עבור לתוכן

חוויית השירות שלי ב-TMS

Featured Replies

פורסם

נכון, יש הרבה לקוחות מרוצים, ואולי כמה לקוחות לא מרוצים - ואני עדיין מעדיף להקשיב דווקא ללא-מרוצים (לא רק בהקשר של TMS, כמובן). למה? כי סיפור ממוצע של לקוח מרוצה הולך בערך כך: "היתה לי תקלה, טיפלו בה ביעילות". מצויין, נכון? עכשיו נראה מהי נקודת המבט של בית העסק: "לקוח החזיר מוצר פגום של יבואן X, שמוכר לנו בתור אחד שמחליף בלי יותר מדי בעיות מוצרים שהוחזרו אליו. זה לא יעלה לנו דבר פשוט להחליף לו את המוצר במקום ולהסתדר עם היבואן אחר כך, וכך הלקוח יהיה מרוצה וימליץ עלינו גם לחבריו". בסופו של דבר, מדובר בwin-win, והטיפול הטוב בלקוח משרת את המטרות הכלכליות של העסק.

דווקא הלקוחות הלא מרוצים הם אלו שחשפו, בלי שתכננו, את התנהלות בית העסק ברגע שהטיפול בלקוח כן יעלה להם כסף - למשל, כשמדובר במוצר מבית יבואן Y שדווקא כן עושה בעיות בהחלפה, ועשוי שלא לאשר אותה, או כשמדובר במוצר שאיכשהו ניזוק פיזית בחנות עצמה. עסק שראוי לשבחים הוא עסק שבכל זאת יטפל בלקוח וילך לריב עם היבואן אח"כ, או, במקרה שהמוצר ניזוק בחנות, פשוט יספוג את העלות כפי שהוא אמור בלי להתווכח לרגע. בעסק כזה, לא נשמע כלל חוות דעת של לקוחות לא מרוצים, פרט אולי לאלו שאשמים בעצמם בנזק שנגרם להם וסתם מנסים לגלגל אותו על העסק. לעומת זאת, עסק ממוצע יעשה במצב כזה שיקול עסקי קר: "נעריך כמה יעלה לנו לא לטפל בלקוח, אפילו שדרישתו מוצדקת, בצורת פרסום שלילי או הסיכויים לתביעה נגדינו, ורק אם ההערכה הזו גבוהה מעלות הטיפול במוצר הפגום אכן נטפל בו". עבור עסק שמתנהל כך, הוגנות כלפי הלקוחות היא לא שיקול בכלל.

סיפורים דוגמת זה של Hardwell מרמזים על כך שTMS נכנסת, לפחות לפעמים, לקטגוריה השניה - ולא יעזרו כל השבחים מצד לקוחות שהתמזל מזלם ליפול תמיד על המקרה הראשון שהזכרתי, שאינו מודד כלל את "הוגנות" בית העסק.

פורסם

יש הרבה לקוחות מרוצים, ואולי כמה לקוחות לא מרוצים - ואני עדיין מעדיף להקשיב דווקא ללא-מרוצים

אתה כותב דברים של טעם.

אבל היות ואנו לא שואלים אם לקנות או לחדול , אלא איפה ואצל מי לקנות, מי שמקבל הרבה תגובות חיוביות, והכי פחות -יחסית- תגובות שליליות זה בהחלט אומר משהו,

נפתחו כאן בעבר כל מיני דיונים על אייבורי וקי אס פי שלדעתי כל אחת מהם מוכרת פי כמה מוצרים מאשר tms וולקום יחד ועדיין הדעות היו אחרות, היחס בין המשבחים למגנים היה הפוך בצורה קיצונית. חייב להיות שיש בזה משהו.

אגב, כאחד שלמזלו לא נתקל בחומרה תקולה, וכאחד שרכש לעצמו ולחבריו\משפחתו הרבה מאוד רכיבי חומרה וליבה, ההתנהגות של tms הייתה הרבה יותר אדיבה ונעימה. דבר שלדעתי יכול לתת לנו איזו שהיא אינדקציה - לפחות לשלילי (כלומר שמוכר לא נחמד בשעת מכירה, סביר להניח שלא יהפך לנופת צופים במימוש אחריות..)

תגובה ל hardwell

הדעות המשוחדות שלך כלפי החנות מצביעות שחור על-גבי לבן על החתימה שלך

כנראה שאני לא מבין משחקי מילים..

בכל אופן אתה לא יכול לרמוז שמשתמשים רבים אנונימיים ופרטיים נגועים מראש בדעה כלפי חנות, .קונספירציה.

לדעתי הדבר האחרון שלקוח מאוכזב יעשה - הוא להמליץ.

ויש המלצות, ולא ממשתמשים פיקטביים שזו ההודעה הראשונה שלהם, אז בחייאת..

נ.ב. אני לא משוחד כלפי ymac ואני אפילו לא מכיר אותו,אין לי משחקי מילים בתחתית התגובה ,ואני לא מבין בהם. אני רק חבר בפורום שמתיר לחבריו לפרסם את דעותיהם.

פורסם

אני מציע לא להקשיב ל hardwell - זה בחור שבוחר לשבח את KSP לעומת TMS שלטעמי זה די מפגר.

מה הקטע שלך להתערב בדיון פה ? תחזור לחור שלך או שתפתח ת'רד נגד TMS (בפעם המי יודע כמה)

פורסם

אתמול בפעם הראשונה הייתי ב-TMS נתניה(אני מהצפון), היתה לי בעיה עם איזו קבלה על מעבד. קיריל הפך עולמות כדי לעזור לי למרות שכבר השעה היתה 6:45, רבע שעה לפני סגירה.

ושלומי מהמעבדה עשה שמניות באוויר כדי לעזור לי עם עדכון ביוס ללוח כשכבר סגרו את החנות, תוך כדי סבלנות וחיוך.

אין ולא תהיה רשת בארץ כמו TMS באחריות.

פורסם
hardwell שוב אתה מתחמם כמו haswell?

אתם פשוט לא מבינים הוא בסדר גמור, צריך להחליף לו משחה ;ׂ)

פורסם
אתמול בפעם הראשונה הייתי ב-TMS נתניה(אני מהצפון), היתה לי בעיה עם איזו קבלה על מעבד. קיריל הפך עולמות כדי לעזור לי למרות שכבר השעה היתה 6:45, רבע שעה לפני סגירה.

ושלומי מהמעבדה עשה שמניות באוויר כדי לעזור לי עם עדכון ביוס ללוח כשכבר סגרו את החנות, תוך כדי סבלנות וחיוך.

אין ולא תהיה רשת בארץ כמו TMS באחריות.

באמת יחס יפה. למרות שאני מניח שהם ידעו שאתה כתב/מצוות hwzone, תקן אותי אם אני טועה.

ממרבית הדיונים כאן באתר עולה שברוב המקרים TMS מתייחסת כמו שצריך ללקוחות שלה, גם כשיש להם תקלה. בניגוד לחנויות אחרות, בהן הלקוח מרוצה רק כל עוד הכול עובד כהלכה והוא אינו נזקק לשירות הלקוחות/תיקונים.

העסק הזה מאוד לא פשוט - נראה שיש פה ניסיון מצד הלקוחות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. הרי כולם רוצים את המחיר הכי נמוך ומשווים מחירים בין הרשתות. כתוצאה מכך, התחרות גדולה, שולי הרווח של חנויות המחשבים די קטן, וכנראה שבהרבה מקרים לא מתמחרים כמו שצריך עלויות של תיקונים ותקלות. מצד שני, חנות שתרצה לתמחר את עלות השירות שלאחר קנייה לא תוכל להיות הזולה ביותר בשוק, והציבור פשוט יפנה למתחרים. ואחר כך אולי יתלונן בפורום כשהם נתקלים בקיר בבואם לממש אחריות...

זה ייפסק כאשר הלקוחות יבינו שהכי זול זה לא תמיד הכי טוב, ושלפעמים כדאי לשלם מעט יותר לחנות שלא תנטוש את הלקוח לאנחות רגע לאחר ששילם.

פורסם

אני כבר לא כתב עקב מחסור בזמן פנוי שנדרש לכתיבה(אישה+ילד).

היחס היפה לא ניתן רק לי ואני לא חושב שזה קשור, כיוון שהיו עוד לקוחות בחנות שקיבלו את אותו היחס האדיב, הסבלני והאכפתי.

צריך להבין שבשעה 7 אחרי יום שלם מול לקוחות להתנהג בכזו אדיבות זה לא מצב טריוויאלי ומגיע להם כל הקרדיט שבעולם על כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים