עבור לתוכן

יש דרך להמנע מטכנאי בחיבור ראשוני לבזק?

Featured Replies

פורסם

אם אני אספר את כל ההיסטוריה שלי עם בזק והוט, לאף אחד לא יהיה כח לקרוא הכל. אז ממש בקצרה:

הייתי מחובר לבזק על 15 מגה ADSL2 ולפני כחצי שנה החלטתי לעבור לVDSL2, בזק דרשו התחייבות על המודם/נתב ולא הסכמתי בשום אופן, כשהתנתקתי הנציגה צחקה עלי ואמרה לי שאני אחזור אליהם ואז אני אשלם דמי התקנה אז חבל שאתנתק בכלל. היא הייתה כל כך יהירה שהייתי נחוש לא לדבר עם בזק בחיים יותר.

הוט נתנו לי מחיר טוב ל 100 מגה כולל שני קוי טלפון ואני חייב להודות שכשהחיבור עבד הוא עבד טוב ובבדיקת מהירות קיבלתי 100 מגה בפועל. אבל הבעיה היא שהחיבור ברוב הזמן לא עובד טוב, עם ניתוקים תמידיים, לפעמים לכמה דקות, לפעמים לכמה שעות ולפעמים לכמה ימים. אחרי כחצי שנה של עצבים, עשרות שיחות טלפון וטכנאים שבאים, התייאשתי והחלטתי לבלוע את גאוותי ולחזור לבזק בזחילה :(

אז דיברתי עם בזק. המחיר דווקא לא רע ואין יותר התחייבות על המודם/נתב ככה שבקטע הזה אני מרוצה, אבל הם רוצים 70 ש"ח על הניוד של המספר ועוד 100 ש"ח על ההתקנה. הסברתי לנציגה ששום דבר לא השתנה מאז שהתנתקתי. כל החוטים וכל הפילטרים נשארו בדיוק אותו הדבר ככה שרק צריך לחבר את התקע RJ11 למודם החדש וזהו, אז בשביל זה צריך 100 שקל וטרטר טכנאי? גם נסיונות לשכנע אותה שאני מהנדס ושיש לי תואר מסיסקו לרשתות עלו בתוהו.

מישהו מכיר איזה טריק לשכנע אותם לוותר לי על ה100 ש"ח ו/או על ה70 ש"ח?

מה אם אני אתחבר רק לקו טלפון בלי אינטרנט ואז למחרת אוסיף אינטרנט?

או אולי אתחבר ב15 מגה שוב עם מודם שיש לי בבית ואז למחרת אשנה ל100 מגה?

אשמח לרעיונות.

פורסם

אולי בסניף בזקסטור ככה גם תאסוף את הציוד.

פורסם

יש עלות של התקנה רק אם לא קיימת תשתית. יכול להיות שאתה בעצם מנוקת ויש צורך לחבר אותך לתשתית מחדש?

היה סיפור דומה כשעברתי דירה. היה מנוי מוקפא של הבעליםף אך הדייר הקודם לא התמש בתשתי והיה צורך של הגעת טנכאי פיסית וממש חיבור ליחידת רחק ויחידת טרמינציה של הבניין (שלא לדבר על בדיקת שקעים וחיווט).

אומנם היתה שם מתישהו תשתית DSL, אך היא לא היתה זמינה ללא התערבות מהסוג הזה.

פורסם
  • מחבר
אולי בסניף בזקסטור ככה גם תאסוף את הציוד.
לצערי זאת לא אפשרות ברת קיימא, אבל תודה על הרעיון.
יש עלות של התקנה רק אם לא קיימת תשתית. יכול להיות שאתה בעצם מנוקת ויש צורך לחבר אותך לתשתית מחדש?

היה סיפור דומה כשעברתי דירה. היה מנוי מוקפא של הבעליםף אך הדייר הקודם לא התמש בתשתי והיה צורך של הגעת טנכאי פיסית וממש חיבור ליחידת רחק ויחידת טרמינציה של הבניין (שלא לדבר על בדיקת שקעים וחיווט).

אומנם היתה שם מתישהו תשתית DSL, אך היא לא היתה זמינה ללא התערבות מהסוג הזה.

לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון אבל אני יכול להגיד לך שאני גר בבית פרטי, לא בבניין, והכבל שמגיע מהעמוד חשמל לבית והחיבורים בתוך הבית לא השתנו כי רק אני יכול לשנות אותם ולא עשיתי את זה. אם בזק שינו משהו מהעמוד חשמל לארון תקשורת או לא אני לא יודע ולא יכול לבדוק כי אסור לי על פי חוק.

פורסם

אז יכול להיות להיות טעות בבדיקת היתכנות לשירות...

מי שדיבר איתך בטלפון בסה"כ בדק את הסטאטוס של המנוי במחשב.

סביר להניח שאם תבדוק איתם שוב תוכל להחזור לתשתית ללא עלות נוספת. אני לא חושב שהם יכולים לחייב אותך על דמי התקנה רק בשביל חיבור לpunch block ביחידת רחק.

פורסם

לפעמים יש חיבורים מסויימים שצריך לעשות בארון סעף בסמוך לנכס, כך שכן צריך להגיע טכנאי - לפעמים.

כמו כן יתכן שזה גם ניתוב או "אישור" בקליק במחשב של מספר הטלפון שאליו מאשרים את ה"תשתית" שגובים על זה את הסכום הזה.

פורסם

לבזק יש משאבים מוגבלים, כך שהם מנתקים אותך מארון התקשרות ומקצים את החיבור ללקוח אחר, כשאתה מתנתק מהם.

יש צורך לקרוא לטכנאי בשביל לחבר אותך מחדש.

היה לי אותו סיפור בדיוק כמוך וגם אני השתמש בטיעון שלך אבל בזק המשיכו להתעקש.

הצלחתי לגרום להם לוותר על ההתקנה ע"י התחברות לקו הטלפון שלהם כתנאי להתקנה חינם (דרש התערבות של נציג בכיר), ולאחר יומיים ביטלתי את הקו.

שים לב שהם "איבדו" את הסיכום שלי איתם, וניסו לחייב אותי בכל זאת על התקנה, כך שממליץ להקליט את השיחה.

הוט הייתה לי בעיה דומה לשלך. שימת מגבר על הקו פתרה את הבעיה.

פורסם

עלות ההתקנה היא מן הסתם לא הקמת המנוי במערכת הAAA של בזק. יש פה הרבה עבודה פיסית שיכולה להיות מסובכת.

פורסם

לדעתי כל ההתקנות האלה זה סתם תרוץ לזמבר את הלקוחות בשביל למנוע מהם להחליף תשתיות לעתים תכופות.

זה למה אני גם משאיר אופציות אצל שתי החברות.

לא ייתכן שתצטרך לשלם 100 פעמים התקנה, זה פשוט מטומטם. מספיק גרוע שיש רק 2 חברות בשוק וזה הכל אותו חרא.

אם תעבור לבזק, במקום להתנתק, תקפיא את המנוי שלך בהוט (תקליט).

רק אם כולם יתחילו לעשות ככה הם יתחילו ללמוד שהמצב הזה לא מקובל עלינו.

פורסם

לדעתי אתה דיי מגזים.

תבוא לעבוד בבזק או הוט במשך לפחות שנה ואלי הדעה שלך תהיה יותר רצינית.

פורסם

כבר התנתקתי והתחברתי מכל חברה לפחות 5 פעמים.

לפעמים אני כבר עושה את זה רק בשביל להרגיז אותם חח (אלוהים יודע שהם מעצבנים אותי מספיק).

אם החברות רוצות לחייב על כל שטות, שישאו את העלות על עצמם או שייעלו את עצמם.

מעבר לזה השיקולים שלהם לא מעניינים אותי.

כשטכנאי טריפל הגיע בפעם השניה אמרתי לו להשאיר את כל הציוד וללכת.

בשביל לשלוח מס' סמסים ו-5 דק' "התקנה", הם משלמים לו מחיר ביקור מלא - מטומטמים.

הוא, כמובן, שמח מספיק.

הם צריכים לאפשר ללקוחות אפשרות לשירות עצמי.

דרך אגב, יש לי הוכחה שבזק באמת צריכים להזמין טכנאי, כי לאחר שהתנתקתי מהם השארתי את הציוד אצלי, ולאחר ההתחברות מחדש, למרות שחיברתי את המודם לקו והמנוי כבר הופעל מחדש מאצלם, המודם עדיין לא הסתנכרן עד להגעת הטכנאי וביצוע פעולה בארון התקשרות, כך שזה לא רק "המילה שלהם", ומה שהיא שווה, אני לוקח.

גם על ההתקנה הראשונית הצלחתי לגרום להם לוותר, דרך אגב. עדיין לא קרה ששילמתי התקנה (אולי מחיר מופחת מאוד).

חשוב לזכור, שלא משנה מה הם אומרים וכמה הם מתעקשים, אם תלחץ מספיק מכל הכיוונים תמיד תמצא בסוף איזה loophole, בהתגלמות של זיכוי, הטבה או משהו בדומה (היצירתיות והגמישות צריכות לבוא ממך, הנציגים הם בוקים).

עדיין, הנסיון מלמד שבזק הרבה יותר קשים לתמרון מהוט.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי, שמו מגבר כבר בהתקנה הראשונית אבל בשום מקרה אני לא נשאר אצלם, השירות והתמיכה מזוויעים יותר מאשר בזק.

עכשיו התקשרתי שוב לבזק, חמוש בארסנל של רעיונות איך לשחק איתם אבל להפתעתי הנציגה לא אמרה כלום על ה100 ש"ח, רק ה70 ש"ח להעביר את המספר למרות שהיא כן אמרה שיגיע טכנאי, אז קפצתי על ההזדמנות וסיכמתי איתם.

יכול להיות שהיא פשוט שכחה מזה כי בלבלתי לה את השכל שעתיים בשאלות מטומטמות, המסכנה.

אם אני אראה שמחייבים אותי על הטכנאי אני אגיד להם שהכל מוקלט ושיקשיבו להקלטה שלהם ואז הם בטח יזכו אותי.

אם לא כתבתי עוד תגובה לדיון הזה אז זה אומר שלא חייבו אותי והכל בסדר.

תודה לכולם על הרעיונות.

פורסם

ממתי ניוד מספר עולה כסף? פעם ראשונה שאני שומע על זה.

היית צריך לעשות VOIP. הטלפון בבזק יקר.

פורסם
  • מחבר

גם אני התפלאתי כי בסלולר העברתי כמה פעמים בלי חיוב ואפילו נתנו לי הטבות על זה שניידתי, אבל בזק זה בזק. גם יכול להיות שלא הבנתי אותם נכון וזה על משהו אחר.

היה לי VOIP בהוט וכל פעם שלא היה אינטרנט גם לא היה טלפון וזה מעצבן. כשהיה לי ADSL2 קרה לעיתים רחוקות שהייתה בעיה עם האינטרנט אבל הטלפון המשיך לעבוד.

פורסם

ובאיזה מחיר/מהירות התחברת באינטרנט?

הם עדיין מאפשרים להתחבר ל-15? כמה הם מבקשים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים