עבור לתוכן

צריך עזרה בבניית מפרט למשחקים כבדים|6000

Featured Replies

פורסם

'1. מה התקציב המקסימאלי? 6000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידה ונחוץ כן,500.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינצ

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינתיים לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

דיסק קשיח של 2T

SSD שיחזק מערכת הפעלה +BF4

8 ג'יגה RAM בסטיק אחד

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?עוד סטיק של ראם

פורסם

בלי קשר למפרט שיציעו לך, אני ממליץ לך להגדיל את ה-ssd. אם תרצה להתקין עליו גם מערכת הפעלה וגם את bf4, הרי ש-64gb לא יספיקו לך.

פורסם
  • מחבר

120 יספיק?

פורסם

הצעה אפשרית מ-KSP, סה"כ לדעתי אמור לענות על הדרישות:

מפרט בסיס:

http://ksp.co.il/?uin=16091

יש להוסיף את השדרוגים הבאים:

1. שדרוג ל: ‏מעבד אינטל Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray‎

2. שדרוג ל: ‏קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 ‎

3. שדרוג ל: ‏כונן קשיח Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001‎

4. שדרוג ל: ‏ספק כח Antec Basiq 650W Active PFC 12cm PSU VP650P (Retail)‎

5. שדרוג ל: ‏מארז Antec One S3 Mid Tower Gaming Black Case No PSU‎

יש להוסיף את הרכיבים הבאים:

1. G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT

2. Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III

3. Sapphire Radeon R9 280X DUAL-X BOOST OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E

סה"כ 4780 ש"ח

- בתצוגת מפרט -

lrg16091.jpg

דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4440 Haswell 3.1Ghz - HWA1

מעבד אינטל:

Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray

מאוורר למעבד:

Arctic Alpine 11 Rev.2

לוחות אם למעבדי אינטל:

Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI

זכרונות:

G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT

כרטיסי מסך:

Sapphire Radeon R9 280X DUAL-X BOOST OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E

דיסקים קשיחים:

Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001

כונני SSD:

Samsung 840 EVO Series MZ-7TE120BW 120GB SSD SATA III

צורבי DVD:

LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM

ספקי כוח:

Antec Basiq 650W Active PFC 12cm PSU VP650P (Retail)

מארזים:

Antec One Mid Tower Gaming Black Case No PSU

מחיר החבילה: 4780 ש"ח

הכוונה שלי במפרט הייתה על דגש ביצועים יחד עם ניסיון להמעיט את אימפקט המחיר על הכיס שלך,

כמובן שתוכל לשדרג\להחליף מארז, לוח אם, מעבד, ספק כוח וכל רכיב אחר שתרצה, זה לשיקולך ושלך בלבד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי עכשיו איך על מה להתמקד ואיך לחלק את התקציב,תודה לך.

אני כנראה יחכה לראות מה המחיר של R9 290 ואז אני ימשיך לקניה.

פורסם

לדעתי, ה-SSD בהצעה של Bit לא משתלם ואף לא כדאי. 3 סיבות:

1. בדיוק השבוע יש קנייה קבוצתית של EVO 250GB ב-775 ש"ח מ-TMS, פרטים יש בפורום הרלוונטי. לכן, אם פותח הדיון יקנה בקרוב דרך TMS (החנות שהשתתפה בקנייה הקבוצתית), כדאי לו להוסיף ולרכוש את דגם ה-250.

2. עם הגודל המנופח של המשחקים החדשים, 120GB כבר לא מספיק: קח בחשבון כ-70GB למערכת הפעלה+תוכנות+אופיס וכו'. תוסיף לזה 40GB למשחק מהדור החדש (BF4, COD וכו'), ותגיע למסקנה שמי שבאמת רוצה ליהנות מיתרונות ה-SSD בטעינת משחקים, ומעוניין בהתקנת יותר מאשר משחק אחד על ה-SSD, לא יכול להסתפק ב-120GB.

3. התקציב של פותח הדיון הוא 6000 ש"ח והוא מאפשר לחרוג בעוד 500 ש"ח. אני חושב שלהציע לו מחשב ב-4800 ש"ח זו טעות. במיוחד כשאפשר להכניס SSD גדול יותר ועדיין לא להגיע ליעד שלו.

פורסם

^

1. ממה שאני ראיתי ה-EVO 250GB נמכר ב-KSP תחת ה-720 ש"ח כבר כשבוע פלוס מינוס

http://ksp.co.il/?uin=20109

2+3. וזה היופי בהצעת מפרט, היא דינמית, ניתן לשינוי בכל פרק זמן עד הרכישה, וכמובן שאינני מתיימר להציע מפרט "סופי", אני לא מאמין בזה, וזה לא קורה...

כך שאני חושב שאולי הייתה לך כוונה טובה בהצגת הדברים על פי ראות עינך, לא הייתי אומר שהדברים קולעים\מחושבים כפי שהם היו יכולים להיות, וסה"כ חבל.

פורסם

אהלן, כמה נקודות:

1. הסיבה היחידה ש-KSP הורידו את המחיר ל-720, זה כדי להרוס ולחבל בקנייה הקבוצתית שנעשתה כאן באתר מול TMS ממש בימים האחרונים. כמובן שהם סירבו לשתף פעולה מלכתחילה, אבל כדרכם "בקודש" ניסו להרוס לאחר שהקנייה הקבוצתית יצאה לדרך. לכן, אני לא ממליץ לקנות מ-KSP את ה-SSD הזה, משום שהדבר מחבל ישירות בכוח הצרכנות שלנו ובאפשרות שלנו לארגן קניות קבוצתיות בעתיד.

2. לא הבנתי את המשפט האחרון שלך, ועל מה חבל לך. הצגתי מספר סיבות בשלהן כדאי היה ללכת על SSD של 250GB ולא 120GB. אני בהחלט חושב שהן תקפות. אם אתה לא מסכים, בוא תציג מספרים אחרים ונוכל לנהל דיון לגופו של העניין.

3. אני לא מסכים עם ההגדרה שלך של הצעה דינמית. ברור שמה שכתבת זה לא המילה האחרונה, ואפשר לשנות, להציע הצעות חלופיות וכו'. אבל אתה צריך לקחת בחשבון שלחלק ממי שבא לכאן לשאול אין את הכלים או הידע להבין מה אפשר לשנות ואיך לעשות זאת. מבחינתם, יכול להיות שמה שאתה כותב הוא דעת מומחה סופית שאין להתווכח איתה. במקרה הנוכחי, אם למשל פותח הדיון היה לוקח את ההצעה שלך כפי שהיא, הוא היה עושה לדעתי טעות, ואת הסיבות לכך פירטתי בתגובה הקודמת.

במלים אחרות, כאשר מציעים הצעה לא צריך להניח שזו רק התחלה של דיון, אלא להציע הצעה שתואמת כבר בהתחלה ככל הניתן לבקשתו של זה שמבקש ייעוץ. אפשר כמובן להציע מספר הצעות ולומר מה ההבדלים במחיר/עלות ביניהם.

אני לא בא חלילה להוציא לך את הרוח מהמפרשים, אלא רק להציג כיוון שונה. אני חושב שהעזרה שניתנת כאן בפורום (בין היתר שלך!) ראויה להמון הערכה ותודה.

פורסם

1. בסופו של דבר ביזנס זה ביזנס, או שממשיכים הלאה, או שלוקחים את זה אישית.

אני לא אומר שהורדת המחיר היא מתוך שיקול אלטרואיסטי של KSP צבא העם, אבל אישית לא מתנגד לצעד הזה, אני מאמין ש-TMS יכולה לתת מענה אע"פ המחיר.

2. הכוונה לא הייתה בהקשר לנפח כונן ה-SSD, אלא להלך הרוח שבו הדברים נאמרו, הוה אומר שבתוך הרצון לתת ביקורת מהוגנת ונכונה, נשזרו תוך כך גם סיגים אישיים.

משמע שבמקום לתת את הבמה בהצגת הרעיונות לזה שפתח את האשכול, ולתפור את הכתיבה להלך חשיבתו, נדמה היה שהדברים נאמרו יחד עם 'נו נו נו' אחוז בהם,

כשה-נו נו נו הזה הופנה למיודענו אנוכי.

אני לא אומר שהדברים לא במקום, ממש לא, אלא שבתולדה שונה שלהם, היו יכולים להותיר רושם קצת יותר טוב,

זו לא ביקורת או הערה, אלא יותר נקודה למחשבה, אם וכאשר תרצה לתפוס בה.

3. לגופו של עניין, נסכים לא להסכים, וזה בסדר, אבל לא אבטל ואומר שלא נתת לי מספר נקודות למחשבה, ועל כן אני מודה ואומר, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים