עבור לתוכן

שיתוף טורנטים חכם. כמה שאלות קטנות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. כפי שאתם בטח רואים, אני רשום על משתמש חדש. למעשה אני משתמש באתר כבר כ 5 שנים אך פתאום שכחתי סיסמא ופשוט החלטתי לפתוח משתמש חדש. למה? היה בא לי להשתמש בהגדרה הרפואית החדשה שניתנה לי. אני "הטרוזיגוט מורכב". משמע, באחד הגנים שלי, יש שתי מוטציות במקומות שונים (על אותו גן). המשמעות? רמז, ע"פ המדע לפחות, אין הפי אנד :) .

בכל אופן, אני קליינט בטראקר ישראלי . רציתי להעלות את הנתונים שלי בטראקר וחשבתי על דרך שיכולה להיות נוחה, אך אני בספק אם היא חוקית. הסבר : שמתי לב שכשאני מוריד טורנט מסויים, בזמן ההורדה, הוא לא משותף, אבל, אם אני משהה את ההורדה, הטורנט כן משותף ומורידים אותו ממני. בנוסף, ע"פ חוקי הטראקר שאני מחובר אליו, אני לא מחוייב לשתף טורנט שלא הורדתי ממנו לפחות 50% .

לשאלתי:

האם אפשרי, שמתוך טורנט של סרט באיכות 1080P למשל, אני אוריד רק את קובץ האינפו הקטן או רק את קובץ התרגום לדוגמא, ואשתף רק אותם - ואז לא אהייה חייב בשיתוף על הורדת הטורנט (כי הורדתי רק חלק קטן ממנו ) - אך אזכה לנקודות עבור ההעלאה ?

מה דעתכם? זה חוקי? זה יעבוד?

אני חייב לציין שחשוב לי לשתף בהגינות ולא לרמות או להיות כפוי טובה כלפי הקהילה. אני שואל לגבי קבצים שאני לא מעוניין בהם, אך עדיין רוצה להינות מהיתרונות שבשיתוף שלהם (צבירת נקודות וכו').

תודה !!

פורסם

אין כאן בעיה של חוקיות, יש כאן בעיה שיקח לך המון זמן לצבור upload גבוה עם קבצים כאלה קטנים. לא רק ה-ratio חשוב.

תוריד קבצים פופולריים במיוחד (חפש הרבה מורידים וקצת מעלים) ותשתף אותם.

אפשר אפילו לחפש את הקבצים המדויקים במקומות אחרים (thepiratebay?) ואז תשתף אותם לטראקר שלך.

פורסם

כן, השיטה הכי טובה לצבור RATIO באתרי טורנט פרטיים הוא להוריד תכנים זהים מטראקרים פומביים.

תכנים זהים הכוונה לטורנט זהה לחלוטין, או לטורנט בו הרוב הקבצים זהים לחלוטין.

מוחקים את הטורנט הפומבי שהסתיים מהרשימה(בלי למחוק את הקבצים), וטוענים את הטורנט הפרטי.

ואז אתה משתיל את המידע הקיים בתיקיית המטרה של הטורנט החדש ועושה FORCE RECHECK.

אם תיקיית המטרה של הטורנט החדש זהה לתיקיה הישנה, אז רק לשים אותה באותו המיקום יספיק כדי לתפוס את המידע ע"י FORCE RECHECK.

אם שם התיקיה שונה, אך הקבצים זהים, ניתן להפעיל את הטורנט החדש לשני שניות רק כדי שהוא ייצור את התיקיה, ואז לעצרו, לדרוס את הקבצים ע"י הקבצים המלאים מההורדה הפומבית, ולעשות FORCE RECHECK.

כדי שלא יהיו טעויות מצערות, כדאי להכניס את הטורנטים הפרטיים במצב PAUSE, ולוודא שהFORCE RECHECK תפס את המידע, לפני שאתה מפעיל אותם.

גם כדאי מאוד שמיד אחרי שאתה עושה זאת, תעביר(אם יש לתוכנה אופציה כזאת, ובדרך כלל יש) את התיקיה לתיקיית SEEDS יעודית, כדי שלא תמחק בטעות את התיקיה ותגרום להורדה גדולה ויקרה של תכנים וביזבוז RATIO מיותר.

ואז בעצם אתה כמעט או בכלל לא מוריד את הטורנט, ורק מעלה אותו לטראקר הפרטי.

ככה נהגתי לעשות בהתחלה בTL עד שהיתה לי חווה מספיק גדולה של SEEDS.

אחר כך התחלתי לשלב בין הורדות שרציתי מהר לבין הורדות שאני יודע שמספיק פופולריות כדי להחזיר את עצמם בUL.

ומשם והלאה פשוט הורדתי מTL את מה שבאמת רציתי שירד מהר, והרשימה הגדולה של הSEEDS מייצרת מספיק UL כדי לצבור יותר RATIO ממה שאני תכלס מוריד מהם, עם BUFFER יפה מאוד למקרה שאני ירצה להשתולל.

בגלל הUL האיטי בישראל, אי אפשר לעשות שימוש מלא ולהסתמך רק/בעיקר או אפילו במידה גדולה על טראקרים פרטיים.

את רוב המוחלט של הדברים אתה תצטרך להוריד מטראקרים פומביים, ואין עם זה שום בעיה כי אם אתה חכם ומשקיע מספיק זמן להוריד תכנים שאתה מעוניין בהם, ברוב המוחלט של הדברים אתה לא תעשה שימוש מיידי כי יש הצטברות של תכנים שכבר ירדו ומחכים לך.

ובעצם הטראקר הפרטי משמש רק למצבים בהם אתה מעוניין לקבל מהירות מקסימלית או פשוט מהירות גבוהה משמעותית מהטראקרים הפומביים, שאומנם בקבצים מסויימים פופולרים דווקא מסוגלים להרביץ מהירויות גבוהות, אבל באופן כללי לא מהירים במיוחד ולפעמים גם איטיים להחריד.

וכל ההשקעה שאתה משקיע באותם טראקרים פרטיים הם רק בשביל אותם קבצים שאתה חייב עכשיו!!! או סתם מתפנק מדי פעם, או כשנמצאים אצלך אורחים שאתה מעוניין להוריד ולצרוב להם סרט או משהו בחלון הזמן שהם אצלך.

אם כבר ללכת ולהשקיע בטראקר פרטי, כדאי מאוד שהוא יהיה טראקר מהיר במיוחד(כמו TL).

אולי בתכנים ישראלים יש עניין להשקיע בטראקר ישראלי, אני לא צופה בתכנים ישראלים שלא זמינים בשאר העולם או ביו-טוב אז אין לי מושג.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

יש שיטה מאוד חמודה. לוקחים טורנט פופולרי, מורידים כמה חלקים ראשונים וכמה חלקים אחרונים. חלקים שאתה יודע ב-100% שאנשים מורידים עכשיו. את כל החלקים שנמצאים ביניהם פשוט תעשה -don't download, וזהו.

פורסם

לא רואה הרבה טעם בשיטה הזאת.

אם הטראקר הפרטי מאוד פופולרי ומהיר(כמו TL) אז אנשים לא מורידים הרבה זמן כי הם מקבלים מהירויות מאוד גבוהות משאר המשתמשים, וההורדה שלהם מסתיימת בצ'יק.

לכן אתה רוצה לתפוס אותם דווקא על הקבצים הגדולים במיוחד, כי שם תוכל לתפוס אותם לכמה זמן(לא הרבה) לפני שההורדה שלהם תסתיים.

רק אחרי תקופה ארוכה אם תשאיר את הSEED ואתה תהיה אחד מהמקורות המעטים שיש לטורנט, מדי פעם תוכל לתפוס איתו זמן ארוך יחסית מול מורידים.

עד אז השיטה היא להוריד טורנטים כמה שיותר פופולרים, ועדיף טריים כדי לרכוב על הגל הראשוני הגדול של המורידים בימים הראשונים.

טורנט של משחק מאוד פופולרי שתופס 15.6GB העלה לי לאורך תקופה ארוכה 95GB.

ובהתחשב שהורדתי אותו מטראקר פומבי מדובר על תשואה מדהימה יחסית.

סרט אחר שלעולם לא הייתי חושב שיצליח כל כך, הצליח דווקא בגלל שהוא לא פופולרי במיוחד, אבל יש לו דרישה יציבה וקבועה של מורידים עד היום.

ואני אחד מ7 SEEDERS שנשארו לו(בגרסת ה17GB).

עשה לי 73GB UL עד היום.

גם אותו כמובן הורדתי מטראקר פומבי במקור.

בTL מכיוון שעד שלא מגיעים לRATIO מסוים אי אפשר להעלות עד שעובד יום מהזמן שטורנט יוצא, ובגלל שהרסתי את הRATIO בלי כוונה מיד אחרי שפתחתי חשבון, ההתחלה היתה לא קלה במיוחד.

רק אחרי שהRATIO הסתדר(לקח יומיים) התחלתי לרתום את הגלים הראשוניים עם טורנטים של פרקים טריים של סדרות פופולריות במיוחד.

אבל כדי להימנע מהשקעות כושלות, עדיף להוריד את הכל מבחוץ.

וזה מביא אותי לבעיה לא קטנה.

בTL(ואני מניח שבטראקרים פרטיים אחרים גם קיים במידה כזאת או אחרת) יש נטיה להשתמש בטורנטים שאין להם מקבילה בטראקרים הפומביים.

המון דברים למשל נמצאים בקבצי ARCHIVE מחולקים כי כך הם מופצים במקור דרך הUSENET לפני שאנשים מעלים אותם לטורנטים.

בטראקרים הפומביים בדרך כלל מחלצים את הARCHIVES כדי לחסוך זמן מיותר(בעיקר כשהם מכילים סרטים וקבצי ISO).

אבל!!! המזל של בוני הRATIO הוא שאם מחפשים אפשר למצוא דברים גם באריזה המקורית שתואמים אחד לאחד(לפעמים עם הבדל מאוד קטן של קובץ NFO או SAMPLE).

השיטה הקלה היא לחפש משהו ספציפי, למיין על פי תאריך(אם רוצים להתמקד בטריים) ולחפש ברשימת התוצאות את אלו שיש להם הרבה קבצים בטורנט.

במידה ותוצאות החיפוש ממוקדות ומדוייקות, אפשר פשוט למיין על פי מספר קבצים.

לא מעט סרטים בTL דווקא קיימים כקובץ וידאו, בלי הARCHIVES.

ובהם אפשר להתמקד כדי להגדיל את מספר הטורנטים ברשימת הSEEDING שלכם.

השיטות האלו מתחילות להיות קשות הרבה יותר לניהול כשאין לכם מספיק מקום לשמור מאגר יעודי רק לSEEDING.

אומנם אפשר לשאוף שהמאגר יהיה גם לUL וגם למטרת איחסון פרטי של דברים שאתם מעוניינים לשמור, אבל בכל מקרה מדובר בלא מעט מקום.

אבל בכל מקרה כל מוריד רציני צריך להשקיע בהרדיסק של כמה TB טובים.

בסופו של דבר אם לא הבנתם מהדוגמאות שהבאתי, העדיפות היא להוריד טורנטים גדולים במיוחד 10-20GB מהאתרים הפומביים(אחרי בדיקת תאימות לטורנט קיים זהה בפרטי), ולהעלות אותם לפרטי עם רווח נקי.

10-20 כאלו יכולים לסדר אותכם יפה מאוד.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

יש שיטה יותר פשוטה. מורידים מטורנטים פומביים ואז לא צריך להתעסק עם ratio ושום דבר כזה. :)

מה כבר יש בטראקרים פרטיים שמצדיק את הסיבוכים האלה?

:P

פורסם

קודם כל אתה צודק.

אפשר להסתדר יפה מאוד ללא טראקרים פרטיים.

אבל היכולת להוריד בשיא המהירות יכולה להיות שימושית מדי פעם.

לפעמים גם יש מצבים בהם יש לי חשש לגבי הורדות מסויימות באתרים הפומביים, כשמדובר בקבצים אותם העלו רק משתמשים לא וותיקים ואמינים.

ואז יש ביטחון מסויים בהורדה מTL.

אני מניח שבטראקרים פרטיים אחרים זה לאו דווקא מבטיח אמינות כי שם יש אולי פחות הקפדה על מי מעלה ומאיפה הוא מביא את הדברים.

אני אתן לך דוגמה טריה.

השבוע יצא לBLURAY סרט המשך שובר קופות.

PUBLICHD הוציאו אותו דרך משתמש שנקרא BOZX שהעלה גרסאות שונות של הסרט בגדלים שונים.

מכיוון שכנראה היה לו עומס גדול של טורנטים יוצאים, מהירות העלאה לכל אחד מהקבצים האלו היתה כמה עשרות KB/S.

מה שאומר שלכל הפחות בגרסה הקטנה הייתי צריך לחכות למחרת.

לא שזה ביג דיל, אבל רציתי לראות את זה באותו הערב.

אחרי שעתיים שזה בקושי זז, הקבצים הועלו לTL.

לא עבר 20 דקות וזה היה אצלי באיכות גבוהה.

תכלס כל הסיפור נשמע הרבה יותר מסובך ממה שהוא באמת.

אחרי שאתה יוצר מערך טורנטים שמייצרים UL, אתה לא צריך לעשות שום דבר כדי שזה יזרום בקצב יותר גדול ממה שתוריד(אם לא תבזבז ללא צורך).

אם אתה יודע איך, אפשר לעשות זאת על הדרך מבלי לבזבז טיפה של זמן, במקביל להורדות הרגילות שלך.

piece of cake

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
מה כבר יש בטראקרים פרטיים שמצדיק את הסיבוכים האלה?

:P

מהירות הורדה, פרסום מהיר, תוכן מסודר ואמין.

פורסם

אני חושב שמכל זה הדבר היחיד שבאמת משנה זה הפרסום המהיר.

מהירות הורדה יש לך גם בטורנטים פומביים. כמעט כל דבר פופולרי - תמצא שם עם מאות או אלפי סידרים. ודברים לא פופולריים / נדירים - ספק שתמצא גם בטראקר פרטי. ואם תמצא - גם שם בקושי יהיו לך סידרים.

תוכן מסודר ואמין - מסכים, אבל לרוב זה גם חשוב רק בשלבים הראשונים של פרסום התוכן. אחר-כך יש תהליך של ברירה טבעית + ביקורות במנועי החיפוש שמהר מאוד מראות לך מה טוב ומה לא.

איפשהו אני חושב שעניין הטראקרים הפרטיים היה חשוב בשנים הראשונות של הטורנט, לפני שהיה שיתוף ממש מאסיבי וגם מנועי חיפוש טובים של טורנטים. אבל בשנים האחרונות מעולם לא נתקלתי במשהו פופולרי שלא נמצא באותם מנועי חיפוש וגם ירד במהירות המקסימלית.

פורסם

בTL מאוד קל לי לעקוב אחרי מה שיוצא.

פי 1000 מהפומביים.

מהירות אין מה להשוות, גם בדברים נדירים שאין להם הרבה סידרים אתה תקבל הרבה יותר מהירות בTL כי יש שם כמות משמעותית יותר גדולה של סידרים עם UL מאוד גבוה.

בדברים נדירים המצב הוא בדרך כלל שאין להם סידרים בכלל בפומבי, ובTL יש עדיין בגלל האינטרס הגדול שיש לאנשים להעלות ולשמור על רשימות סידים.

וגם אם אין, אפשר לבקש בפורום ומישהו ידאג ליצור טורנט חדש או להעלות אותו מחדש.

אומנם נדיר מאוד שאני באמת "צריך" את TL מחוסר ברירה אבל זה קורה.

לדוגמה פרק בסדרה ישנה שאין בכלל בפומבי.

פורסם

ארט, עוקבים אחרי סיקורים באתרי הורדות ישירות לשם הכל עובר עם התוכן הכי חדש.

קבצים גדולים מאוד מורדים דרך טורנט, עקב הנוחות, ואי הצורך לחילוץ מדחיסה.

לכל השאר קונים פרימיום במולטיהוסטר בכמה שקלים ומורידים בכיף שלך.

בהורדות ישירות יש המון תכנים שלא מגיעים לטורנטים, כך שאתה מרוויח מכל הכיוונים.

טראקרים פרטיים לא שווים שקל, והם סתם כאב ראש מהלך עם כל החוקיים הטיפשיים שלהם.

לדוגמה פרק בסדרה ישנה שאין בכלל בפומבי.

תן דוגמה, אני אחפש.

נערך על-ידי nat64x

פורסם
ארט, עוקבים אחרי סיקורים באתרי הורדות ישירות לשם הכל עובר עם התוכן הכי חדש.

כל אחד והשיטות שלו.

לי מאוד נוח לעקוב אחרי מה שיוצא לטורנט כי זה מה שמעניין אותי תכלס.

בסופו של דבר כל תוכן מעניין יוצא לטורנט.

קבצים גדולים מאוד מורדים דרך טורנט, עקב הנוחות, ואי הצורך לחילוץ מדחיסה.

לכל השאר קונים פרימיום במולטיהוסטר בכמה שקלים ומורידים בכיף שלך.

בהורדות ישירות יש המון תכנים שלא מגיעים לטורנטים, כך שאתה מרוויח מכל הכיוונים.

לא רוצה להסתמך על אתרי איחסון קבצים, ובטח לא לשלם עליהם.

מה גם שאין להם את אותם מנגנוני אישור ותגובות שיש באתרי טורנטים.

אתה צודק לגבי קבצים שלא נמצאים בטורנט.

תוכנות מסויימות, או ספרי/סרטוני הדרכה "נדירים".

לפעמים יש דברים שלא נמצאים בפומביים וכן נמצאים בפרטיים.

לפעמים הייתי צריך למצוא אותם בטורנט באתר פרטי בשפה הרוסית(למרות שהסרט/ספר באנגלית), ולשם כך השתמשתי בתרגום גוגל ונרשמתי לאתר.

טראקרים פרטיים לא שווים שקל, והם סתם כאב ראש מהלך עם כל החוקיים הטיפשיים שלהם.

גם אני לא חושב שהם שווים הוצאה כספית.

והם באמת יכולים להיות כאב ראש אם אתה לא מצליח לארגן את הראש שלך מסביב לנושא, אבל רק בהתחלה.

אחרי שאתה "צולח" את השלב הראשון, ויודע איך לייצר טיפטוף UL סביר, אתה בעצם לא עושה כלום.

ואם עכשיו אני יצטרך ליצור מהתחלה מקבץ סידים לUL, אני יעשה את זה רק מדברים שבכל מקרה אני מוריד מפומביים, מבלי לבזבז אפילו טיפת זמן.

הכל קל כשאתה יודע בדיוק איך ומה.

והכל נדמה קשה ומסובך כשאתה לא.

תן דוגמה, אני אחפש.

מאיפה אני זוכר מה זה היה בדיוק.

אבל קרה כמה פעמים במהלך השנים האחרונות

תמיד טוב שיש אלטרנטיבות כשהרגע(גם אם נדיר) בו אתה צריך אותם מגיע.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
אני חושב שמכל זה הדבר היחיד שבאמת משנה זה הפרסום המהיר.

מהירות הורדה יש לך גם בטורנטים פומביים. כמעט כל דבר פופולרי - תמצא שם עם מאות או אלפי סידרים. ודברים לא פופולריים / נדירים - ספק שתמצא גם בטראקר פרטי. ואם תמצא - גם שם בקושי יהיו לך סידרים.

תוכן מסודר ואמין - מסכים, אבל לרוב זה גם חשוב רק בשלבים הראשונים של פרסום התוכן. אחר-כך יש תהליך של ברירה טבעית + ביקורות במנועי החיפוש שמהר מאוד מראות לך מה טוב ומה לא.

איפשהו אני חושב שעניין הטראקרים הפרטיים היה חשוב בשנים הראשונות של הטורנט, לפני שהיה שיתוף ממש מאסיבי וגם מנועי חיפוש טובים של טורנטים. אבל בשנים האחרונות מעולם לא נתקלתי במשהו פופולרי שלא נמצא באותם מנועי חיפוש וגם ירד במהירות המקסימלית.

צודק במאה אחוז.

היה לי יוזר ב-TL, יום אחד פשוט שכחתי את הסיסמא ליוזר הזה. נתתי צ'אנס לTPB.

הוריד לי במהירות ממש גבוהה (בערך 2.4MBPS).

אם לפני שנה-שנתיים ניסיתי להוריד משהו בTPB, זה פשוט לא היה זה. אז זה באמת היה תקוע.

כיום הרבה מאוד אנשים משתפים, גם בטראקרים הפתוחים.. הטראקרים הפרטיים מיותרים - אני תמיד הרגשתי כבול לטראקר. כאילו אני צריך לדאוג לו, שחלילה לא יהיה לי רטיו שלילי.

פורסם

אני לא עושה חשבון ב-TL. יש לי באפר מספיק גדול והוא ממשיך לגדול - כל מה שאני מוריד אני מעלה פי כמה.

פורסם

עלתה לי הרגע שאלה.

באיזה קליינט אתם משתמשים?

מסיבה ממש לא ברורה, בכל פעם שאני מוריד משהו (יוטורנט) - אין אינטרנט במחשב.

פשוט אין. לא זז, לא טוען שום אתר.

בגלל הסיבה הזו, אני מוצא את עצמי מוריד רק בלילה ולכן אני מוריד רק בזמן שאני מעלה (לא מתכוון להשאיר את המחשב דולק כל הזמן כדי להעלות).

עצות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים