עבור לתוכן

מעבר לרום CM (גלקסי 2)

Featured Replies

פורסם

היי,

יש לי כרגע רום סטוק של סמסונג גרסה 4.1.2 ואני רוצה לעבור ל-CM.

השאלה שלי היא האם קיימת גרסה יציבה של CM10.2 או CM11 ל-I9100T/I9100?

לפי הרשימה הזאת: http://download.cyanogenmod.org/?device=i9100&type=

כל הגרסאות האחרונות הין ליליות, מה הסיכונים שיש בגרסאות האלה מול היציבות והרשמיות?

ושמעתי שיש ל-CM תוכנה שמאפשרת להתקין את הרום שלהם אוטומטית, האם זה באמת פרקטי ועובד ללא בעיות?

יש לי קרנל PhilZ-cwm6.

זה חשוב, אני מאוד רוצה לעבור לרום אחר. הרום הנוכחי שלי אוהב לבזבז סוללה משום מה, והטעינה לוקחת הרבה זמן ביחס לרומים אחרים שהיו לי.

תודה לכל מי שיעזור,

שבת שלום!

פורסם

יש ל-CM גרסת Stable ל-10.1.3 (אנדרואיד 4.2.2). אתה יכול לראות אותה בקישור שהבאת או ישירות בקישור הזה.

מהניסיון שלי, גם גרסאות RC של CM הן די יציבות בכל המכשירים שניסיתי, מספיק בשביל להיות ROM לשימוש יומיומי. אבל בכל מקרה אין גרסאות RC ל-CM 10.2 (וכנראה גם לא יהיו), וגם אין עדיין ל-CM 11.

גרסאות nightly, כשמן הן, מתעדכנות כל יום. יכול להיות ש"תיפול" על גרסה ממש יציבה וטובה, ויכול להיות שתיפול על אחת נוראית, כתלות בשינויי קוד שהיו באותו יום. אם אתה לא "מכור לעדכונים" ולא רוצה לעדכן את ה-ROM כל יום, כנראה שאין לך יותר מדי מה לחפש בהן.

בכל אופן, לא יודע אם לקרוא לזה "סיכונים", אבל ROM לא יציב כנראה יקרוס קצת או הרבה, פיצ'רים מסויימים עלולים לא לעבוד (בין אם איזוטריים או חשובים כמו ביצוע שיחות), אפליקציות עלולות לא לעבוד או לקרוס, וכו'...

מה שכן, כמעט בלתי אפשרי ש-ROM בעייתי יהרוס לך את המכשיר (מה שנקרא brick). אז כמה נוראי שהוא לא יהיה, תמיד תוכל להחליף אותו באחר.

לגבי התוכנה החדשה של CM לעדכון ROM אוטומטית - לא ניסיתי אותה, אז אני לא יכול לחוות דעה. אני אישית נוטה לסמוך פחות על דברים אוטומטיים כאלה, בייחוד כשהתהליך הידני כ"כ פשוט. אבל זה רק אני.

פורסם
  • מחבר

ראשית כל, תודה על המענה. אני מעריך את זה.

שנית, צפיתי בסרטון

ואני מתרשם שגרסת ה-nightly 10.2 יחסית יציבה ועובדת בסדר, לא נתקלתי בבעיות מסויימות במהלך השימוש שלו במכשיר כפי שמשתקף מהסרטון. מה דעתך? אני מאוד מתלבט אם להתקין את הרום ה-10.2 (שכעת מצוי בגרסה "לילית") או את 10.1 (שאמור להיות יציב).

המטרה שלי היא שהרום ישמש אותי לאורך זמן, אין לי כוונה להחליף אותו בקרוב (זאת הפעם השנייה או השלישית שאני מחליף בחודש הזה), ואני מרוצה מ-CM מהניסיון הקודם שלי איתם ב-I9000. אז כאמור - מה דעתך? במה היית בוחר?

פורסם

כאמור, כל nightly יכול להיות יציב בדיוק כמו גרסת stable, ויכול להיות גם מאוד רחוק מזה.

שים לב שבסרטון הוא הזכיר שהוא חווה כמה קריסות בודדות בזמן השימוש במצלמה. השאלה היא האם אתה יכול לחיות עם תופעות כאלה פה ושם.

בנוסף, שים לב שהסרטון קצת ישן (מלפני כחצי שנה) והיום יש nightly-ים הרבה יותר חדשים. סביר להניח שבעיות תוקנו, ויכול להיות שבעיות חדשות התווספו.

אתה יכול לחפש עוד ביקורות או תגובות על גרסאות חדשות יותר (הפורומים של xda-developers הוא מקום מצויין לחפש בו).

אבל ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא לנסות בעצמך ולהבין אם גרסה מסויימת מספיק יציבה בשבילך או לא. יכול להיות שאפליקציה מסויימת שאתה משתמש בה תתנגש עם משהו ותגרום לקריסות ולא תמצא עדויות על זה, ויכול להיות שקריסות שקורות לאחרים בכלל לא רלוונטיות אליך.

אתה תדע הכי טוב איזה גרסה עובדת בשבילך הכי טוב אחרי שתנסה אותה במשך כמה שעות/ימים ותרגיש אותה בעצמך.

אז הייתי אומר שתנסה את ה-nightly 10.2 (או אפילו 11) האחרונה, ותראה אם היא מספיק יציבה. אם לא, תחזור אחורה ל-nightly-ים קודמים או ל-stable.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

אם אני מעוניין לעבור בין גרסאות CM שונות, אני צריך לבצע מחיקה מלאה בריקוברי? ואיזו חבילת Gapps אני צריך ל-CM11?

פורסם

אם אני מעוניין לעבור בין גרסאות CM שונות, אני צריך לבצע מחיקה מלאה בריקוברי?

בד"כ ממליצים לעשות wipe data / factory reset.

אפשר לנסות לא לעשות, ומקסימום אם מתחילות בעיות אז למחוק אח"כ. אבל בכל אופן, במעבר בין גרסאות צריך למחוק את cache.

ואיזו חבילת Gapps אני צריך ל-CM11?

יש קישור פה:

http://wiki.cyanogenmod.org/w/Gapps

ועוד פרטים תוכל לראות פה:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2634693

פורסם
  • מחבר

נתקלתי בבעיה במהלך הצריבה של הרום.

עשיתי Factory reset כולל Cache ו-Dalvik Cache. לאחר שאיתרתי את הקובץ עם הסיומת zip, ההתקנה נכשלה עם ההודעה installation aborted status 7.

יש לך או למישהו אחר כאן מושג ממה זה נובע וכיצד אפשר לתקן את זה?

אין לי מערכת הפעלה במכשיר, אין לי אפשרות להדליק אותו (חוץ מ-Download mode ו-Recovery).

פורסם

אתה מנסה להתקין CM11? אם כך כנראה שהקרנל שלך מגיע עם גרסאת REOVERY שלא מאפשרת התקנה של רומים בגרסאת אנדראואיד 4.4.X

תתקין קודם קרנל תומך KITKAT

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2546597

ורק אז תתקין רום+GAPPS+קרנל (אם תרצה)

פורסם

תוודא גם שאתה עם גרסת ריקוברי מעודכנת.

פורסם
  • מחבר
אתה מנסה להתקין CM11? אם כך כנראה שהקרנל שלך מגיע עם גרסאת REOVERY שלא מאפשרת התקנה של רומים בגרסאת אנדראואיד 4.4.X

תתקין קודם קרנל תומך KITKAT

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2546597

ורק אז תתקין רום+GAPPS+קרנל (אם תרצה)

איך מתקינים את הקנרל הזה? דרך אודין?

וגיל, יש לי קרנל מסוג PhilZ-cwm6.

פורסם

מתקינים דרך הריקוברי

ואתה צריך לוודא שלקרנל שלך יש גרסאת MALI מעודכנת. למשל הבטא של דורימנקס או מעודכן של פילס או פשוט להשתמש במה שמגיע עם הרום

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הצלחתי להתקין.

יש לי שאלה נוספת: הרומים ב-XDA תומכים בשפה העברית בצורה מלאה?

פורסם

אנדרואיד תומכת בעברית בצורה מלאה

פורסם
  • מחבר

אז אין בעיה להוריד משם רומים ל-I9100T?

כי ראיתי שמפתחים רומים במיוחד לשפה העברית (שמעתי כמה פעמים את המושג "יישור ימין" שזה מתייחס לרומים עם תמיכה בעברית).

אם אין בעיה מהבחינה הזאת, מה היית ממליץ לי? אני מחפש רום שמבוסס על CM ולא מהווה מטרד לסוללה.

תודה על התשובות, אגב. זה לא מובן מאליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים