עבור לתוכן

Unlimited - נפתחה ההרשמה לרשת של חברת החשמל

Featured Replies

פורסם

נפתח בקול תרועה רמה ונסוג בקול ענות חלושה...

כך הוא הפרוייקט שלהם.

פורסם

חמס לא אהבו את זה שאמרתי ששקט פה בירושלים (12 דקות אחרי ההודעה הקודמת הייתה אזעקה) :P

נראה כאילו אנחנו בדרך לעצירה נוספת של העבודות, בקצב הזה אנחנו נהיה המדינה עם המהירות העלאה הכי נמוכה בעולם...

פורסם

אני לא מבין על מה כל ההתבכיינות הזאת?

כולם כבר הספיקו לשכוח מה היה בהשקה לש ADSL/DOCSIS לפני 18 שנה וכמה זמן זה לקח?

מדובר פה בתשתית חדשה לגמרי עם כל המורכבות שבהקמה שלה.

המצב של הפס רחב בישראל בכלל לא כזה רע יחסית לשאר מדינות העולם.

פורסם

ולמי שעוד לא נולד לפני 18 שנה (אני) , מה היה?

פורסם

וואו, עכשיו אני מרגיש זקן... :) ואני רק בן שלושים.

לפני בערך 18 שנה בזק (שהייתה אז חברה ממשלתית) וחברות הכבלים (לא היה אז הוט אלא שישה חברות עם חלוקה אזורית מוגדרת שעד היום זה מורגש) התחילו ניסוי של הכנסת חיבור בפס רחב על גבי התשתיות שלהן.

לקח לפחות ארבע שנים עד שניתן היה להזמין את השירות באופן מסודר, הוא לא היה זמין בכל המדינה והמחירים היו בשמיים.

אני לא זוכר שמישהו בא להתבכיין איפשהו על המצב כי כמעט כל המשתמשים הגיעו מעולם ה dial-up וידעו טוב מאוד את מה שהם הולכים לקבל יום אחד.

מי שהיה נכנס לניסוי היה חייב להיות מאוד מקורב לצלחת וגם להיות בעל מזל מבחינת מקום מגורים. כמובן שגם דרישות החומרה היו יחסית מתקדמות.

לי יצא לעבוד במה שהיה בזמנו "תבל" בשנת 1998 ולראות את זה ממש מקרוב.

יש רושם שאנשים לא יודעים להעריך את מה שיש להם היום וגם בכלל לא מחוברים לטכנולוגיה ומחשבים וחושבים שהכל אמור לעבוד בעזרת קסם כלשהו.

פורסם

מה המטרה של ההתנשאות הזאת?

אני זוכר מצויין את תקופת ה-dialup עם מודמים של מקסימום 56Kb/s (שזה למי שלא מבין 56Kbit כלומר מקסימום של 8KB/s בלבד במצב אידיאלי, בד"כ גם פחות), ואפילו זכיתי להשתדרג ממודם 14,400 ל-28,800.

אני גם זוכר מצויין את הבודדים "מהעיר הגדולה" שזכו להשתמש ב-ADSL במהירות 64Kb/s, ואת המיליונרים שקיבלו ADSL "כפול" של 128Kb/s.........

אני אפילו זוכר מצויין את העובדה שהדבר הזה עלה מאות ואפילו אלפי שקלים בחודש, עבור שימוש צנוע יחסית של שעות בודדות בלבד במשך היום.

מה הקשר בין כל זה ובין העובדה שהיום יש דאופול בשוק התשתית בישראל, שגורם לזה שאין תחרות אמיתית ולכן מהירות ההעלאה היא לא פחות מביזיונית יחסית לעולם המערבי של שנת 2014 ?

פורסם

העברת התשתיות של חברת החשמל אמורה להיות מהירה יותר משל החברות האלה, יש להם תשתית תת-קרקעית ברוב המקומות. בניגוד לבזק והוט (או שלושת החברות שקדמו להוט) שהיו צריכים לתכנן את הכל מאפס פה מדובר בחברה שבהרבה מקרים "רק" עוברת על התשתית הקיימת ומוסיפה עוד כבלים. נכון שזה לא תהליך פשוט אבל הוא יותר פשוט ממה שהחברות האחרות היו צריכות לעשות (וגם הכלי עבודה השתדרגו בשנים האלה).

הבעיה היא הרעש שהם עשו במאי עם ההשקה ומאז לא ראינו שום דבר, אין אפילו רחוב אחד בארץ שמחובר לתשתית שלהם בצורה רישמית. בניגוד לחברות הסלולר (ולבזק עם ה NGN) הם לא כותבים בשום מקום באיזה ערים הם עובדים כרגע/איפה השירות זמין, אי אפשר לדעת אם הם בכלל עובדים באיזורים שאחנו גרים בהם.

זה לא מעודד במיוחד שהם עובדים בסטנדרטים של לפני 18 שנה (ונראה לי שזה 16-17), יש להם את כל הכלים בעולם בשביל לפרסם את המידע הזה אם הם רוצים. לפני שאתם אומרים שהם לא חייבים לעשות את זה כנסו לאתר שלהם ותראו כמה הם מדברים על "שקיפות", ממש לא שקוף מה שהם עושים עכשיו.

פורסם
אתה מתכוון ל ISDN ולא ADSL

אה, כן, כמובן... הגיל עושה את שלו.

רק שהוא דיבר על 18 שנה ולכן נראה לי שגם הוא מדבר על ISDN ולא ADSL.

ADSL נכנס לשימוש בישראל רק בשנת 2000.

פורסם

רק שזה בדיוק מה שהוא כתב - שלקח 4 שנים מאז שהכריזו על השירות (לפני 18 שנה לטענתו) עד שהוא נכנס לשימוש, כלומר הוא כן מדבר על ADSL.

מצד שני, מאז שהתחילו לדבר על אינטרנט על גבי תשתית החשמל עברו כבר בערך שלוש וחצי שנים, כך שאם אכן מדברים על 4 שנים מההכרזה הראשונית זה לא ייקח עוד הרבה זמן...

פורסם

yonizaf אני רוצה להיות אופטימי כמוך ויבגני תודה על ההסבר הקצר

פורסם

כרגע זה נראה כאילו עד מאי הם בנו כמה מרכזים שמהם יוציאו את התשתיות ורק במאי התחילו את העבודות בפועל בהתאם לאיפה שהיה הכי הרבה ביקוש (חוץ מבאר שבע ששמשה לפיילוט). או בקיצור בערך 4 שנים ממאי השנה, בתנאי שלא יהיו הרבה בעיות בטחוניות, שביתות, בעיות כלכליות (כמה חברת החשמל חייבת למדינה?) ונזקי טבע (סטייל סופת השלגים בירושלים ובצפון).

פורסם

עמרי אכן מדבר על ISDN BRI שעלה כמויות מטורפות של כסף ודרש ציוד מאוד יקר בצד הלקוח.

הנסויים של בזק וחברות הכבלים התחילו איפשהו ב1997 והפכו למוצרים זמינים לקראת 2000.

מבלי להכיר את המידע הטכני על הפרוייקט הזה זה מיותר לגמרי לדון עליו.

פורסם

כתבתי להם שיבואו אלי..

לצפת.....

ואולי בעתיד אני אשמע יום אחד: 'סבא! יש טכנאי של חברת חשמל בדלת!!'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים