עבור לתוכן

שאלה על אחריות שמקבלים עם רכישת סמארטפון

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בדקתי בחנויות מסויימות את האופציה לרכוש את ה LG G2 ,וכל חנות מבלבלת תמוח עם האחריות שהיא מקנה לרוכש יחד עם הטלפון.

יש כל מני סוגי אחריות שאינני מבין גדול ואשמח אם תעזרו לי להבדיל ביניהם:

1.אחריות על יבואן רשמי.

2.אחריות של יבואן מורשה.

3.אחריות. ( החנות מפרסמת פשוט שיש שנה אחריות\שנתיים אחריות).

שווה להוסיף כסף ולקנות יחד עם אחריות יותר "טובה"? שווה להוסיף כסף כדי לקבל שנתיים אחריות? או שזה לא משנה והכל חרטא?

פורסם

מצטרף לשאלה.

אני מניח שהאחריות הכי פחות טובה היא של החנות עצמה.

וכנראה שהאחריות של היבואן הרשמי הכי טוב.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אחריות של חנויות פרטיות בישראל טובה לכל היותר לצורך ניגוב התחת בשירותים.

גם אחריות היבואן הרישמי לא כזאת תעזור ברוב המקרים (אחריות לא מכסה שום נזק פיזי וכמעט אין תקלות במכשירים סלולריים שהם לא כאלה, אז...) אבל זה בהחלט עדיף על אחריות של חנות שכאמור פשוט לא שווה כלום.

ספציפית ל-G2, קנה אותו מהיבואן. הרבה יותר משתלם.

אתה יכול לקנות אותו דרך p1000 במחיר מאוד זול, רק 150 שקל יותר מהחנות הזולה ביותר בזאפ (ביבוא אפור, אחריות שנה של החנות) ואתה מקבל שנתיים אחריות יבואן ואפשרות ל-36 תשלומים.

http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7754991

אה, ואתה מקבל גם כיסוי עם חלון קטן כזה, למרות שאצלי הוא עדיין סגור בעטיפה המקורית שלו וכנראה שגם ישאר ככה לנצח.. רלוונטי יותר לבחורות לדעתי.

(ראית פעם גבר מסתובב עם כיסוי כזה? אני לא)

פורסם
  • מחבר

אני הולך לקנות את ה 16 ג'יגה, לדעתי לא משתלם להוסיף 400 ש"ח על תוספת בזיכרון.

אם האחריות לא נותנת כלום והיא שווה לתחת כמו שאתה אומר, אז בשביל מה לי להוסיף 150 שקל?

החנויות בזאפ יותר זולות בכמה מאות, אז למה פשוט לא לקנות שם עם אחריות כלשהי?

פורסם

האחריות של היבואן הרשמי כן שווה משהו. לא הרבה - אבל משהו. בשביל 150 שקל, זה שווה. מה יש להסביר בדיוק?

פורסם
  • מחבר
האחריות של היבואן הרשמי כן שווה משהו.

ומה זה המשהו הזה?

פורסם

זה אומר שבמקרה הנדיר שבאמת תהיה תקלה אמיתית במכשיר (ולא תקלה שנבעה מנפילה/מים וכו') אתה אשכרה תקבל טיפול ראוי, ולא תהיה נתון לחסדה של חנות שכנראה פשוט תנפנף אותך בתירוצים עלובים (אם היא בכלל עדיין תהיה קיימת).

פורסם

"משהו" זה חומר אפור שמורכב מהרבה גורמים שאף אחד לא רוצה לבטא או אפילו לא יכול, כידוע יש משפט חכם "ידע הוא כוח" והלקוחות בארץ נמצאים בתחתית הפרמידה של הידע והמוכרים שלב מעל.

פורסם
אני הולך לקנות את ה 16 ג'יגה, לדעתי לא משתלם להוסיף 400 ש"ח על תוספת בזיכרון.

לגיטימי, רק קח בחשבון שיהיו לך בערך 8-10 ג'יגה זמינים בפועל.

בכל אופן ההמלצה שלי לקנות ישירות מהיבואן דרך אתר מכירות אישיות כמו p1000 רלוונטית גם לדגם הזה.

http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7754715

המחיר יוצא מאוד טוב, יש אפשרות לתשלומים רבים (זה כשלעצמו מבחינה כלכלית יוצא אולי אפילו "זול" יותר אם לצורך ההשוואה תבדוק כמה ריבית תקבל על 2500 ש"ח פיקדון ל-3 שנים..) וכאמור האחריות הרבה יותר הגיונית.

אגב, זאת גם הדרך היחידה שלך לקבל עדכונים מהאויר בהנחה שתשמור על הרום המקורי.

פורסם
  • מחבר
לגיטימי, רק קח בחשבון שיהיו לך בערך 8-10 ג'יגה זמינים בפועל.

חצי הולך על מע"כ הפעלה? אתה רציני? נשמע לי קצת לא הגיוני...

אגב, זאת גם הדרך היחידה שלך לקבל עדכונים מהאויר בהנחה שתשמור על הרום המקורי.

מה הכוונה? לא הבנתי, אך זה קשור לאחריות יבואן רשמי?

פורסם
חצי הולך על מע"כ הפעלה? אתה רציני? נשמע לי קצת לא הגיוני...

כן. זה לא עניין של "חצי" אלא של נפח. בדגם ה-32 ג'יגה יש 24 ג'יגה זמינים למשתמש. השאר תפוסים ע"י מערכת ההפעלה וכמובן האפליקציות המותקנות מראש של LG. אני מניח שאם אתה מתעקש אתה יכול לפגום בחווית השימוש ולהתקין רום נקי יותר כדי לפנות עוד 1-2 ג'יגה, אבל לדעתי זאת תהיה טעות.

מה הכוונה? לא הבנתי, אך זה קשור לאחריות יבואן רשמי?

יכול להיות שפרסומים לא אובייקטיבים הטעו אותי אבל לכאורה רק המכשירים שיובאו ע"י היבואן יקבלו את עדכוני התוכנה שלו.

בכל אופן אני לא הייתי מסתכן בקניה מחנות פרטית לא רק בגלל האחריות הלא קיימת אלא גם כי אין לדעת מאיפה היא הביאה את המכשירים, ויכול להיות שהיא מוכרת דגמים שבכלל לא מיועדים לישראל - אלא לארה"ב וכו' (D800/1/3 במקום D802).

פורסם
  • מחבר

לגבי האתר p1000 , אין שם מחיר סופי, זה סוג של מכרז.

יש אפשרות לקנות שם בצורה רגילה? בלי כל השטויות של ההמתנה?

http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7754715

פורסם

זה לא באמת מכרז. תציע הצעה על המחיר המינימלי ואתה תזכה מייד.

פורסם
  • מחבר

זה כן מכרז.

נתתי את כל הפרטים והצעתי את המחיר הכי נמוך ואמרו שההצעה לא זוכה ואני צריך להגדיל את ההצעה.

בקיצור נראה לי אני אקנה באחת החנויות של זאפ תחת "קנייה חכמה" ואסגור את הסיפור.

פורסם

ממליץ לך לא לעשות את זה ולא לוותר על היבואן הרישמי, פשוט כי המחיר דומה ויש ליבוא אפור רק חסרונות.. אבל זה כבר עניין שלך.

זה מוזר שהם לא קיבלו את ההצעה הזולה, אני הצעתי את המחיר ההתחלתי בלי להוסיף אפילו שקל (ואפילו לקחתי 24 תשלומים!) וזה ישר התקבל. לדעתי תציע 5 הצעות בהפרש של שקל בודד, ובהמשך היום אתה תקבל מהם טלפון.

נערך על-ידי Milford Cubicle

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים