עבור לתוכן

מפרט ב7K לגיימינג, OC, ושקט במנוחה

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 7K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. flight simulator X, משחקים מהשורה הראשונה

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 FHD

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HD SSD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינוני כבד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי הרכבה, פרטים בסוף לא - יש לי חוקי וחינם

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור המרכז

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). פרטים בסוף

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? בהחלט כן

אהלן

כמה דברים שחשוב לציין:

המעבד ולוח האם יהיו 4770K וASUS z-87 DELUXE שאותם אני קונה בנפרד במחיר זול בהרבה אך כדאי להוסיף אותם "כרגיל" בשביל השוואות המחיר (כלומר לכאורה שני הפריטים עולים 3K וצריכים להיכלל בתוך המפרט כ7K, בפועל זה יעלה לי פחות)

אני חייב כרטיס מסך של NVIDIA עקב העדפה ברורה שלו בסימולטור שבו אני משתמש.

חשוב לי מאוד שילוב של מארז+ספק+קירור למעבד שיתנו שקט מקסימלי בעבודה משרדית (אינטרנט, סרטים וכו) ועם זאת ביצועי OC טובים בעת מאמץ (כמובן לא בשקט...) ואני מוכן להשקיע את הכמה מאות שקלים הנוספים עבור כך.

כמו כן התכנון הוא שהמעטפת (מארז+ספק+קירור) ישארו לשנים ארוכות ויעברו לפחות עוד שדרוג אחד או שניים בטווח של 6-8 שנים.

חשוב לי שהספק לא יגביל אותי במידה וארצה לשדרג עוד שנתיים שלוש לכרטיס מסך HIGH END (נגיד כמו ה780GTX שיש כיום)

תחזוקתיות קלה כמובן תהיה מבורכת

מפרט שחשבתי עליו:

Logo.jpg

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

1590 ₪ - Intel Quad Core i7 4770K 3.5Ghz S1150

1400 ₪ - ASUS Z87 Deluxe S1150

390 ₪ - 8GB (2x4GB) Crucial Balistix Sport DDR3 CL9 1600Mhz

1590 ₪ - * מבצע * - NVIDIA GeForce Gigabyte GTX770 2GB WindForce 3

610 ₪ - Fractal Design Define XL R2 Black

675 ₪ - Seasonic X-Series 750W GOLD Modular

120 ₪ - Pioneer DVD-RW X24

535 ₪ - Thermaltake Water 2.0 Extreme Liquid Cooling System

מחיר סופי: 6910 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

תודה רבה!

פורסם

סה"כ מפרט לא רע. להלן כמה הערות/הצעות:

- מציע לך לבדוק בפורום קירור לגבי קירור המים הזה. בכללי, לא בטוח שקירור מים יהיה עדיף מקירור אויר מבחינת שקט כי יש לך כאן יותר רכיבים אקטיביים - 2 מאווררים + משאבה. מעבר לכל, אם איני טועה, קירור מים במעבדי האסוול לא נותן יתרון גדול במיוחד על פני קירורי אויר חזקים, לכן שקול אולי להחליף את קירור המים הזה בקירור אויר טוב כמו מוגן, רוב הסיכויים שאתה ממילא לא תגיע לתדר גבוה במיוחד עם המעבד הזה, לכן שקול שנית את כל ההשקעה הזו.

- לקחת 2 סטיקים של 4 ג'יגה זה לא רעיון חכם במיוחד - סתם תופס לך עוד סלוטים. קח סטיק אחד של 8 ג'יגה וזהו. דואל-צ'אנל כיום יתן לך תוספת אפסית בביצועים ממילא.

- בכללי הספק מעולה, אבל גם ספק 650W בהחלט יספיק למערכת שכזו, ואולי גם אחד משתלם יותר בתקן ברונזה "בלבד". בספקים שכאלה לרוב את המאוורר אתה ממילא לא אמור לשמוע בכלל.

- לכן לסיכום במעבר ללוח-אם זול יותר (אך עדיין איכותי), ירידה לספק 620w כמו כמו M12II ולקיחה של קירור אויר איכותי - אני מניח שתוכל לחסוך כאן יותר מ-1000 ש"ח מבלי להרגיש בהבדל כשתשתמש בו. לשיקולך כמובן.

פורסם
  • מחבר
סה"כ מפרט לא רע. להלן כמה הערות/הצעות:

- מציע לך לבדוק בפורום קירור לגבי קירור המים הזה. בכללי, לא בטוח שקירור מים יהיה עדיף מקירור אויר מבחינת שקט כי יש לך כאן יותר רכיבים אקטיביים - 2 מאווררים + משאבה. מעבר לכל, אם איני טועה, קירור מים במעבדי האסוול לא נותן יתרון גדול במיוחד על פני קירורי אויר חזקים, לכן שקול אולי להחליף את קירור המים הזה בקירור אויר טוב כמו מוגן, רוב הסיכויים שאתה ממילא לא תגיע לתדר גבוה במיוחד עם המעבד הזה, לכן שקול שנית את כל ההשקעה הזו. במחשבה שנייה אני כנראה אחליף ל noctua nh-d14

- לקחת 2 סטיקים של 4 ג'יגה זה לא רעיון חכם במיוחד - סתם תופס לך עוד סלוטים. קח סטיק אחד של 8 ג'יגה וזהו. דואל-צ'אנל כיום יתן לך תוספת אפסית בביצועים ממילא. בלוח יש 4 סלוטים, אני אשקול שנית, זה בעיקר תלוי בביצועים מול סימולטור ספציפי שמעדיף DC

- בכללי הספק מעולה, אבל גם ספק 650W בהחלט יספיק למערכת שכזו, ואולי גם אחד משתלם יותר בתקן ברונזה "בלבד". בספקים שכאלה לרוב את המאוורר אתה ממילא לא אמור לשמוע בכלל. מבחינת משתלם זה ממש לא משנה לי, הרבה יותר חשוב לי השרידות, אמינות ותחזוקתיות (סה"כ תוספת של 100 שקל), השאלה היא האם X650 יוכל לעבור שדרוג עוד שנתיים שלוש שיספיק למעבד בOC, כרטיס HIGH END יחיד, מספר התקני אחסון (3-4), אולי כרטיס קול או משהו בסגנון או שעדיף לקחת X750W בשביל השקט הנפשי ומרווח בטחון. מה גם שFANLESS בעבודה משרדית קוסם לי מאוד

- לכן לסיכום במעבר ללוח-אם זול יותר (אך עדיין איכותי), ירידה לספק 620w כמו כמו M12II ולקיחה של קירור אויר איכותי - אני מניח שתוכל לחסוך כאן יותר מ-1000 ש"ח מבלי להרגיש בהבדל כשתשתמש בו. לשיקולך כמובן לוח אם כבר נקנה במחיר מגוחך והוא לא שיקול

מה דעתך על המפרט הזה?

Logo.jpg

מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים

1590 ₪ - Intel Quad Core i7 4770K 3.5Ghz S1150

1400 ₪ - ASUS Z87 Deluxe S1150

390 ₪ - 8GB (2x4GB) Crucial Balistix Sport DDR3 CL9 1600Mhz

1590 ₪ - * מבצע * - NVIDIA GeForce Gigabyte GTX770 2GB WindForce 3

485 ₪ - Fractal Design Define R4 Black

675 ₪ - Seasonic X-Series 750W GOLD Modular

120 ₪ - Pioneer DVD-RW X24

320 ₪ - Noctua NH-D14

מחיר סופי: 6570 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

תודה רבה...

פורסם

חשוב לך הרכבה בחנות, או רכישה של כל הרכיבים מאותו מקום?

לדעתי אתה יכול להכניס פה GTX 780. המארז define r4 נראה לי בחירה טובה... חשוב לך full tower או גודל אחר?

קירור למעבד: http://ksp.co.il/?uin=21876

הספק לדעתי מוגזם בביצועים ובמחיר לדרישות שלך. איזה OC אתה רוצה לעשות למעבד?

ספק כזה: http://ksp.co.il/?uin=21583 יכול להספיק...

עריכה - לא ראיתי את התשובות שהוספת לציטוט של יאיר :rolleyes:...

אתה יכול לקחת את ה corsair hydro 100i כקירור למעבד, שמקבל ביקורות מעולות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים