עבור לתוכן

החלפת דיסק קשיח במסגרת האחריות

Featured Replies

פורסם

מדובר על דיסק קשיח 1 טרה של wd מסדרת caviar green.

רשת אייבורי הסכימו להחליף לי את הכונן , אבל הם טוענים שאני יכול לקבל רק כונן שמישהו החזיר בגלל שהוא התחרט...ולא כונן חדש.

סך הכל נשמע הגיוני , אבל פה מדובר בכונן ולא במעבד שאם קורה לו משהו אני יכול להחליף אותו ולא ייגרם לי שום נזק.

במקרה של דיסק קשיח , האמינות מאד חשובה , ואני לא יודע מה האדם שהקשיח היה אצלו עשה עם הדיסק , ואיך הוא טופל במעבדה ובחנות.

בדרך כלל , במקרים של החלפת דיסק קשיח מקבלים דיסק חדש או דיסק משומש\מחודש?

פורסם

אם הכונן שאתה מחזיר תקול והכונן באחריות, תדרוש חדש !

כבר שנתיים שאני עובד עם ksp דרך העבודה וכל בעיית חומרה פגומה מוחלפת בח ד ש !!! לאחר בדיקת מעבדה.

נערך על-ידי Mrbi

פורסם
  • מחבר

זה מקובל להביא משומש?

על סמך מה אני יכול לדרוש כונן חדש?

פורסם

עקרונית, על סמך החוק להגנת הצרכן שאומר שאסור להם להביא לך מוצר "משומש", אלא רק חדש מהיצרן. בפועל, ברוב המקומות לא תקבל חדש אלא "מוחדש", כלומר מוצר שהוחזר פעם, נשלח ליצרן או למי מטעמו שבדק את תקינותו ותיקן פגמים (אם היו כאלה), והובא למצב "כמו חדש", שכן זה מה שהיצרנים שכמובן אינם כפופים לחוק הישראלי עושים כשמגיע אליהם מוצר להחלפה.

לעומת זאת, חנות שמוסרת ללקוח מוצר שסתם שכב אצלה אחרי שמישהו החזיר אותו נוהגת במפורש שלא כחוק, אלא אם המוצר הוחזר מבלי שנעשה בו שימוש כלשהו (למשל, אם נקנה רכיב והתברר שאינו מתאים בכלל למחשב).

פורסם

ושוב, החוק הנ"ל לא מכיר בקיומו של מצב כלשהו שבין "חדש" ל"משומש" ואף לא טורח להגדיר מושגים אלו. יתרה מכך, שים לב שמוצר שלא השתמשו בו אינו נחשב למשומש גם אם הוא "הוחזר". מה אתה חושב, שכל המוצרים שמוחזרים לחנויות במסגרת תיקון אחר לאותו החוק המאפשר זאת (ללא שנעשה בהם שימוש,תוך שבועיים, תמורת דמי ביטול של 5% לכל היותר) נזרקים לפח?

פורסם
  • מחבר

בדיסק שהם רוצים להביא לי נעשה שימוש (אומנם כמה ימים , אבל זה עדיין משומש) , הם בעצמם אמרו לי את זה.

אם לא היה נעשה בו שימוש הם היו מוכרים אותו כחדש(מה שהרבה עושים , פשוט אורזים את המוצר מחדש , או במקרה שלהם פשוט שמים אותו באיזה מחשב נייח).

הבעיה שהם לא מוכרים אותו כחדש , והוא יושב אצלם בחנות כשבועיים , ואני מניח שיש סיבה למה הם לא מביאים אותו למישהו אחר.

אני לא אחד שיכנס יותר מדי לריב עם חנויות על נעשה שימוש או לא נעשה שימוש , אבל יש מוצרים עדינים יותר , כמו מסך(שריטות מול העיניים זה לא נעים) ודיסק קשיח ( לאבד 1 טרה של מידע זה לא משהו נחמד...).

נערך על-ידי quantum03

פורסם

אז המצב הוא אחר. אם נעשה שימוש בדיסק, הרי שהם בכלל לא היו אמורים לקבל אותו בחזרה (החוק לא מחייב אותם לעשות זאת), ואם הם בחרו לקבל זו בעיה שלהם ולא שלך. דיסק כזה גם אני לא הייתי לוקח, ולו בגלל שתמיד יש סיכוי שהסיבה לכך שהחנות הסכימה לקבלו בחזרה היא כי הוא הוחזר עקב תקלה, או לפחות חשד לתקלה, במסגרת האחריות. במקרה כזה על החנות לשלוח את הדיסק בחזרה ליצרן, ובטח שלא לתת אותו כחלופה לדיסק תקול אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים