עבור לתוכן

האם כדאי להחליף ספק אינטרנט מבזק בינלאומי ל HOTnet?

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום

קודם כל אני מקווה שזה הפורום המתאים (שקלתי לפתוח דיון בפורום רשתות ואינטרנט, אבל הפורום הזה נראה יותר מתאים, כי כאן אני לא מדבר על משהו חומרתי אלא על נושא כספי).

אני מחובר לאינטרנט בתשתית של HOT במהירות 12Mbps. בעוד כמה ימים מסתיים לי המבצע בבזק בינלאומי (ספקית האינטרנט). אני כרגע משלם כ-33 ש"ח לחודש, כאשר מתוכם 3 ש"ח זה לשיחות לחו"ל בטלפון (מעולם לא התקשרתי לחו"ל, אבל לפני שנה הם לא הסכימו לתת לי מהירות של 12Mbps ב-30 ש"ח בלי שאני אקח גם את הדבר הזה). היום התקשרתי אליהם והם מוכנים לתת לי מהירות של 12Mbps ב 29.90 ש"ח לחודש (הם לא מוכנים לרדת במחיר כי "הם יותר טובים מאחרים ולכן המחיר שלהם קצת יותר יקר"). מבדיקה שערכתי בין הספקיות (בעיקר ע"י שימוש באתר "כמהזה?" - קישור), עולה כי ניתן להשיג אינטרנט של 12Mbps ב-20 ש"ח לחודש מ HOTnet, 018 ואפילו מ Orange. התקשרתי ל HOTnet לוודא, והם אכן נותנים אינטרנט עד 100Mbps בלי התחייבות ובלי כל הגבלה במחיר של 20 ש"ח לחודש.

עכשו השאלה שלי היא האם ידוע למישהו על בעיות עם ספק אינטרנט כלשהו, ובפרט עם HOTnet, כמו חסימת פורטים, אתרים שלא עולים, איטיות וכד'? בגדול, האם יש סיבה כלשהי להישאר עם בזק בינלאומי כאשר יש ספקיות אינטרנט זולות יותר?

תודה על התגובות.

פורסם

אין לי בעיות עם הוטנט ומקבל מהירות מקסימלית (100MB)

עריכה: חבל על ההתלבטות, תעבור. אין התחייבות, מקסימום תעבור אחרי חודש.

פורסם

אני סובל מבעיות / חסימות באתרי סטרימינג כבר כמה שבועות (אחרי שנתיים של גלישה נקייה) ככה שבזב"ל לא טלית שכולה תכלת. אני עובר ל-Hotnet השבוע, מקווה שלא יהיו בעיות שם.

פורסם
  • מחבר

OK, תודה על התגובות. אני אתקשר אל שתי החברות מחר ואעבור.

אגב, הבנתי ש HOTnet עובדת עם IP קבוע (ללא חייגן) וראיתי בדיון אחר פה שזו קצת בעיה לשנות את ה IP. אני שואל לגבי הנושא הזה כי כבר היה לי מקרה לפני כמה חודשים שבו כנראה כתובת ה IP שלי נחסמה משום מה (זה קרה דווקא באתר הזה ופתחתי על זה דיון פה, אבל אף אחד לא ענה), והפתרון הכי פשוט הוא להחליף כתובת IP. כאשר עובדים עם חייגן שינוי כתובת ה IP הוא עניין קל (פשוט מנתקים את החייגן ומתחברים מחדש), אבל כאשר עובדים בלי חייגן זה כבר יותר בעייתי...

פורסם

אתה לא צריך להתקשר לאף אחת מהחברות כדי לעבור.

מצטרפים להוטנט דרך האתר שלהם.

מתנתקים מבזב"ק באמצעות פקס.

לגבי האייפי לא ממש הבנתי על מה אתה מדבר.

אם אתה בתשתית בזק אז יש לך חייגן. אם אתה בתשתית הוט אז כולם עובדים ללא חייגן.

פורסם

לא מדויק מילפורד. לא כל הספקיות בתשתית הוט הן ללא חייגן.

smalul, כן בתשתית הוט תחת הוטנט אתה מקבל מיד כתובת IP חיצונית לגלישה באינטרנט ללא כל חיוג. במקום הכתובת 172.2X.X.X.

הכתובת משתנה פעם בהרבה זמן. אם אתה רוצה לשנותה מהר:

1. להתקשר להוט תשתית ולבקש שימחקו את רשימת ה MACs של ציוד הקצה המזוהה.

2. לחבר התקן אחר עם כתובת MAC אחרת. לדוגמה, אם אתה מחובר למודם עם ראוטר שהוא זה שבעצם מקבל את הכתובת החיצונית, אם תחבר מחשב ישירות למודם במקום הראוטר תקבל כתובת IP אחרת כי למחשב יש כתובת MAC אחרת. לחילופין, יש ראוטרים שניתן לשנות בהם את כתובת ה MAC ואז הם יקבלו כתובת IP אחרת.

שים לב שאתה יכול למשוך עד 3 כתובות IP בתקופה מסוימת. וההתקן הרביעי שתחבר למודם כבר לא יקבל כתובת IP כלל, ויהיה צורך להמתין זמן מה (לפחות שבוע בדר"כ) עד אשר רישום ה MAC של הציוד שלך ימחק ממחשבי הוט. (זה יקרה רק במידה ואותו ציוד כבר לא מחובר ישירות למודם) במידה וזה קורה, ניתן כמובן לבצע את אופציה 1 ולהתקשר להוט.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

@Milford Cubicle

אני כרגע בבזק בינלאומי עם תשתית HOT ותמיד הייתי עם חייגן (כרגע החייגן נמצא בראוטר, אבל לפני שהיה לי ראוטר החייגן היה מוגדר במחשב שלי). בשלב מסויים (לפני כמה שנים) עברתי לנטויז'ן ואז באמת לא היה צורך בחייגן, אבל בבזק בינלאומי זה תמיד היה כך (אם אני זוכר נכון).

@Roger That

1. כאשר המודם היה מחובר ישירות למחשב (בלי ראוטר) ולא היה צרוך בחייגן, אני זוכר שהיה אפשר להריץ את הסקריפט הבא בכדי לשנות את כתובת ה IP במהירות:

ipconfig/release
netsh interface ip set address name="Internet" static 192.168.0.5 255.255.255.0
netsh interface ip set address name="Internet" source=dhcp
ipconfig/renew

2. ניתוק המודם מהראוטר וחיבורו למחשב במטרה לשנות את כתובת ה IP נשמע קצת מסובך (זה פשוט דורש להזיז דברים פיזית). מה שכן, מסתבר שאכן יש אפשרות לשנות את כתובת ה MAC של ה WAN בראוטר שלי (ראוטר של TP-Link, תחת Network -> MAC Clone). אם אני אתקל בבעיה בעתיד אני אבדוק את האפשרות הזו (כמובן שיש סיכוי קלוש שהדבר יגרום ל collision ברמת שכבה 2/כתובת ה MAC, אבל סביר להניח שזה יהיה בסדר). תודה שהעלת את האפשרות הזו - אני לא בטוח אם הייתי חושב לחפש אפשרות לשנות את כתובת ה MAC של הראוטר בעצמי.

פורסם

1. אני לא רואה איך הסקריפט הזה יכול לעזור לך.

את כתובת ה IP מקצה הוט לפי כתובת ה MAC שלך. היא תקצה את אותה כתובת במידה וה MAC לא השתנה. לשנות כתובת IP לכרטיס רשת ואז לשים שוב על DHCP לא ישנה דבר מבחינת הוט.

2. לא יהיה collision. הצד בנתב שמחובר להוט (שבו אתה עושה clone ל MAC) והצד בנתב שמחובר לרשת הפנימית ולמחשב שלך הם נפרדים.

פורסם

אני עברתי מבזק בינלאומי להוט לפני כחצי שנה. לדעתי איכות הגלישה טיפה פחות טובה אבל אין בעיות מיוחדת. שם לב שאם יש לך או למשהו בבית סלולרי של הוט מובייל אז אתה מקבל הוטנט חינם.

פורסם
  • מחבר

@Roger That

1. כפי שאמרתי - פעם הסקריפט הזה היה עובד בוודאות והיה אפשר לשנות בעזרתו את כתובת ה IP. אני מסכים שכתובת ה IP מוקצה לפי כתובת MAC (מעין טבלת ARP סטטית/לטווח ארוך) כך שבאמת לא ברור איך הסקריפט הזה עבד - אולי לפני כמה שנים נעשה שימוש בשיטה אחרת.

2. ברור לי שיש הפרדה בין ה LAN ל WAN בראוטר ורק לראוטר עצמו יש גישה גם לשתי הרשתות ולכן לא תהיה התנגשות ברמת ה MAC בתוך רשת ה LAN. אני התכוונתי למקרה המאד לא סביר שבו אני אבחר כתובת MAC לפורט ה WAN שזהה לכתובת ה MAC של המודם (חיבור ה WAN והמודם נמצאים על אותו הסגמנט, ואני חושב שגם למודם עצמו יש כתובת MAC), אבל כאמור ההסתברות לכך היא קלושה (משהו כמו 1 ל 48^2).

@al74

למה הכוונה ב"איכות הגלישה טיפה פחות טובה"? השימושים שלי באינטרנט הם הורדות מדיי פעם (Torrents, emule, הורדות ישירות וכד') ונכון להיום גם משחק רשת בשם Star Trek Online. אני אמתין קצת עם שליחת פקס בקשת ההתנתקות מבזק בינלאומי ובקשת החיבור ל HOTnet עד לבירור הסוגייה הזו.

פורסם

לפחות בעשר שנים האחרונות בהוט עובדים באותה שיטה. אולי הם בצעו הקשחה במהלך השנים, אבל בכל זאת אני לא מבין איך זה עבד פעם, כי תמיד הקצאת ה IP שלהם היתה לפי מספר המק. אתה יכול לנסות ע"י ה mac cloning מול המחשב שלך. חבר ישירות את המחשב למודם וקבל IP. אח"כ חבר דרך הראוטר ועשה את שכפול ה MAC. אתה תראה שתקבל את ה IP שקיבל המחשב קודם.

לגבי הדבר השני. חשבתי שאתה מתכוון להתנגשות מול המחשב. לגבי התגשות רנדומלית מול המודם, כן יש יותר סיכוי לזכות בלוטו.

פורסם
תודה על התגובות.

@Milford Cubicle

אני כרגע בבזק בינלאומי עם תשתית HOT ותמיד הייתי עם חייגן (כרגע החייגן נמצא בראוטר, אבל לפני שהיה לי ראוטר החייגן היה מוגדר במחשב שלי). בשלב מסויים (לפני כמה שנים) עברתי לנטויז'ן ואז באמת לא היה צורך בחייגן, אבל בבזק בינלאומי זה תמיד היה כך (אם אני זוכר נכון).

@Roger That

1. כאשר המודם היה מחובר ישירות למחשב (בלי ראוטר) ולא היה צרוך בחייגן, אני זוכר שהיה אפשר להריץ את הסקריפט הבא בכדי לשנות את כתובת ה IP במהירות:

ipconfig/release
netsh interface ip set address name="Internet" static 192.168.0.5 255.255.255.0
netsh interface ip set address name="Internet" source=dhcp
ipconfig/renew

2. ניתוק המודם מהראוטר וחיבורו למחשב במטרה לשנות את כתובת ה IP נשמע קצת מסובך (זה פשוט דורש להזיז דברים פיזית). מה שכן, מסתבר שאכן יש אפשרות לשנות את כתובת ה MAC של ה WAN בראוטר שלי (ראוטר של TP-Link, תחת Network -> MAC Clone). אם אני אתקל בבעיה בעתיד אני אבדוק את האפשרות הזו (כמובן שיש סיכוי קלוש שהדבר יגרום ל collision ברמת שכבה 2/כתובת ה MAC, אבל סביר להניח שזה יהיה בסדר). תודה שהעלת את האפשרות הזו - אני לא בטוח אם הייתי חושב לחפש אפשרות לשנות את כתובת ה MAC של הראוטר בעצמי.

אף פעם לא הבנתי איך זה אמור בידיוק לשנות IP.

ipconfig/release = לוותר על הכתובת הפרטית של המחשב .

netsh interface ip set address name="Internet" static 192.168.0.5 255.255.255.0 = להגדיר אייפי פרטי וSubnet Mask באופן סטטי.

netsh interface ip set address name="Internet" source=dhcp = לשנות את קבלת האייפי לדינמי.

ipconfig/renew = לבקש משרת הDHCP כתובת אייפי.

יש לציין שהכל פה זה כתובות פרטיות ואין קשר בכלל לכתובות ציבורים.

פורסם
  • מחבר

כן, אני מסכים. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שגרם לסקריפט הזה לעבוד הוא ששינוי כתובת ה IP לסטטית גורמת לשליחת חבילת מידע (Packet) שמגיעה לספק (אולי ב broadcast) וגורמת להסרת כתובת ה MAC של המחשב מטבלת ה ARP (או איך שהם לא קוראים לטבלת המקשרת כתובת IP לכתובת MAC בצד ספק האינטרנט שנמצאת בשרת ה DHCP). לאחר מכן השינוי ל IP דינאמי גורם לבקשת כתובת חדשה, ומכיוון שכתובת ה MAC כבר לא רשומה שם נשלחת כתובת IP מהמאגר (pool) של ה DHCP, וכך יש סיכוי לקבל כתובת IP אחרת. יכול להיות באמת ש"הקשיחו" את המדיניות הזו וכיום כתובת ה MAC עדיין נשמרת בטבלה בשרת ה DHCP לפרק זמן ארוך ללא כל תנאים היכולים לגרום למחיקתה, אבל פעם (לפני כמה שנים) זה עבד בוודאות. למעשה, אני דיי בטוח שהסקריפט הזה פורסם פה באתר.

בכל מקרה, אני עדיין מעוניין בהבהרה לגבי ההצהרה ש""איכות הגלישה טיפה פחות טובה" ב HOTnet. התכוונתי לשלוח את פקס בקשת הניתוק לבזק בינלאומי היום, אבל החלטתי להמתין עם זה (יש לי עוד 6-7 ימים עד שמסתיים לי המבצע, אבל בדרך יש את שבועות ושבת, כך שזה קצת בעייתי). אני מקווה שעד מחר תהיה תגובה שתסיר את החששות האלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים