עבור לתוכן

מחשב קטן. 1500-2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני צריך מחשב חדש לאשתי (יקנה במהלך או ישר אחרי ה-BF הבא עלינו לטובה, בהתאם להיצע ולהצעות שלכם)

יש ברשותי עבורו כונן SSD (אגיליטי 4 מה-BF הקודם) בנפח שמספיק לחלוטין לאשתי

וסטיק אחד של 8GB ראם DDR3 1600 (גם מהBF הקודם).

מה שאומר שאני צריך מארז+ספק, לוח אם ומעבד.

אשתי צריכה את זה לשימושי אינטרנט כלליים ואופיס. לא יותר.

אני מעוניין במחשב קטן ככל האפשר, מאחר והוא עשוי למצוט עצמו בסלון כשנעבור דירה.

האפשרויות הן

1. ללכת לכיוון של מיני מחשב NUC \ Edge Vs8 \ Brix.

היתרון הוא שהם באמת קטנים. החיסרון זה שהם יותר יקרים ופחות חזקים. וגם כשאפשר לקנות אותם ללא דיסק קשיח וזיכרון, הם צריכים זיכרון לנייד וקשיח msata. הפלטפורמות שלהם מבוססות על מעבדים של מחשבים ניידים, שלהבנתי עשויות להיות חלשות בהרבה (מצד שני אני לא צריך יותר מדי כנראה).

מתוכם ההכי משתלם שמצאתי בארץ זה

http://www.statuscomp.co.il/index.php?main_page=product_info&cPath=313_1047&products_id=7601

מאחר ויש לו USB3 בניגוד לNUC ומעבד אינטל שכנראה טוב מזה של ה-אדג'. האחרים באותו מחיר.

2. ללכת על גדול יותר (פי 3 בשטח ופי 15 בנפח) ל-

מעבד:

[..] INTEL G3220 : HASWELL, DUAL CORE, S1155, 3.0GHz - BOX ₪298

לוח אם:

[..] ASROCK B85M-ITX ₪466

מארז:

[..] ANTEC ISK 300 + 150W PSU ₪419

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב עד 3,500 ש"ח ₪80

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪1263

1. האם ספק 150W יחזיק את המערכת?

2. האם אתם מכירים מארז קטן יותר שנמכר בארץ (פרט ל- hec 8k-01)?

באתרים מחו"ל http://www.mini-itx.com/store/cases ראיתי שיש מארזים קטנים יותר, אם אתם מכירים אחד שיכול לתמוך במערכת כזו אני אשמח לשמוע.

3. האם לדעתכם בשימושים הנ"ל המערכות המובנות חלשות משמעותית?

בסוף אני מניח שהקנייה תתבצע בBF או אחריו. אם תהיה הנחה יפה על אחד הדגמים המיניאטוריים אני עשוי לקנות, אם לא אני אזמין משהו בסגנון אפשרות 2.

עצות?

פורסם

1. כן, הצריכה של המעבד נמוכה וחוץ מזה אין יותר מידי רכיבים זוללי חשמל

2. האנטק לדעתי יהיה אחלה, הוא ממש לא גדול ויהיה אחלה בסלון

3. אתה יכול להשיג גם מערכות קטנות מוכנות שהן חזקות לא פחות

מה שהיתי עושה זה קונה את מה שהצעת רק:

1. מוודא שהקירור BOX לא גבוה מידי, אם לא אז לוקח TRAY עם קירור נמוך של Arctic cooling

2. שוקל ללכת על i3 מהדור היותר מעודכן תמורת עוד 250 שקל בערך

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

דבר ראשון ה-G3220 הוא גם מהדור החדש, החנות בטעות כתבה 1155, זה 1150.

יכול להיות שאני אקנה בסוף את ה-i3, למרות שנראה לי שגם הפנטיום הוא קצת מעל ומעבר, ולפי מה שהבנתי הפנטיום חזק יותר מהi3 של המחשבים המיניאטורים. ?

ראיתי שהתחילו שדרוגים של המיניאטורים לדור החדש, אבל זה לא נראה שיש הבדל גדול בביצועים בין הדורות, הם לא הגיעו לארץ ואם כן אז הם פי שתיים יותר יקרים.

פורסם
  • מחבר

שוב שלום,

ראיתי שבאייבורי מציעים את המחשב:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12005

ורציתי חוות דעתכם

אני אנסה לקנות אותו בלי הקשיח, ובלי זיכרון

ראיתי שהמארז כולל רק יציאות usb2 אבל ללוח האם גם usb3, זה אומר שלא אוכל להשתמש בהם? או שיש דרך להמיר את החיבור?

הגודל שלו נראה לי מצוין, אני מניח שאם הם מציעים אותו ככה, הספק שלו (נראה לי חיצוני) יכול לסחוב את המעבד, האם ניתן לסמוך על זה? בכל זאת סה"כ 90 ואט

עוד הצעות יתקבלו בברכה.

תודה

פורסם

יש בארץ מחסור מעצבן של מארזי ITX קטנים ושקטים וגם אם יש משהו באיזו חנות אינטרנטית זה יבוא פרטי והמחיר בהתאם.. להזמין מחו"ל בעייתי כי לרוב מחיר המשלוח והביטוח גבוהים ממחיר המוצר. אם קונים מארז ללא ספק, לך תמצא ספק flex atx או משהו בסגנון שהוא גם שקט (לרובם יש מאוורר צווחני ומעצבן).

ה EDGE מחשב גרוע מנסיון (יש לי אחד כזה).. אני אפילו לא מנסה למכור אותו כדי שלא יהרגו אותי אח"כ.

מכל הקטנים והשקטים ה NUC הכי מרשים לטעמי.. דורש השקעה ב SSD MSATA ועדיף אחד מהיר ואיכותי ויחד עם 8Gb זיכרון מקבלים מטוס קטן ושקט.. הביצועים של ה i5 החדש ממש לא חלשים. חפש ביקורות באינטרנט. הביקורת השלילית היחידה היא שהיחס בין מחיר לביצועים פחות טוב מאשר מחשב שולחני עם מפרט דומה (אין ממש דומה כי הפלטפורמה שונה) אבל אם רוצים מחשב די חזק, חסכוני בחשמל, זעיר במיוחד והכי חשוב- שקט.. זה רק NUC.

נערך על-ידי גילST

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

ואיך המחשב\מארז שאייבורי מציעים? הוא הכי קרוב בגודל ל-NUC, וניתן להכניס בו פלטפורמה שולחנית ולא ניידת

מה שמקל על כל עניין השידרוג בעתיד. זה אנטק, אמורים לצפות מהם ליותר...

הוא כולל USB3 (לפחות בלוח אם) בניגוד ל-NUC, לפחות אלה שקיימים בארץ

וכן הוא הופך את הSSD והזכרון המיותרים שיש לי כרגע לעדיין מיותרים...

פורסם

הדגם האחרון של ה NUC קיים בארץ, אני לא יודע איפה בדקת אבל אייבורי הם לא מדגם מייצג. הם מגיעים עם 4 יציאות USB3.0.

במחשב של אייבורי אני לא יודע איך ספק של 90W מחזיק את המערכת . הם בטח בדקו וזה עובד אבל זה מאד גבולי.. על קונפיגורציה דומה יצא לי חישוב צריכת חשמל של מעל 150W.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים