עבור לתוכן

אפשר סקירה על ההבדלים בתושבות במחשבה של בניית מחשב

Featured Replies

פורסם

התחום שכרגע אני לא כל כך בעסק בו הוא לוחות אם התושבות השונות והתאימות לזכרונות שונים מעבדים וכו

אם אפשר למנות מה האופציות המרכזיות שיש ומה ההבדלים המרכזים פלוסים ומינוסים של כל בחירה בתושבת מסויימת

יש ים לוחות אם בחנויות הבדלים לא ברורים צריך לצמצם לכיוון נכון

עריכה"

מסקירה שעשיתי נראה שבכלל קשה למצוא בחנויות בארץ לקנות חלקים שקשורים לתושבת 1155

לפי מה שאני רואה שזה מגיע לגיימינג אין הבדלים בכלל בביצועים של משחקים

למשל במעבד מסוג i5 3570K בהשוואה ל i5 4670K

וגם בהשוואה לדגמים של I7

אבל שזה מגיע לאפשרויות הקניה של לוחות אם תואמים אני רואה מבחר מצומצם ל 1155

אבל הם גם יותר זולים השאלה שוב מה ההבדלים בלוחות

כמו שזה נראה אין הרבה ברירה אלא לבנות מערכת מסובבת 1150 והסדרת מעבדים האחרונה של אינטל

לא הבנתי למה יש לי את רוב הלוחות סביב 1000 1200 שקל ואז יש כמה ב 2200 שקל

מה כבר הם נותנים לי מעבר ללוח רגיל שאפשר להושיב עליו את המעבד וזכרונות

גם אני רואה שבלוחות האלו יש נסיון לשים כרטיסי קול מובנים קצת יותר איכותיים

האם זה מבטל כיוון של קנית כרטיס קול בחריץ למשל של ASUS STX

נערך על-ידי 3emi

פורסם

עד לפני כמה חודשים גם אני לא הייתי מעודכן בכל התחום של המעבדים והלוחות, ולכן התחלתי לחפש מידע לגבי מעבדי ה Core i של Intel וכן לגבי ערכות השבבים המתאימות. ברגע שאתה מבין מה קורה שם, אתה יכול להבין מה קורה עם הלוחות. למעשה עשיתי סיכום של הנושא ואפילו פירסמתי אותו פה בפורום. קישור:

http://hwzone.co.il/community/threads/531973-ריכוז-כל-המידע-לגבי-מעבדי-ה-Core-i-לדורותיהם?p=4776427

בעיקרון אינטל הוציאו 4 דורות של מעבדי ה Core i, כאשר בכל דור יש כמה "רמות" של מעבדים - מעבדי הפנטיום, ה Core i3, ה Core i5 וה Core i7. בדור הראשון השתמשו ב-2 תושבות - 1156 לכל המעבדים, 1366 לחלק ממעבדי ה Core i7, בדור השני (Sandy Bridge) והשלישי (Ivy Bridge) השתמשו ב-2 תושבות גם כן - 1155 לרוב המעבדים, 2011 לחלק ממעבדי ה Core i7. בדור הרביעי (Haswell) השתמשו (ועדין משתמשים) בתושבת 1150 לרוב המעבדים. את כל המידע הזה ניתן לקבל באתר http://ark.intel.com.

צריך להבין שהמעבדים היום כוללים כרטיס מסך (ליבה גרפית) מובנה כמו גם בקר זיכרון מובנה, ובמקרה של מעבדי ה Haswell - גם את מעגלי ייצוב המתח למעבד (מה שהופך אותם לקצת יותר חמים מהמעבדים מהדור הקודם). זה אומר שמה שקובע את הביצועים של המחשב הוא המעבד ולא הלוח, ומכאן שההבדל בין ביצועי הלוחות הוא מינימלי עד לא קיים, ולכן היום, כאשר מעוניינים לקנות לוח אם, יש לראות אילו תכונות הוא מציע (כמו מספר חיבורי ה USB וה SATA) ולפי זה להחליט. למעשה מה רוב האנשים פשוט קונים את הלוח הזול ביותר המתאים להם מבחינת התכונות, שכן אין (או כמעט ואין) הבדל בביצועים בין ערכות השבבים השונות, ולכן אין הבדלים בין הלוחות.

אז למה יש הבדלים במחיר בין הלוחות בכל זאת? יש כמה סיבות:

א. גודל הלוח - לוחות קטנים יותר מכילים פחות רכיבים (בעיקר פחות חריצי הרחבה לזיכרון וחריצי הרחבה לכרטיסי המסך) ולכן הם זולים יותר.

ב. תכונות (פיצ'רים) - יצרניות הלוחות מוסיפות לפעמים בקרים נוספים ללוח בכדי להוסיף לו תכונות, כמו חיבורי USB 3, SATA III, כרטיס רשת אלחוטי וכד', דבר שכמובן מייקר את מחיר הלוח.

ג. יש לוחות שמיועדים להמהרה (overclocking), מה שאומר שיש להם מערכות ייצוב מתח טובות יותר, ביוס עם יותר אפשרויות, הם מתבססים על ערכות השבבים החזקות ביותר (לא שיש ברירה - רק ערכות השבבים מסדרת Zxx מאפשרות המהרה) ובד"כ כוללים גם גופי קירור נוספים. כל זה מייקר (מאד) את מחיר הלוח.

הערה - זה יהיה כמובן בזבוז לקנות לוח כזה ללא מעבד מסדרת K, שמעיד על כך שמדובר במעבד עם מכפלה פתוחה ולכן הוא מיועד להמהרה.

זהו פחות או יותר. אתה כבר יכול לחקור את הנושא לבד מכאן. אני מקווה שמה שכתבתי עזר קצת.

הערה - לא בדקתי את הנושא עבור מעבדי AMD, אבל אני מניח שגם שם הסיפור דיי דומה (במעבדי AMD יש ליבה גרפית מובנית יותר טובה, וגם הם כוללים בקר זיכרון מובנה).

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים