עבור לתוכן

מבקש מפרט/חוות דעת על מפרט המיועד בעיקר למשחקים.

Featured Replies

פורסם

quote_icon1.png

1. מה התקציב המקסימאלי?

כמה שצריך.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

בעיקר משחקים.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Photoshop - מזדמן.

Visual Studio -די נדיר, אבל אפשרי :)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

BF4, Star Citizen, Watch Dogs וכו'.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

כרגע, 1920X1080 - לא מאמין שישתנה בזמן הקרוב.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

מארז.

לגבי הקירור למעבד, פירטתי קצת בהמשך.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

1.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

כנראה שלא - אלא אם זה יכול להשפיע בהרבה על תפקוד המחשב (?) לא התעסקתי בזה כ"כ.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

אין צורך ב OS, וכן, הרכבת המחשב בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

TMS.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא.quote_icon2.png

היי,

אני מתכנן לקנות את המחשב בעוד כמה שבועות, ואני יודע שעדיף לשאול לגבי המפרט כמה ימים לפני הקנייה, אבל אני רוצה כבר להתחיל להסגר על הכל כמה שיותר מוקדם.

בניתי מפרט שפחות או יותר נראה לי סביר מבחינת עלות-תועלת (בגלל זה לא רשמתי תקציב - כי אם צריך להוסיף עוד, אז נוסיף עוד) ומה שאני מנסה להשיג (מצורף למטה), ואני רוצה להדגיש כמה נקודות:

- חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה בעל טמפרטורות נמוכות (בעיקר הכרטיס מסך), בגלל שזה מה שאני בד"כ נופל עליו.. הכרטיסים מתחממים, איתם המחשב, ומתחילים לעשות בעיות/סתם חם לי לשבת לידו.

- אני לא כ"כ בטוח לגבי קירור נוזלי, כי אני לא ממש מכיר את הנושא בעצמי, ואני לא יודע עד כמה זה חכם לסמוך על מישהו אחר שיחבר הכל כמו שצריך בדבר שבעקרון טעות קטנה בו יכולה להרוס את כל המערכת - אם אין לי סיבה לדאגה באמת, ואתם חושבים שזה עדיף, מוזמנים להגיד (הרעש הוא לא פקטור בכלל) :)

- יש לי כבר HAF X, ואני די סגור על ה Noctua NH-D14 בתור הקירור למעבד (אלא אם הקירור הנוזלי הוא אופציה יותר טובה בהרבה).

- כרגע הכרטיס מסך שבחרתי הוא בעל קירור רפרנס, אבל אני מחכה עד שיגיעו הכרטיסים של Sapphire או MSI לארץ (אמצע ינואר, אני מניח), ואז אני אקנה את המחשב יחד עם אחד מהם (עוד לא החלטתי איזה).

מקווה שלא שכחתי כלום.

תודה מראש.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 4770 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1416

לוח אם:

Gigabyte GA-H87-D3H for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪525

ספק כוח:

SeaSonic X-650 650W Active PFC (Modular) Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪663

זיכרון:

Crucial 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪670

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon R9 290 4GB GDDR5

כמות: 1 - מחיר: ₪2264

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 256G Sata3 840 PRO Series

כמות: 1 - מחיר: ₪1164

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪432

כונן אופטי:

DVDRW LITE-ON x24

כמות: 1 - מחיר: ₪94

סה"כ: ₪7228

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 7084 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/18kflgvy

פורסם

עדיף שתגדיר תקציב, כמ כן 16GB זיכרון זה מוגזם למחשב המיועד למשחקים ואין בזה שום תועלת, כון ה-PRO SSD יקר מאוד ולא תרגיש בהבדיל ביצועים

בינו לבין ה-EVO שעולה 334₪ פחות.

פורסם
  • מחבר

אין תקציב מוגדר.

לצורך העניין, אני אזרוק "10k", אם זה באמת קריטי :)

ה 16gb בא פחות משיקול של גיימינג (ראיתי בהרבה בקשות מפרטים כאן שבאמת נאמר שאין טעם ביותר מ8), אלא יותר משיקול של אם אני ארצה לעשות דברים אחרים, או להפעיל כמה דברים במקביל..

מבחינת גיימינג, 'כרגע', הדבר היחיד שעוד איכשהו שואף לזה הוא Star Citizen, שצריך לצאת בסוף 2014 (אולי אפילו אחרי), שהמפתחים שלו טוענים ש 8 יהיה דרישת מינימום ושהם שואפים לבנות את המשחק לטכנולוגיה של 2014/2015 - אפילו שכמובן בין "שואפים" למה שיהיה בפועל יכולים להיות הרבה הבדלים :)

לגבי ה SSD - אני לא ארגיש את ההבדל בגלל שהוא זניח, או בגלל שהם כבר גם ככה מספיק מהירים שזה לא משנה?

(מתוך סקרנות).

תודה.

פורסם

ההבדל זניח כך שלא תרגיש בהבדל, המפרט שהרכבת נחמד אך אפשר לשנות כמה דברים שיראה מאוזן יותר וחסכוני:

1. זיכרון להוריד ל-8GB מקסימום תוסיף בעתיד במידת הצורך

2. כרטיס מסך להמתין ליציאת כרטיס עם קירור מתקדם

3. לשנות את ה-SSD לסמסונג EVO

4. ספק מעולה אך יקר, ניתן לשקול ספק זול יותר

5. הלוח מעולה והתוספות בו הן אקסטרה חיבורים ויציאה אופטית למגבר, אם אין לך צורך בזה תוכל לקחת אחד מאותה ערכת שבבים H87 זול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים