עבור לתוכן

נייד לגרפיקה - ASUS VS. ASUS VS. DELL?

Featured Replies

פורסם

שלום,

חברתי התחילה לא מזמן ללמוד לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, וכמובן שעם זה התעורר צורך במחשב נייד ראוי, שיסחוב ויחזיק מעמד, פיזית וביצועית, לכל הפחות ל-5 שנים הבאות (המחשב הנוכחי שלה בן 5 וכבר איטי מאד, למרות שתקין לחלוטין ומריץ XP הקלילה. אגב, אני מניח שאין טעם להוציא עכשיו כסף, רק בשביל שעוד מעט היא תצטרך להוציא שוב על מחשב חדש). המחשב יצטרך להריץ תוכנות כ-REVIT, 3DMAX וכו', לעתים 2-3 תוכנות בו זמנית (אני גם לוקח בחשבון שגם התוכנות הכבדות הללו רק תגדלנה בדרישות המערכת שלהן בגרסאות הבאות) ואפשר שלאחר מכן גם יעשה בו שימוש מול לקוחות.

התקציב עמד תחילה על 3000 ש"ח, אבל הבנו די מהר שזה לא מעשי, כך שהתעדכן ל-5500 בערך, בשאיפה לכמה שפחות, ולכן ההתלבטות כרגע הינה בין האסוס הזה והזה לבין הדל הזה - ואנחנו לא יודעים במה לבחור...

עד כמה שאני יכול להבין -

המעבד של האסוסים מעט יותר טוב.

כרטיס המסך של האסוסים הרבה יותר טוב.

הבטרייה של הדל גדולה יותר (זה גם כמובן מטריד בהקשר החומרה התובענית של האסוסים)

לדל יש הייבריד SSD (שקובינציה שלו עם 5400RPM עשויה להיות עדיפה על 7200RPM לבדו?)

האחריות של הדל אטרקטיבית יותר (טכנאי שמגיע לבית הלקוח ומתקן אונליין, על פני משלוח והתמנה של מספר ימים).

לאסוסים יש מסך מבריק (ומציק, לטעמי) על פני מסך מט של הדל).

לאסוסים יש מסך קטן יותר.

פער משמעותי במחיר.

סוגייה נוספת שמטרידה אותי היא עניין הRAM - ב"שניידר" טוענים שניתן להרחיב את הזכרון של הדל מעבר ל8 גיגה (עד 16) בעוד שבאתר של KSP למשל נאמר שהזכרון המקסימלי הוא 8 (אני מניח שזה אותו מודל, למרות שבשניידר ובKSP קוראים לו בשם אחר). לטענת שניידר הנושא כבר נבדק, רק שלא ברור לי אם הם בדקו את זה עצמאית או האם זה במסגרת ההנחיות של דל עצמה. כנ"ל לגבי האסוס. יש בי איזושהי סקפטיות בנוגע לכל הנושא הזה. אגב, לאחי יש דל 7720 (17R SE) שקנה שנה שעברה (ללא SSD) ובו לא ניתן להרחיב את הזכרון אל מעבר ל8 גיגה (לפי SIW). אנאערף...

אני מודה שאני מעט משוחד לטובת דל כי יש לי נסיון טוב איתם ועם אסוס אין לי נסיון כלל, אבל אולי זה סתם עניין של הרגלים. אני תוהה לגבי טיב החומרה של שתי החברות הללו (מי עמידה יותר לאורך זמן?) וכו'.

אשמח להבהרות והמלצות!:)

תודה ויום טוב לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים