עבור לתוכן

הוט מובייל - איך למנוע נדידה לרשת שלהם

Featured Replies

פורסם

היי.

אני בהוט מובייל. אני ממש לא מרוצה מאיך שתהליך הנדידה בין רשת לרשת מתבצע. יחסית לגולן ששם תהליך הנדידה אף פעם לא הפריע לי לשימוש השוטף שלי משום מה. כאן, המכשיר יכול לעבור מרשת פלאפון עם קליטה מלאה לרשת של הוט מובייל עם קליטה של פס אחד. הגלישה כאשר יש קליטה כזו בכלל לא עובדת למרות שלפי ההגיון היתה אמורה לעבוד אבל באיטיות. יש גם הרבה מקרים שאין גלישה למרות שהקליטה טובה ברשת הוט מוביייל, ואני צריך להפעיל מחדש את המכשיר.

ויותר גרוע, קורים לי הרבה מקרים שהמכשיר מחובר לרשת של הוט מובייל ואין בכלל פסי קליטה, אבל למרות זאת, לוקח לו דקות ארוכות להחליט לעבור לרשת של פלאפון, שהמהלכן אני לא יכול להוציא אפילו שיחות.

לכן אני רוצה לקבע את המכשיר על הרשת של פלאפון בלבד. אני בוחר רשת ידנית דרך התפריט, ועד כאן הכל בסדר.

הבעיה היא שלאחר הפעלה מחדש של המכשיר, מופיעה הודעה שאין רשת ואני כל פעם צריך לבחור שוב ידנית את הרשת של פלאפון.

האם יש דרך לגרום לו להתחבר אליה אוטומתית אחרי הפעלה מחדש?

נקסוס 4.

תודה.

פורסם

שאלה, למה לכבות את המכשיר? זה לא תורם לשום דבר.

כעיקרון לאחר בחירה ידנית המכשיר צריך לזכור את הבחירה גם לאחר ההפעלה מחדש.

פורסם
  • מחבר

יוצא שאני מכבה את המכשיר דיי הרבה, כשאני מעדכן את ה ROM שלי, ובכלל אני מכבה אותו בלילה מתוך הרגל.

ההשערה שלי היא שמכיוון שלשתי הרשתות יש את אותו שם (לשתיהן קוראים HOT Mobile) לאחר הפעלה מחדש המכשיר לא יודע איזו מהן הוגדרה אצלו ידנית?

האם מישהו ניסה לקבע ככה לרשת ידנית בהוט מובייל דווקא וזה עבד אחרי הפעלה מחדש?

פורסם

לא יעזור לך, אין שום דרך להכריח אותו להינעל על הרשת של פלאפון בלבד. ניסיתי כל דרך אפשרית, הוא תמיד בורח חזרה לרשת של הוטמובייל.

אני התייאשתי מהם (כי יש לי בבית קליטה מאוד חלשה של הוטמובייל ושני מכשירים שונים תמיד התעקשו להתחבר לרשת שלהם במקום לפלאפון, כנראה בגלל עדיפות שמוגדרת בסים עצמו) ופשוט חזרתי לגולן.

פורסם
  • מחבר

אני דווקא כן הצלחתי לגרום לו להינעל על הרשת של פלאפון (אני בודק עם האפליקציה network info II וה MCC תמיד נשאר על 42503). אז אם החיסרון הוא שאצתרך לחפש רשתות אחרי הפעלה מחדש, כנראה שעדיף לעשות את זה מאשר לחזור למצב אוטומתי ולחוות את בעיות הקליטה האלו.

מוזר שאצלך המכשיר חזר לרשת של הוט גם אם הגדרת אחרת.

פורסם

לא, אתה מתבלבל בין מושגים.

אין בעיה לבחור ידנית את הרשת של פלאפון.

אבל הוא לא ינעל עליה. הוא יעבור חזרה לרשת של הוטמובייל אחרי פרק זמן (קצר) מסויים, או ברגע שזזת מהמקום ועברת לאנטנה אחרת. בהזדמנות הראשונה הוא יחזור לרשת ה"בית" שלו.

כאמור, אני חושב שזאת הגדרה שמוגדרת בסים עצמו, ואני מנחש שזה מטעמים כלכליים... הם אולי משלמים כסף לפלאפון על פי שימוש בפועל ולכן יש להם אינטרס שהלקוחות שלהם יתחברו לרשת העצמאית שלהם ולא לפלאפון ברגע שזה אפשרי.

פורסם

מעולם לא נתקלתי בבעיות קליטה אצל הוט מובייל.

בכל מקרה, הבנתי שבקרוב הם עוברים לאורנג'?

פורסם
מעולם לא נתקלתי בבעיות קליטה אצל הוט מובייל.

בכל מקרה, הבנתי שבקרוב הם עוברים לאורנג'?

רוב האנשים בארץ מין הסתם לא נתקלים בבעיות קליטה. רוב הארץ מכוסה ע"י הרשתות הסלולריות אתה יודע...

זה לא משנה את העובדה שכן יש מקומות שבהן הקליטה פחות טובה. מה לעשות.

זה שאתה יושב לך במרכז ת"א ומעולם לא נתקלת בבעיות קליטה, מה בדיוק זה בא להוכיח?

אני רק סיפרתי את הסיפור שלי.

בתוך הבית לא היתה לי קליטה ברמה של פס אחד, לפעמים 0 פסים, בקושי שומעים משהו בשיחה ולא מעט פעמים היא מתנתקת מחוסר קליטה - כל זה בזמן שהמכשיר מתקעש להתחבר לרשת של הוטמובייל, למרות שאם אני מעביר אותו ידנית לרשת של פלאפון יש קליטה מלאה. אבל אחרי כמה דקות - המכשיר חוזר על דעת עצמו לרשת של הוטמובייל ושוב אין קליטה.

אני מדבר נטו על עובדות בשטח.

לגבי המעבר לאורנג', זה לא רלוונטי למקרה הנ"ל כי זה לא משנה מי תהיה הרשת השניה אם הבעיה היא ברשת הראשונה...

פורסם
  • מחבר

אבל הוא לא ינעל עליה. הוא יעבור חזרה לרשת של הוטמובייל אחרי פרק זמן (קצר) מסויים, או ברגע שזזת מהמקום ועברת לאנטנה אחרת. בהזדמנות הראשונה הוא יחזור לרשת ה"בית" שלו.

אבל אצלי המכשיר נשאר על רשת פלאפון גם אחרי שזזתי לא מעט (נסיעה של שעה וחצי ברכבת שבמהלכה הוא גם היה קבוע על הרשת של פלאפון). איזה מכשיר יש לך? ייתכן שקיים הבדל בין הסימים שלנו ובין המכשירים שלנו שגורם לכך?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

גם כן אני לקוח של הוטמובייל יש לנו שני מכישרים בבית נקסוס 4 ונוקיה 800 ואין שום בעיות קליטה לא בבית ולא בכל העיר.

אני גרר בבאר שבע

נ.ב עובד של הוט ..

פורסם

לי היתה בדיוק אותה בעיה בגולן כשהם התחילו

לפני כמה שבועות - אחרי כשנה ב012 ניסיתי שוב את גולן (בגלל שאפשר לקחת גם סים לרכב בחינם)

לקח לי בערך שבועיים להישבר ולחזור ל012 - הסים פשוט לא היה מוכן להישאר ברשת של סלקום.

פורסם
  • מחבר

אני באמת לא מבין מה הסיבה, הייתי גם בגולן וגם שם לא נתקלתי בשום בעיה לנעול על הרשת של סלקום. רק שבגולן לרוב לא עשיתי את זה כי הנדידה שלהם לא הפריעה לי משום מה, לעומת הנדידה בהוט מובייל שכל כך מעצבנת שהיא פשוט מאלצת אותי לנעול על פלאפון.

בכל מקרה, אולי רומים שהם לא מבוססים על אנדרואיד "נקי" (כמו של ה LG G2 וה Desire S של עומר בהנחה שהוא לא החליף) לא מאפשרים מסיבה כלשהי לנעול על רשת מסוימת. אני לא רואה שום סיבה אחרת למה גם בנקסוס וגם בגלאקסי 1 שהיה לי (ותמיד השתמשתי בו ב AOSP) לא נתקלתי בשום בעיה לעשות את זה.

פורסם

אצלי זה היה בנקסוס 4+5

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים