה ולקיחה של כונן מכאני בנפח טרה בנוסף במידה ואת צריכה אקסטרה נפח לאחסון. ועוד.

פורסם
  • מחבר

המון תודה! :) אכן הנחתי שהמפרט שהכנסתי בהתחלה היה לא איכותי מספיק בספק / מאוורר אז כבר העדפתי למחוק אותו ולשמוע דעה בלתי משוחדת.... המפרט שלך באמת נשמע יותר טוב ואני רואה שהם אכן יצאו יותר זולים מKSP במחירי הSSD והווינדוס.

לצערי עלתה פה עכשיו עוד סוגייה שעלולה לשנמך משמעותית את המחשב, יש מצב שיצטרכו לשים עליו ווינדוס של 32 ביט בגלל אי תמיכה של אוטוקאד ישן ופלאגינים קנויים ב 64 ביט... (בדקנו את הנושא והפתרון היחידי זה לקנות רישיונות חדשים שזה סיפור של כ20,000 ש"ח ולכן לא אופציונלי כרגע).

איזה שינויים היית עושה למפרט הזה בשביל שיתאים ל32 ביט? בתור התחלה-מספיק לקחת 4GB זיכרון, נכון? יש עוד משהו שראוי לשנות?

פורסם

אני לא יכול לתאר לך כמה מערכת 32 ביט תסרס לך את העבודה (ואת המחשב). לא יכול להיות שאין פתרון אחר מאשר קנית רשיון תוכנה + פלאגנים חדשים. בד"כ לאוטודסק יש פתרונות לדברים שכאלה, אחרת הם היו מקבלים בראש מאינסוף גראפיקאים. אני מציע לך לשלוח להם מייל או להתייעץ בפורומים שלהם (גם אם עשית זאת, תתעקשי עבור פתרון חלופי). בכללי כדי להסביר לך את גודל הבעיה, מערכת 32 ביט מסרסת לך את הקצאת הזכרון ל-4 ג'יגה, כאשר אם איני טועה ישנה הקצאה מקסימאלית של 2 ג'יגה לכל תוכנה. אחד הדברים שהתוכנות הללו אוהבת הוא זיכרון, והרבה ממנו. אני גם כן מתעסק עם התוכנות הנ"ל, ואני לא יכול להגיד לך איזה הבדל היה לעבור מ-4 ג'יגה זיכרון ל-8 ג'יגה, פשוט שמים וארץ - מבחינתי לפחות.

לכן אמליץ לך להשתמש ב-32 ביט רק כמוצא אחרון בהחלט כי הדבר יגביל את יכולות המחשב באופן די משמעותי.

פורסם
  • מחבר

בדקתי באוטודסק ודיברתי גם עם אומניטק (היבואן הישראלי) ואין פיתרון אחר בגלל שהרישיון הזה הוא לאיזושהי גרסה מסויימת של אוטוקאד (Autocad Architecture 2008), שאין לה גרסת 64 ביט וגם הפלאגינים הישראליים יעבדו רק על 32 ביט... ניסיתי אפילו להריץ את האוטוקאד הזה במחשב אחר דרך Virtualbox אבל זה עבד בצורה מחרידה... כנראה שהם חושבים שזה בסדר לאלץ משרדי אדריכלים לרכוש אוטוקאדים חדשים אחת לכמה שנים, אולי זה אפילו מכוון...

אנחנו עדיין מתלבטים אם לרכוש או לא, אבל במידה שלא, תוכל בכל זאת להציע מפרט משונמך ל32 ביט ? תודה...

פורסם

2008 היא הגרסא האחרונה שלא תומכת ב-64-ביט, כלומר בסופו של דבר תצטרכו לשדרג (אני מניח שלא תרצו להיתקע עם 32-ביט להרבה זמן).

בעיקרון תוכלו לקנות מפרט לא "משונמך" (מלבד הזיכרון, שכאמור יצטרך להיות מאוד מוגבל), ואז בבוא הזמן פשוט להתקין עליו מערכת הפעלה של 64-ביט (ואיתה גם אוטוקאד של 64-ביט). כמובן גם שתקנו זיכרון נוסף כשתבצעו את העדכון הזה (להוסיף זיכרון זה עניין של שנייה, בהנחה שיש slot פנוי).

פורסם

השאלה מתי יבוצע השדרוג, אם זה יהיה עוד שנתיים, הקניה הזו תהיה די מיותרת...

מה הבעיה במחשב הנוכחי? במידה והוא סיפק את הצרכים אך יש לו בעיה כלשהי, אולי אפשר לטפל בזה באופן נקודתי ולחסוך קניה של מחשב חדש, לפחות כרגע.

פורסם
  • מחבר

כרגע עוד לא החלטנו לגבי האוטוקאד החדש, זאת הוצאה גדולה והמשתמשת במחשב הזה רגילה ל2008 ולא משתוקקת לשדרוג, למרות שכמובן שהיא רוצה מחשב יותר מהיר.

במחשב הנוכחי הלך הלוח אם, הארד דיסק ומאוורר מעבד, בנוסף נאמר שהספק היה חלש מידי... הכל ביחד היה נשמע לי כבר לא כ"כ שווה תיקון, אלא אם אתם חושבים אחרת? (האמת שדי הופתעתי שכל הנזק הזה קרה בבת אחת, במיוחד שהמחשב היה מחובר לאל-פסק, אבל זה מה שהטכנאים שלקחו אותו אמרו)...

עד כמה שידוע לי זה i5-quad core בן כ5 שנים, עם 4 ג'יגה זיכרון ואיזשהו כרטיס מסך מאותה תקופה כנראה 1GB Radeon.

המפרט שהוזכר לא יהיה מהיר יותר אפילו אם יהיה מוגבל ל32 ביט? או שאולי עדיף לקנות איזשהו מחשב יותר חלש ולחסוך קצת?

פורסם

הכונן קשיח, לוח-אם ומאוורר מעבד הלכו? בבת-אחת? והאמנתם ל"טכנאים" האלה?

כעיקרון הדבר היחידי שיכול לדפוק בקנה מידה שכזה זה ספק הכח, אבל בכל שנותי כאן בפורום לא ראיתי נזק ב"קנה מידה" כזה.

דבר ראשון - תבדוק את הכונן הקשיח. פשוט חברו אותו למחשב אחר ותראו אם הוא עובד.

שנית מאוורר למעבד עולה כמה עשרות שקלים. במידה והלוח אכן נדפק, אין בעיה לקנות אחד חדש במידה והמערכת היא מהשנים האחרונות וגם לא יד שניה בעלות נמוכה.

אם המעבד הוא משלושת הדורות האחרונים, תוספת הביצועים שתקבלו ממעבד i5 מהדור האחרון לא תהיה גבוהה באופן משמעותי, אלא כמה עשרות אחוזים מקסימום.

את מוזמן לפנות לפורום "תמיכה טכנית" כדי שנעזור לך לבחון את המחשב ולבדוק תיקון אלטרנטיבי. לשלם עכשיו 4 אלף עבור מחשב חזק יותר אך לא באופן משמעותי, ועוד מוגבל בגלל 64 ביט לא שונה בהרבה מרכישה של תוכנות ולפאגנים חדשים, קרוב לוודאי שתיקון למחשב הנוכחי שלכם יעלה מקסימום כמה מאות שקלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים