עבור לתוכן

האם כדאי "לפתוח" wdr 4300 ?ועוד שאלות על הנתב

Featured Replies

פורסם

לפי מה שראיתי באתר TP-Link העדכון האחרון של הWDR4300 הוא מ 17.6.2013 שזה לפני שנה בזמן שהעדכון של הקשוחה הישראלית הוא מתאריך 29.7.2013 שזה בערך חודש אחרי. הנתב שקיבלתי הוא 1.7 והגרסה שהוא בא איתה היא מה16.10.2013

האם יש סיבה שכדאי לי "לפתוח" את הנתב אם בגדול החומרה כבר מעודכנת ואין יותר חדשה באתר . אין לי שום אינטרס לעבור על חוק אז בשביל מה אני צריך את זה. אם הבנתי נכון בארץ מוגבלים לערוצים של 20 מגה למשהו בין 5170 ל 5320 או משהו כזה . ראיתי שבנתב אפשר לקבוע 40 על זה והחסימה היא כנראה רק על התדר.

יש משהו שגרסאות ddwrt או openwrt יתנו לי חוץ מעוד אפשרויות . יש לי ddwrt על יתר הנתבים שלי (dir615 שדי מושבת ו 1043 v1 ) .

בקשר לdual band האם אפשרי להתחבר לשתי הרשתות במקביל ולקבל רוחב פס גדול יותר בנקודת הקצה? האם צריך כרטיס רשת מיוחד בשביל זה? אם הבנתי נכון מצב כזה גם יגביר את האמינות וגם את הקצב של החיבור.

חוץ מזה האם כדאי לי להשטלת על כל הערוצים של ה2400ghz יש לי 3 נתבים . אני יכול אולי להשתלט על 2 בשביל לקבל טווח קליטה בכל מקום. לפי מה שהבנתי מהסיורים שלי בבית בנקודות שונות יש רשתות שונות בתדרים שונים אז היחס אות לרעש משתנה בכל נקודה ואין תדר אידאלי שאפשר לעבוד בו ולקבל קליטה טובה. בדקתי בחדר שינה על רגל אחת עם הנתב החדש באותם הגדרות כמו הישן (ערוץ 9 20mhz ) וקיבלתי משהו כמו 20mbps שזה קרוב לכפול ממה שקיבלתי עם הישן אז כנראה יש שיפור בקליטה.

בגדול אני די מרוצה חוץ מ "השתעלויות" שיש לו במהירות. אולי זה בגלל שtwitch היו עמוסים אתמול. יש לי את הנתב רק יום אחד אז אני לא יכול לתת חוות דעת מלאה עליו . עם כל המשחקים עם ההגדרות יש דחפתי למחשב שלי gateway של 192.167 במקום 192.168 :kopfpatsch: ממש התעצבנתי שכלום לא עבד .

עוד שאלה קטנה . האם יש אפשרות לאפשר גישה דרך הwan port להגדרות של ה"מודם" שהוא 6740U ? . אני יכול עם חיבור נפרד אולי אם נחבר אותו גם לswitch של הנתב וניתן למחשב IP נוסף אני חושב שתהיה אפשרות. ראיתי אפשרות ל secondary connection בהגדרות ה wan מישהו יודע למה זה ?

נערך על-ידי Niseg

פורסם

אני מציע שתיתן ל-4300 עם הקושחה המקורית עוד כמה ימים לפני שאתה עובר לקושחה צד שלישי. ל-DD_WRT יש כמובן הרבה יותר אופציות ואפשרויות שעליהם אתה יכול לקרוא במדריכים אבל לשימושים סטנדרטיים לא ממש הכרחי לקפוץ למים הללו.

לגבי פניה למודם - תן לו כתובת IP שונה מזו של הנתב, מחוץ לטווח של ה-DHCP ואז תוכל לגשת אליו בצורה סטנדרטית ולא בדרך עוקפת.

פורסם

Nisegֿ,

אין לי נסיון אישי איתו, אבל שים לב למה שכתב הבחור Oded כאן:

http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=824481

אולי זה כבר לא אקטואלי, אבל בגלל המגבלות על 5GHz לא יפתיע אותי אם אכן הקושחה נעולה לעידכונים, ו/או אם היבואן צריך להביא כל גירסת קושחה חדשה לאישור מחודש של משרד התקשורת.

בכל מקרה,

1) לגבי קושחה רישמית, הייתי מתקשר ליבואן לברר את הנושא;

2) לגבי יכולת להתקין את DD-WRT וחבריו, לא הייתי מנסה לפני שיש לך דיווחים מפורטים של אנשים שעשו את זה בארץ בהצלחה -- לא כדאי להיות שפן נסיון ולהסתכן ב-bricking.

אני מחפש כרגע לשדרג את הנתב אצלי ל-dual-band.

בעקבות ביקורות טובות בחו"ל ויחס עלות-תועלת שנראה טוב כבר התכוונתי לקנות את ה- WDR4300 בארץ, אבל החלטתי בינתיים להקפיא את העניין עד שמישהו יוכל להביא לי נתב במזוודה מחו"ל (ואז אלך כנראה על Asus, אבל זה כבר עניין אחר).

פורסם

המידע לגבי הנעילה תכף חוגג שנה ולכן אינו מעודכן. יש דרכים להתקין על ה-4300 עם הקושחה הישראלי, קושחה זרה - צריך רק לחפש.

פורסם
  • מחבר

greenwavelet,

קח בחשבון שאם מישהו תופס אותו עם נתב מיובא מחרימים לו אותו על המקום .

עד כמה שהבנתי הקשוחה הישראלית כן מעודכנת כרגע לפי התאריכי יציאה וחוץ מזה לגרסת חומרה 1.7 לא נראה לי שיש בכלל עדכון קשוחה כי הקשוחה שהנתב בא איתה כבר מעודכנת .

כמו שchief אמר יש כבר דרכים חדשות לדחוף לנתב הישראלי את הקשוחה הגלובלית. עד כמה שהבנתי הקשוחות צד ג עדיין לא יודעות להשתמש בhardware nat אז אין סיבה למהר להתקין אחת.

אני כנראה אבדוק את הנתב כמה חודשים ואראה איך הוא עובד.

פורסם

אם אתה לא צריך אפשרויות שאין לך כרגע אתה רק תקבל יציבות ומהירות מופחתות מקושחה חלופית שלא באמת עברה אופטימיזציה לכל רכיב בראוטר שלך.

פורסם
  • מחבר

אני גם ככה לא הנתקנתי ddwrt מיד על ה1043nd שלי מיד . ה1043 עשה לי ניתוקים והיה צריך לרסט אותו כל שבוע וכו אז נשברתי והתקנתי ddwrt וקיבלתי יציבות כמו סלע.

פורסם

לגבי פניה למודם - תן לו כתובת IP שונה מזו של הנתב, מחוץ לטווח של ה-DHCP ואז תוכל לגשת אליו בצורה סטנדרטית ולא בדרך עוקפת.

זה לא תמיד מספיק.

למשל אצלי, הראוטר (TL-WR1043ND V2) מתחבר לאינטרנט עם PPPoE דרך המודם (D-Link 6740U-G2) שבמצב Bridge. במצב הזה, הראוטר בכלל לא מודע לקיום ה-subnet הפנימי של המודם (במקרה שלי זה 10.0.0.0). חוק ה-route היחיד שקיים בראוטר הוא להעביר את כל מה שמחוץ ל-LAN (שבטווח 192.168.0.0) דרך ה-gateway האינטרנטי של הספקית. לכן פקטות אל המודם (10.0.0.138) לא יגיעו אליו אלא ייצאו החוצה לאינטרנט, או ייזרקו מכיוון שזו לא כתובת אינטרנטית חוקית.

על-מנת להגיע אל המודם, צריך להוסיף בראוטר חוק route שקובע שפקטות אל ה-subnet של 10.0.0.0 יצאו ללא gateway דרך ה-interface של ה-WAN.

אך מכיוון שבממשק של הראוטר לא ניתן להגדיר חוק route כזה (חייבים לקבוע כתובת gateway אמיתית ואין אפשרות לקבוע interface), הפתרון הוא שימוש באופציית ה-Secondary Connection על ה-interface של ה-WAN ש-Niseg הזכיר בהודעה הראשונה.

אחרי שמוגדרת למודם כתובת IP מחוץ לטווח של ה-LAN, מגדירים בראוטר כ-Secondary Connection כתובת IP סטטית באותו subnet של כתובת המודם הנ"ל (אך כמובן כתובת שונה מזו של המודם). זה ידאג להוספת חוק ה-route המתאים ואז הכול יעבוד.

נערך על-ידי ThePorscher

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים