עבור לתוכן

משתלם לקנות סמארטפון סיני?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש בבעלותי סמרטפון ישן יחסית, HTC SENSATION

הוא עדיין עובד סבבה כי אני דואג לו ומחליף לו רומים מידי פעם.

אבל בזמן האחרון אני מרגיש שהוא לא עומד בקצב אז אני מחפש פאלפון חדש

אני עכשיו בצבא ואין לי כל כך הרבה כסף לבזבז על פאלפון חדש.

יש לי באיזור ה1000 שקל לבזבז על פאלפון חדש, השאלה היא האם כדאי לקנות פאלפון של בחרה מוכרת מהארץ או לקנות משהו סיני מחו"ל

וגם אם אפשר אז תביאו לי את הדגמים הכי טובים במחיר הזה, תודה.

TL;DR : כדאי לקנות פלאפון של חברה מוכרת מהארץ או משהו סיני ואיזה פאלפון, עד 1000 שקל.

פורסם

התקציב נמוך מידי לפלאפון אנדרויד טוב.

אולי נוקיות עם ווינדוס אבל אז תצטרך לחפור ברשת ולקרוא תגובות.

כנס לזאפ, תעשה חיפוש בתקציב שלך ותראה תגובות.

אבל המלצה חמה, תחסוך

פורסם

ב-1,000 ש"ח קונים מוטורולה Moto G. מכשיר מצויין.

פורסם

מצטרף להמלצות על MOTO G. קניתי לפני חודש ואני מאוד מרוצה. רק תבדוק לפני שאתה קונה. אני לא ביררתי וקיבלתי GOOGLE PLAY EDITION שדווקא לדעתי במקרה של MOTOROLA זה חיסרון. אם חשוב בשבילך עברית בתפריט הראשי, אז אין (בשבילי זאת לא הבעיה) אני שמתי אנגלית. יש עוד כמה אפליקציות של MOTOROLA שחמודות ושימושיות.

אני קניתי ב- 1300. היום אפשר למצוא ב- 1200 ש"ח מחנות המומלצת בזא"פ

פורסם

אפשר גם במעט פחות לקנות ב Buy2USA.

רק שחשוב מאוד לקחת בחשבון שאין חריץ הרחבה, אז לעשות חשבון היטב אם רוצים גרסה של 8 או 16 ג'יגה.

פורסם

אני דווקא לא מסכים, לדעתי עדיף בהרבה לקנות טלפון סיני. אתה תשלם אותו הדבר ותקבל הרבה יותר.

בפרט, בדוק את שני אלה:

Xiaomi mi2s

ZTE Nubia Z5S mini

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5853&idPhone2=5397

נכון להיום, ה-ZTE הוא המומלץ ביותר בסביבות הסכום שנדון כאן.

פורסם

אם לא תיתפס במכס. מה שאני שמעתי עכשיו יותר ויותר אנשים מתלוננים שנתפסו החבילות שלהם עם טלפונים סלולריים במכס. אם תופסים אותך, אז אכלת את זה. תשלם קנס ומע"ם כפול ועוד משהו, אז שזה מפסיק להיות עסקה כדאית בכלל.

אם רוצים לקנות נייד בחו"ל היום אז לקנות בנסיעה בחו"ל. לא להתעסק עם משלוח. אחרת לקנות בארץ וזהו.

פורסם

גם עם זה אני לא מסכים, צר לי.

אתה צודק בהחלט שהיום תופסים הרבה במכס, אבל המסקנה שלך שגויה. הטלפונים שהצעתי זולים מאוד גם לאחר מע"מ ומס קנייה, אם יודעים מהיכן לקנות אותם - חנויות סיניות, "מיסטר טאו" או שאיך שלא קוראים לבחור הזה...

אי אפשר בכלל להשוות את מה שאתה מקבל בטלפון סיני לעומת מה שתקבל באותו סכום אם תקנה בארץ טלפון כמו המוטורולה הזה שהוצע כאן. הדבר היחידי שמתחרה בהם מבחינת יחס עלות-תועלת זה נקסוסים שקונים בארה"ב.

מה שעושים היום (בניגוד למה שנעשה פעם), זה לבקש מהשולח הסיני לציין על החבילה במפורש שמדובר בסמארטפון ואת המחיר האמיתישלו. כך נמנעים מעיכובים במכס ומקנסות. משלמים בדיוק את מה שצריך.

פורסם
אני דווקא לא מסכים, לדעתי עדיף בהרבה לקנות טלפון סיני. אתה תשלם אותו הדבר ותקבל הרבה יותר.

בפרט, בדוק את שני אלה:

Xiaomi mi2s

ZTE Nubia Z5S mini

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5853&idPhone2=5397

נכון להיום, ה-ZTE הוא המומלץ ביותר בסביבות הסכום שנדון כאן.

לא מסכים בכלל.

קודם כל, המכשירים הרבה יותר יקרים מה Moto G. הרבה מעל 1000 ש"ח. מעבר לכך, אני לא יכול להתרשם ממכשירים שעדיין מגיעים עם 4.2.2 ו 4.1

פורסם

לא נכון, אני אסביר ובתקווה אשכנע אותך:

1. מחיר: בפורום iandroid יש בחור שכתב מדריך איך לקנות במיסטר טאו. הוא בדיוק פרסם לפני כמה ימים שהוא קנה xiaomi mi2s 16gb ב-226$. בשקלים זה יוצא כ-790 ש"ח. תוסיף מע"מ ומס קנייה (למקרה שהמוכסים יתפסו אותך), תקבל בערך 1050 ש"ח. ה-moto G, שכולם כאן המליצו עליו, עולה 1100-1200 ש"ח.

מבחינת החומרה אי אפשר בכלל להשוות ביניהם, זה הבדל של שני דורות בכל פרמטר, מכיוון שאתה משווה מכשיר פרימיום למכשיר לשוק הביניים.

אני לא בטוח כמה עולה עכשיו ה-ZTE, אבל זה אמור להיות בסביבות אותו מחיר, קצת יותר יקר. ה-ZTE אפילו משתלם יותר, שכן הוא תומך בדור 4, בכרטיס SD וכדומה.

2. גרסת אנדרואיד: שני המכשירים שהמלצתי עליהם מגיעים עם MIUI או שיש להם גרסת MIUI מותאמת. מי שהתנסה ברום הזה, יודע שיש בו פשוט הכול, למרות שהוא מבוסס על 4.1 או 4.2, תלוי בגרסה. הוא כל כך מקוסטם, שיש שם כל דבר שתרצה בערך מרום. בכל שבוע יוצא עדכון חדש, עם תיקוני באגים ופיצ'רים חדשים. חוץ מהידיעה שהוא מבוסס על אנדרואיד ישן יותר, אין שום משמעות פרקטית לכך בגלל רמת הקיסטום והעדכונים התכופים של הרום הזה.

אגב, בקרוב אמורה לצאת הגרסה החדשה של MIUI, שמבוססת על 4.4 אם אינני טועה.

מי שלא אוהב MIUI יכול להתקין את CM 11 (מבוסס 4.4) על ה-mi2s. יש מפתחים שמוציאים כל הזמן גרסאות מותאמות. לא ניסיתי בעצמי, אבל זה עובד לא רע ממה שאני קורא.

פורסם

אני לא יודע מה זה האתר הסיני המוזר הזה, אבל מחיר נורמלי ל mi2s הוא 240 דולר. ל nubia באזור ה 260. המוטו G לעומת זאת 200 דולר. החומרה מודרנית לחלוטין, מבחינת ביצועים היא דור אחד אחורנית בלבד מול שני המכשירים האלה. מעבר לכך, המוטו רץ מעולה. ה mi2s מעבר לכך מכיל מסך 4.3 בלבד, מבחינתי חסרון מהותי.

למרות כל הקסטומיזציה בעולם, זה לא מחפה על העניין שמערכת ההפעלה היא 3 ו-4 דורות אחורה. זה פשוט בלתי נסלח. CM11 נחמדה בתור מערכת למכשירים שאיבדו תמיכת יצרן, אבל מניסיון שלי מעולם לא סיפקה את היציבות והתמיכה בכל הפיצ'רים שמספקת מערכת מותאמת. מילא בתור פתרון אחרי שנתיים, אבל מראש להתחיל בנחיתות כזו זה מוגזם.

פורסם

האתר הסיני הזה אינו מוזר, אלא רק מיועד לסינים. לכן צריך מדריך כדי לקנות ממנו. התמורה על ההשקעה לפני הקנייה היא חיסכון של עשרות דולרים. ברור שהמחירים ב-ibuygou גבוהים יותר, אבל חבל לקנות מהם ולשלם סתם עמלת סוכן גבוהה.

העובדות הבלתי מעורערות הן שהמכשירים שציינתי הם מכשירי פרימיום בעוד שהמוטו g הוא מכשיר לשוק הביניים עם חומרה נחותה בהרבה: מעבד, מצלמה, זיכרון וכו'. זה נקרא להתחיל בנחיתות, לא הרום.

אני לא יודע מה בדיוק הניסיון שלך עם CM, אבל לטעון שהוא מיועד למכשירים שאין להם רום מותאם זה פשוט לא נכון. אני משתמש בו על הגלקסי S3 שלי, משום שהרום של סמסונג פשוט מחורבן (או בלתי נסלח בלשונך). הוא עובד מצוין, יש לו תמיכה נהדרת ועדכונים יומיים.

גם על הנקסוס 10 שלי התקנתי cm, כי תיקנו בו את הבאג המעצבן של אנדרואיד לטאבלטים, שמחרבש את כפתורי התפריט כששפת המערכת היא מימין לשמאל.

מעבר לכך, מניסיון אישי אני אומר לך ש-Miui רום טוב למדי, מפוצ'ר ומקוסטם לעייפה, ואין מבחינת המשתמש כמעט שום משמעות לכך שהוא מבוסס על 4.1 או 4.2.

כאמור, במהלך החודש חודשיים הבאים אמורה לצאת הגרסה החדשה של Miui, שמבוססת על קיטקט.

פורסם

נכון, מיועד לסינים. אחרי התשלום למדריך/סוכן/מה שלא יהיה שהבחור ההוא שילם הוא 235 דולר. כבר עדיף לשלם 240 דולר לאתר מסודר ולסגור עניין.

ועדיין המחיר גבוה יותר מאשר המוטו G באי אילו דולרים.

נכון מעט חלשה יותר. אפשר להקביל את ההבדל לדור אחד. פרימיום מול שוק בינתיים אלה סתם מילות באז. גם אייפון 3 היה מכשיר פרימיום בזמנו, אז מה? המוטו G מכשיר בנוי טוב ועמיד, עם מסך נהדר וחיי סוללה מצויינים. כל "חוסר הפרימיום" שלו מתבטא במעבד מעט חלש יותר, 1 ג'יגה זכרון מול 2 ומצלמה טובה פחות.

אם פותח השרשור היה מציין שחשוב לו למשל דווקא מסך קטן כי הוא לא אוהב מסכים גדולים, או כי מאוד חשובה לו מצלמה טובה יחסית, המוטו G לא היה מתאים. אבל כחבילה, עם עמידות מצויינת ואיכות בנייה נהדרת, מסך נהדר עם Gorilla Glass 3, סוללה לא פחות ממדהימה ותמיכה תוכנתית מצויינת הן ממוטורולה ומגוגל - המכשיר נותן את החבילה המאוזנת ביותר במחיר נמוך יותר.

הניסיון שלי עם CM הוא על Galaxy Tab, Galaxy S2 ו- Galaxy Note. נכון שהרום המקורי של סמסונג זוועה ברוב המקרים, אפילו בלי השטויות של הספקיות הסלולריות. ה-CM אכן מהיר יותר ומפיח רוח חיים רעננה במכשיר. אבל כמות הבעיות בגלל חוסר ההתאמה כאשר מדובר בדרייברים שהם Close Source גדולה מאוד. הכל פאטצ' על פאטצ'. מצלמה לא עובדת טוב כמו במקור, בעיות BT, חוסר התאמה לאביזרים מקוריים וכו'. בכל אחד מהמקרים לאחר שבחנתי גם את CM, העדפתי גרסה רזה של רום הסטוק של המכשיר.

אני מסכים ש-MIUI רום לא רע, למרות שאני פחות אוהב אותו ויזואלית, אבל כל הפיצ'רים שבו לא יכולים לחפות על תיקונים אבטחה, ביצועים ופיצ'רים שמכניסים למערכת הבסיסית. 4.1.2 כבר בת שנה וחצי ואילו 4.2.2 בת יותר משנה. זה נצח נצחים במונחים של סמרטפון.

גם אם תצא גרסת Miui מבוססת קיטקט בחודשים הקרובים, זה ממש לא מבשר טובות לגבי מחזורי העדכון הבאים של המכשיר, והמשתמש עלול להתקע על מערכת מיושנת למשך המון זמן.

פורסם

אני לא אומר שהמוטו אינו טלפון שנותן תמורה טובה למחיר שלו. אני פשוט סבור שחוויית השימוש בו נחותה מזו של הסיניים, בשל החומרה הנחותה יחסית.

אז מי שלא אכפת לו ממעבד חלש, מעט זיכרון, מצלמה בינונית במקרה הטוב, וכו', וכל מה שחשוב לו זה שיהיה קיטקט, שיקנה את המוטו.

אבל שלא ינסה להריץ ווייז במקביל לניגון שירים או וידאו, חיבור בלוטות' וטאסקר שעובדת ברקע - ספק אם המוטו יעמוד בזה בצורה חלקה. וכמובן, שלא יצפה לתמונות באיכות גבוהה, במיוחד בתנאי תאורה לא אופטימליים.

לדעתי הערך המוסף של החומרה בסיניים עליהם המלצתי עולה בהרבה על החיסרון הקטן שלהם בהיעדר אנדרואיד מקורי ועדכני לקיטקט. ובכל אופן, החלופות מצוינות לדעתי. אגב, בדיוק עכשיו הוכרז one plus - מכשיר פרימיום שמגיע מהיצרן עם CM11. רק כדי להמחיש שמדובר ברום איכותי שמפותח ע"י חברה רצינית.

אני חושב שאנחנו מסכימים על הנתונים הבסיסיים אבל חלוקים בפרשנות שלנו להם.

בכל אופן, לפותח הדיון יש עכשיו את המידע והוא יכול לבחור את המכשיר המתאים לו ביותר. בסופו של דבר, שלוש האפשרויות טובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים