עבור לתוכן

סלולארי מסין, מכס בישראל, ואני תקוע באמצע - מקרה שהיה

Featured Replies

פורסם

הזמנתי מסין מכשיר מדגם W200 של חברת THL לאחר המלצת חברי הפורום לפני מעט יותר מחודש

אתמול קיבלתי מכתב מהמכס שאומר שהחבילה שלי נתפסה ועלי לבוא לשחרר אותה מהמכס

מבירור קצר הבנתי שאני אצטרך לשלם 77% משווי ההזמנה (189$) שזה יוצא 145$ (מעט יותר מ500 ש"ח)

כך שסה"כ אצטרך לשלם 1160 ש"ח בערך על המכשיר החדש (התשלום לסיני ששולם כבר והתשלום למכס שלא שולם עדיין)

השאלה שלי היא, האם יש בכלל סיבה לבטל את העסקה ולבקש את הכסף חזרה מהמוכר?

האם יש מכשיר בארץ שהוא טוב כמו הW200 ועולה 1200 ש"ח או פחות?

אני כבר לא אזמין מכשיר סיני נוסף מחו"ל (זמן המשלוח + הסיכון להיתפס הפכו את זה ללא כדאי)

האם יש סיבה לקנות מכשיר אחר בארץ? (או את אותו המכשיר במחיר נמוך משמעותית)

פורסם

קניתי שלושה מכשירים כאלו (W200), אחד נתפס והייתי צריך לשלם "רק" 200 ש"ח.

אז החישוב שלך לא הגיוני.

פורסם

הוא כנראה בין הנופלים על הכופר שהמכס דורש.

פורסם

לך אליהם עם קבלה מפייפאל ותדרוש לשלם רק את מה שהחוק קובע.

פורסם

ברגע שהמכס דורש את התשלום באופן ישיר (וגם קנס כפי הנראה), אתה לא יכול לבטל את העסקה ולא לקבל את המכשיר. מה שיקרה זה המכשיר יחולט, תקבל קנס יחסי, ואתה לא תקבל החזר מהמוכר כי אתה סירבת לשלם מכס ולקחת את המכשיר. אני ממליץ שתברר לעומק באיזו סיטואציה אתה נמצא מול המכס, לפני שאתה מחליט מה לעשות.

פורסם
לך אליהם עם קבלה מפייפאל ותדרוש לשלם רק את מה שהחוק קובע.

החוק קובע שעל הצהרה כוזבת זכות המכס לחלט או לתת אופציה של קנס. (לבחירת המכס)

במהלך "המבצע" האחרון הם שלחו לכל בעלי המכשירים שנתפסו הודעה ראשונה על תפיסה, שהקונה צריך להחזיר להצהיר שהחבילה שלו. (אם לא שלו, אז הוא לא רשאי לקבלה.. חח)

ברגע שהצהיר שהחבילה שלו, אז הם מודיעים לו שהחליטו לחלטה בגלל הצהרה כוזבת. אך אם הוא רוצה אותה בכל זאת, אז יש לשלם מס קנייה ומע"מ + קנס של כפל מע"מ. שזה אומר עוד 36% בנוסף לכמעט 36% של עלות המיסים.

חוקי לחלוטין, כי כי בתור יבואן אישי, זו אחריותך מה מוצהר על החבילה. אתה יכול לבדוק את זה בפקודת המכס.

- - - תגובה אוחדה: - - -

השאלה שלי היא, האם יש בכלל סיבה לבטל את העסקה ולבקש את הכסף חזרה מהמוכר?

אם לא ביקשת מהמוכר להצהיר הצהרה כוזבת, אז זכותך המלאה לבטל את העסקה. כי הוא זה שאחראי על התסבוכת אליה נקלעת.

השאלה אם לא עבר כבר יותר מדי זמן ואתה לא זכאי כבר להגנת עסקה. גם אם כן עבר, הייתי ממליץ לך לנסות אם מדובר ב EBAY או ב ALIEXPRESS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים