עבור לתוכן

בניית מחשב לצורך משחקים, סביב 3000ש"ח, ללא ציוד היקפי, ללא OC

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני מתכננת לבנות מחשב למטרות גיימינג בתקציב שרצוי שלא יחרוג מ-3000 ש"ח.

דוגמה למשחקים: GTA שיצאו ב2009, כשיהיה גם GTA V, אassassin's creed black flag

לא מחליפה ציוד היקפי, מבקשת המלצה למעבד (AMD), לוח אם, זכרון, כרטיס מסך (אם אין בררה גם ספק).

לא עושה OC.

מחיטוטים בחנויות שאני מכירה (אייבורי, KSP, פלונטר) גיבשתי את המפרט הבא:

1. מעבד: AMD 6core fx-6300 3.5 GHz. בחנות יש מעבד fx-6350 עם 3.9MHz בהפרש של 100 ש"ח, האם שווה את ההשקעה?

2. לוח אם: gigabyte 990xa-ud3. חשוב לי שיהיו כמה חיבורי usb3, sata3. ובגדול זהו.

3. זכרון: סטיק אחד (בינתיים) 8GB 1600MHZ עם איזושהי הבטחה לקירור (האם קריטי?) אשמח להמלצות. מה שראיתי עד עכשיו היה בסביבות 400ש"ח.

4. כרטיס מסך: אני מוכנה להשקיע כ1000ש"ח אבל אולי אפשר פחות. חשבתי על סדרת R9, הבעיה היא שיש בערך 10 דגמים שונים בהפרשים של 50 ש"ח שההבדלים בינהם לא ברורים לי.

5. לא יודעת אם צריך ספק חדש, יש לי huntkey 550W, LW 6550SG.

שאלה חשובה אחרונה- לאור העליה במחירי רכיבי AMD, האם כדאי לקנות עכשיו? או שהם עדיים משתלמים יותר?

זהו, מחכה להמלצות!

פורסם

המפרט שהעלית לא יהיה כה משתלם ביחס ביצועים\תמורה נכון למחירי השוק הנוכחיים.

מפרט מבוסס Intel הוא די מתבקש לדרישות שציינת.

לגבי ספק הכוח - די חסר טעם לנסות ולהשמיש אותו, הוא לא ג'נרי - אך חולק קרבת דם גדולה מדי עם התואר הזה,

בפועל מוצהר הספק של 550W אך בסופו של יום הוא מסוגל לתת כ~400W (ואני מעגל כלפי מעלה) ביום טוב,

ביקורת לעיונך HardwareSecrets - LW-6550SG Review

לגבי המעבד - כאמור, כל מעבד i5 מהדור הקודם (ivy) או מהדור הנוכחי (Haswell) יהיו חזקים יותר,

ויציגו ביצועי משחקים טובים יותר (כמו ביצועים כלליים) על פני ה-FX-6300 או כל סדרה כזאת או אחרת מבית AMD.

לגבי זיכרון, כאמור לא משמעותי כיום, ל-Dual Channel כבר אין את אותו אימפקט הביצועים כמו שהיה בעבר למול ה-Single Channel, לא רלוונטי\קריטי.

בתקציב הנתון, הייתי ממליץ לך על המערכת הבאה:

StartPC - מחשב גיימינג Solid - 5 - עלות 2,930 ש"ח

בקשי להוסיף את השדרוגים הבאים:

+ שדרוג נפח הזיכרון הפנימי ל-8GB בתוספת של 160 ש"ח

+ שדרוג נפח הכונן הקשיח ל-1TB בתוספת של 40 ש"ח

סה"כ לתשלום:

2,930 + 160 + 40 + 59 ש"ח [שהם 2% לתשלום באשראי] = 3,189 ש"ח

במידה ותרצי, יש גם את השדרוג הבא - לא רשום אך קיים:

+ שדרוג ללוח אם H81M-D2V ומעבד i5-4570 בתוספת של 120 ש"ח

לעיונך.

פורסם
  • מחבר

אולי כדאי שאני אגיד מה יש לי עכשיו.

מעבד: : intel core 2 quad Q8300, 2.5GHz

לוח אם:ASRock G41C-GS

כרטיס מסך: nvidia GTX 550 Ti

RAM: 4GB

הוא מריץ משחקים בסדר ובלי בעיות (לא משנה לי אם אפשר יותר כי אני לא רואה הבדלים)

הבעיה מתחילה בשימוש יומיומי משום מה. הוא נתקע, איטי בטרוף בכל הנוגע להעברות מידע, קורס.

כמה מהרכיבים שלו ממש מיושנים כבר (כמו לוח אם ודיסק קשיח).

אז נגיד אני לא אעבור ל-AMD, באיזה רכיבים כדאי להשקיע? הכל או רק לוח אם מעבד וזכרון?

פורסם

אם במשחקים המעבד מחזיק,

אין סיבה שלא יעשה כן גם תחת עומס מיישומים שונים, כדוגמת יישומי המערכת\המערכת עצמה.

אם אתה מחפשת בוסט מיידי לתגובתיות המערכת, הייתי ממליץ על שדרוג נפח הזיכרון,

אפילו מודול נוסף של 2GB DDR3 יעשה את העבודה.

(זאת במידה ויש לך קיט של 2GBx2 במערכת) במידה ויש לך מודול בודד של 4GB, תוסיפי מודול נוסף של 4GB.

אני סבור שזה ברמת המערכת ישחרר חלק מהלחץ\תקיעות שאת חווה תחת עבודה עם תוכנות ויישומי המערכת,

- אם כי לא בהכרח.

התוספת השנייה תוכל להיות תוספת של SSD יד שנייה, זאת אולי אופציה פחות ריאלית,

אך יכולה להאיץ והמון, גם תחת מגבלת ה-SATA 2, הנפחים המומלצים: בין ה~80GB +\- בהתאם למחיר וההצעה.

בסופו של דבר, אי אפשר להתעלם מהעובדה שמדובר במערכת עם וותק מלחמה, כזאת שיכולה לענוד בגאון עיטורי קרב,

ובעקבות זאת, גם ההאטה היא בלתי נמנעת, בד בבד עם התגברות דרישות היישומים השונים, ותכני המדיה השונים,

כגון אתרים רווי תוכן וכו'.

לכן, חוץ מהתוספות האפשריות הנ"ל, לא הייתי ממליץ על השקעות נוספות.

לעיונך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים