עבור לתוכן

מפרט מחשב לגיימינג ב5K, האם מה שבניתי טוב? יש הצעות לשיפור?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני די סגור על מה שאני רוצה לקנות אבל תמיד כדאי לבדוק ולא להצטער אחר כך.

1090 ₪ - Intel Quad Core i5 4670K 3.4Ghz S1150

765 ₪ - MSI Z87-G45 GAMING S1150

370 ₪ - 8GB (2x4GB) Crucial Balistix Sport DDR3 CL9 1600Mhz

1900 ₪ - * חדש במלאי! * - Sapphire Radeon R9 290 4GB GDDR5

310 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

810 ₪ - Fractal Design Define R4 Titanium + FSP Raider 650W BUNDLE

מחיר סופי: 5245 ₪

אני יודע שהמעבד מיועד לאוברקלוקינג ואני כן מתכוון לעשות אבל עקב תקציב אני אשאר בנתיים עם קירור סטוק ובעתיד שאקנה קירור נפרד אתחיל לעשות את האוברקלוקינג - במילים אחרות, אני לא מתכוון לבצע אוברקלוקינג בקירור סטוק.

אני כן מחפש איפה אפשר לחסוך בלי לוותר על ביצועים, חשבתי רק על לוח אם, אני מנסה לחסוך קודם כל כדי לחסוך, אני הקצבתי לעצמי תקציב ואני לא רוצה לעבור אותו יותר מדי (5K אבל אם שווה לעלות כמו שעיתי ל5200 אז אני אשרוד), הבעיה השניה היא שאני רוצה לקנות SSD אבל בשביל זה אני צריך להוריד בהוצאות על שאר המחשב.

דגש קטן, אני לא מתכוון לקנות את ה290 רפרנס, אני מתכוון לחכות שיצאו גרסאות עם קירור נפרד... אני מאמין שהמחיר לא יהיה הרבה יותר מהמחיר של הרפרנס לא?

שאלה אחרונה, האם הספק נחשב טוב? אני לא מכיר את החברה יותר מדי ובפורום בחול המליצו לי לחשוב על חברה אחרת, (יש באנדל של הR4 עם Seasonic M12II 750W Modular בתוספת של 80 ש"ח, אני כן חושב אולי לשדרג רק בגלל שהוא מודלורי למרות שהוא אוברקיל רציני...

תודה מראש!

פורסם

מפרט טוב מאוד ל-OC.

הייתי מחכה לגרסאות עם קירור של 290, אם תקנה עכשיו תוסיף לתקציב גם אטמי אוזניים :P

FSP בסדר גמור עם סדרת Raider, נכון, הם לא סיסוניק, אבל הם איכותיים מספיק, ה-FSP גם 80+ סילבר בניגוד לברונז אצל SS M12II, אבל זה זניח..

בוא נגיד שהמודולריות של M12II לא טובה כמו של ספק מודולרי "מלא" ויש כל מיני דברים תמוהים בקונפיגורציית הכבלים (שני כבלים למעבד מולחמים, DAFUQ?!)

הלוח של MSI אחלה, לא הייתי יורד לאיזה גיגהבייט (בתקציב שלך, ה-MSI טוב יותר) אבל אולי אפשר לקחת את ה-G43 כדי לחסוך כמה שקלים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, בקשר ל290, רשמתי גם באשכול שאחכה לגרסא עם קירור לא מקורי.

מה הכוונה שהמודלוריות שלו לא טובה? ראיתי שהדברים היחידים שלא מודלורים הם 24PIN 4PIN ו-8PIN ואני גם ככה ישתמש בהם ב100%.

האם יש ספק אחר שתמליץ עליו? אני מאוד רוצה מודולרי (המארז לבד עולה 490 אז נשאר כ320 אבל אני מאמין שאוכל לבקש להחליף את הסיסוניק במה שתמליץ ולקבל איזושהי הנחה או באנדל מאולתר...

G43 אתה מתכוון לH87? מה ההבדל בין H לZ? גם בH אפשר לעשות אוברקלוק? ההבדל במחירים הוא לא זניח, יותר מ250 ש"ח.. אבל האם יש לו את הפיצ'רים שקיימים בG45 כמו חיבור רשת חזק וכו'?

תודה וסליחה על החפירה...

פורסם

ב-H אי אפשר לעשות אוברקלוק.

לא, יש Z87-G43, אבל הוא לא גיימינג אז אין את כל הפיצ'רים של GAMING, לא שזה משמעותי, אבל זה נחמד שיש.

8 פין למעבד + 4 פין למעבד בחיים לא תשתמש ביחד אלא אם יש לך איזה לוח high end מוזר. (יש הבדל בין 8 פין למעבד לבין כרטיס מסך)

מארז מודולרי? התכוונת לספק?

ה-R4 מעולה, הוא יושב לידי כרגע. (אחרי פוליש לפאנל הקדמי ולחלון להסיר שריטות וכתמים :D )

איזה חפירה?! זו המטרה של הפורום.

בכיף :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

בקשר ללוח אמ אז מצאתי שההבדל הוא באזור 150, וראיתי האמת לוח Z87 GD43 שהוא גיימינג אבל אני לא מוצא בארץ, למרות שאני מתאר לעצמי שזה לא שווה את ההבדל של המחיר, בכל מקרה אני ממש אוהב את איך שהלוח 45 נראה, חשבתי להתאים לו כרטיס מסך באותם צבעים (אדום שחור) כמו של אסוס או אמאסאיי.

בקשר לספק מזל שאמרת לי ותודה! הייתי בטוח שהחיבור השני מתאים לכרטיס מסך ולא רק ללוח אם.

וכמובן שהתכוונתי ספק מודולרי חחחחח, התכוונתי שאם קונים את המארז בנפרד נשארים כ320 לספק...

יש משהו זול ואמין שמומלץ? אני בעד מודולרי...

ושוב תודה!

פורסם

ה-G45 לוח מעולה, מבין לליבך בנושא הצבעים ;)

בניתי מחשב עם סיסוניק M12II-620W ומארז R4. יש שם המון מקום לכבלים, ופשוט שמתי את הכבל 8 פין המיותר באזור "מת" מאחורי מגש לוח האם.

זה לא ביג דיל אם אתה לא בונה במארז ITX זעיר שכל ננומטר רבוע חשוב.

יש יתרון לספק לא מודולרי: הפרופיל של הכבלים היוצאים ממנו נמוך בהרבה, כך שעם מארז טוב (R4 הוא כזה) אפשר להחביא את הכבלים ואזור הספק נראה נקי מאוד,

הנה דוגמא מהימים שהיה לי CX600 V2 של קורסאיר:

06z4Kl.jpg

שמסתכלים על אזור הספק, רואים שהכל עובר חלקלק ונעלם מאחורי לוח האם.

לעומת זאת, עם ספק מודולרי (מלא או חלקי) אתה מוסיף גם מחבר פלסטיק בצד של הספק, שמוסיף כמה סנטימטרים נאים לפרופיל הספק. בקורסאיר החמוד שלי (AX850) הכבלים שחורים, אז זה נסלח כי זה מתערבב עם הרקע, אבל בספק לשוק בינוני-גבוה ולא לשוק גבוה-שאפתני בדרך כלל הכבלים ציבעוניים (למרות שמתחילה מגמה של כבלים שחורים, הבעיה שמפעלי הרכבה לוקחים יותר כסף על עבודה עם כבלים שחורים בגלל הקושי בחוסר הסימון על כל גיד)

הנה דוגמא (לא השקעתי כל כך בסידור הכבלים עם החלקים החדשים כי אני יודע שאני אפרק את המחשב שוב להתקנת הקירור)

i3JtrIyl.jpg

אתה רואה שיש "גוש" כבלים ממש למטה. דמיין שהם צבעוניים.

קח מה שנראה לך, לי יש נסיון עם סיסוניק והם אחלה.

עריכה: מצאתי את המחשב שבניתי לחבר, תמונה באיכות לא משהו, אבל זה ייתן לך רעיון כללי:

YXZkeHjl.jpg

כן, זה מחשב אחר, חרף הדמיון בחלקים (כרטיס מסך מוכר? כן הוא היה שלי)

פורסם
  • מחבר

היי, תודה רבה רבה!

נראה לי שעכשיו אחכה לגרסאות קירור טובות של R9 290 ועד אז אנסה לחסוך עוד (או יותר נכון להחליט שאני רוצה להוציא עוד) על SSD.

המארזים מסודרים ממש יפה! נקווה שבקרוב אצלי:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים